Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Sep. 2008 17:32

Kakšno javno glasovanje, bože mili? Ta cela debata se je začela s trditvijo, da so vsi, ki delajo v javnih službah, prisiljeni na parlamentarnih volitvah glasovati za SDS, sicer bodo leteli.
Niso tukaj pod vprašajem kuhinje v raznih upravah, delavskih svetih, krajevnih skupnostih, in župnijskih pastoralnih svetih.

In to nas nekatere zanima, kako vaši šefi vedo, kaj volite.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 10. Sep. 2008 17:38

cvetkaaa napisal/-a:Pa če je bilo glasovanje javno!
Sicer pa, ko se gre za službo se pomoje vsak boji.

Sej nismo leta 1946, no. Me res zanima na katerem volilnem mestu se tako glasuje.
Zaupaj nam.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 10. Sep. 2008 18:01

matjazd napisal/-a:Goggi
Osnovnošolski učbeniki niso zastonj.
Brezposelnost ni manjša, ampak si lahko samo manj časa prijavljen na zavodu. Za statistiko se uporablja samo število prijavljenih na zavodu. V resnici pa je brezposelnih več kot prej.
Poleg tega pomoje nikomur nič ne pomaga, če je vrtec za drugega otroka brezplačen, glede na to, da so stanovanja tako draga, da ne moreš nuditi strehe nad glavo niti sebi kaj šele, da bi imel otroke.
Glede plač in pokojnin - za plačo sem si pred leti lahko privoščil precej več kot zdaj!
In v prejšnji vladi ni bil SD na položaju, ampak LDS.
Končno začni Pahorja tudi poslušat, ne samo gledat.

Zame so zadnja 4 leta eno samo neodgovorno dejanje in kraja revežem.

Naj bi bili učbeniki zastonj. Se ni govorilo o tem? Bom sestrično, ki še v OŠ hodi, vprašala...:)
Kako pa veš, da je brezposelnost večja, če delajo statistiko drugače? Kot vem, so samo priredili zakon tako, da bolj ustreza evropskim standardom. In v statistiki je brezposelnost manjša. in tudi jaz ne poznam nobenega brezposelnega - no razen ene par, ki jim takšno stanje paše (beri: vlečejo denar od države, delajo pa na črno)
Varstva za otroka stanejo od 40 pa do 350 eur (glede na plačni razred in glede na to, za kateri vrtec gre), tako da mislim, da se dva otroka kar poznata in je to zelo dober zakon (za zvišanje natalitete).
To s plačo pa ti verjamem... z inflacijo so ga posrali. Vendar je bila inflacija v vseh državah, ki so sprejele evro.

Ja stranka je druga, ljudje so isti.

Se vedno mi nisi povedal kaj bo Pahor naredil. Samo, da bo prevzel odgovornost. To smo že doumeli.

Glede volitev v firmah.Verjamem, da se je našel en kekec in ustrahoval ljudi, da bodo brez službe, če ne bodo volili za tapravega, samo verjemi, da ne moreš kar tako odpustiti brez razloga. Ker sem delala v eni firmi preko študenta, kjer so eno odpustili bolj kot ne brez razlogov. Je tožila, se čez eno leto vrnila v službo pa še odškodnino so ji morali plačati.
Na parlamentarnih volitvah pa se to ne dogaja.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 10. Sep. 2008 20:00

Glede plač in pokojnin - za plačo sem si pred leti lahko privoščil precej več kot zdaj!

Enostavno ne morem biti tiho. Za to NI kriva sedanja vlada. Se vidi, da sploh nihče nič ne spremlja svetovne politike itd.

Cene hrane, goriva ipd. so šle navzgor po celem svetu!!!!! Razlogov ti pa ne bom našteval, ker se mi res ne da(google maš zato).

Ni važno, kdo bi bil na oblasti, cene osnovnih živil ipd. bi bile enako visoke, če še ne višje. [/b]
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 10. Sep. 2008 20:04

Glede učbenikov je tako, da imajo učenci možnost brezplačne izposoje (učbeniški sklad). To je super zadeva.
Uporabniški avatar
oleander
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006
Kraj: In My World

Neprebrana objavaNapisal/-a oleander » 10. Sep. 2008 20:07

Brezposelnost ni manjša, ampak si lahko samo manj časa prijavljen na zavodu. Za statistiko se uporablja samo število prijavljenih na zavodu. V resnici pa je brezposelnih več kot prej.
Poleg tega pomoje nikomur nič ne pomaga, če je vrtec za drugega otroka brezplačen, glede na to, da so stanovanja tako draga, da ne moreš nuditi strehe nad glavo niti sebi kaj šele, da bi imel otroke.

se popolnoma strinjam
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Sep. 2008 0:12

matjazd napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:
Googi napisal/-a:Moja mama je na kar visokem položaju (pa ne v politiki) pa jo noben nikoli ni vprašal, kaj bo volila.
Tocno tko. Tega niti nobeden ne sprasuje, kako bodo kar odpuscali zaradi tega? Neumnosti.

Tudi v firmi kjer dela moja tetea se je to zgodilo. Če nisi bil za stranko v kateri je kandidiral direktor si letel iz službe!!!!! :evil:
Tudi moj oče se je tresel 3 leta in pol nazaj, ko je SDS prišla na oblast, ker so se velike zamenjave zgodile v njegovi službi.

jullia_ napisal/-a:A so stali za teboj v glasovalni kabini in špegali, kaj boš obkrožil?
jullia_ napisal/-a:Kakšno javno glasovanje, bože mili?
Mislim, da je govorila o glasovanju za direktorja znotraj podjetja, ne pa o parlamentarnih volitvah.
In, itak da tisti iz stranke, ki so že v kakšnem podjetju, vedo kateri so "njihovi".
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 11. Sep. 2008 6:38

jullia_ napisal/-a:Kakšno javno glasovanje, bože mili? Ta cela debata se je začela s trditvijo, da so vsi, ki delajo v javnih službah, prisiljeni na parlamentarnih volitvah glasovati za SDS, sicer bodo leteli.
Niso tukaj pod vprašajem kuhinje v raznih upravah, delavskih svetih, krajevnih skupnostih, in župnijskih pastoralnih svetih.

Jaz govorim kje se začne in kako je v firmah.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 11. Sep. 2008 6:44

Googi napisal/-a:

Naj bi bili učbeniki zastonj. Se ni govorilo o tem? Bom sestrično, ki še v OŠ hodi, vprašala...:)
Kako pa veš, da je brezposelnost večja, če delajo statistiko drugače? Kot vem, so samo priredili zakon tako, da bolj ustreza evropskim standardom. In v statistiki je brezposelnost manjša. in tudi jaz ne poznam nobenega brezposelnega - no razen ene par, ki jim takšno stanje paše (beri: vlečejo denar od države, delajo pa na črno)
Varstva za otroka stanejo od 40 pa do 350 eur (glede na plačni razred in glede na to, za kateri vrtec gre), tako da mislim, da se dva otroka kar poznata in je to zelo dober zakon (za zvišanje natalitete).
To s plačo pa ti verjamem... z inflacijo so ga posrali. Vendar je bila inflacija v vseh državah, ki so sprejele evro.

Ja stranka je druga, ljudje so isti.

Se vedno mi nisi povedal kaj bo Pahor naredil. Samo, da bo prevzel odgovornost. To smo že doumeli.

Glede volitev v firmah.Verjamem, da se je našel en kekec in ustrahoval ljudi, da bodo brez službe, če ne bodo volili za tapravega, samo verjemi, da ne moreš kar tako odpustiti brez razloga. Ker sem delala v eni firmi preko študenta, kjer so eno odpustili bolj kot ne brez razlogov. Je tožila, se čez eno leto vrnila v službo pa še odškodnino so ji morali plačati.
Na parlamentarnih volitvah pa se to ne dogaja.

Beri: Moj nečak hodi v OŠ in ni bilo nobenih zastonj učbenikov. Sestra hodi v SŠ in nimajo zastonj malice. Nekateri jo res imajo, tale šola jo pač nima. Brezposelnost je večja, ker jih ogromno ni prijavljenih na zavodu, ker so skrajšali čas in so tam že izpadli. V našem kraju je ogromno brezposelnih. Odvisno kje živiš!
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 11. Sep. 2008 8:16

matjazd napisal/-a:Beri: Moj nečak hodi v OŠ in ni bilo nobenih zastonj učbenikov. Sestra hodi v SŠ in nimajo zastonj malice. Nekateri jo res imajo, tale šola jo pač nima. Brezposelnost je večja, ker jih ogromno ni prijavljenih na zavodu, ker so skrajšali čas in so tam že izpadli. V našem kraju je ogromno brezposelnih. Odvisno kje živiš!

Kot je že LanaMaxim povedala - učbeniški sklad je zastonj, ko sem jaz hodila v OŠ ni bil. Zastonj topla malica naj bi bila zagotovljena. Takšni so bili sklepi - če se tega ne upošteva pa jaz pravim, da malo pritisnete na tiste šole.
Brezposelnost - pokaži mi kje lahko vidim, da je večja brezposelnost? Statistike (http://www.ess.gov.si/slo/dejavnost/Sta ... iArhiv.htm) pravijo, da se manjša. Jaz pravim, če si zdrav lahko delaš. Ja mnogokrat pod svojo izobrazbo, vendar delaš lahko.

Saj ne bova skupaj prišla. Imaš svoje mnenje jaz imam svoje... Tole lahko vlečeva še zelo dolgo pa se bova samo še ponavljala.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 11. Sep. 2008 8:27

Tudi na šoli kjer kjer hodi moj sosed sedaj v 1. letnik srednje, nimajo prehrane. Zaprosili so neko podjetje, če bi kuhalo za njih, ker na šoli to sploh ni mogoče, a jih je odklonilo za takšno mizerno plačilo. Tako da jo ni. Lahko se vlada dela lepega, ampak vse šole sploh nimajo kuhinj, da bi to lahko izvajala.
Kdor išče statistiko o brezposelnih, jo ne bo našal, ker podatek ni nikjer prikazan. Ljudem ni omogočeno biti zaveden na zavodu, tako da so podatki precej manjši kot pa je v resnici število brezposelnih.
Kdo te pa zaposli, če si star 50 let pa spet ne vem.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Sep. 2008 10:24

kalanhoja napisal/-a:Kdo te pa zaposli, če si star 50 let pa spet ne vem.

oh, na zavodu je dosti del, katera sprejemajo tudi ljudi v tej starosti.
od mojga fotra kolega je šel ven iz šihta ker so zaprli določen sektor, se vpisal na zavod in po treh tednih že služboval v novi službi.pa je star že čez 50, mislm da tm okoli 55 sam nima dost delovne dobe za v penzijo.

pa tud mami gre moja v penzijo čez leto in pol in že dobiva ponudbe za honorarno delo, kasneje.
samo problem pri slovencih ni brezposelnost v smislu, da ni dela, ampak v smislu da se ljudem ne da delat.najlažje je prejemat socialno podporo in ležat doma.Potem pa sam jambrajo kolk nimajo dnarja, ampak v enem gradbenem fohu se jim je pa podčastno zaposlit.a potem pa životari, pa ne jambraj, kaj naj druzga rečem.
jst se na brezposelnost ne oziram ker je statistika ki jo skup namečejo lažna, lih zarad lenuhov.In to ni problem države, to je njihov problem!
poleg tega je pa tud dost takih ki uradno ne delajo nič, ampak potem fušajo na črno naokoli in imajo denar+to da vlečejo socialno.od kolegice fotr ravno na tak način zdaj kupuje novega bmwja petko, na gotove pare.
tko da ja, brezposelnih ki res ne dobijo dela, je pomoje petkrat manj kot kaže statistika.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 11. Sep. 2008 11:37

Ti si zdaj navedla posebne primere, ampak situacija je pa drugačna. Če na zavodu 2x zavrneš delo, itak letiš iz zavoda in ne dobivaš podpore. Kar je tudi prav. Samo ne govori potem, da je dela dovolj, a ga ne sprejmejo. Kot sem že rekla, če ga ne sprejmejo letijo.
Drugače je pa odvisno, ali si ti iz LJ ali nekje iz Štajerske, na Štajerskem je malo služb. Potem je razlika, če nisi najboljšega zdravja. Zdravniškega ti ne dajo, invalidsko v penzijo spet ne. Od kje letijo ponudbe za honorarno delo ne vem. Če veš ti mi povej za kakšno, ker bi tudi jaz rada še kaj honorarno zaslužila.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Sep. 2008 11:45

uf, ljudje se že znajdejo da ne letijo iz zavoda.
recimo, kolegica pozna svojo mentorco na zavodu in mučkata že ene tri leta na tak način, da je ona še zmer na zavodu, čeprav odklanja prošnje.
vse se da :wink:
in četudi odletiš iz zavoda, mislm da te država ne pusti kr tko brez ničesar.neko socialno pomoč useeno dobivaš.
od kje moji mami letijo ponudbe, pa verjetno ne bom govorila :) če si sposoben, če vidijo da si delaven in priden, da imaš pošlihtano, potem ni ovire. :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Sep. 2008 12:24

cvetkaaa napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Kakšno javno glasovanje, bože mili? Ta cela debata se je začela s trditvijo, da so vsi, ki delajo v javnih službah, prisiljeni na parlamentarnih volitvah glasovati za SDS, sicer bodo leteli.

Jaz govorim kje se začne in kako je v firmah.

Če se ne motim, ti delaš kot tajnica, administratorka ali nekaj podobnega. Lahko verjameš, da nobeni stranki ni nič do tega, da bi imela "svojega človeka" na tako pomembni funkciji. Čisto pa verjamem, da vsak direktor, ki je izvoljen, poskrbi za svoje prijatelje, zaveznike in še posebej žlahto. Zato je bolje bit na njegovi strani.

Ampak temu bi se lahko reklo nepotizem, protekcija, nikakor pa ne politično kadrovanje.

Po volitvah bodo na ministrstvih svoje službe izgubili ministri in državni sekretarji (lahko da še kdo z vrha). Ker so pač strankarski funkcionarji. Če bo pa kakšna tajnica premeščena, bo pa to na podlagi preference šefa in ne po Janševem ukazu.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov