Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 30. Avg. 2008 1:35

Največjo enakost, visoke plače, svobodo in druga jajca zahtevajo laiki. Teh je v tem topicu ravno največ in so najbolj glasni. Takšni ljudje seveda vedo najmanj o čem govorijo, verjetno pobirajo svoje "znanje" iz raznih cajtngov ter oddaje 24ur ali dnevnika na nacionalki.

Ne bi škodilo, če bi si marsikdo kaj na temo, o kateri govori, prebral iz kakšne relevantne akademske literature, ne pa da govori na pamet in se smeši.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Avg. 2008 9:33

mnja miteq, ti do zdej nisi podal nobenga pamettnega ugovora, kot samo take, da nihče nima pojma.

in valda da zahtevajo to laiki, en ki ima položaj in 5000evrov plače mislm da se ne sikira kej preveč. :wink:
in ne ne rabm cajtngov da vidim dejansko stanje, sori.vse črpam iz svojih čutov in iz svojega pogleda.
in tud ne rabm akademskih literatur brat, čemu že?
mene zanima dejansko stanej ne pa neke pisarije.in dejansko stanje se bi dalo rešit, pisarije so pa samo odvračanje misli na to in poskus prepričevanja da to tko more bit kot je..mnja, ne ni res!
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 30. Avg. 2008 10:14

Pa sej tle ne gre za enakost, ljudje so že tok navajeni žvet z razlikami, da..A misleš, da dejansko kdo še verjame v te pravljice?

Gre za to, da gre, kljub statistiki, veliko ljudem slabše, kot nekaj let nazaj.. Sem že napisala, če bi vsi imeli vsaj osnovne potrebe zadovoljene, se nebi nič bolj pritoževali, če bi imel sosed 6 vikendov, kot sedaj, ko ima le 3 :wink:
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Avg. 2008 10:16

Sekhmet napisal/-a:
Gre za to, da gre, kljub statistiki, veliko ljudem slabše, kot nekaj let nazaj.. Sem že napisala, če bi vsi imeli vsaj osnovne potrebe zadovoljene, se nebi nič bolj pritoževali, če bi imel sosed 6 vikendov, kot sedaj, ko ima le 3 :wink:

točno to je res.
ampak da se zdaj ne gre o vikendih, ampak o kosiih kruha, glede na njegovo ceno.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 30. Avg. 2008 10:45

Sekhmet napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a: S tisoc evri na mesec se bom pa najbrz ze lahko prezivljal LOL.

Ja, glih za glih, and that's the point, no seveda, razen, če ti bo oči stanvanje kupu :P

S 1000 eur se bo ja, ampak on ima k sreči za preživljati le sebe. Koliko pa je takšnih, ki morajo še druge z precej nizko plačo. O teh razpravljamo Mahagonij :!:
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 30. Avg. 2008 10:48

*purple* napisal/-a:
Sekhmet napisal/-a:

točno to je res.
ampak da se zdaj ne gre o vikendih, ampak o kosiih kruha, glede na njegovo ceno.

Pod odebeljenim je vštet tud kruhek :wink:

Napisala sem, da, če jim nebi nič manjkal, bi jim blo vseen, če majo eni velik al pa še več :) Mal bol pozorno ber, nooo.....
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 30. Avg. 2008 11:06

*purple* napisal/-a:kako pa ti temu praviš mahagonij če se ne delaš norca.zame se prikrito delaš norca, ker pomanjkljivo gledaš na te ljudi in iz viška.

Norca se dela ja, ker enostavno zatiska oči pred malim človekom in pred revščino. Kdor se obrača stran je sovražnik. Komur ni vseeno pomaga in je prijatelj.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 30. Avg. 2008 11:07

*purple* napisal/-a:in valda da zahtevajo to laiki, en ki ima položaj in 5000evrov plače mislm da se ne sikira kej preveč.

in ne ne rabm cajtngov da vidim dejansko stanje, sori.vse črpam iz svojih čutov in iz svojega pogleda.
mene zanima dejansko stanej ne pa neke pisarije.in dejansko stanje se bi dalo rešit, pisarije so pa samo odvračanje misli na to in poskus prepričevanja da to tko more bit kot je..mnja, ne ni res!

Nisem govoril o bogataših, ampak o laikih. Ne mešaj pojma. Tvoji čuti in tvoj pogled so zamegljeni, ker so le plod tvoje bujne domišljije - kakšen je svet in kakšen bi moral biti. Ko boš enkrat vzela v roke kak ekonomski učbenik, prebrskala po internetu za kakšnimi ekonomskimi kazalci, ki narekujejo, da gre ljudem dejansko slabše kot pred časom, takrat boš lahko svoje prazne poste podkrepila z argumenti.

Dejansko je brezveze sploh replyat na tvoje poste, zaradi tega, ker govoriš stvari na pamet in znižuješ raven potencialno konstruktivne debate. To velja tudi za ostale laične klepetulje.

Kaj pametnega pa bom napisal takrat, ko boš tudi ti kaj pametnega napisala - na neumne poste bom odgovarjal z neumnimi reply-i, enostavno zato, ker se mi ne da razlagat stvari, ki so napisane že nekaj klikov dalje od googla.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 30. Avg. 2008 11:12

miteq napisal/-a:Največjo enakost, visoke plače, svobodo in druga jajca zahtevajo laiki. Teh je v tem topicu ravno največ in so najbolj glasni. Takšni ljudje seveda vedo najmanj o čem govorijo, verjetno pobirajo svoje "znanje" iz raznih cajtngov ter oddaje 24ur ali dnevnika na nacionalki.

Ne bi škodilo, če bi si marsikdo kaj na temo, o kateri govori, prebral iz kakšne relevantne akademske literature, ne pa da govori na pamet in se smeši.

Pa če ti rečem, da sem v politiki, mogoče celo študirala politologijo, mogoče hči župana, ... od kje tebi podatek o laikih?

Veš kdo je zame tukaj laik? Tisti, ki živijo od tujega denarja in sploh ne vedo kako se denar služi in z njim razpolaga!!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Avg. 2008 11:14

Sekhmet napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
Sekhmet napisal/-a:

točno to je res.

Pod odebeljenim je vštet tud kruhek :wink:

Napisala sem, da, če jim nebi nič manjkal, bi jim blo vseen, če majo eni velik al pa še več :) Mal bol pozorno ber, nooo.....

no no, mirno kri :D
ja sej to je res.če nebi komu nč manjkal nebi nihče nič reku, tako je pa stanje drugačno...ampak ne zato ker imajo eni več in smo fouš, ampak zato ker je tukej ne fer plej.

ej miteq, kaj pa argument, da včas ni blo težko bajte sezidat in zemlje kupt, danes pa je to že preklet luskuz in je dosti dosti ljudi do vratu zapufanih, pa če kupjo samo garsonjero!
kako mi boš pa to s tvojega ekonomskega profesionalnega vidika razložil?
kako mi boš razložil utemeljene podražitve nujnih življenskih potrebščin?ne moreš mi jih, ker ni utemeljitve ki bi bila pristna in bi držala, razen ta da pač vsi hočejo več in zato mali človek nastrada.

in nehej že s temi tvojimi googli, priročniki in vsem šitom.realno stanje je čist nekej drugega!

in tudi jaz sem govorila o laikih, če bi tvoja gospoda mal bolj prebrala. :wink:
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 30. Avg. 2008 11:15

*purple* napisal/-a:
Sekhmet napisal/-a:

točno to je res.

O tem se gre ja. Ne pa o tem, da bi vsi imeli iste plače. Ampak o tem, da vse več ljudi živi v revščini.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 30. Avg. 2008 11:17

miteq napisal/-a:
*purple* napisal/-a:in valda da zahtevajo to laiki, en ki ima položaj in 5000evrov plače mislm da se ne sikira kej preveč.

Nisem govoril o bogataših, ampak o laikih. Ne mešaj pojma. Tvoji čuti in tvoj pogled so zamegljeni, ker so le plod tvoje bujne domišljije - kakšen je svet in kakšen bi moral biti. Ko boš enkrat vzela v roke kak ekonomski učbenik, prebrskala po internetu za kakšnimi ekonomskimi kazalci, ki narekujejo, da gre ljudem dejansko slabše kot pred časom, takrat boš lahko svoje prazne poste podkrepila z argumenti.

Dejansko je brezveze sploh replyat na tvoje poste, zaradi tega, ker govoriš stvari na pamet in znižuješ raven potencialno konstruktivne debate. To velja tudi za ostale laične klepetulje.

Kaj pametnega pa bom napisal takrat, ko boš tudi ti kaj pametnega napisala - na neumne poste bom odgovarjal z neumnimi reply-i, enostavno zato, ker se mi ne da razlagat stvari, ki so napisane že nekaj klikov dalje od googla.

Ti znaš brati lažnjivo statistiko, že na daleč se pa vidi, da ne delaš v ekonomiji.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 30. Avg. 2008 12:01

cvetkaaa napisal/-a:že na daleč se pa vidi, da ne delaš v ekonomiji.

Če vidiš tako, potem rabiš očala z izredno debelimi lečami. Resno.

orhideja1 napisal/-a:Pa če ti rečem, da sem v politiki, mogoče celo študirala politologijo, mogoče hči župana, ... od kje tebi podatek o laikih?

Če si študirala politiko, se drži političnih tem, ne pa ekonomskih.
Zaradi mene si lahko tudi hči Jankovića. Kljub temu v svojih postih stresaš mimosunjenke.

*purple*, to je pa zate:

Klik <- toplo priporočam; stvari ti bodo kristalno jasne

Res se mi ne da pisat odgovore na tvoja vprašanja, ker se ne bom spuščal na tak nivo, kjer bi ti razlagal zakaj je včasih bilo lažje zgradit hišo, zakaj grejo nepremičnine gor in zakaj se je kruh podražil.

Če bi te debata resnično zanimala, bi ti razložil določene stvari - tako pa vztrajno blebetaš svoje nebuloze kako je vse v kurcu, zato nima smisla ti karkoli razlagat, ker bi itak dalje verjela svojim "čutom" o svetu.
P.S. Knjigo dobiš tudi v vsaki malo boljše založeni knjižnici.

Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 30. Avg. 2008 13:47

Hahaha....vidim, da se je mal pocenila, to je pa čudn pa inflacija pa vse tako, če ni to zrd povprašvanja, haha :D

Purple, posebej koristne bodo reprodukcijske sheme...aja, pa predgovor, k kr vidiš zasnežen travnik in snežake, drgač je pa kr fajn bukvica, ja, poučna, če ne citiraš pol iz nje, k en kokodajs :P
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 30. Avg. 2008 19:20

Jz sem se že odločila za koga bom volila, ker mi je med to grozo samo nekdo malo manj grozen.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov