Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ashi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ashi » 18. Sep. 2008 12:56

Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 18. Sep. 2008 13:02

uf men pa on ni všeč.. priznam pa da je parkrat na tistih soočenjih tut kakšno fajno zinu :)
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 18. Sep. 2008 14:15

ashi napisal/-a:meni pa je sašo peče faca :)

Tudi meni :razz: in pameten mi deluje
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 18. Sep. 2008 15:14

evo, sm šla volit :) folka je ful, gužva ogromna - vsaj nekje se splača da je gužva. Glas sm dala SD-ju, čeprav me je mikalo Zares obkrožit.

Kaj si mislite o tem, da naredijo e-volitve? Da lahko od doma po netu glasuješ? Ponekod v ameriki majo to. Zdi se mi, da bi lahko s tem povečali volilno udeležbo, predvsem mladih :)
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 18. Sep. 2008 15:22

jullia_ napisal/-a:
LanaMaxim napisal/-a:A pri Cerkvi pa nas moti njena grda preteklost in jo nonstop pogrevamo pa čeprav se je to godilo stoletja nazaj? Ja, moti nas, zato ker naj bi bili dobri in pošteni. In politiki naj bi se tudi borili za nas in naše dobro. Tukaj pa vas nič ne briga kaj so storili 40 let nazaj. Saj bi bilo vse v redu, če bi priznali svojo krivdo in bi začeli novo poglavje. Ampak oni obračajo krivdo na druge. Takim pa ne morem zaupat.

Jst nič ne pogrevam. Na inkvizicijo, križarske vojne in ostale čare srednjega veka gledam z zgodovinskega vidika. Ne zdi se mi prav, kar so počeli, hkrati pa za vse skupaj ne krivim našega vaškega župnika.

Tukaj je pa enako. Ne, da me ne briga, kaj se je dogajalo, ne briga me z vidika politične opredelitve. Zgodovino imam zelo rada in se strinjam, da jo je potrebno poznat. Hkrati je pa to preteklost, ki je ne moremo spremenit, da se pa s stalnim pogrevanjem nič ne reši, smo pa že več kot dokazali.

Brez skrbi, da precej vem o dogodkih med vojno in po njej. Nekaj iz prve roke, več pa iz literature. Se pa definitivno ne strinjam s tvojo izjavo, da so zdajšnji politiki nekaj počeli 60 (ne 40, malo preračunaj letnice) let nazaj.
Kresalka je denimo stara cca 35 let. Vlečt vzporednice med njo in povojnimi likvidatorji je približno tako neumno, kot Bajuka zmerjat z domobrancem, čeprav je bil ob koncu vojne star 4 leta.

Pa še glede valjenja krivde. Katera stran je svoje napake priznala, katera pa še vedno vztraja pri položaju absolutne žrtve, ki ni naredila nič narobe?

Ah, glede priznanja krivde. Mislim, da niso nič priznali. Šele zdaj pod vodstvom te vlade se po tv slo vrtijo dokumentarni filmi o pobojih in zločinih. Zakaj se pa že prej niso, čeprav so že bili posneti? Seveda je pomembno kaj se je dogajalo, opa, 60 let nazaj. In ne le iz zgodovinskega vidika.
Zdajšnja levica se ima za svetnike, vladi očitajo takšne stvari, kot so jih sami delali par let nazaj. Npr. nastavljanje svojih ljudi na pomembne položaje, razne veze in npr. da niso uštimali meje s Hrvaško. Ja, ampak dosedanje afere in dogajanja (afera z Ropom in podtikanje prisluškovanja, nalepke na avtih, s katerimi je imel korist mislim, da Bandelj...) lepo kažejo na nesposobnost prejšnjih vlad, tako da imam raje sedajšnjo vlado kot pa tisto levo. Kolikokrat naj še napišem, da tudi desni niso briljantni, sigurno so pa po mojem mnenju boljši od levih.
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 18. Sep. 2008 15:29

Jst pa v bistvu te politike niti ne štekam... :D No naj nekdo po domače pove, kakšna je NA SPLOŠNO razlika med politiko Janeza in politiko Boruta, lahko pa še dodate kej od Saša, Karla, ... :D Brez tega kdo je faca, kdo dobr zgleda, kdo se bolj oblač, kater ma boljš body...
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 18. Sep. 2008 15:34

A zato, ker ponareja dokumente? Ali zato, ker je nesramen do konca?
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 18. Sep. 2008 16:07

o moj bog, pa dej pustte ljudi pr miru.. sej je sam povedala da je njej všeč.. in o tem ponarejanju, a lahko vidm kkšne dokaze na to temo, da je to res? al vi vrjamete lih vsako stvar ki pride na 24ur?
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 18. Sep. 2008 18:03

Roberta R. napisal/-a:o moj bog, pa dej pustte ljudi pr miru.. sej je sam povedala da je njej všeč.. in o tem ponarejanju, a lahko vidm kkšne dokaze na to temo, da je to res? al vi vrjamete lih vsako stvar ki pride na 24ur?

24 ur sploh ne gledam. :wink:

Dokaz je bil ponarejen, žalostno res na kak nivo se nekateri spuščajo.
24ur glej dons, kaka pametnejša oddaja je že preveč zate.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 18. Sep. 2008 18:08

jullia_ napisal/-a:je približno tako neumno, kot Bajuka zmerjat z domobrancem, čeprav je bil ob koncu vojne star 4 leta.

Levih volilcev starih 20 nekaj to nikol ni ustavljalo, da ga ne bi poimenovali z domobrancem. Se mi zdi da imamo primer tega celo v tej temi.

Roberta R. napisal/-a:o moj bog, pa dej pustte ljudi pr miru.. sej je sam povedala da je njej všeč.. in o tem ponarejanju, a lahko vidm kkšne dokaze na to temo, da je to res? al vi vrjamete lih vsako stvar ki pride na 24ur?
Heh. Glede patrie, a kdo pusti janso na miru? A je kdo predlozil kaksne dokaze? Ni ustavilo ljudi, da ne bi s tem tezil.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 18. Sep. 2008 18:10

tor napisal/-a:

A si ti malo odzadaj, da ne veš kako je bilo s tistimi kao ponarejenimi dokumenti?
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 18. Sep. 2008 18:28

tor napisal/-a:

Meni so vsi bolj nesramni kot on. Če ga pa ti ne maraš je pa to tvoj problem. Saj jaz tudi Janše ne pa zaradi tega še ne govorim, da je nesramen.
Uporabniški avatar
ashi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ashi » 18. Sep. 2008 18:57

kalanhoja napisal/-a:
tor napisal/-a:

Meni so vsi bolj nesramni kot on. Če ga pa ti ne maraš je pa to tvoj problem. Saj jaz tudi Janše ne pa zaradi tega še ne govorim, da je nesramen.

ne seri... dajo na 24ur da je nevemkdo nevemkaj naredo, pa vse verjememo? yeahhh... SASO PECE JE CAR!!!!
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 18. Sep. 2008 19:46

Mahagonij napisal/-a:
Heh. Glede patrie, a kdo pusti janso na miru? A je kdo predlozil kaksne dokaze? Ni ustavilo ljudi, da ne bi s tem tezil.

Mene to ne briga.. js ga nism obtožila nikoli, ker mene ni blo zraven, nisem vidla kaj se je dogajalo in nisem vidla nobenih dokazou..
držim se tega, da je človek nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže..
(__/)
( o.O)
(")_(")
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 18. Sep. 2008 19:50

tor napisal/-a:

24 ur sploh ne gledam. :wink:

Dokaz je bil ponarejen, žalostno res na kak nivo se nekateri spuščajo.
24ur glej dons, kaka pametnejša oddaja je že preveč zate.

ne mi govort kaj je preveč zame in kaj ni, ker midva se ne poznava.. žalostno je na kakšen nivo se ti spuščaš.. ker nekdo ne misli tko kot ti, je pa avtomatsko neumen in dej gremo ga užalt?
(__/)
( o.O)
(")_(")

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov