Podpiranje slovenskih proizvodov

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 30. Jan. 2009 12:20

sončk napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Pa še to: perem in pomivam z Luno. :D Ker je slovenska blagovna znamka in ker je edina na tem področju, ki nima debilnih oglasov.

Jst bi pa glih za Luno rekla, da ma presneto debilne oglase, namenjene kvazi modernim družinam, ki jim je pomembno, da pakunga mehčalca lepo zgleda, ko stoji na pralnem stroju.

Stvar okusa. Jaz imam itak ponavadi "manjšinski" okus in stvari, ki so meni všeč, velikokrat ukinejo. Luna bo prej propadla kot Duel, ki je btw tudi slovenski.
Zdaj mi bodo ukinili Čokolešnik, Fructal preneha izdelovati ravno tisti sok, ki ga jaz pijem ...

Glede alpskega mleka LM - ne mislim delat doktorske disertacije na temo, od kje izvira mleko; če drugega ne, je pakirano v Sloveniji in je torej proizvodnja slovenska.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 30. Jan. 2009 14:58

sončk napisal/-a:vDomača kmečka hrana, najbolj zdrava? Ne vem, kdaj so ble raznorazne klobase, jajca in mastno mleko, siri, zdravi.

A umetne klobase z multi veliko dodatkov so pa zdrave :roll:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 30. Jan. 2009 16:27

Mislm, da nobena klobasa ni glih zdrava, zato jih pa ne jem.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Jan. 2009 16:58

sanjaanja napisal/-a:
sončk napisal/-a:vDomača kmečka hrana, najbolj zdrava? Ne vem, kdaj so ble raznorazne klobase, jajca in mastno mleko, siri, zdravi.

A umetne klobase z multi veliko dodatkov so pa zdrave :roll:

pristno pravo slovensko kosilo; žganci, repa/zelje, kranjska klobasa,kuhan krompir z ocvirki, so sploh med najslabšimi in najmanj zdravimi kosili.V tem primeru je boje, če greš na dva hamburgerja s pomfrijem v mcdonalds :wink: sem zanč brala da tako kosilo usebuje, destkraten vnos soli v telo, kot ga telo lahko sprejme normalno in poleg mašob, še to tolk bolj upliva na nabiranje kilogramou in pacanje telesa.
od takrat anprej ne jem ne zelja, ne ocvirkou ne klobase!

kako zgledajo pa klobase z mutli veliko dodatkou?
Ok, če so pakirane itak, ampak une nepakirane pri mesarju?
Kaj pa domače klobase, dejansko res misliš da so prave pristne?ok, če ih doma delate itak veš kaj je notr, načeloma sm pa slišala, da kdo še marsikaj drugega da v klobaso, kar ni lih najbolj primerno...sploh v krvavice.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 30. Jan. 2009 17:04

kr.ena napisal/-a:Stvar okusa. Jaz imam itak ponavadi "manjšinski" okus in stvari, ki so meni všeč, velikokrat ukinejo. Luna bo prej propadla kot Duel, ki je btw tudi slovenski.

Ne bi rekla! Duel je izdelek podjetja Šampionka, katere lastnik je iz Zrenjanina, Srbija. Torej je srbski izdelek. Preveri pa boš videla :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 30. Jan. 2009 17:12

Pa sej če so domače klobase, mnde veš kaj je notr. Mi jih delamo doma in ni prav nič "čudnega" notri- prave kmečke klobase, krvavice.

Pa mimogrede- kateri koli dan raje pojem eno porcijo zelja, žgancev in klobaso, kot pa da grem v McDonalds (po čemer me cel dan zvija). In ja, je malce mastna hrana, ampak če to pokuriš- ne vem kje je problem! Pa vsaj vem kaj jem, ne pa en kup umetnih dodatkov.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 30. Jan. 2009 17:34

*mala* napisal/-a:Pa sej če so domače klobase, mnde veš kaj je notr. Mi jih delamo doma in ni prav nič "čudnega" notri- prave kmečke klobase, krvavice.

Pa mimogrede- kateri koli dan raje pojem eno porcijo zelja, žgancev in klobaso, kot pa da grem v McDonalds (po čemer me cel dan zvija). In ja, je malce mastna hrana, ampak če to pokuriš- ne vem kje je problem! Pa vsaj vem kaj jem, ne pa en kup umetnih dodatkov.

Točno tako. Domače, domače :razz:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 30. Jan. 2009 17:55

Ja dejmo spit kozarček olja, ker itak vemo, kaj je not, nobenih sumljivih stvari, niti konzervansov. Ful zdravo.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 30. Jan. 2009 18:44

sončk napisal/-a:Ja dejmo spit kozarček olja, ker itak vemo, kaj je not, nobenih sumljivih stvari, niti konzervansov. Ful zdravo.

???Kaj ima pa olje zraven pri domači hrani? Najbrž ne znaš nobene "domače" jedi pripravit, pol pa take govoriš.
Če živiš od konzerv, lončkov, vrečk in podobno, je tvoj problem.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 30. Jan. 2009 18:52

Ja, prov maš, ne znam delat klobas in vse kar sem rekla, je bilo iz ljubosumja do tistih, ki znajo. Moj komentar je bil popolnoma neumesten, saj olje in domača klobasa nimata popolnoma ničesar skupnega.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Jan. 2009 19:10

tor napisal/-a:
sončk napisal/-a:Ja dejmo spit kozarček olja, ker itak vemo, kaj je not, nobenih sumljivih stvari, niti konzervansov. Ful zdravo.

???Kaj ima pa olje zraven pri domači hrani? Najbrž ne znaš nobene "domače" jedi pripravit, pol pa take govoriš.

:rofl:
obstaja še kej druzga kot tole kar si ti napisal :wink:
A so sam klobase pristne al kaj? :D

sicer pa ja mislm da je sonček (kukr sm jst razumela) samo predstavila point, ki ga pri meni niste dojeli.Ne gre se zato, da veš kaj je notr, gre se zato da je v klobasi velik več soli, kot pa kje drugje!Ja in četudi ne soliš je sol, ker se proizvede sama!pa zelje...v zelju je je še največ.Sol pa ustavlja procese v telesu, mim grede pa zlo fajn skrbi za kopičenje maščob in neodvajanje vode.

na videz zdravo in po pripovedih naših babic sodeč, tudi, ampak če pa globje pogledaš, pa čist nč bolj zdravo, kot en dunajc!

in *mala* mogoče vi mate domače klobase, ki ste jih vi pridelali, veliko folka jih pa nima.In sploh nima veze vaša domača pridelava, sestavina je še zmeri ista!
prekajene klobase in prekajene jedi, so pa še manj zdrave.

Mogoče tebe klobasa ne bo zvila, ker jih verjetno ješ že celo žiulenje ker jih imate doma....Ampak jst sm pa po polovici klobase, kot da bi pojedla tri dunajce;napihnjena, zaprta, dve uri sem čist paf!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 30. Jan. 2009 19:17

Pa sej ne jem zdej klobase vsak dan no, enkrat na mesec pa res. Vem da niso najbolj zdrave, sam nobenmu pa ne bo hujšga po neki normalni količini. In ja, se mi zdijo klobase bolj zdrave kot McDonalds (kolk je šele tam soli na tistem pomfriju?) al pa dunajski & pomfri.

Se mi pa zdi žalostno, da slovenske sestavine izvažamo drugam (npr. v Italijo), naše firme pa uporabljajo tuje sestavine (zakaj bi se madžarske kumarice vložene v Slo razlikovale od tistih vloženih na Madžarskem).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Jan. 2009 19:25

lih tko z mcdonaldsom v normalnih količinah ni nč narobe.
je pa mislm da u eni klobasi več natrija notr (tistga ki ne vidš), kot v posoljenem ponfriju.
hočem sam povedat to, da je zmotno mišljenje da je use kar je domače zdravo, ker ni.Tud domača solata ne bo zdrava če jo maš usajeno zraven neke mestne vpadnice, skoz katero se na dan pelje 5000 autou, ki na tvojo solato odvajajo izpušne pline.
Al pa solata, ki jo sadijo v določenih slovenskih mestih, kjer je ceu kup tovarn.
in isto je s prekajenostjo.prekajenost že tko ni zdrava, ma pa še velik potuhnjenga natrija.
Dunajski in ponfri, je pa res enako kot klobasa in zelje, ali pa klobasa in krompir.

glede sestavin in izvažanja...ne vem zakaj je tko...
Sej mamo slovensko Eto, ki se mi zdi da tud polni v sloveniji?
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 30. Jan. 2009 19:31

sončk napisal/-a:Ja, prov maš, ne znam delat klobas in vse kar sem rekla, je bilo iz ljubosumja do tistih, ki znajo. Moj komentar je bil popolnoma neumesten, saj olje in domača klobasa nimata popolnoma ničesar skupnega.

skoraj nič. :wink:
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 30. Jan. 2009 19:32

*purple* napisal/-a:
tor napisal/-a:

:rofl:
obstaja še kej druzga kot tole kar si ti napisal :wink:
A so sam klobase pristne al kaj? :D

sicer pa ja mislm da je sonček (kukr sm jst razumela) samo predstavila point, ki ga pri meni niste dojeli.Ne gre se zato, da veš kaj je notr, gre se zato da je v klobasi velik več soli, kot pa kje drugje!Ja in četudi ne soliš je sol, ker se proizvede sama!pa zelje...v zelju je je še največ.Sol pa ustavlja procese v telesu, mim grede pa zlo fajn skrbi za kopičenje maščob in neodvajanje vode.

na videz zdravo in po pripovedih naših babic sodeč, tudi, ampak če pa globje pogledaš, pa čist nč bolj zdravo, kot en dunajc!

in *mala* mogoče vi mate domače klobase, ki ste jih vi pridelali, veliko folka jih pa nima.In sploh nima veze vaša domača pridelava, sestavina je še zmeri ista!
prekajene klobase in prekajene jedi, so pa še manj zdrave.

Mogoče tebe klobasa ne bo zvila, ker jih verjetno ješ že celo žiulenje ker jih imate doma....Ampak jst sm pa po polovici klobase, kot da bi pojedla tri dunajce;napihnjena, zaprta, dve uri sem čist paf!

Purple spet tvoje buče.
Tudi dunajski zrezek je zdrav, zakaj nebi bil?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov