Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 28. Avg. 2008 13:38

tor napisal/-a:Glede plač...so razlike ja...samo te razlike se zmanjšujejo!!!....razlika so se naredile v drugi pšolovici prejšnega stoletja, bo treba ene par koledarjev zamenjat, da bomop blizu Nemčije.

A daj no, zmanjšujejo? Ko je moja mati začela delati v podjetju, v katerem dela še danes je imel takratni direktor 2x tolikšno plačo kot ona. Danes ima plačo za 30 njenih. Zmanjšujejo se potem :roll:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 28. Avg. 2008 13:42

*purple* napisal/-a:.
od normalnega človeka, ki je seznanjen s problematiko, ki mu za revščino ni vseeno in ki pri branju slovenskih novic ne bo kometiral kako je to neumen cajtng ker napihuje, se takih besed ne bo slišalo.
Mene ne brigajo ne indeksi, ne statisktike ne nič.briga me to, da država za male ljudi ne naredi nič.po eni strani podpira lenuhe s socialno, ki se jim ne da delat, po drugi pa za druge ostane manj.In spet še nešteto ostalih stvari, ki odžirajo denar za brezveze.ampak itak, najlažje je govort in pametovat, da bi se okol sebe ozrli in pogledali dejansko stanje, vas pa ne zanima.

Če bereš samo Slovenske novice, res ne moreš vedeti nič o ekonomiji, vzrokih in posledicah, recesiji, cenah na globalnem trgu. Tu se strinjam z Jullio.
Purple, to je tako, kot če bi neka tebi ljuba oseba zbolela za rakom in bi ti rekla, da jo morajo zdravniki takoj pozdravit, ker tebe ne briga, kaj je rak, kakšne so terapije, statistike ozdravitve ... tebe briga samo, da jo pozdravijo, če ne so nesposobni.

Ostalo sem napisala že v prejšnjem postu. Instant rešitve seveda ne poznam - če bi jo, bi imela že Nobelovo vsaj za ekonomijo in svetovni mir. Vedno bolj pa se mi zdi, da svoboda in človekove pravice niso ultimativni odgovor na vse. Da ljudje niso sami krivi, če so, oprostite, neumni in da mora država obdržati določene vzvode.
Javno zdravstvo, javno šolstvo, obvezno zdravstveno zavarovanje, ... in bolj radikalne, danes nepriljubljene rešitve - državna stanovanja, državne javne službe - elektro, vodovod, komunala, javni prevoz.
Univerzalni temeljni dohodek (UTD) zveni zanimivo. Ampak predpostavlja, da bi ga ljudje uporabili za osnovne stvari. Kar pa žal ne drži. Zato je bolje namesto UTD, da država omogoča določene osnovne usluge, plačane z davki, za vse enako.

Ne potrebujem svobode, da si sama izberem zdravstveno zavarovalnico in da so potem zdravstvene usluge odvisne od tega, koliko sem plačevala. Rade volje se odrečem tej tržni svobodi, plačujem celo več kot zdaj z davki in vem, da živim v državi, kjer bomo klošar, poslanec in jaz deležni enake obravnave, če zbolimo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 28. Avg. 2008 13:46

jullia_ napisal/-a:Nihče pa še ni podal enega konkretnega predloga, kako bi se dalo reformirat socialno politiko.

To ni moje delo. Jaz nisem politik. Vsak ima svoje področje na katerem mora uspešno delovati. Če tega ni sposoben, ga je potrebno zamenjati.
Delo zobozdravnika je, da dobro skrbi za naše zobe, frizerja, da dobro striže. Politika pa je stvar politikov. In če tega ni sposoben, oz. zna gledati samo za svojo rit, potem naj si poišče drugo službo. Svoj stolček pa odstopi sposobnejšemu.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 28. Avg. 2008 13:52

Zelo me veselijo konkretni primeri stanja.
Zadnjič spremenil matjazd, dne 29. Avg. 2008 10:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 28. Avg. 2008 14:18

jullia_ napisal/-a:Pa wtf je narobe z vama (Sekhmet in *purple*)? Tukaj lajata name kot da sem en jebeni fevdalec, ki zatira uboge reveže.

In Sekhmet, ti trdiš, da to ni tvoja stvar, ker so drugi plačani, da se ukvarjajo s tem. Kako pa potem izbereš kandidata na volilnem listku?

Ne, ne lajam, bi se preko pisanja tud bl težko slišal, pa če bi tulila u luno. Sam zagovarjaš jih že cel čs. Sicer je pa res, tud če jih nebi...kva pa bi blo drgač?! Ane? ... in zato je tko...

Ko oddam listek se začne delo izvoljenih (vemo kako to gre, ne) in o tem govorim. Dost je, da napišem listek, ni mi potrebno še predlagati 5 rešitev zraven. A pr vs dobiste esejska vprašanja na volilnih lističih?
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 28. Avg. 2008 14:34

ista obravnava?? ce nimas napotnice ostanes zunaj in po moznosti umres - CELJSKI PRIMER.

poleg tega - a ti nisi se nikoli nikjer cakala? cakalne dobe? nikol slisala??

em veze so edino kar te spravi naprej in resi mnogokrat!
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 28. Avg. 2008 14:54

orhideja1 napisal/-a:
tor napisal/-a:Glede plač...so razlike ja...samo te razlike se zmanjšujejo!!!....razlika so se naredile v drugi pšolovici prejšnega stoletja, bo treba ene par koledarjev zamenjat, da bomop blizu Nemčije.

A daj no, zmanjšujejo? Ko je moja mati začela delati v podjetju, v katerem dela še danes je imel takratni direktor 2x tolikšno plačo kot ona. Danes ima plačo za 30 njenih. Zmanjšujejo se potem :roll:

Se ja.
Povprečna delavska, sem gledal zadnjič primerjavo, SLO-NEM-AVT, je zmeraj manjša razlika, kot sem rekel 70 let nazaj je bilo pa skoraj izenačeno, pol po 2 s.v. se je pa razlika večala, zdaj se spet bližamo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Avg. 2008 15:33

matjazd napisal/-a:
kr.ena napisal/-a: in vem, da živim v državi, kjer bomo klošar, poslanec in jaz deležni enake obravnave, če zbolimo.

To si bila ti gotovo smrkec v prejšnjem življenju, da verjameš v takšne pravljice. Sanjaj, sanjaj,......

Tole se pa zgodi, če citiraš samo drugo polovico stavka.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 28. Avg. 2008 16:32

linkica napisal/-a:ista obravnava?? ce nimas napotnice ostanes zunaj in po moznosti umres - CELJSKI PRIMER.

:roll: Preberi cel post. Če znaš brati.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 28. Avg. 2008 16:45

kr.ena napisal/-a:
linkica napisal/-a:ista obravnava?? ce nimas napotnice ostanes zunaj in po moznosti umres - CELJSKI PRIMER.

boljse kot ti :roll: , ce ne bi ti ze prej pogruntala o cem tece beseda... :evil:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 28. Avg. 2008 16:46

Ja, govorimo o volitvah.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 28. Avg. 2008 18:52

matjazd napisal/-a:
kr.ena napisal/-a: in vem, da živim v državi, kjer bomo klošar, poslanec in jaz deležni enake obravnave, če zbolimo.

To si bila ti gotovo smrkec v prejšnjem življenju, da verjameš v takšne pravljice. Sanjaj, sanjaj,......

a.) citiras pol stavka, ki brez druge polovice nima smisla
b.) si funkcionalno nepismen
linkica napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:

boljse kot ti :roll: , ce ne bi ti ze prej pogruntala o cem tece beseda... :evil:
Se en funkcionalno nepismen primerek, ki govori o stvareh, ki nimajo veze z napisanim.

Sekhmet napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Pa wtf je narobe z vama (Sekhmet in *purple*)? Tukaj lajata name kot da sem en jebeni fevdalec, ki zatira uboge reveže.

In Sekhmet, ti trdiš, da to ni tvoja stvar, ker so drugi plačani, da se ukvarjajo s tem. Kako pa potem izbereš kandidata na volilnem listku?

Ne, ne lajam, bi se preko pisanja tud bl težko slišal, pa če bi tulila u luno. Sam zagovarjaš jih že cel čs. Sicer je pa res, tud če jih nebi...kva pa bi blo drgač?! Ane? ... in zato je tko...

Ko oddam listek se začne delo izvoljenih (vemo kako to gre, ne) in o tem govorim. Dost je, da napišem listek, ni mi potrebno še predlagati 5 rešitev zraven. A pr vs dobiste esejska vprašanja na volilnih lističih?

Gre za to, da tle izvajate eno navadno jokanje in pritozevanje osnovano na cisto nerealnih pricakovanjih. In zato te sprasujem kako se ta tvoja absurdna pricakovanja doseze(oziroma kako jo bo dosegla tvoja izvoljena stranka).
Ti si tista, ki se pritozuje, da niso nase place toliksne kot nemske.
Ti si tista, ki v diskusiji o delu vlade, ocitno pricakuje 300% rast plac v mandatu, ker nas primerjas z nemci, ki so desetletja pred nami. :stupid:
In kar jaz hocem je, da mi ti razlozis kako naj vlada v casu 4ih let, doseze absurdne nivoje povisanja plac, ki bi povzrocili, da bi pritozevalci tvojega tipa utihnili.

Delo vlade se meri v relativni rasti plac v njihovem mandatu, ne pa ali je minimalna placa 800 eur. Ker ce je bla ob zacetku mandata 400, potem bo mal tezko na koncu 800. Seveda se tako moje vprasanje povsem ignorira in se potem blebece vse druge sorte bedarije(naprimer kako diplomati parfume svercajo, pa to kok majo direktorji v gospodarstvu visoke place - kar je ful stvar drzave :roll: ), ker je resnica, da odgovora na to vprasanje nimate. Nihce ga nima, zato ker so pricakovanja nerealna, zato ker realnost ne deluje tako kot vase mokre sanje. Ne Jansa, ne kdorkoli ki ga boste volili, nimajo planov, ki bi prinesli tako blazno rast plac, da se folk ne bi pritozeval.

Vse, kar se lahko od vlade pricakuje glede plac, je cim visja gospodarska rast. In v mandatu te vlade je bila zelo dobra gospodarska rast.

To kok ma direktor place dolocajo lastniki podjetja in ne drzava. Gospodarska rast in drugi ekonomski indeksi so obce stanje v drzavi, to kok ma moja teta/babica/pes place je pa samo anekdota.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 28. Avg. 2008 19:22

MAHAGONIJ... odgovarjaj na vpr. ki jih ti dobis. tole sploh ni mel zveze s tabo. :cool:
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 28. Avg. 2008 20:51

Mahagonij ti si tukaj tisti, ki ne zna brati in si izmišlja 300% rast plač. A ti sploh veš kaj je 300%.
In dokler mi ne pojasniš koliko ti zaslužiš in kako se preživljaš s tem denarjem sploh ne bom več brala tvojih postov, ker se enostavno delaš norca iz tistih, ki pošteno služijo denar in za sebe skrbijo s svojim lastnim denarjem.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 28. Avg. 2008 20:56

[quote="Mahagonij"]Vse, kar se lahko od vlade pricakuje glede plac, je cim visja gospodarska rast. In v mandatu te vlade je bila zelo dobra gospodarska rast.

In kdo ima kaj od tega :gruebel:
Resnica je, da toliko revežev kot jih je v tej vladi ni bilo v nobeni prej.
Torej kaj ti tu še ni jasno?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov