Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Sep. 2008 0:03

če bi resnično kaj vedela in imela kakšne take resnične veze, bi bila tiho kot rit.namreč kukr si rekla, na netu nisi anonimen, in že jutri lahko nkdo potrka po tvojih vratih :)
jst pač tem rečem ne verjamem, ker je ponavad zmeri tko da se določeno osebo spljuva do konca, potem na koncu je pa vsak prepričan v dokaze ki jih ima iz neke kobajagi tretje roke.mnja...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 22. Sep. 2008 1:21

*purple* napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:
red*cherry napisal/-a:...nek direktor Mercatorja je bil
Heh, tole mi je luštno - veš, biti vodja vseh vodij in vse usklajevati in vse imeti pod nadzorom (in še mnogo, mnogo tega) verjetno tudi ni ravno najlažje delo, se ti ne zdi? Ni za podcenjevati ga..
To, da je pa preračunljiv in pokvarjen pa - žal - ni nič novega v našem gospodarstvu ter politiki.

ampak vsaj plodovi se kažejo! :)
No...prejsnji dve babi, ki sta bili zupanji sta bili tako nesposobni in skorumpirani da se je kar bliskalo. Za njima res ni tezko izpast sposoben.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 22. Sep. 2008 8:21

Ne skačem v zrak od sreče nad volilnimi izidi, čeprav sem tak rezultat želela. Preprosto zato, ker ne verjamem, da bo kaj dosti drugače; razlike so le v odtenkih. In tako kot Janša ni samo slab, tudi Pahor, Golobič in Kresalova niso brezmadežne dušice, ki nam bodo prinesle rajsko deželo.

Sem pa bila razočarana, kako slabo Janša prenese poraz. Še vedno se sklicuje na neveljavne glasovnice in glasove iz tujine - čeprav tudi če bi bili vsi zanj, ne more sestaviti vlade. Govori o tem, kako ni nikogar izključeval in v naslednjem stavku zliva gnojnico na "tranzicijski trojček". :?
Prav tako v desno spreobrnjeni Jelinčič. Saj ne, da je Peče kaj drugačen - za dve uri se je skril pred novinarji, prej pa govoril, da bo prav gotovo prišel v parlament.

Zanimiva delitev Slovenije - vzhodni volilni okraji (Ptuj, Maribor, Celje,) so volili Janšo, zahod (Primorska, Notranjska, Ljubljana) pa Pahorja. V Kranju in Novem mestu je tudi zmagal Janša z majhno razliko.
Desni trdijo, da so Pahorja izvolili jugonostalgiki, čefurji in Ljubljančani, ki jih je Jankovič spravil na volišče. Levi trdijo, da so bili za Janšo najbolj nerazviti predeli.

Predvolilna kampanja je bila komedija. Najbolj sem se zabavala ob brezplačnikih (zanima me, kako hitro bodo zdaj poniknili :wink: ). Take primitivne neprofesionalnosti v novinarstvu res nimaš priložnosti videti vsak dan. Zanimivo je bilo analizirati obračanje stavkov, najbolj prozorne prijeme, kako neko stvar prikazati tako kot želiš ... v glavnem strahotno podcenjevanje bralcev.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 22. Sep. 2008 9:16

lolitaa napisal/-a:^Zakaj pa ne?

Mogli bi naredit tko ku v Turčiji k so volitve obvezne.Najbolj so mi pa bedni taki ljudje k ne grejo na volitve in se potem neki bunijo.Če ne greš nimaš kej govorit.

In kdo kaj govori? In če te nihče ne prepriča res ne vem zakaj bi potem volil?
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 22. Sep. 2008 9:29

Googi napisal/-a:
Lamb napisal/-a:
Tryanna napisal/-a:Zadnja štiri leta res ni bilo idealno, vendar veliko boljše kot v času Ropove vlade. No, tudi prav.

kako boljše?
kaj je bilo tako bolje med leti 2004 in 2008 kot je bilo pred 2004?
ne, res me zanima, ker meni se nič ne zdi, da bi tako dobro živeli zadnje štiri leta.

Sicer sem že nekje napisala, ampak dobro: večja gospodarska rast, manjša brezposelnost, uvedba protikadilskega zakona, vinjet, srednješolska topla malica, zastonj učbenike, omejitev študentskega dela, nov plačni sistem so speljali do konca, plače so se dvignile bolj kot je inflacija (dejstva, verjetno ne vsem, večini pa), dobro predsedovanje EU, schengen, boj proti tajkunom,... pa verjetno še mnogo drugih stvari, ki se jih zdejle še spomnim ne. Škoda, ker imajo veliko projektov, ki jih v 4ih letih ne moreš speljati in bodo sedaj propadli...

No ja, večina je odločila...

Meni vse to čisto nič ne pomaga, če pa si lahko s plačo privoščim 25% manj kot prej.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 22. Sep. 2008 9:34

Mahagonij napisal/-a:Neki je treba rect.
Ta vlada, ki bo zdej, bo imela moznost precej vec narest, zaradi vec faktorjev, kar je super.

1. Ker so vse 3 stranke zelo podobno usmerjene. V zdajsnji vladi je blo precej "loose cannon" strank, naprimer DeSUS in SLS, ki sta znali glasovati v nasprotju z ostalo koalicijo, ker sta imeli svoje lastne interesne skupine, kar je pomenil, da je vsaka reforma, ki jim ni bla vsec(naprimer glede upokojencev), v startu propadla.
Tega zdej hvala bogu ne bo vec, in se bo dal mogoce tut kako pokojninsko reformo orenk speljat.

2. Ima manj nasprotovanja medijev in manj politicnih marionet proti njim. Primer je naprimer vodja sindikatov Dusan Semolic, ki je navaden Kucanov vojak. Vsakic ko je desnica na oblasti se zgodijo stavke, ceprav ponujeni pogoji niso prav nic drugacni, kot so pod levimi vladami. Pac ga aktivirajo, on zacne neki o delavstvu bentit in to je to...in gre cajt in denar v maloro za brezveze. Tudi tega zdej hvala bogu ne bo.

Problem je v tem, da SDS ni hotel poslušati ostalih. Vse so delali po svoje. Pahor pa je pripravljen in tudi bo poslušal tudi druge.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 22. Sep. 2008 9:39

Roberta R. napisal/-a:red*cherry brez zamere, sam tut ti nisi bla nikol v politiki, pa tuki pametnuješ po forumu.. in tok o kradljivcu, se strinjam s *purple* je naredu res veliko za Ljubljano..

Se strinjam z vama. Mislim, da ima od vseh nas tukaj veliko več pojma o politiki.
Uporabniški avatar
klarica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a klarica » 22. Sep. 2008 9:48

...
Zadnjič spremenil klarica, dne 11. Jun. 2010 12:50, skupaj popravljeno 1 krat.
načelo "no judgement" ga zmaga.
Tyra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 22. Sep. 2008 11:59

klarica napisal/-a:no da ne bom samo negativna, upam da bodo delali vsaj tok dobr kokr so prejšnji.

To pa res ne bo težko.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 22. Sep. 2008 12:01

Mahagonij napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:
red*cherry napisal/-a:...nek direktor Mercatorja je bil
Heh, tole mi je luštno - veš, biti vodja vseh vodij in vse usklajevati in vse imeti pod nadzorom (in še mnogo, mnogo tega) verjetno tudi ni ravno najlažje delo, se ti ne zdi? Ni za podcenjevati ga..
To, da je pa preračunljiv in pokvarjen pa - žal - ni nič novega v našem gospodarstvu ter politiki.

ampak vsaj plodovi se kažejo! :)
No...prejsnji dve babi, ki sta bili zupanji sta bili tako nesposobni in skorumpirani da se je kar bliskalo. Za njima res ni tezko izpast sposoben.

ja in?pač je neki naredil, kar prej noben ni oziroma so prej samo vlekli v nedogled.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 22. Sep. 2008 12:06

klarica napisal/-a:In matjažd, mislm da si delaš utvare ko trdiš da bo sedaj vse drugače in da bo pahor poslušal ostale. Ravno tako je njemu pomembnih samo tistih 46 glasov, da dela kar hoče.

Nisem rekel, da bo vse drugače, a da bo Pahor upošteval tudi druge stranke.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 22. Sep. 2008 12:16

matjazd napisal/-a:
Googi napisal/-a:
Lamb napisal/-a:
Tryanna napisal/-a:Zadnja štiri leta res ni bilo idealno, vendar veliko boljše kot v času Ropove vlade. No, tudi prav.

kako boljše?
kaj je bilo tako bolje med leti 2004 in 2008 kot je bilo pred 2004?
ne, res me zanima, ker meni se nič ne zdi, da bi tako dobro živeli zadnje štiri leta.

Sicer sem že nekje napisala, ampak dobro: večja gospodarska rast, manjša brezposelnost, uvedba protikadilskega zakona, vinjet, srednješolska topla malica, zastonj učbenike, omejitev študentskega dela, nov plačni sistem so speljali do konca, plače so se dvignile bolj kot je inflacija (dejstva, verjetno ne vsem, večini pa), dobro predsedovanje EU, schengen, boj proti tajkunom,... pa verjetno še mnogo drugih stvari, ki se jih zdejle še spomnim ne. Škoda, ker imajo veliko projektov, ki jih v 4ih letih ne moreš speljati in bodo sedaj propadli...

No ja, večina je odločila...

Meni vse to čisto nič ne pomaga, če pa si lahko s plačo privoščim 25% manj kot prej.

In ti dejansko resno, ampak čisto zares verjameš, da zdaj, ko je pa nova vlada si boš pa lahko več privoščil? Uvajali smo evro, prišlo je do svetovne krize, inflacija je po celi evropi, ljudje povsod se bojijo za svoje službe, ti pa praviš, da je za to kriva vlada?

Ti privoščim, da boš dobil večjo plačo sedaj, verjamem pa ne. P.S: plača se bo po novem plačnem sistemu še zviševala in do leta 2010, se bo vsem v javnem sektorju plača povečala.

Mene ne motijo ljudje, ki so za drugo stranko kot jaz, če imajo pri tem vsaj neke argumente, boli pa me, ker nekateri samo pljuvajo, našteti pa ne znajo niti 5 ministrov ali pa 5 teh katastrofalnih napak, ki naj bi jih naredili. Nekateri pravijo, da je Janša zajebal državo s svojimi radikalnimi odločitvami, drugi pravijo, da ni nič naredil in da je zato prasec. Se mi zdi, da sploh ni pomembno zakaj, važno, da se znamo pizdit čez Janšo in to me moti. Ja, naredili so tudi nekaj napak, vendar so vsaj začeli malo migati. Jaz vidim polno pozitivnih stvari, ki so jih naredili. Žal mi je tudi nekaj zelo kvalitetnih ministrov, recimo Rupla pa ne bom pogrešala. In žal mi je, da niso dobili še 4 leta, ker v enem mandatu je premalo časa za vse, kar so imeli v planih.
Sploh mi pa Pahor ni (več) tako antipatičen. Na zadnjem soočenju se mi je zdel zelo vljuden, lepo je predstavil svoja načela, ni pljuval po vladi in nasplošno me je pozitivno presenetil. Samo kaj ko ima za sabo bivše lds-ovce + zares pa še Kresalovo.

Glede Jankoviča: mislim, da lahko vsak pove svoje mnenje in če lahko Janšo blatite potem lahko ostali tudi kaj o Jankoviču povejo. Jaz se bom vzdržala, ker ne poznam dovolj politike v Ljubljani, slišala sem marsikaj, vwendar so to predvsem zgodbice, ne vem če so resnične, zato se tudi ne bom opredeljevala.

Strinjam se tudi s klarico o medijih. Toliko negativnih stvari pa še ni bilo slišati - jaz mislim, da je naloga medijev, da poročajo o dogodku, ne pa da se opredeljujejo za določeno stranko. Tega je bilo sedaj čisto preveč (predvsem Dnevnik in Svet).
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 22. Sep. 2008 13:36

Bomo videli kaj bo. V času Janše je meni pač slo slabše. Povsod uvajajo evro, je res, a si marsikje drugje s svojo plačo lahko privoščiš več (npr. Nemčija).
Sicer pa kdo nas je silil v EU, sami smo rinili tja, oz. jaz nisem bil za, ker evro še nikjer ni prinesel nič dobrega.
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 22. Sep. 2008 13:38

matjazd napisal/-a:Bomo videli kaj bo. V času Janše je meni pač slo slabše. Povsod uvajajo evro, je res, a si marsikje drugje s svojo plačo lahko privoščiš več (npr. Nemčija).

Ja, pa ne zaradi Janše. Tud zdaj si bodo Nemci lahko privoščili več, ko bo pri nas Pahor, ne upajte preveč. :D
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 22. Sep. 2008 15:03

Googi napisal/-a:Mene ne motijo ljudje, ki so za drugo stranko kot jaz, če imajo pri tem vsaj neke argumente, boli pa me, ker nekateri samo pljuvajo, našteti pa ne znajo niti 5 ministrov ali pa 5 teh katastrofalnih napak, ki naj bi jih naredili. Nekateri pravijo, da je Janša zajebal državo s svojimi radikalnimi odločitvami, drugi pravijo, da ni nič naredil in da je zato prasec. Se mi zdi, da sploh ni pomembno zakaj, važno, da se znamo pizdit čez Janšo in to me moti. Ja, naredili so tudi nekaj napak, vendar so vsaj začeli malo migati. Jaz vidim polno pozitivnih stvari, ki so jih naredili. Žal mi je tudi nekaj zelo kvalitetnih ministrov, recimo Rupla pa ne bom pogrešala. In žal mi je, da niso dobili še 4 leta, ker v enem mandatu je premalo časa za vse, kar so imeli v planih.
Sploh mi pa Pahor ni (več) tako antipatičen. Na zadnjem soočenju se mi je zdel zelo vljuden, lepo je predstavil svoja načela, ni pljuval po vladi in nasplošno me je pozitivno presenetil. Samo kaj ko ima za sabo bivše lds-ovce + zares pa še Kresalovo.

Evo to o pluvanju mene tut grozno moti.. pa sej ni blo sam čez Janšo.. vsi, ki pa njega podpirajo, so pa samo izpostavljali napake, ki jih je naredil LDS prejšnji mandat.. vsa soočenja, ki sem jih pogledala, je blo samo kazanje s prstom, ti si storil to, ti tega nisi... mislm groza.. zamerla se mi je posebej kresalova, ker kot odvednica, se mi zdi da ne more obtoževat ljudi na podlagi slišanega.. bli so pa čist vsi isti.. Janša je pa tut samo izpostavljal, kaj so oni za državo dobrega naredl, kaj drugi prejšnje mandate niso uspel.. Najbolj sm bla pa šokirana, kako nekateri visoki politiki nimajo nobenih manir, nobenega bontona.. s skakanjem v besedo, sploh Erjavec se je na enem soočenju obnašal kot otrok in dobesedno podjebaval vse njegove nasprotnike.. je pa tut mene Pahor pozitivno presenetil na zadnjem soočenju, ker ga sprva nisem imela namena it volt.. čeprav me letos ni popolnoma noben do konca prepričal in me je kr mal mikal da bi obkrožila Zeleni slovenije :D no Janša, se mi je pa predvsem zameril pri predsedniških volitvah, ko je vlada hotla odstopit, ker nismo podprl Peterleta, in zaradi Šrota..
Vsa kritiziranja vlade, vse pluvanje čez levice in kako ne bodo nč popravl.. mi tega ne vemo, upamo na boljše in zdej majo priložnost da se izkažejo.. kaj bi pa prejšnji mandat naredil boljše LDS al pa SD in kako bi blo boljše če bi letošnji mandat dobili SDS, ker bi za nas naredl več.. to so sama ugibanja

Tisto o medijih vam pa dam prav.. šokirana sem bla predvsem nad oddajo Svet.. (pa ne šele zdaj, že prej) ker me ne zanima kaj si oni mislijo kaj se je dogajalo v Šentviškem predoru, mene zanimajo dejstva, pa bom že sama presodila al se meni to zdi narobe, al se mi zdi prav..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov