Podpiranje slovenskih proizvodov

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 20. Jan. 2009 17:11

*mala* napisal/-a:^^ Probaj še tisto iz Mullerja :D

No saj to sem mislila napisat. Med tisto, ki jo kupim v Millerju ali kje drugje.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 20. Jan. 2009 17:33

micamaca napisal/-a:Upam da podobne teme še ni bilo...

V glavnem zanima me, ali kaj gledate na to oz. ali raje kupujete slovenske proizvode in tako podpirate naše gospodarstvo ali vam je vseeno? K tej temi me je zbodu članek o propadu še ene slovenske firme, tokrat konfekcijske (Beti), ki sicer izdeluje prov kvalitetne in lepe zadeve. Pa ok, sej kapiram da je pač gospodarska kriza itd., ampak naša konfekcijska in tud prehrambena industrija je že od prej globok v sranju, nam pa po štacunah ponujajo samo eno uvoženo sranje. Prov razpizdi me, da je zdej že skor vsaka cunja k jo kupš made in faking china. Prov sovražm kupvat stvari teh gnilih nagraužnih kitajcev, k bohve kašne strupe pa svinarijo uporablajo.

Torej kakšna je vaša praksa in mnenje?

ja itak da podpiram slovensko proizvodnjo,sam kaj ko majo tak svinjsko nabite cene.eto,si omenla Beti...moja starša sta tam zaposlena(mati v razpadajoči se modi)fotr pa ma malo več funkcij,sam to ni nit važno...važno je to,da majo delavci plače minimalno nizke(cca 400eur plača),pol pa reci,če si po tej logoki lahk mati privošči nek njihov prozvod,za katerega je tud sama pripomogla,da je pršu na prodajne police...nikakor si ne more nit njihovega modrca kupit,razn če je kaka razprodaja.
dobr,pa da ne nakladam brezveze,itak da so slovenski proizvodi ful kvalitetni,sam veš v čem je problem?skos gledamo,da cenejše kupimo.
recmo v hofreu kupuje4m mleko,moko itd...ker je seveda cenejše...res žalostno al tak je.če bi naši sam malo cene spustili pa vrjemi,da bi raje kupovala naše proizvode.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 20. Jan. 2009 20:36

sanjaanja napisal/-a:Ne kupujem 100% samo Slovenskih proizvodov, ker me daje firbec in poskusim tudi kaj drugega. Rečem pa lahko, da mi je hrana iz Lidla, Eurospina in Hoferja ogabna in odbijajoča. Zato nakupujem samo v Mercatorju, Tušu in Šparu. V teh treh pa kupim tudi kaj tujega, ker vse niti ne dobiš Slovensko.
Čevapčiči pa itak, da niso pri nas boljši, saj to sploh ni Slovenska hrana in mi nismo specialci zanje.
Testenine Barila pa kar imam jaz izkušenj se ne razkuhajo tako hitro.
Med Milko, ki jo kupim v Šparu in tisto v Mercatorju pa ne vidim nobene razlike. Poleg tega mi Mercator ponuja ob torkih 10% popust in zbiranje pik,...

a si jo mogoče kdaj probala a to govoriš samo zato, ker te sama postavitev teh trgovin odbija? avstrijski jogurti (torej tisti, ki jih dobiš v Hoferju in Lidlu) so men eni najboljših, ker mam rada goste jogurte in ne vodo iz ljubljanskih mlekarn...Lidl ima super čokolado, ki je bolša od Milke in Gorenjke (sicer pa kupujem Lindt), kvaliteta sadja in zelenjave je po izkušnjah mojih sodelavk, ki več kupujejo tam, v Lidlu najboljša (pa sicer nakupujejo večino izdelkov v Mercatorju)...

čevapi so pa itak najboljši na Bašćaršiji in takih ne dobiš pri nas v nobeni trgovini in pri nobenem mesarju ;)
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 20. Jan. 2009 21:59

*zverinica* napisal/-a:
sanjaanja napisal/-a:Ne kupujem 100% samo Slovenskih proizvodov, ker me daje firbec in poskusim tudi kaj drugega. Rečem pa lahko, da mi je hrana iz Lidla, Eurospina in Hoferja ogabna in odbijajoča. Zato nakupujem samo v Mercatorju, Tušu in Šparu. V teh treh pa kupim tudi kaj tujega, ker vse niti ne dobiš Slovensko.
Čevapčiči pa itak, da niso pri nas boljši, saj to sploh ni Slovenska hrana in mi nismo specialci zanje.
Med Milko, ki jo kupim v Šparu in tisto v Mercatorju pa ne vidim nobene razlike. Poleg tega mi Mercator ponuja ob torkih 10% popust in zbiranje pik,...

a si jo mogoče kdaj probala a to govoriš samo zato, ker te sama postavitev teh trgovin odbija? avstrijski jogurti (torej tisti, ki jih dobiš v Hoferju in Lidlu) so men eni najboljših, ker mam rada goste jogurte in ne vodo iz ljubljanskih mlekarn...Lidl ima super čokolado, ki je bolša od Milke in Gorenjke (sicer pa kupujem Lindt), kvaliteta sadja in zelenjave je po izkušnjah mojih sodelavk, ki več kupujejo tam, v Lidlu najboljša (pa sicer nakupujejo večino izdelkov v Mercatorju)...

čevapi so pa itak najboljši na Bašćaršiji in takih ne dobiš pri nas v nobeni trgovini in pri nobenem mesarju ;)

Vsak ima svoj okus in pač ji je hrana od tam ogabna...Ne vidim kaj je tu narobe?

Sam pa sicer kupujem v našem sosedu in Sparu. Na cene ne gledam, ker kupim kar potrebujem in kar mi je okusno, po možnosti slovenske proizvode.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 20. Jan. 2009 22:19

*zverinica* napisal/-a:

Probala, a mi ni dobra. Rajši dam malo več za našo pa tudi, če si na ta račun lahko mogoče malo manj privoščim.
Glede čevapčičev se pa strinjava, dol so res najboljši. Tud preizkušeno.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 21. Jan. 2009 11:05

merisima napisal/-a:...važno je to,da majo delavci plače minimalno nizke(cca 400eur plača),pol pa reci,če si po tej logoki lahk mati privošči nek njihov prozvod,za katerega je tud sama pripomogla,da je pršu na prodajne police...nikakor si ne more nit njihovega modrca kupit,razn če je kaka razprodaja.
dobr,pa da ne nakladam brezveze,itak da so slovenski proizvodi ful kvalitetni,sam veš v čem je problem?skos gledamo,da cenejše kupimo...

ja na žalost je res tko... sam ker pač nisem ekspert za gospodarstvo mi pod milim nebom ni jasn, od kje so slovenski proizvodi tok dragi, če je delovna sila tko slabo plačana... dvomm, da je sam material tako drag al pa stroji :? ...

pa ok, sej jst tud cunj (razen sp. perila) v glavnem ne kupujem slovenskih, prznam... ker so predrage in prestaromodne za moj okus... sam a res ne more vsaj ena od že obstoječih tekstilnih firm tko prestrukurirat svojo proizvodnjo, da bi bla konkurenčna npr. eni zari... in bi se tko posledično obdržala na trgu :gruebel:
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Jan. 2009 11:10

Ne more. Če primerjaš obseg proizvodnje v Zari s tem, koliko robe proda Mura, Labod, Beti,... je hitro jasno, da ni šans za konkurenčnost. Poleg variabilnih stroškov (koliko stane izdelava ene srajčke) je treba upoštevat še fiksne stroške, ki se pa manjših firmah delijo na toliko manj delov in so zato večji.

Razen če si mislila na konkurenčnost v tem smislu, da bi pričela prodajat takšne kolekcije kot Zara. To pa spet ne bi šlo skoz. Na tem forumu je recimo mogoče 20 uporabnic, ki bi bile pripravljene za lanene hlače plačat več, ker so slovenske. Vse ostale bi pa še vedno hodile v Zaro.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 21. Jan. 2009 11:22

misnla sm oboje ja... sam tud npr. Zara je nekje mogla začet in najbrž ni kr čez noč ratala tko konkurenčna... sej mogoče sm preblond sam še zmer mislm, da bi lohk tud kšna slovenska firma uspela... zadnji cajti sicer niso glih naklonjeni takim podvigom, sam počas, s tapravim vodstvom in vizijo bi mogoče šlo... najprej v Sloveniji, potem na Balkanu, ki je kao manj zahtevn trg in tako naprej... če je npr. enemu Gorenju uspelo... ne vem no... mogoče tud mal posplošujem vse skp ker kot sm že rekla nism ekonomist :?
The secret of success is consistency of purpose.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 21. Jan. 2009 12:01

micamaca napisal/-a:
merisima napisal/-a:...važno je to,da majo delavci plače minimalno nizke(cca 400eur plača),pol pa reci,če si po tej logoki lahk mati privošči nek njihov prozvod,za katerega je tud sama pripomogla,da je pršu na prodajne police...nikakor si ne more nit njihovega modrca kupit,razn če je kaka razprodaja.
dobr,pa da ne nakladam brezveze,itak da so slovenski proizvodi ful kvalitetni,sam veš v čem je problem?skos gledamo,da cenejše kupimo...

ja na žalost je res tko... sam ker pač nisem ekspert za gospodarstvo mi pod milim nebom ni jasn, od kje so slovenski proizvodi tok dragi, če je delovna sila tko slabo plačana... dvomm, da je sam material tako drag al pa stroji :? ...

pa ok, sej jst tud cunj (razen sp. perila) v glavnem ne kupujem slovenskih, prznam... ker so predrage in prestaromodne za moj okus... sam a res ne more vsaj ena od že obstoječih tekstilnih firm tko prestrukurirat svojo proizvodnjo, da bi bla konkurenčna npr. eni zari... in bi se tko posledično obdržala na trgu :gruebel:

Pri nas je tekstilna delovna sila slabo plačana npr. 400-500 eur. Na Kitajskem npr. pa še veliko slabše. Praktično delajo zastonj bi se reklo. Izkoriščajo narod. Zato sploh ne maram Kitajske in podobne robe.
Od Beti izdelki so mi zelo vredu, ker so prijazni koži in v njih nimam alergij in se ne potim za brezveze.
Sem pa zdaj na razprodaji kupila čudovit pulover od Rašice, ki je bil 50% znižan. :)
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 22. Jan. 2009 12:47

Jaz gledam predvsem na to, da ne kupujem nekih poceni izdelkov, ker če je poceni najbrž ne more biti prav kvalitetno in pregledano pa naj si bo slovenski ali tuj proizvod. Leta nazaj so se mi začeli pojavljati izpuščaji. Zdravnica me je zaslišala glede hrane in mi svetovala naj ne kupujem nekih poceni izdelkov v tujih trgovinah. Sedaj pazim kaj kupim in izpuščajev ni več.
Najrajši pa imam domačo kmečko hrano. Ta je najbolj zdrava, čeprav ne več povsod.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 26. Jan. 2009 16:31

Mah, mi doma kupujemo tako v E.leclercu, kot v Merkacatorju, Sparu, Tušu, Müllerju, pa tudi v Lidlu.
Eurospin mi ni všeč, ravno tako ne Hofer. Pa čeprav moja babi hodi recimo v Eurospin po razno konzervirano hrano.
Sicer v Lidlu ne kupujem tam mesa in mlečnih izdelkov, kupim pa razne čokolade, čipse in podoben junk food, ter sadje in zelenjavo. Za nespodobno trgovino imajo celo sveže sadje in zelenjavo, kar pa za en Mercator in Špar zelo težko rečem. Tipičen primer, sobota zjutraj, Citypark, cel kup pomaranč - gnilih. Cena: 0,99€/kg.
Ne kupujem pa na tržnici, ker se mi zdi neumno preplačat nekaj, kar prodajajo za domače, je pa direkt iz Španije. Edino, kar je domače, je paradižnik iz našega vrta, pa še ta je verjetno poln strupenih snovi iz ozračja. In ja, si lahko privoščim kilo pomaranč po recimo 5€, sam dvomim, da je kila toliko vredna. Posebno po temu, ko mi je nek "Šiptar" (upam, da spet ne bo kdo užaljen) hotel prodati celo vrečo napol gnilih mandarin, ter mi poskušal dopovedati, da so mandarine najboljše, ko so mehke. Ja, če so ti toliko všeč, si jih pa sam pojej. Ravno zato ne hodim na tržnico. Če hočem zelene mandarine, bom kupila zelene.
Teta z Nemčije, ki ne spada med ravno revne ljudi, vedno kupuje v Lidlu, tudi sestrin bivši je večino materiala kupoval v Lidlu, ter v Metroju, ki je ravno tako diskont.
Če je nekomu všeč hrana, ki jo prodaja Hofer, naj jo tam kupuje, ni treba pa sedaj skoraj govort, da je nekdo manjvreden, ker pač ne kupuje v Mercatorju.
Jst tut kupujem puder Max Factor na oddelku kozmetike v Leklerku, ker je cenejši kot v Mullerju. Pa naj mi en dokaže, da tisti iz Mullerja ne pušča sledi na oblačilih, ta moj pa ga. Vse je isti šmorn ;)

Sem šla pa pogledat mojo Nutello, ki je kupljena v Mullerju in na njej piše Poljska :? ...
Drugače pa itak, da povsod gledaš, kje je proizvedeno. Že pri pivu moraš paziti, ko kupuješ recimo Stello, da ne kupiš tisto iz polnilnice na Hrvaškem. In ja, okus je drugačen ;)
Glede Milke pa nisem ravno prepričana. Posebno zato, ker Milko jem že celo življenje in Milka se je čez leta toliko spremenila, izgubila toliko okusa, da to ni za opisat. In ja, včasih se mi zdi, da je čas, da se umakne kakšni drugi čokoladi.
Je pa res, da ogromno čokolade kupim v Mullerju. Pa ne zaradi "originalnosti", ampak iz preprostega razloga - ker se določenih izdelkov ne da kupiti drugje.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 26. Jan. 2009 16:39

bejbika napisal/-a:Posebno po temu, ko mi je nek "Šiptar" (upam, da spet ne bo kdo užaljen) hotel prodati celo vrečo napol gnilih mandarin, ter mi poskušal dopovedati, da so mandarine najboljše, ko so mehke. Ja, če so ti toliko všeč, si jih pa sam pojej.

Ja če so gnile, potem niso najbolše, vendar ima prav. Mehke mandarine so najbolše, ker so sočne. Če so trde so v notranjosti suhe in niso sočne.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 26. Jan. 2009 19:18

Jst večinoma kupujem v Mercatorju, ne gledam extra na to kaj je od kje. V Hoferju pa vzamem Milfina izdelke, ker so mi ful dobri (od dimljenih sirov do jogurtov, mleka,...). :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 26. Jan. 2009 19:36

če..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 26. Jan. 2009 20:40

sj tak je to skos...pr nas pa je bil velik halo še prej kot so sploh hofera odprli,zdej pa je tud skos nabit.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov