Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

boofairy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a boofairy » 22. Sep. 2008 15:41

zdaj bomo pa končno lahko živeli v deželi blagostanja in bo vsem boljše, kot do zdaj. Boste videli, kako naenkrat mediji ne bodo več blatili vlade in bo vse super :D
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 22. Sep. 2008 16:46

matjazd napisal/-a:Bomo videli kaj bo. V času Janše je meni pač slo slabše. Povsod uvajajo evro, je res, a si marsikje drugje s svojo plačo lahko privoščiš več (npr. Nemčija).
Sicer pa kdo nas je silil v EU, sami smo rinili tja, oz. jaz nisem bil za, ker evro še nikjer ni prinesel nič dobrega.

Z Nemčijo se Slovenija ne more primerjati. Oni bistveno več delajo za tisto kar dobijo. Poleg tega pa nas še socializem nazaj drži. V času socializma, ko je bilo vse državno in so vsi dobili isto (naj bi), nihče ni imel motivacije za delo. V kapitalizmu pa boš veliko več naredil, če veš, da je to tvoja firma, odvisna od tebe oz. tvoja plača od tebe. In v kapitalizmu se tudi zaradi drugačne miselnosti gospodarstvo bolj hitro razvija. Mi smo bili pa nedolgo nazaj še v socializmu in se niti podrazno ne moremo primerjati z Nemčijo. Prav tako imajo oni evro že nekaj časa, njihove plače pa so takšne kot so tudi zaradi višjega standarda - cene pri njih so ogromne. In cilj Slovenije je prav to, da se približa ostali zahodni Evropi (pa ne po cenah:)).
Aja pa še to - tudi življenski standard je odvisen od gospodarstva, tako da pomojem, če ne bi bilo tako visoke gospodarske rasti, bi bila verjetno še večja inflacija (to je sicer po moji logiki, je pa res, da se ne spoznam ravno na ekonomijo :?)
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 22. Sep. 2008 17:09

matjazd napisal/-a:
Googi napisal/-a:
Lamb napisal/-a:
Tryanna napisal/-a:Zadnja štiri leta res ni bilo idealno, vendar veliko boljše kot v času Ropove vlade. No, tudi prav.

kako boljše?
kaj je bilo tako bolje med leti 2004 in 2008 kot je bilo pred 2004?
ne, res me zanima, ker meni se nič ne zdi, da bi tako dobro živeli zadnje štiri leta.

Sicer sem že nekje napisala, ampak dobro: večja gospodarska rast, manjša brezposelnost, uvedba protikadilskega zakona, vinjet, srednješolska topla malica, zastonj učbenike, omejitev študentskega dela, nov plačni sistem so speljali do konca, plače so se dvignile bolj kot je inflacija (dejstva, verjetno ne vsem, večini pa), dobro predsedovanje EU, schengen, boj proti tajkunom,... pa verjetno še mnogo drugih stvari, ki se jih zdejle še spomnim ne. Škoda, ker imajo veliko projektov, ki jih v 4ih letih ne moreš speljati in bodo sedaj propadli...

No ja, večina je odločila...

Meni vse to čisto nič ne pomaga, če pa si lahko s plačo privoščim 25% manj kot prej.

Ne nabiji model. Cene se pa niso dvignile za 33%. Sploh pa ne relativno na place. Nehi lagat in nabijat stvari brez karkrsnekoli podlage v realnosti.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 23. Sep. 2008 11:57

Googi napisal/-a:Z Nemčijo se Slovenija ne more primerjati. Oni bistveno več delajo za tisto kar dobijo.

To pa sploh ni res. Moja sošola dela v nemčiji. Isto dela po 8 ur kot jaz tukaj. Plačo pa ima za njeno delo 2x toliko visoko kot bi jo za isto delo imela tukaj, oz. kot jo je za isto delo imela tukaj. Poleg tega pravi, da je gor cenejša hrana in najemnina za stanovanje.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 23. Sep. 2008 12:01

Mahagonij napisal/-a:
matjazd napisal/-a:
Googi napisal/-a:
Lamb napisal/-a:
Tryanna napisal/-a:Zadnja štiri leta res ni bilo idealno, vendar veliko boljše kot v času Ropove vlade. No, tudi prav.

kako boljše?
kaj je bilo tako bolje med leti 2004 in 2008 kot je bilo pred 2004?
ne, res me zanima, ker meni se nič ne zdi, da bi tako dobro živeli zadnje štiri leta.

Sicer sem že nekje napisala, ampak dobro: večja gospodarska rast, manjša brezposelnost, uvedba protikadilskega zakona, vinjet, srednješolska topla malica, zastonj učbenike, omejitev študentskega dela, nov plačni sistem so speljali do konca, plače so se dvignile bolj kot je inflacija (dejstva, verjetno ne vsem, večini pa), dobro predsedovanje EU, schengen, boj proti tajkunom,... pa verjetno še mnogo drugih stvari, ki se jih zdejle še spomnim ne. Škoda, ker imajo veliko projektov, ki jih v 4ih letih ne moreš speljati in bodo sedaj propadli...

No ja, večina je odločila...

Meni vse to čisto nič ne pomaga, če pa si lahko s plačo privoščim 25% manj kot prej.

Ne nabiji model. Cene se pa niso dvignile za 33%. Sploh pa ne relativno na place. Nehi lagat in nabijat stvari brez karkrsnekoli podlage v realnosti.

Ej ti model :roll: a si ti sam nabavljaš hrano, ali ti mamica vse kupuje, da ne veš kako so cene poskočile? Pa elektrika,...
Najbolj na jetra mi pa gre, da to piše nekdo, ki se sploh ne preživlja sam, ki nima nobenih stroškov, najemnine,.........
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 23. Sep. 2008 12:05

kalanhoja napisal/-a:
Googi napisal/-a:Z Nemčijo se Slovenija ne more primerjati. Oni bistveno več delajo za tisto kar dobijo.

To pa sploh ni res. Moja sošola dela v nemčiji. Isto dela po 8 ur kot jaz tukaj. Plačo pa ima za njeno delo 2x toliko visoko kot bi jo za isto delo imela tukaj, oz. kot jo je za isto delo imela tukaj. Poleg tega pravi, da je gor cenejša hrana in najemnina za stanovanje.

Nemčija je zakon! Mi smo 50 let gnili v socializmu, oni so se pa medtem ornk razvili....veš pred 20 in več leti je bila razlika še večja.
Sicer pa odpri pšodjetje in dajaj nemške plače zaposlenim.
Bodi vzgled ostalim.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 23. Sep. 2008 12:09

tor napisal/-a:
kalanhoja napisal/-a:

Nemčija je zakon! Mi smo 50 let gnili v socializmu, oni so se pa medtem ornk razvili....veš pred 20 in več leti je bila razlika še večja.
Sicer pa odpri pšodjetje in dajaj nemške plače zaposlenim.
Bodi vzgled ostalim.

Sorči ampak 20 let nazaj smo dali za najemnino 20% plače, zdaj pa 50%.
Ja brat ima firmo in tudi nemške plače. Tako, da se da če se hoče. Če nisi človek, ki gledaš le na svojo rit.
Uporabniški avatar
klarica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a klarica » 23. Sep. 2008 13:04

...
Zadnjič spremenil klarica, dne 11. Jun. 2010 12:49, skupaj popravljeno 1 krat.
načelo "no judgement" ga zmaga.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 23. Sep. 2008 13:46

kalanhoja napisal/-a:

Pa poskusimo takole: Slovenec naredi 1 izdelek, medtem ko naredi Nemec 10 izdelkov - več izdelkov, večji trg, manjše cene.

Ne me smejat o cenah v Nemčiji.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 23. Sep. 2008 13:49

klarica napisal/-a:draga moja, ne vem od kje tebi informacije da je v nemčiji vse bolj poceni. to poletje sem precej časa preživela na bavarskem in ti lahko zagotovim, da so cene hrane in pijače precej višje kot pa v sloveniji. stanovanja tudi niso poceni. ja, plače majo tudi višje, ampak relativno gledano se mi zdi da smo skoraj na istem.

Hm jaz ne vem, ker nisem bila gor. Ampak tudi en moj znanec, ki je nekaj časa živel gor pravi, da je hrana bistveno cenejša. Ne da je vse poceni, ampak hrana in tudi za stanovanje je plačeval nizko najemnino.
Hrana in streha nad glavo se mi zdi, da sta bistveni za življenje.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 23. Sep. 2008 14:23

Pomoje je čas, da nekdo izbrska ceno košarice v Nemčiji in pri nas. Ker vsi ti anedoktalni dokazi o vaših bratrancih in sodelavkah so čisto brezvezni.
Jst tudi poznam nekoga, ki je 3 leta nazaj plačeval za 3sobno stanovanje 15 000 SIT najemnine. Je pa res, da ni živel v strogem centru Ljubljane. A lahko na tem primeru sklepamo, da so najemniška stanovanja v Sloveniji napol zastonj?
Uporabniški avatar
klarica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a klarica » 23. Sep. 2008 15:26

...
Zadnjič spremenil klarica, dne 11. Jun. 2010 12:50, skupaj popravljeno 1 krat.
načelo "no judgement" ga zmaga.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 23. Sep. 2008 16:15

Tudi jaz stalno poslušam teto, ko pride k nam iz Nemčije: to imamo mi ceneje, a tako drago imate, to je pri nas boljše, itn. Vedno ponavlja, da dobro, da je odšla v Nemčijo. Vedno poslušam kako se ima bolje od nas, itn. Nič ne trdim, ampak povem kako ona razpravlja. Edino zdravstveno zavarovanje imajo dražje od nas, ampak jim pa potem več nudijo, kar je sicer logično. Manjši so prispevki, manjša je dohodnina.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 23. Sep. 2008 22:29

Ja pa v Nemčiji je bedno ker maš miljon davkov, med drugim tut cerkveni davek. Če ga nočeš plačevat, se morš it prov izpisat iz tvoje cerkve, da ne želiš bit več pripadnik. To je men glupo :)
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 24. Sep. 2008 6:54

sončk napisal/-a:Ja pa v Nemčiji je bedno ker maš miljon davkov, med drugim tut cerkveni davek. Če ga nočeš plačevat, se morš it prov izpisat iz tvoje cerkve, da ne želiš bit več pripadnik. To je men glupo :)

Prispevek ja od plače, ampak se lahko izpišeš in ga ni potrebno plačevat. Vsega skupaj imajo manj prispevkov. Je pa tale cerkveni res čisto mimo usekan. Se je pa tudi pri nas že govorilo 2 leti nazaj, da bi ga uvedli.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov