Podpiranje slovenskih proizvodov
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- jagoda-malina
- Debatorica
- Prispevkov: 433
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Ne vem od kje ti podatki kaj vse vsebuje domača hrana, medtem ko če bi tebe poslušal trgovinska nima nobene škodljive snovi. Moja teta pa je zdravnica in vedno pravi, da ko bi ljudje vedeli kako je zelje zdravo, bi ga vsak dan pojedli en krožnik surovega in bili pol manj bolni. Torej škodljivo ni.*purple* napisal/-a:ok, zelje ma res manj kalorij, ampak vsebuje dost natrija in kaj se zgodi s tem če zaužijemo preveč natrija, sm že napisala.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1411
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
*purple* napisal/-a:očitno bom pač tko ratalo, ker še vedno ne razumeš kaj ti hočem povedat.ne veš kaj vsebujejo vaše klobase, ker ni fora v kuhinjski soli, kolk jo posoliš.sol je v mesu in tako naprej!
Pač mislm, da itak enbova pršle na eno sredjo linijo.matej je dobro ogotovil, da si na istem če greš na en obrok u maca al pa če poješ eno domače kosilo.In to je to.
veš, jst mam tud kolegico ki živi v ljubljani, pa je precej junk fooda, pa nima ma skorej milimetra celulita.Ampak pač ena ne more vodit pouprečja.In spet odvisno od človeka in presnove.Ampak ko zaužije tud ona določene nezdrave snovi, se ji mogoče telesno vizualno ne poznajo, kaj ji pa v krvi plava in pod kožo, pa kaj ji lahko udari ven čez par let, je pa druga zgodba.
Jaz ne vem kaj vsebujejo naše klobase pa čeprav jih sama delam Sol je v mesu, sol je tudi v trgovinskem mesu potem, a se ti ne zdi? Jaz ne govorim o soli. Štekaš? Jaz govorim, da v proizvodnji klobas dodajo notri še kup dodatkov, ki jih doma ne damo. Da je boljša domača klobasa kot kupljena.
Ja a tvoja kolegica živi skoz v LJ, je navajena na eno in isto hrano. Moja kolegica pa je v LJ živela 2 leti in jasno na bele opazila, ne na kilogramih, ampak na celulitu kakšne so bile spremembe v teh 2 letih, in da ne more biti vzrok drug kot sprememba hrane. Mogoče to ne bi vplivalo nate, ali name. Nanjo pač je in vidi se, da pri nekaterih način prehranjevanja nekaj pomeni.
Za razne hamburgerje pa ne hvala. Nočem uživat 10x precvrtega olja.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1411
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Yazmeen napisal/-a:No domača hrana nima razno raznih dodatkov in je iz tega vidika bolj zdrava, drugač pa tud kšne domače klobase, mast, mastno meso itd. lih tko niso zdravi v velkih koločinah, lih tko redijo, povzročajo holesterol, celulit in take zadeve. A zdj kao kmetice nimajo celulita?! Yeah right
Kdo pravi, da kmetice nimajo celulita? Lahko nekdo, ki je v bloku uživa povsem zdravo hrano, drugi pa je na kmetiji pa povsem nezdravo. Odvisno je kje je hrana kupljena, kako je pridelana in kako je pripravljena. Ter seveda za kakšno vrsto hrane sploh gre.
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Prispevkov: 397
- Na forumu od: 2. 12. 2007
*purple* napisal/-a:očitno bom pač tko ratalo, ker še vedno ne razumeš kaj ti hočem povedat.ne veš kaj vsebujejo vaše klobase, ker ni fora v kuhinjski soli, kolk jo posoliš.sol je v mesu in tako naprej!
Pač mislm, da itak enbova pršle na eno sredjo linijo.matej je dobro ogotovil, da si na istem če greš na en obrok u maca al pa če poješ eno domače kosilo.In to je to.
veš, jst mam tud kolegico ki živi v ljubljani, pa je precej junk fooda, pa nima ma skorej milimetra celulita.Ampak pač ena ne more vodit pouprečja.In spet odvisno od človeka in presnove.Ampak ko zaužije tud ona določene nezdrave snovi, se ji mogoče telesno vizualno ne poznajo, kaj ji pa v krvi plava in pod kožo, pa kaj ji lahko udari ven čez par let, je pa druga zgodba.
Jap...ampak saj veš, da je razlika velika.
Saj mcdonalds ni napačen, če ješ tam 1x - 2x na mesec. Problem je če se tam prehranjuješ večkrat na teden in sploh ne porabiš teh kalorij.
Domače kosilo sicer res ima enako kalorij, vendar si od domačega kosila dosti bolj dolgo sit. Zelje je zdravo.
Človek pa mesa sploh ne bi smel jesti vsak dan. Povejte vi meni, zakaj bi nek pisarniški molj sploh potreboval meso več kot 2x na teden.
Meso je potrebno predvsem, če smo telesno zelo aktivni.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1411
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
/\/\4t3j napisal/-a:Saj mcdonalds ni napačen, če ješ tam 1x - 2x na mesec. Problem je če se tam prehranjuješ večkrat na teden in sploh ne porabiš teh kalorij.
Domače kosilo sicer res ima enako kalorij, vendar si od domačega kosila dosti bolj dolgo sit. Zelje je zdravo.
Človek pa mesa sploh ne bi smel jesti vsak dan. Povejte vi meni, zakaj bi nek pisarniški molj sploh potreboval meso več kot 2x na teden.
Meso je potrebno predvsem, če smo telesno zelo aktivni.
Res je, da mesa ne bi smeli jesti vsak dan. Domača hrana pa je bolj raznovrstna in pripravljena na bolj zdrav način. Pa ne mislim nekih ocvirkov, ki jih pomoje nobena gospdinja ne uporablja več.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Prispevkov: 2376
- Na forumu od: 18. 7. 2006
/\/\4t3j , tud zelje ni zdravo, če bi ga jedu vsak dan v velkih količinah, ker bi imel prevelk odmerk vitamina C, pol ti pa začnejo odpadat lasje, zobje itd (tko kot so včasih pomorščakom, ker so praktično po par mescov, k so bli na morju, jedl samo kislo zelje). Kokr sm že rekla, vse je ok, v zmernih količinah. Če boš enkrat na 2x na mesec pojedu domačo klobaso al pa šel jest v Mcdonaldsa, te še ne bo ubil. Z nobeno stvarjo ni za pretiravat.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7612
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jagoda-malina napisal/-a:Ne vem od kje ti podatki kaj vse vsebuje domača hrana, medtem ko če bi tebe poslušal trgovinska nima nobene škodljive snovi. Moja teta pa je zdravnica in vedno pravi, da ko bi ljudje vedeli kako je zelje zdravo, bi ga vsak dan pojedli en krožnik surovega in bili pol manj bolni. Torej škodljivo ni.*purple* napisal/-a:ok, zelje ma res manj kalorij, ampak vsebuje dost natrija in kaj se zgodi s tem če zaužijemo preveč natrija, sm že napisala.
zakaj obračaš moje besede?
KJE sem napisala, da trgovinska hrana nima nobene škodljive snovi?majke mi, citiraj mi ta del!Govora je bilo o kao zdravi domači hrani, ki to ni.In povedala sem določene stvari o tem, ki sem jih brala,da pač ni to to kar smo mislili da je.
In ja draga, surovo zelje, je pa čist neki druzga kot kislo ali pripravljeno zelje!Surovo zelje je zdravo in ima polno dobrih snovi, ki se pa z določenimi procesi porazgubijo, oziroma se mu dodajajo nove nezdrave snovi.
Škodljivo ni nič v zmernih količinah,tud to smo že ugotovil.
sanjasanja..jst ne vem al se norca delaš iz mene al kaj?
Govorimo o snoveh, o snoveh na katere ti ne moreš kej dost vplivat,za katere ti ne veš da so.Recimo floribunda je dobro opisala kakšna je možnost zastrupljene zelenjave z vrta, tako je tudi možno da ima vaše domače meso kakšno zadevo v sebi, ki ni lih najbolj zdrava.
recimo primer.Moj bratranec redi ovce,nekaj jih tudi zakolje za meso in tako naprej.In enkrat je bla v mesu neka bakterija, ki so jo imele vse ovce.Tamal bratranec je konstantno imel drisko ko ga je jedel, nobenemu drugemu ni bilo nič.Pa so dali meso na analizo in so ugotovili da je notr nevem kaj točno, ki ni zdravo in slabo vpliva na telo, tko da so mogl use meso stran zabrisat,četudi so se znaki pokazali samo na enem družinskem članu.Razen nevem sanjasanja, če mate vi doma laboratorij in skos spremljate snovi v mesu?
ampak ok, te zadeve niso tolk pogoste, navedla sem samo kot primer, da je lahko neka snov notr, neka bakterija al neki, za kar ti ne veš četudi sam delaš meso.
In sem tud rekla da je domača klobasa verjetno boljša kot kupljena, zaradi useh zadevščn ki jih dajo notr v trgovini, navedla sem pa tud to da tud to ni nujno, ker določene mesarije, ponavadi manjše, sploh koline dobivajo direktno od kmetou in kmetje, pač ti mali, delajo koline po svojih domačih receptih.
glede kolegic....lej, pač je odvisno kakšen telesni sistem maš.Enim se pozna usak ocvirk, drugim se jih pet kil ne!tle ni pravila, da bi rekli to je pa to.ni tud nujno da je bila sprememba hrane kriva, lahko je spremmeba celega načina žiulenja, karkoli.
/\/\4t3j...ja sej če ne porabiš enega ali drugega, se ti bo poznalo..to je logično da je treba porabit, a ne.
Domače kosilo mene utrudi, sploh krompir.Po krompirju se počutim čist preveč slabo in napihnjeno še cel dan po tem.Tudi ko me zagrabi lakota potem težko jem, ker sem še vedno napihnjena od krompirja (tenstanga).Zato ga ful zmanjšujem.Mcdonalds, tle sem pa napihnjena od kokakole, tko da sploh ne naročujem zraven več pijače.Sem pa sita pri obeh enako,ne zdi se mi da bi me mac kaj manj nasitil.
o mesu bi se dalo razglabljat.odvisno kakšno je meso in kako je pripravljeno.lahko ga ješ večkrat, ampak če bodo to samo dunajci in podobno, bo pač slabo.
sanjasanja...men se ne zudi, d ane uporabljajo ocvirkou.v vsaki gostilni so zraven, pa tudi tako jih dajejo zraven, usaj kolikor sem jedla pri drugih.Namreč ocvirki spadajo h tenstanemu zelju/repi in malček za okus v tenstan krompir oziroma zaseka.
strinjam se pa z yazmeen.
-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
kaj hudiča majo zdej zelje in ocvirki veze s prvotnim namenom te teme?
micamaca napisal/-a:Upam da podobne teme še ni bilo...
V glavnem zanima me, ali kaj gledate na to oz. ali raje kupujete slovenske proizvode in tako podpirate naše gospodarstvo ali vam je vseeno?
- jagoda-malina
- Debatorica
- Prispevkov: 433
- Na forumu od: 11. 4. 2008
*purple* napisal/-a:KJE sem napisala, da trgovinska hrana nima nobene škodljive snovi?majke mi, citiraj mi ta del!Govora je bilo o kao zdravi domači hrani, ki to ni.In povedala sem določene stvari o tem, ki sem jih brala,da pač ni to to kar smo mislili da je.
In ja draga, surovo zelje, je pa čist neki druzga kot kislo ali pripravljeno zelje!Surovo zelje je zdravo in ima polno dobrih snovi, ki se pa z določenimi procesi porazgubijo, oziroma se mu dodajajo nove nezdrave snovi.
Škodljivo ni nič v zmernih količinah,tud to smo že ugotovil.
Hočem ti povedati, da imaš kup argumentov proti domači hrani, proti umetni pa nobenega.
Ja govorim za surovo kislo zelje.
- matjazd
- Kofetarica
- Prispevkov: 567
- Na forumu od: 14. 8. 2007
Ej Purple folk tukaj piše o umetnih dodatkih, ki jih folk načrtno da notri, ne pa o tistem kar slučajno nepričakovano prileti po zraku. 100% itak ni nič. Ampak za domačo rabo najbrž ne dajejo strupa notri ali kako?
Pri nas jemo tako krompir kot zelje in ni nobenih ocvirkov. Govorim o doma pripravljeni hrani, ne v gostilni. V gostilni sicer zraven tenstanega krompirja tudi še nisem dobil ocvirkov.
Pri nas jemo tako krompir kot zelje in ni nobenih ocvirkov. Govorim o doma pripravljeni hrani, ne v gostilni. V gostilni sicer zraven tenstanega krompirja tudi še nisem dobil ocvirkov.
- fun
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1401
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Jaz sem pa dobila občutek, da država vse bolj "iztreblja" male kmete, in namesto da bi pridelke odkupil od njih, uvažmo vse od jabolk do krompija (iz Italije npr)... A ve kdo zakaj je prišlo do tega?
Pojem bi blo za naše gospodarstvo bolje, če bi odkupovali od slovenskih kmetov.
Pojem bi blo za naše gospodarstvo bolje, če bi odkupovali od slovenskih kmetov.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7612
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jagoda-malina napisal/-a:*purple* napisal/-a:KJE sem napisala, da trgovinska hrana nima nobene škodljive snovi?majke mi, citiraj mi ta del!Govora je bilo o kao zdravi domači hrani, ki to ni.In povedala sem določene stvari o tem, ki sem jih brala,da pač ni to to kar smo mislili da je.
In ja draga, surovo zelje, je pa čist neki druzga kot kislo ali pripravljeno zelje!Surovo zelje je zdravo in ima polno dobrih snovi, ki se pa z določenimi procesi porazgubijo, oziroma se mu dodajajo nove nezdrave snovi.
Škodljivo ni nič v zmernih količinah,tud to smo že ugotovil.
Hočem ti povedati, da imaš kup argumentov proti domači hrani, proti umetni pa nobenega.
Ja govorim za surovo kislo zelje.
??
Pa kdo je rekel to?
ko bo govora u umetni hrani ti najdem absolutno še več argumentou zakaj je slaba, ja.Ampak govor je o domači hrani.
Med surovim zeljem in kislim surovim zeljem je tud razlika
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2627
- Na forumu od: 13. 9. 2005
*zverinica* napisal/-a:kaj hudiča majo zdej zelje in ocvirki veze s prvotnim namenom te teme?micamaca napisal/-a:Upam da podobne teme še ni bilo...
V glavnem zanima me, ali kaj gledate na to oz. ali raje kupujete slovenske proizvode in tako podpirate naše gospodarstvo ali vam je vseeno?
Preselite se drugam s to debato o zelju, no ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
jelchi - Sramežljivka
- Prispevkov: 36
- Na forumu od: 11. 9. 2004
- Kraj: za knjigami
Yazmeen napisal/-a:/\/\4t3j , tud zelje ni zdravo, če bi ga jedu vsak dan v velkih količinah, ker bi imel prevelk odmerk vitamina C, pol ti pa začnejo odpadat lasje, zobje itd (tko kot so včasih pomorščakom, ker so praktično po par mescov, k so bli na morju, jedl samo kislo zelje). Kokr sm že rekla, vse je ok, v zmernih količinah. Če boš enkrat na 2x na mesec pojedu domačo klobaso al pa šel jest v Mcdonaldsa, te še ne bo ubil. Z nobeno stvarjo ni za pretiravat.
OT: Ravno obratno - to velja za pomanjkanje vitamina C. Pomorščaki pa ravno niso imeli veliko zelja s sabo in svežega sadja ... Verjemi, da se z vitaminom C zelo zelo težko zastrupiš!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov