Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamceek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamceek » 27. Sep. 2008 14:42

^^bi pa zato to naredo Pahor & njegova company :D :P :D
..just wanna dance, wanna go insane...
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Sep. 2008 14:43

Tamceek napisal/-a:^^bi pa zato to naredo Pahor & njegova company :D :P :D

ne rečem, da ne bi, ampak on mi pa soli pamet, da Janša zahteva PRAVICO in POŠTENOST ! :roll: to me je prav nasmejalo :D
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Sep. 2008 16:18

WTF tebi ni jasno? Poštene in korektno izvedene volitve so pravica. Tebi gre v nos, da je to zahteval Janša, ker ga pač ne maraš. A pa lahko mogoče vseeno priznaš, da zakon zahteva podpisovanje volivcev in da je v tem primeru šlo za kršitev?
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Sep. 2008 16:25

Kaj naj meni ne bi bilo jasno ? :roll: :roll: Vem, da zakon to zahteva in da je to kršitev in tega nisem nikoli zanikala. Sem pa rekla, da naj ne zagovarjate Janše oz. govorite da je zaradi tega pošten, ker vsi dobro vete, da če bi zmagal on, tega ne bi NIKOLI naredil ;) če pa tega niste zmožni razumet, pol pa ne vem kaj še naj rečem :roll:

Res je, da sem proti Janši, ampak v primeru da bi to naredil tudi kdo drugi bi se mu lahko smejala, ker za mene to pomeni da ne zna sprejeti poraza :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Sep. 2008 16:37

Sem vedela, da ne razumeš. Ni vprašanje poštenost Janše (ali Pahorja). Saj nista onadva sedela na volišču s seznamom v roki. Problem je poštenost volitev kot taka.
In argument, da kršitev ni pomembna, ker ni vplivala na rezultat, je trapast, ker so volitve eden od temeljnih institutov demokratične družbe in ko začnemo tu ignorirat nespoštovanje pravil, smo v riti.

Se strinjam, da Janša ne zna sprejet poraza in da so njegove izjave na ravni 5letnika, ki je izgubil pri namizni igri. Ampak v takšnem primeru sploh ne bi smelo biti važno, kdo je na kršitev opozoril. Dejstvo je, da volitve niso potekale v skladu s pravili in to je slabo.
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 27. Sep. 2008 16:44

Men je pa najbolj butasto to, da ne vem kaj delajo tisti ljudje na voliščih v komisiji! Ma, tako enostavnih pravil pa še ne: pride volilec, odda volilni listek in se podpiše. MA KDO NE RAZUME TEH PRAVIL, da se zdaj moramo ukvarjat s tem?! OMG! Drugič naj sedijo v komisiji vsaj pismeni ljudje, ki bodo prebral pravila, če že nosjo odgovornost za tam sedet in na koncu štet glasove! Ne razumem tega, da se moramo zdaj ukvarjat s tem, da se volilci niso podpisaovali, če pa je to TEMELJNO pravilo za vsakega, ki pride volit! Na vsak pildek se je treba zmeraj podpisat povsod, to, da pa voliš, za koga hočeš, da ima v tvoji državi oblast, se pa lahko voli, ne da bi sploh preverjali, kdo si in če si sploh Slovenc in če maš pravico glasovanja!
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Sep. 2008 16:48

jullia_ napisal/-a:Ni vprašanje poštenost Janše (ali Pahorja).

Kako da ne, če pa je Mahagonij začel z poštenostjo Janše? :wink: Jaz sem pa samo povedala, da se tukaj ne gre za poštenost določene osebe, ampak za njegovo korist, ker mu pač rezultati niso bili po volji in misli da bo s tem kaj dosegel. Anyway, če se spremenijo rezultati, bo za mene še vedno zmagovalec Pahor (čeprav nisem njegova pristašica), ker preveč dobro vem kaj vse bo Janša naredil v primeru da se bodo izvedle ponovne volitve :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Sep. 2008 17:15

Kje pa je Mahagonij to napisal?

V nobenem primeru se volitve ne bodo ponovile na ravni cele države, torej kakšne bistvene spremembe v rezultatu ne bo.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 27. Sep. 2008 17:30

Tamarra* napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a: Kot sem jasno napisal, ne gre za rezultat. Gre za to, da se spostuje zakone. Rezultat ne bo nic drugacen, ampak ni prav, da se pravil ne uposteva. Ker ce se pravila ignorira na teh volitvah, se jih bo se z vecjo lahkoto na vseh naslednjih. Tega pa jst nocem.

Poleg tega, ali poznas namen teh podpisov, ali pac vrtis gobec v prazno?

Torej hočeš povedati, da bi Janša v vsakem primeru to zahteval, ker je pač 'pošten človek'? :lach: :lach: ne me smejat no :D

Mahagonij napisal/-a:
spermij napisal/-a:Bi Janša zahteval ponovno štetje ter se cmeral, da bo šel na sodišče, če bi zmagal oz. bil v prednosti? :roll:
Bi pa Pahor zahteval.
A si ti rahlo prizadeta? Znas brat? Nikjer nisem rekel, da bi v naprotnem primeru se tudi Jansa pritozil.
Rekel pa sem, da je pritozba vsebinsko upravicena. Ce bi jo vlozil Jelincic, ali Jansa, ali Pahor ali kdorkoli, je vsebinsko upravicena na podlagi zakona.
Konec debate.

Tebi ocitno mozgani nehajo delat v kolikor nekaj jansa naredi. Kar priznaj, da imas predsodke proti njemu, in da karkoli naredi zate apriorno laze oz ni upravicen.

Tebi ni jasno, da je pol kurca vseeno kdo se je pritozil. Pri sodbi take pritozbe je vazna samo vsebina, ti se pa ukvarjas s tem kdo se je pritozil pa iz katerega razloga. Ni vazno.

Tamarra* napisal/-a:In POZNAM NAMEN PODPISOV ker nisem osnovnošolsko dete, pa verjemi da vem o politiki in zahrbtnosti ter nepoštenosti big J-ja več kot ti :wink:
OK potem pa razlozi namen teh podpisov. Zagotovo kdo v tej temi ne ve pa mu bo tvoja razlaga koristila.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 27. Sep. 2008 17:31

Tamarra* napisal/-a: ker mu pač rezultati niso bili po volji in misli da bo s tem kaj dosegel...... ker preveč dobro vem kaj vse bo Janša naredil v primeru da se bodo izvedle ponovne volitve :wink:

Mislim, da Janša malo bolj ve, kot ti, da se rezultat ne bo spremenil in namen tega štetja al karkoli se bo zgodilo (če se bo) ni sprememba rezultata, ampak upoštevanje pravil!

Me pa res zanima, kaj bo naredil. Dej povej, da bomo pol vidl, če si mela prav. :roll:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Sep. 2008 17:41

red*cherry - nisem rekla, da je nujno, da bo prišlo do preobrata, le da bo naredil vse mogoče, da bi :wink: malo preveč ga poznam, da ne bi tega vedela..

Mahagonij, seveda je vseeno kdo se bi pritožil, za mene taka oseba pač, kot sem že povedala, ne zna sprejet poraza. Kakor tudi ti pač ne znaš sprejet, da vsi ne moremo biti za Janšo, ker pač hočemo nekoga poštenega na oblasti :wink:

P.S. se ti vidi na kakšnem nivoju si, glede na tvoje žalitve :wink:
Zadnjič spremenil Tamarra*, dne 27. Sep. 2008 17:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Sep. 2008 17:42

Ko te povozijo je najlažje temo spremenit, kajne.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Sep. 2008 17:43

lol, kaj ti ni jasno?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Sep. 2008 17:46

Brez skrbi, mi je popolnoma jasno, zakaj si z vprašanja legitimnosti Janšine zahteve po ponovitvi glasovanja prešaltala na temo tega, komu je Janša všeč in komu ne.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 27. Sep. 2008 17:51

Mahagonij mi ni postavil nobenega vprašanja, tak da nisem nič iz enega VPRAŠANJA prešaltala na drugo temo. Poleg tega sem vse kar vama dvema ni jasno že 3x povedala, pa če vama še zdaj ni, mi je zelo žal - no help for you :D

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov