Podpiranje slovenskih proizvodov
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Meni pa se zdi zelenjava in sadje iz Merkatorja obupna Se mi zdi da majo vedno vse umazano pa sploh nimajo take izbire (npr. jabolk nimajo nobenih, ki jih jaz jem).
Zelenjavo in sadje najraje kupim v Sparu.
Zelenjavo in sadje najraje kupim v Sparu.
I laugh at gilded butterflies.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
lorelaj napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Ja, glede sadja in zelenjave pa res lahko pohvalm Lidl in Hofer, to se pa Mercator, Spar pa sploh, skrijeta. Majo velik bolj okusno in bolj pocen sadje in zelenjavo. Če bi se mi dal hodt z enga konca na druzga, bi po te zadeve definitivno hodila v Lidl, Hoferja pa še nimamo kje bliz.
Najbolj mi je pa še zmeri vse iz mamičnga vrta, vsaj vem, da je vse bio, pa po okusu 100x bolš od kupljenga. Komi čakam na poletje, ko je vrt poln vseh dobrot ...namreč obožujem zelenjavo.
Sm se pa odločla, da bom začela kupvat okolju prijazna čistila, bom vse zamenjala. Ampak poznam sam Frosch, al kaj je že. A kdo kej posebi priporoča? Ok, mal sm OT s tem, ampak...
Meni sta pa sadje in zelenjava v teh trgovinah naravnost obupna. Ja saj na videz zelo lepo izgledajo, ampak enkrat sem kupila paradižnike (se mi zdi, da v Eurospinu), čez noč sem jih dala na balkon in potem popolnoma pozabila na njih. Po treh tednih, na čistem soncu (poleti, ko je bilo največ stopinj), sem se spomnila na te boge paradižnike in jih šla iskat. Paradižniki so bili taki kot takrat, ko sem jih kupila-živo rdeči, lepi. Fuj, samo v smeti sem jih vrgla. To sadje in zelenjava mora biti prav potopljeno v najrazličnejše konzervanse. Pa saj v Mercatorju in Šparu ni dosti boljše, ampak še vedno ne pride do takih ekstremov. Tako, da sadnje in zelenjavo najraje kupujem na bio tržnicah oz. jem domačo iz vrta ...
Drugače pa kot sem že prej napisala, nimam nič proti tem trgovinam, nekateri izdelki so prav okusni, sploh kakšni jogurti.
Od Slovenskih proizvodov tudi jaz kupujem Fructal (imajo res najboljše sokove ) in pa mleko in mlečne izdelke iz ljubljanskih mlekarn, meso pa ponavadi kupujemo direktno od kmetov. Od gospodinjskih aparatov, pa imamo doma tudi največ proizvodov podjetja Gorenje.
Ne vem, v Eurospinu mene še vidl niso Jst pravm za Lidl in Hofer, po izgledu je zelenjava (in sadje) pač taka kot povsod, lepa in mamljiva, razlika je pa v tem, da ma iz Lidla in Hoferja paradajz vsaj okus po paradajzu in ne po ne vem čem. Vsaj za moje pojme. In tud poznam eno punco, ki dela v Lidlu in je rekla, da so glede sadja in zelenjave ful strogi in jo baje vsak dan menjajo, nč ne stoji tam in gnije, kot v Mercatorju in Sparu npr.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Se strinjam z Yazmeen glede sadja in zelenjave v Lidlu in Hoferju. Pred kakšnimi 3 mesci sem v Hoferju kupila en kg grozdja za 1 evro, medtem ko je bil drugje vsaj 2 evra. Pa tako dobrega kupljenga grozdja še nisem jedla. Pa čokolade iz Hoferja so odlične- imajo veliko kakava.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
lorelaj napisal/-a:Meni sta pa sadje in zelenjava v teh trgovinah naravnost obupna. Ja saj na videz zelo lepo izgledajo, ampak enkrat sem kupila paradižnike (se mi zdi, da v Eurospinu), čez noč sem jih dala na balkon in potem popolnoma pozabila na njih. Po treh tednih, na čistem soncu (poleti, ko je bilo največ stopinj), sem se spomnila na te boge paradižnike in jih šla iskat. Paradižniki so bili taki kot takrat, ko sem jih kupila-živo rdeči, lepi.
amm...glede na to, da pomojem ni dost bistvenih razlik od kje dobimo mi sadje in od kje eurospin, se jst nebi zanašala na to, da je markatorjevo sadje in zelenjava oh in sploh krasno, ker tko al tko, ni naše.
Poleg tega pa je pousod, razen če to ni označena bio predelava, sadje in zelenjava napumpana in pošpricana/pognojena z miljon različnimi zadeuščnami, da dobro izgleda, da je večje in na koncu koncev da te lepota premami, ker ni nobenga okusa.
Če omenim paprike, tiste velike zelene/rdeče/rumene, tkoo lepo zgledajo,a mpak okus imajo pa kot da bi plastiko jedu.Tud mal se ne morjo primerjat s parpikami popolnoma naravne zasnove, ki zrastejo na našem vrtu.Res so učas mal kodrlajsaste oblike, ampak okusa pa ni tazga v nobeni papriki iz nobene štcune!razlika je samo v tem, da mogoče v Hoferju mal lepš skrbijo za svoje naturalie, kot pa recimo v intršparu, kjer lohk vidš kar krepko število gnilih kosou umes.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
*purple* napisal/-a:lorelaj napisal/-a:Meni sta pa sadje in zelenjava v teh trgovinah naravnost obupna. Ja saj na videz zelo lepo izgledajo, ampak enkrat sem kupila paradižnike (se mi zdi, da v Eurospinu), čez noč sem jih dala na balkon in potem popolnoma pozabila na njih. Po treh tednih, na čistem soncu (poleti, ko je bilo največ stopinj), sem se spomnila na te boge paradižnike in jih šla iskat. Paradižniki so bili taki kot takrat, ko sem jih kupila-živo rdeči, lepi.
amm...glede na to, da pomojem ni dost bistvenih razlik od kje dobimo mi sadje in od kje eurospin, se jst nebi zanašala na to, da je markatorjevo sadje in zelenjava oh in sploh krasno, ker tko al tko, ni naše.
Poleg tega pa je pousod, razen če to ni označena bio predelava, sadje in zelenjava napumpana in pošpricana/pognojena z miljon različnimi zadeuščnami, da dobro izgleda, da je večje in na koncu koncev da te lepota premami, ker ni nobenga okusa.
Če omenim paprike, tiste velike zelene/rdeče/rumene, tkoo lepo zgledajo,a mpak okus imajo pa kot da bi plastiko jedu.Tud mal se ne morjo primerjat s parpikami popolnoma naravne zasnove, ki zrastejo na našem vrtu.Res so učas mal kodrlajsaste oblike, ampak okusa pa ni tazga v nobeni papriki iz nobene štcune!razlika je samo v tem, da mogoče v Hoferju mal lepš skrbijo za svoje naturalie, kot pa recimo v intršparu, kjer lohk vidš kar krepko število gnilih kosou umes.
Vem, vem... Se zavedam, da zelenjava v Mercatorju in Šparu ni nič kaj zelo drugačna kot ta v npr. Lidlu. Saj to sem napisala že prej. Vseeno pa njihova zelenjava ne zdrži toliko časa, ne da bi segnila, kar pomeni, da vseeno ne vsebuje toliko slabih snovi, kot v Euro spinu, lidlu ...
Bi pa pokomentirala samo to, da mene pri zelenjavi res lepota ne premami. Ni mi bolj ogabne stvari kot npr. jabolko, ki se sveti kot da je zavito v plastiko, pri katerem že n apol kilometra vidiš, da je pošpricano z vsem možnim sranjem. Najbolj zdravo je gotovo sadje, kjer je vsak sadež drugačne oblike, ni popolne brave in izgleda ... Tudi to vem, da je potrebno paziti pri nakupu tako imenovanih bio izdelkov, veliko je guljufivih izdelkov s to oznako in moraš vedeti kje je treba kupovat, da resnično dobiš bio izdelek, ne samo grdo sadje z nabito ceno. Še enkrat pa dodajam, da je najboljša doma pridelana zelenjava in prav tako tudi sadje.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
probi dat še kakšne paradižnike cjazit na sonce, pa bomo vidl.
sicer pa paradajz itak zdrži mal dlje..
konec konceu je pa res...edino kar je naravno in vemo kaj damo u usta je domače pridelano sadje/zelenjava...ostalo je use isti k***c.
sicer pa paradajz itak zdrži mal dlje..
konec konceu je pa res...edino kar je naravno in vemo kaj damo u usta je domače pridelano sadje/zelenjava...ostalo je use isti k***c.
-
Skrat potepuh - Debatorica
- Na forumu od: 15. 1. 2009
- Kraj: Gorenjska
Jz osebno kupujem izdelke ne glede na to iz kje prihajajo. Pri takih, ki mi niso tako pomembni, gledam še na ceno. In seveda so majčke iz Kambodže cenejše kot naše...
Moja mami pa, ko kupuje hrano, gleda ne to, ker so nekateri slovenski izdelki bolj kakovostni od drugih. Tako vedno jemo Kekec pašteto, Eta vloženo zelenjavo in Ptujske hrenovke.
Že zdavnaj pa smo ugotovili, da je v Lidlu daleč najboljša čokolada, sladoled, siri in breskov sok. S tem, da so te stvari tudi občutno cenejše. Poleg tega radi jemo raznoliko hrano in ko se naveličamo vedno istih izdelkov, poskusimo kaj novega, neodvisno od porekla. Lidl in podobne nove trgovine imajo pluse in minuse, čist odvisno za ker izdelek gre. Salam iz tam ne jest!
Zelenjavo in kar nekaj sadja pridelamo doma ali dobimo od mam/tetk. Meso nam pripelje stric, ki je mesar ali drug stric, ko imajo doma koline.
Glede cunc mi je bla zlo všeč Beti. Mami skoraj vedno kupuje spodnje perilo slovenskih firm, zaljubljena je tudi v Muro in Rašico. Ko sem bla majhna, sem mela vse od Jutranjke (sploh ne vem, če še obstaja) in takih firm.
Ah, ja, zdi se mi lepo podpirat naše firme, ki imajo kvalitetno ponudbo, ne bom pa naokrog hodila staromodno oblečena in ponosna na to, da nosim slovenske firme.
Moja mami pa, ko kupuje hrano, gleda ne to, ker so nekateri slovenski izdelki bolj kakovostni od drugih. Tako vedno jemo Kekec pašteto, Eta vloženo zelenjavo in Ptujske hrenovke.
Že zdavnaj pa smo ugotovili, da je v Lidlu daleč najboljša čokolada, sladoled, siri in breskov sok. S tem, da so te stvari tudi občutno cenejše. Poleg tega radi jemo raznoliko hrano in ko se naveličamo vedno istih izdelkov, poskusimo kaj novega, neodvisno od porekla. Lidl in podobne nove trgovine imajo pluse in minuse, čist odvisno za ker izdelek gre. Salam iz tam ne jest!
Zelenjavo in kar nekaj sadja pridelamo doma ali dobimo od mam/tetk. Meso nam pripelje stric, ki je mesar ali drug stric, ko imajo doma koline.
Glede cunc mi je bla zlo všeč Beti. Mami skoraj vedno kupuje spodnje perilo slovenskih firm, zaljubljena je tudi v Muro in Rašico. Ko sem bla majhna, sem mela vse od Jutranjke (sploh ne vem, če še obstaja) in takih firm.
Ah, ja, zdi se mi lepo podpirat naše firme, ki imajo kvalitetno ponudbo, ne bom pa naokrog hodila staromodno oblečena in ponosna na to, da nosim slovenske firme.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
(Feri Lainšček)
-
Skrat potepuh - Debatorica
- Na forumu od: 15. 1. 2009
- Kraj: Gorenjska
jullia_ napisal/-a:Malo se mi zdi že čudno, da Beti propada, če pa vse njihove gate nosimo
Očitno jih ne znucamo dost hitr
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
(Feri Lainšček)
(Feri Lainšček)
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Sm vidla, da ful punc kupuje mleko iz Ljubljanskih mlekarn. Alpsko mleko je čist tko btw iz Madžarske.
Jst bi pa glih za Luno rekla, da ma presneto debilne oglase, namenjene kvazi modernim družinam, ki jim je pomembno, da pakunga mehčalca lepo zgleda, ko stoji na pralnem stroju.
kr.ena napisal/-a:Pa še to: perem in pomivam z Luno. Ker je slovenska blagovna znamka in ker je edina na tem področju, ki nima debilnih oglasov.
Jst bi pa glih za Luno rekla, da ma presneto debilne oglase, namenjene kvazi modernim družinam, ki jim je pomembno, da pakunga mehčalca lepo zgleda, ko stoji na pralnem stroju.
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
sončk napisal/-a:Ni res. In Finance in Dnevnik sta pisala o tujem poreklu njihovega mleka, še predsednica Ljubljanskih mlekarn je to potrdila. Ne da se mi iskat člankov.
Sem poiskala ker mam mal hitrejši dostop
http://www.finance.si/137213 (članek je sicer že plačljiv)
Čeprav tukaj piše, da LM to zanikajo
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov