Parlamentarne volitve 2008
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Zato, ker SPLOH nimajo vojske. Kaj ces pol orozje kupovat. V tej Sloveniji se vedno argumentira bedarije s kazanjem s prstom na izjeme, za katere se pol se ponavad izkaze, da so z dobrim razlogom izjeme. Kot tudi tokrat.buubbika napisal/-a:Smetka_ napisal/-a:Odkar smo v Nato je nakupovanje orožja pač obvezno...
..
A-aa. Včeraj je rek un predstavnik stranke SMS (se opravičujem, ker ne vem poimensko..), da je Islandija tud v Nato, pa je njen delež nakupa orožja 0%.
Iceland, the sole member that does not have its own standing army, joined on the condition that it would not be expected to establish one. However, its strategic geographic position in the Atlantic made it an invaluable member. It has a Coast Guard and has recently provided troops trained in Norway for NATO peacekeeping.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
Mahagonij napisal/-a:Tole niti pod razno ne bo skupaj 50%./\/\4t3j napisal/-a:Erm.....Jullia_ kako si lahko tako prepričana da Janša ne bo mogel sestavit nove vlade...Nihče ni rad v opoziciji, vsak raje vlada.
SDS, SNS, NSi, DeSUS, (SD), obstajajo še druge opcije... - možna koalicija
Svojo izjavo bi lahko podkrepil z svojim primerom...
Hmm...sicer nisem politik, ampak bi me pa zanimalo, zakaj si tako prepričan, da to ne gre?
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ja lej, glede na to, da imajo SD+Zares+LDS po anketah 53% bo mal tezko imel SDS koalicijo z vec kot 50%. Naj se dodam da so se te tri stranke ze izrekle da ne bodo sle v koalicijo z SDS./\/\4t3j napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Tole niti pod razno ne bo skupaj 50%./\/\4t3j napisal/-a:Erm.....Jullia_ kako si lahko tako prepričana da Janša ne bo mogel sestavit nove vlade...Nihče ni rad v opoziciji, vsak raje vlada.
Svojo izjavo bi lahko podkrepil z svojim primerom...
Hmm...sicer nisem politik, ampak bi me pa zanimalo, zakaj si tako prepričan, da to ne gre?
Problem je da na desnici ni niti ene mocne stranke poleg SDS razen mogoce SNS. NSi, SLS, KDS to je vse v kurcu in ne prinese kej dost %.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
/\/\4t3j napisal/-a:Erm.....Jullia_ kako si lahko tako prepričana da Janša ne bo mogel sestavit nove vlade...Nihče ni rad v opoziciji, vsak raje vlada.
Komot. Potrebuje 44 poslancev (+ dva manjšinska, ki jih tradicionalno ni bilo ravno težko pritegniv v vlado, čeprav utegne leto Juri kaj komplicirat. Če bo izvoljen, afkors.).
Tudi če Janša nabere 20 sedežev v parlamentu, kar se mi zdi skoraj neverjetno, jih še vedno potrebuje minimalno 24. Te cifre se pa ne doseže tako hitro.
SD ne bo šla v koalicijo z njim, ostale stranke, ki si jih naštel, pa ne bodo mogle prav veliko prispevat. Tudi glede Jelinčiča se imho dela čisto prevelik pomp. Bo precej pobral, ampak pomoje (upam no) pa še vedno pod 10 poslancev.
-
bLack&white - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 7. 2008
- Kraj: Koper***
SD al pa Zares.... verjetno SD...
- girl_xy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 4. 2006
- Kraj: Prlekija
Citiram: Sej vam je jasno,da če hočete da Janša pade skupaj s svojo vlado,da morte volit Pahorja,pa če tud vam je v resnici všeč Peče?Ker s tem ko boste Pečeta volili al pa Zares,naredite samo uslugo SDS-ovcem...Te stranke še niso toliko zrele da bi zmagale,vsak glas manj SD-ju je pa en glas več SDS-u...
Se popolnoma strinjam!! Moj glas dobijo SD
Se popolnoma strinjam!! Moj glas dobijo SD
- jazosebno
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 9. 2008
Tukaj so nekateri komentarji prav smešni...
Vsakomur, ki vsaj malo spremlja politiko je popolnoma jasno, da ni niti enega resnega argumenta, zakaj bi nekdo volil levico. Tega se seveda zaveda tudi levica, zato poskuša s po močjo svojih medijev vsak teden prinesti na plano kakšno zgodbo brez vsakršnih argumentov, navajajo podatke, ki dokazano ne držijo in klatijo populizme, čeprav so bili sami na oblasti 12 + 45let pa seveda niso naredili nič kar sedaj obljubljajo po možnosti še s floskolami o novi politiki in novih obrazih, čeprav so na kandidatnih listah sami stari tovariši.
Za levico skrtka voli le nekdo, ki nima pojma o politiki in o dejstvih in naseda lažem raznih Cviklov, Ropov, Potrčev, Školjčev, Pečanove( upam, da nebo spet postavila cele družine v volilno komisijo) ipd., ali pa imajo še kar oprane možgane s strani najbolj zločinske ideologije vseh časov- komunizma oz. so pripadniki raznih manjšin, saj si levica vedno prizadeva čimbolj uničiti dominantni narod, dominatne vrednote in se klanja tujcem zato, da pridobijo čimveč novih volilcev...
Vsakomur, ki vsaj malo spremlja politiko je popolnoma jasno, da ni niti enega resnega argumenta, zakaj bi nekdo volil levico. Tega se seveda zaveda tudi levica, zato poskuša s po močjo svojih medijev vsak teden prinesti na plano kakšno zgodbo brez vsakršnih argumentov, navajajo podatke, ki dokazano ne držijo in klatijo populizme, čeprav so bili sami na oblasti 12 + 45let pa seveda niso naredili nič kar sedaj obljubljajo po možnosti še s floskolami o novi politiki in novih obrazih, čeprav so na kandidatnih listah sami stari tovariši.
Za levico skrtka voli le nekdo, ki nima pojma o politiki in o dejstvih in naseda lažem raznih Cviklov, Ropov, Potrčev, Školjčev, Pečanove( upam, da nebo spet postavila cele družine v volilno komisijo) ipd., ali pa imajo še kar oprane možgane s strani najbolj zločinske ideologije vseh časov- komunizma oz. so pripadniki raznih manjšin, saj si levica vedno prizadeva čimbolj uničiti dominantni narod, dominatne vrednote in se klanja tujcem zato, da pridobijo čimveč novih volilcev...
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
Jst bom volila levico, ker mi grejo na k***c nacionalistični (Jelinčič) konzervativno (vsi) verski (use te idiotske krščanske stranke) kmetje (Janša)
Kar se tiče prejšnjega posta: Premlada sm, da bi mela kakršenkoli vpliv komunizma; študiram politiko, tako da nekaj malega vem o njej.
Sploh pa statistično spadam med levo usmerjene ljudi: Mlada, študiram, živim v mestu, odprta, razgledana...
Preden me nekdo napade, ker sem spodaj napisala da sm odprta, zgoraj pa zgleda da ni tko: nism odprta do sovražno nastrojenih ljudi, kot so nacisti in goreči verniki, ker le-ti spirajo možgane ovcam, katerih je v tej državi nemalo.
Kar se tiče prejšnjega posta: Premlada sm, da bi mela kakršenkoli vpliv komunizma; študiram politiko, tako da nekaj malega vem o njej.
Sploh pa statistično spadam med levo usmerjene ljudi: Mlada, študiram, živim v mestu, odprta, razgledana...
Preden me nekdo napade, ker sem spodaj napisala da sm odprta, zgoraj pa zgleda da ni tko: nism odprta do sovražno nastrojenih ljudi, kot so nacisti in goreči verniki, ker le-ti spirajo možgane ovcam, katerih je v tej državi nemalo.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Saj bi bilo vse lepo in prav, če bi se levica res zavzemala za to, kar se pretvarja, da se zavzema.
Meni je pravzaprav njihov program všeč, bi volila za program, ampak vem, da na veliko nalagajo. Ker so to isti ljudje, ki so bili na oblasti 4 leta nazaj. Ampak se, pod pretvezo dobiti take ljudi kot si ti, lažejo, nalagajo in trudijo prepričati ljudi nekaj kar ni res. 4 leta nazaj bi lahko dokazali kako zelo s dobri. Pa niso. Tudi desni niso super, so pa vsekakor boljši od drugih opcij.
Meni je pravzaprav njihov program všeč, bi volila za program, ampak vem, da na veliko nalagajo. Ker so to isti ljudje, ki so bili na oblasti 4 leta nazaj. Ampak se, pod pretvezo dobiti take ljudi kot si ti, lažejo, nalagajo in trudijo prepričati ljudi nekaj kar ni res. 4 leta nazaj bi lahko dokazali kako zelo s dobri. Pa niso. Tudi desni niso super, so pa vsekakor boljši od drugih opcij.
- jazosebno
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 9. 2008
Jelinčič je nacionalist le na papirju, sicer pa navaden UDBOvec. In če nočeš nacionalistov v pozitivnem smislu, pa imaj razne komuniste,anarhiste in njihove ideje multikulturne družbe s vsemi posledicami(kriminal, nespoštovanje avtohtone kulture in vsiljevanjem svoje, nižanjem standarda, nasiljem itd.Tammy_De napisal/-a:Jst bom volila levico, ker mi grejo na k***c nacionalistični (Jelinčič)
uu liberalka, hitro zavrži vse od prednikom in začni odkrivati toplo vodo. Pa ne pozabi se našopati s mamili...konzervativno (vsi)
Tako kot ti označuješ svoje prednike ( razen če so muslimanski - čisto možno) ter tiste ljudi, ki niso izdajalci in niso zatajili svoje vere, upam da bodo tudi tvoji potomci tebe...verski (use te idiotske krščanske stranke)
UUU tvoji predniki so gotovo od pantiveka meščani in hrane ti že ne dobivaš s kmetov...kmetje (Janša)
Ljudje, ki so bili vrsto let v vrhu komunizma so danes v vseh levih stranak in svojo manipulativno ideologijo prodajajo še naprej...Kar se tiče prejšnjega posta: Premlada sm, da bi mela kakršenkoli vpliv komunizma; študiram politiko, tako da nekaj malega vem o njej.
Statistično se najbrž ujemaš s komunističnim FDV-jem... In če že praviš, da študiraš politiko (čeprav študij pod takšnim imenoma pač ne obstaja) bi lahko vedela, da ima v Sloveniji desnica večjo podporo med mladimi in da po Evropi velik del mladih podpira celo skrajno desnico ( po nekaterih raziskavah že 30%)Sploh pa statistično spadam med levo usmerjene ljudi: Mlada, študiram, živim v mestu, odprta, razgledana
Zaradi takih strpnežev, ki so strpni le do vsega tujega, do tistega kar pa njim ne paše pa so največji nestrpneži pa je umrlo v imenu komunizma prek 100milijonov ljdui, kajneda?
Sicer si pa blazno odprta, da glasuješ na podlagi ideoloških predsodkov namesto na podlagi rezultatov, dela, in zgodovine strank in njeinih akterjev. Bog nas varuj take "odprtosti"...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov