Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 27. Sep. 2008 17:57

Tamarra* napisal/-a:Sem pa rekla, da naj ne zagovarjate Janše oz. govorite da je zaradi tega pošten, ker vsi dobro vete, da če bi zmagal on, tega ne bi NIKOLI naredil ;) če pa tega niste zmožni razumet, pol pa ne vem kaj še naj rečem :roll:
Tega sploh ni nobeden trdil. :roll:

Sploh tega ne bi delal za te volitve, saj se rezultat ne bi spremenil, ampak zavoljo volitev cez 4 leta, cez 8 let, cez 12 let....ce se na teh volitvah dopusca krsitve, potem se bo na naslednjih isto delalo, in se bo kvecjemu stopnjevalo. Dolgorocno je to zelo slabo za prihodnost demokracije. Moramo za prihodnost gledat. Jansa se sicer cist prevec otrocje obnasa, ampak ima pravico do pritozbe in ce je upravicena se jo mora upostevat. Tut ce ga ne marate.

Gre za "slippery slope". Ko enkrat zacnemo zavracati pritozbe glede na to, kdo jo je vlozil, se bo taksna praksa samo se povecevala. Zdaj bo sicer samo Jansa zvisel oziroma SDS, drugic pa zna kdo drug. Desetletja kasneje bomo pa Ukrajina, kar se volitev tice.

Torej ne gre se za to kdo je dal pritozbo, niti zakaj.
Gre se zato, da je ignoriranje volilnih nepravilnosti bomba z dolgo lajtungo, ki jo pa zna raznest se zacasa nasih zivljenj.
Sicer ne moremo videt prihodnosti, samo kdo nam lahko zagotovi, da ne bo cez desetletja neka osovrazena opcija z goljufijo prisla gor in ignorirala pritozbe? V ZDA se je to ze zgodilo, ko so republikanci ukradli volitve, pa je bojda demokracija numero uno.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Michael
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Michael » 27. Sep. 2008 18:01

jullia_: WTF? "Kaj pa teb ni jasn", si nekomu zabrusla. Dej sebe to vprasi! Posteno in korektno izvedene volitve, je iluzija, ce mene vprasas :mrgreen: To so samo mogoce na Kitajskem, ce tam sploh volijo. Uglavnem, J.J. ne zna niti poraza sprejet. Vsak, ki bi spusil bi imel kako pripombo na izid volitev. J.J.-a bo to drago stalo, vse te tozbe, sodisca, sodnike, cas itd bo mogel preplacati, ce bo prevec prtisku ga lahko se v zapor dajo, kjer nebo prvic, ce se ne motim. Tko, da jaz sem si napolnil zaloge kokic in coca cole :mrgreen: Zdej pa sam spremlam dogajanje, zgleda da bo kr na "sest".
Gone
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 27. Sep. 2008 18:11

Tamarra* napisal/-a: Kakor tudi ti pač ne znaš sprejet, da vsi ne moremo biti za Janšo, ker pač hočemo nekoga poštenega na oblasti :wink:

P.S. se ti vidi na kakšnem nivoju si, glede na tvoje žalitve :wink:

Nasprotno, jaz prav lepo sprejemam nasprotna politicna prepricanja.
Z julijo, ki je volila Zares se prav lepo da debatirat. Prav tako z mojimi ozjimi prijatelji, ki so volili: SD, SD, Zares, LDS, SD. Z njimi nimam prav nobenih problemov. Najbrz zato, ker so inteligentni in imajo dokaj objektivne poglede na politiko, ne pa da ob besedi "jansa" ratajo penasti okoli ust. Z ljudmi kot si pa ti se pa pac ne da debatirat, ker se redko drzijo teme in ko se hoce clovek pogovarjat o delu vlade dobi nazaj samo "OMG KOK KRADEJO PRASCI JANSA LAZE OBEST GA JE TREBA".

S takimi ljudmi pac ni kaj dosti za debatirat. Ocitno nekateri rabite enega luciferja, ki je kriv za vse (domnevne) krivice v vasem zivljenju.

Zdaj ko je jansa sel dol z oblasti, me prav zanima, ce bo se vedno demon.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 27. Sep. 2008 18:13

Michael napisal/-a:jullia_: WTF? "Kaj pa teb ni jasn", si nekomu zabrusla. Dej sebe to vprasi! Posteno in korektno izvedene volitve, je iluzija, ce mene vprasas
Se moramo zato kar nehat trudit v tej smeri?
Uporabniški avatar
Michael
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Michael » 27. Sep. 2008 18:16

Bog ne daj, le izvolite :D

Jaz lahko napisem svoje mnenje?
Gone
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Sep. 2008 18:22

To pomeni, da sem manj inteligentna, ker sem volila SLS oziroma Lipo? :D

In če si ti meni tako rekel, bom tudi jaz tebi - priznaj da si za J, pa tudi če zanikaš bomo vedli da lažeš :wink: ker nekdo, ki govori tako kot ti, ne more bit za nobenega drugega.

Pač tak ko vsak, jaz zagovarjam svoje stališče ti pa svojega, ni pa zaradi tega treba nobenemu govoriti, da je neumen in vem kaj vse :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Sep. 2008 18:23

Michael napisal/-a:jullia_: WTF? "Kaj pa teb ni jasn", si nekomu zabrusla. Dej sebe to vprasi! Posteno in korektno izvedene volitve, je iluzija, ce mene vprasas :mrgreen: To so samo mogoce na Kitajskem, ce tam sploh volijo. Uglavnem, J.J. ne zna niti poraza sprejet. Vsak, ki bi spusil bi imel kako pripombo na izid volitev. J.J.-a bo to drago stalo, vse te tozbe, sodisca, sodnike, cas itd bo mogel preplacati, ce bo prevec prtisku ga lahko se v zapor dajo, kjer nebo prvic, ce se ne motim. Tko, da jaz sem si napolnil zaloge kokic in coca cole :mrgreen: Zdej pa sam spremlam dogajanje, zgleda da bo kr na "sest".

Ne razumem niti ene trditve v tem postu.

A je to, da se nikoli ne bodo vsi zakoni 100% upoštevali (s tem se sicer strinjam), razlog, da kršitve prezremo in jih ne sankcioniramo? Tudi kriminala se ne da iztrebit, pa ljudi še vedno v zapor pošiljamo.

To, da Janša ne zna sprejet poraza, sem v tej temi že napisala. Ampak to, da je na kršitev opozoril on kot poraženec volitev, še ne pomeni, da kršitev objektivno ne obstaja. In moti me, da se to vprašanje sploh degradira na nivo populistične debate o tem, da je Janša kalimero.

Zakaj bi kogarkoli zaprli zaradi opozarjanja na kršitve zakonov? Razen če je to poskus diskreditacije Janše na podlagi njegove temne preteklosti. Kar je pa v tem kontekstu približno tako relevantno kot stalno opozarjanje na Pahorjeve manekenske čase. Smešno je, človeka s tem spraviš v zadrego, hkrati pa kaže na pomanjkanje resnih argumentov.
Uporabniški avatar
Michael
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Michael » 27. Sep. 2008 18:38

:lol:
Ce ze hoces vedet, sem poslusal po radiu komentar nekega visjega sodnika, ki je lepo povedal, da so preverl pritozbo SDS-a in da krsitev, ki je na zalost bila storjena na volitvah, ne vpliva na rezultat volitev. To je zame popolnoma dovolj, jaz si ne upam, komentirat izjavo visjega sodnika in mu vrjamem 100%, brez pomislekov, ker konec konecev clovek je visji sodnik in ce kdo ve, ve on.
Tisti cepci, ki so dobil placan zato, da so bili v komisiji na volitvah in niso pobiral in tezil za podpisi so res cepci, in to v glavnem mestu Slovenije. Porko dio, se tle pr nam v hribih, se je vsak kmet s ponosom podpisal, a v Ljubljani se niso, za popizdit, ce mene vprasas. Cepci, naj dobijo pravicno globo za to neumnost in odvzem pravice, da kdarkoli se sodelujejo v kakrsnikoli komisiji RS. In to je to. Te se kej zanima punca?
Gone
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 27. Sep. 2008 18:57

Tamarra* napisal/-a:To pomeni, da sem manj inteligentna, ker sem volila SLS oziroma Lipo? :D

In če si ti meni tako rekel, bom tudi jaz tebi - priznaj da si za J, pa tudi če zanikaš bomo vedli da lažeš :wink: ker nekdo, ki govori tako kot ti, ne more bit za nobenega drugega.

Ma pa ti res ne štekaš, kaj ti je človek napisal! OMG, res! Ne sam da obračaš besede, ampak stavkom spreminjaš pomen! :eek: :roll: Al pa SAMO ne štekaš napisanga??

Pa res vrjamem, da bo Mahagonij pred tabo skrival, koga je volil. Po moje mu je edina skrb to, da ti ne boš zvedla, koga je volil. Se že trese! :rofl:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Sep. 2008 19:06

Ja itak, ne razumem kaj je napisal ker sem najbolj neumno bitje na svetu. In ne vem kako sem lahko tako neumna, da sem proti big J, saj on je pa res car, in kako lahko sploh mislim da je nepošten, da je koga okradel? :eek: pa res nimam niti milimetra mozga v glavi :steinigung: se ti opravičujem iskreno globoko in ne vem kak še vse :lach: mislim, zdaj pa res ne vem kaj ti ni jasno? pa a slučajno ti ne razumeš napisanega, al si kr iz lepega ti postala mahagonij? :D
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 27. Sep. 2008 19:08

Ah, škoda postov. :roll: Ja, jst sm Mahagonij. :ja:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Sep. 2008 19:13

Mhm :wink: zmagaš ej :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Sep. 2008 19:28

Michael napisal/-a::lol:
Ce ze hoces vedet, sem poslusal po radiu komentar nekega visjega sodnika, ki je lepo povedal, da so preverl pritozbo SDS-a in da krsitev, ki je na zalost bila storjena na volitvah, ne vpliva na rezultat volitev. To je zame popolnoma dovolj, jaz si ne upam, komentirat izjavo visjega sodnika in mu vrjamem 100%, brez pomislekov, ker konec konecev clovek je visji sodnik in ce kdo ve, ve on.
Te se kej zanima punca?

Seveda me.
Zanima me, če se strinjaš s menoj, da je vsaka kršitev volilnega reda vredna obsodbe. Kajti v prejšnjem postu si napisal, da se to pač dogaja in jeb**a.

Nikoli nisem rekla, da je Janša izgubil zaradi teh nepravilnosti, ker je matematično čisto jasno, da ne bi ti glasovi nič spremenili.
Moti me pa jebivetričen odnos in preusmerjanje pozornosti na to, da je na kršitev opozoril Janša, torej gre itak samo za sitnarjenje poraženca. Ampak to ni res, dejstvo je, da so se na določenih voliščih pojavile nepravilnosti in strinjam se s teboj, da bi morali odgovorni za to odgovarjat.
Uporabniški avatar
Michael
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Michael » 27. Sep. 2008 19:49

Ne, se ne strinjam. Zakaj? Ker se krsitve delijo na vec nivojev. Ni moralno, da gre nekdo v zapor, ker je ukradel 1kg kruha. Je pa moralno sprejemljivo, da gre v zapor nekdo, ki je nekoga ubil neupraviceno, recimo.
Torej, se enkrat, ne strinjam s teboj, da je vsaka kršitev volilnega reda vredna obsodbe. Ker, ni casa ne denarja za vsakega, ki se je sam spotaknil ob robnik. Tisti, ki pa so naredili ta kriminal, da so pozabil podpise vzet, pa jih zarad mene naj sam J.J. obesi za kazen.

Ce ima zate jebivetrcn odnos visji sodnik, mu lepo lepo, na kolenih prosim, da mu to tudi sama poves. In prosim, placam ti, samo povej mi kje in kdaj bos to storila, ker bi resnicno rad bil zraven.
In ce bi bil J.J. svetnik kot mislis, da je, ti. Potem sigurno nebi imel toliko nasprotnikov, sem preprican. Zdej me pa ne jebat za vsako vejico, ker nimam vec casa, niti volje, da teb odgovarjam.
Gone
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Sep. 2008 20:32

Sploh nisem imela v mislih kazenskega postopka in pravne obsodbe. Želim si samo, da ne bi bila edina reakcija "kaj Janša spet teži", da bi se vsaj malo kritično pisalo o napaki kot taki.
To, da Janša ni noben svetnik, nima tu nobene veze. Boli me patak za Janšo. In moja reakcija bi bila popolnoma enaka, če bi bila situacija obrnjena in bi se pritoževal Pahor, ker za razliko od nekaterih ne vidim sveta rdeče-belo (šala mala na račun slovenskih političnih zdrah).

Nenehno poudarjate majhen pomen kršitve. Kje pa je meja med majhnim pomenom in kršitvijo, ki je omembe vredna? A se ti res zdi, da smo daleč stran od Floridskega debakla? Razlika je zgolj v obsegu nepravilnosti.

Lahko bi se tukaj spustila v negodovanje nad tem, da je z ljudskimi množicami neverjetno lahko manipulirat.
Raje tiščijo v drek nepriljubljenega politika, kot da bi se postavili za svojo pravico do poštenih volitev. Omeniš teroriste, pa v sekundi privolijo v neutemeljene varnostne preglede in nadzor vseh aspektov njihovih življenj. Pobereš 10% glasov z obnašanjem, ki bolj sodi za šank kot v parlament, ker s tem dokažeš, da si njihov in torej pošten.
Pa se ne bom, utegnem pa kdaj temo o tem odpret.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov