Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Okt. 2008 18:37

*purple* napisal/-a:res je Švica ni v EU, ampak tesno pa sodeluje z EU.
Ni pa v EU ker so edini pametni .

Ljubica, pojma nimaš, pa kar nekaj na pamet pljuvaš. :wink:

Ker Švica ni v EU, ji ni treba sprejeti političnih direktiv EU, kar se nanaša tudi na vinjete. Pa če sodeluje z EU ali ne!

Niso pa v EU ne zato, ker bi bili edini pametni (kakšen argument je sploh to?), ampak zaradi ekonomskih razlogov. Ker bi v proračun morali prispevati več, kot bi potem iz raznih virov (skladov) dobili nazaj.
Preprosto rečeno.
Prav tako Švedska in Islandija (tu je razlog npr. ribolov in ribolovne ''cone'').

Sicer se pa že precej oddaljujemo od teme. :gruebel:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Okt. 2008 20:52

metuljčica* napisal/-a:
*purple* napisal/-a:res je Švica ni v EU, ampak tesno pa sodeluje z EU.
Ni pa v EU ker so edini pametni .

Ljubica, pojma nimaš, pa kar nekaj na pamet pljuvaš. :wink:

Ker Švica ni v EU, ji ni treba sprejeti političnih direktiv EU, kar se nanaša tudi na vinjete. Pa če sodeluje z EU ali ne!

Niso pa v EU ne zato, ker bi bili edini pametni (kakšen argument je sploh to?), ampak zaradi ekonomskih razlogov. Ker bi v proračun morali prispevati več, kot bi potem iz raznih virov (skladov) dobili nazaj.
Preprosto rečeno.
Prav tako Švedska in Islandija (tu je razlog npr. ribolov in ribolovne ''cone'').

Sicer se pa že precej oddaljujemo od teme. :gruebel:

no ljubica, kje sm pa jst napisala da more sprejetami odločitve in ukaze iz EU?Nikjer draga, ker vem da jih ne rabi.Povedala sem le, da Švica sodeluje z EU.

Zakaj pa Švica ni v EU bi se pa dalo razglabljat.Švica je kot sama po sebi že od nekdaj popolnoma samostjona država in ker nosi določene zadeve drugih držav, se noben tud ne vtikuje vanjo.

julia...tudi mi bi si lahko privoščili živet brez EU.Kot se mi zdi nam je šlo prej velik boljše+če odštejemo še evro, ki nam pa res ni prinesel nič dobrega (nepotreba po menjavanju denarja ni dober razlog).

mene ne briga kolk je cene vinjet drugje.Je pa dejstvo, da smo mi večalimanj prehod drugih držav do morja.In tuki se mi zdi cena čist fer.sploh za hrvate, ker tolk jambrajo pa se pri njih da za na morje in nazaj, več kot stane naša poletna vinjeta!Plus še to da se plačuje recimo Krčki most.Kje ste vidl v sloveniji da računamo mostove?Pa še je en kup razlogov!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 09. Okt. 2008 21:06

metuljčica* napisal/-a:Prav tako Švedska in Islandija (tu je razlog npr. ribolov in ribolovne ''cone'').

Švedska je članica EU (samo mislim, da so zavrnili evro). Verjetno si mislila Norveško. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Okt. 2008 21:09

*purple*- Ne hodimo vsi samo na Hrvaško, da nam je pomembno le kako je na Hrvaškem. Sploh pa se zna zgodit, da bo Hrvaška po prihodu v EU uvedla vinjete- če bomo mel "srečo" bojo cene neki tazga kot naše ali pa še hujš.
Če vas tako moti pot na morje po avtocesti, pejte pa po stari cesti. Tud mi zmeri hodmo po stari, pa se nihče ne pritožuje.

Drgač pa nazaj na temo: V bisvu mi je bilo vseeno kdo zmaga volitve, po eni strani bi Janša rabu še en mandat, da bi dejansko kej naredu, po drugi strani pa me zanima kaj bo Pahor tako drastičnega naredu, ko vsi tako upate nanj
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Okt. 2008 21:20

kr.ena napisal/-a:
metuljčica* napisal/-a:Prav tako Švedska in Islandija (tu je razlog npr. ribolov in ribolovne ''cone'').

Švedska je članica EU (samo mislim, da so zavrnili evro). Verjetno si mislila Norveško. :wink:

Ojoj! :oops: :oops:
Ja, zmotila sem se. Hvala za popravek. :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Okt. 2008 21:34

*mala* napisal/-a:*purple*- Ne hodimo vsi samo na Hrvaško, da nam je pomembno le kako je na Hrvaškem. Sploh pa se zna zgodit, da bo Hrvaška po prihodu v EU uvedla vinjete- če bomo mel "srečo" bojo cene neki tazga kot naše ali pa še hujš.
Če vas tako moti pot na morje po avtocesti, pejte pa po stari cesti. Tud mi zmeri hodmo po stari, pa se nihče ne pritožuje.

Drgač pa nazaj na temo: V bisvu mi je bilo vseeno kdo zmaga volitve, po eni strani bi Janša rabu še en mandat, da bi dejansko kej naredu, po drugi strani pa me zanima kaj bo Pahor tako drastičnega naredu, ko vsi tako upate nanj

če grem po tastari rabim celo večnost.hja, sej gredo lahko hrvati po naših starih cestah pa ne bodo plačevali vinjet.
skratka, oni jebejo nas povsod, pa jih še mi enkrat po*ebejmo. :)
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 09. Okt. 2008 21:35

*purple* napisal/-a:skratka, oni jebejo nas povsod, pa jih še mi enkrat po*ebejmo. :)

Vsaj nekaj, kar se strinjam s *purple*. :lach:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Okt. 2008 21:58

*purple* napisal/-a:
*mala* napisal/-a:*purple*- Ne hodimo vsi samo na Hrvaško, da nam je pomembno le kako je na Hrvaškem. Sploh pa se zna zgodit, da bo Hrvaška po prihodu v EU uvedla vinjete- če bomo mel "srečo" bojo cene neki tazga kot naše ali pa še hujš.

če grem po tastari rabim celo večnost.hja, sej gredo lahko hrvati po naših starih cestah pa ne bodo plačevali vinjet.
skratka, oni jebejo nas povsod, pa jih še mi enkrat po*ebejmo. :)

Pa moramo zdraven še vse ostale? Trapast razlog v prid polletnih vinjet. Še posebno za tako ceno!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 09. Okt. 2008 22:01

O čem se zdej sploh kregate? :D Kaj je konkretn problem znotraj teh vinjet?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Okt. 2008 22:02

neki je pač treba žrtvovat, žal.
in nihče drug se ni pritožil (ok pustimo EU) na tak drastičen način, kot samo hrvati.Pa smo jih pač udarili tam kjer je treba.In evo lahko rečem, to je mislim, da skoraj edina prekrasna stvar ki jo je naredila Janševa vlada.

mogoče pa (če samo še to pripomnim) razlog za polletne vinjete ni tako slab.Lahko bo spdbudilo tujce, da bodo večkrat prišli k nam :wink:
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 09. Okt. 2008 22:04

Jst bi poleg teh vinjet za Hrvate uresničla še Jelinčičevo željo, da bi na njih pisalo I feel Slovenia, in to za 2x ceno :!: :!:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Okt. 2008 22:14

OT: Zakaj pa sploh hodte na Hrvaško na morje, če vas Hrvatje tako motjo??
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Okt. 2008 22:35

na morje gremo h dorbim ljudem in na dopust.Morje, plaža in vse to ni nič krivo, da ima hravška tako dosadno politiko.
Hrvaška mi je lepa, dalmacija najlepša.Ampak se pač ne strinjam z zadevami in to je to.To še ne pomeni, da ne bom šla h njim.Jst se sigurno nism razburjala tolk ko sm dala desettisoč bivših tolarjev za cestnino za dol in nazaj, kot se oni razburjajo za polletne vinjete.
tud z janšo se nisem strinjala, pa kaj, naj se odselim? :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Okt. 2008 8:25

*purple* napisal/-a:
julia...tudi mi bi si lahko privoščili živet brez EU.Kot se mi zdi nam je šlo prej velik boljše+če odštejemo še evro, ki nam pa res ni prinesel nič dobrega (nepotreba po menjavanju denarja ni dober razlog).

V čem nam je šlo pa prej bolje? Gospodarsko rast imamo, BDP na prebivalca raste,... podražitve (ker vem, da na to ciljaš :) ) so trenutni globalni problem, ki bi bil morda še celo večji, če ne bi bili v EU, poleg tega je pa tudi tu fajn, da v Uniji obstaja prost pretok svoboščin, ker je s tem precej olajšan vstop tujih trgovcev, ki ponujajo alternativo domačim tajkunom ( :) ), na slovenski trg.

Tolarjev nismo menjavali po nepotrebnem, enotna valuta bistveno pripomore k gospodarskemu povezovanju, poleg tega se pa meni to, da Evropska Centralna Banka regulira monetarno politiko cele Unije, sploh ne zdi slabo.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 10. Okt. 2008 9:46

metuljčica* napisal/-a:SSarchy, če se ne motim, stane švicarska vinjeta precej manj, kot bo stala naša celoletna.

Švica pa sploh ni članica EU, zato primerjava ni na mestu! :wink:

O Švici sem predhodno govorila, da je država z vsemi elementi samostojnosti, ravno zaradi tega, ker ni članica EU. Zato ta primerjava..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov