Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 16. Sep. 2008 20:39

ana27 napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:Lepe slikce. Edini problem je to, da SDS ni kej prevec verna stranka.

Aja? Katera pa potem?

Razmisl mal.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 17. Sep. 2008 7:14

Najbolj krščansko usmerjena naj bi bila Nsi, ki je nastala iz prvotne krščanske stranke. Najbrž je tudi nova KDS, ne vem jo ne poznam, a sklepam po imenu. Vsekakor je pa tudi SDS, ker njene člane stalno zaznavam pri nekih mašah,... In tudi sami se opredeljujejo za desno stranko. Sem ravno zadnjič pri frizerju brala en intervju od Janeza Janše in je izjavil da so desno sredinska stranka. Torej veliko bolj desni kot levi.
Ne maram strank, ki združujejo cerkev in politiko. Cerkev in politika bi morale biti ločene.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 17. Sep. 2008 7:51

jullia_ napisal/-a:A se mi sploh splača razlagat, da se Janša s papežem ni srečal kot vernik (niti ni važno, če je, jst ne vem), ampak je šlo za državniški obisk?
Pomojem bl ne, saj ze zaceten nastop kaze na stopnjo razvitosti dojemanja.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 17. Sep. 2008 9:05

http://www.kpv.gov.si/nc/si/splosno/cns ... /252/1582/
http://razgledi.net/blog/2007/01/31/zav ... ka-cerkvi/
http://www.mladina.si/tednik/200545/cla ... _h_zerdin/
Ne, SDS sploh ni krščansko usmerjena.. :roll:
LanaMaxim, tega, kar nam je zdajšnja vlada dala, tudi ne potrebujemo. Pa predlagam, da nehate poslušat svoje babice in dedke, ker se Slovenci zaradi njih še vedno delimo na ta rdeče in ta bele. Mene pa to res ne zanima več. Men je važno, da visoke položaje zasedajo izobraženi, sposobni in človeški ljudje, ne pa klovni z agroživilsko šolo.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 17. Sep. 2008 9:42

SSarchy napisal/-a:http://www.kpv.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/252/1582/
http://razgledi.net/blog/2007/01/31/zav ... ka-cerkvi/
http://www.mladina.si/tednik/200545/cla ... _h_zerdin/
Ne, SDS sploh ni krščansko usmerjena.. :roll:
LanaMaxim, tega, kar nam je zdajšnja vlada dala, tudi ne potrebujemo. Pa predlagam, da nehate poslušat svoje babice in dedke, ker se Slovenci zaradi njih še vedno delimo na ta rdeče in ta bele. Mene pa to res ne zanima več. Men je važno, da visoke položaje zasedajo izobraženi, sposobni in človeški ljudje, ne pa klovni z agroživilsko šolo.

Saj ravno zdaj je tako....v komunističnih časih(levica) so bili pa tovariši s partijskimi knjižcami na položajih.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 17. Sep. 2008 10:13

Hehe, nekje sem prebrala nekaj takega: "Če imaš v mladih letih srce, si levičar. Če imaš, ko si starejši, razum, si desničar."
Ampak catch je v razlagi. Upam, da bom ostala večno mlada in idealistična. :wink: In seveda sebe nimam za nerazumno.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 17. Sep. 2008 10:40

hehe...všeč mi je ta zgornji stavek :)

Sej, malo leve, malo desne politike; pa bo idealno. Prave idealnosti ne more bit, folk je pa tudi že tko al tko nasplošno nezadovoljen z vsako politiko :D

Zame je čas za glasovanje le še danes in jutri, mogoče se bom le spravla na bus do šiške...
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 17. Sep. 2008 10:48

Tammy_De napisal/-a:hehe...všeč mi je ta zgornji stavek :)

Sej, malo leve, malo desne politike; pa bo idealno. Prave idealnosti ne more bit, folk je pa tudi že tko al tko nasplošno nezadovoljen z vsako politiko :D

Zame je čas za glasovanje le še danes in jutri, mogoče se bom le spravla na bus do šiške...

Tammy, obvezno se sprav na volišče!!! :wink:
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Sep. 2008 10:54

Jaz sem že predčasno volila - presenečena sem nad gnečo, ki je bila na volišču. Zanimivo in upam, da pozitivno :)
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 17. Sep. 2008 10:57

Jaz pa letos ne bom mogla volit, ker nisem v svojem kraju in mi je prav žal.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 17. Sep. 2008 11:14

Josephina napisal/-a:Jaz pa letos ne bom mogla volit, ker nisem v svojem kraju in mi je prav žal.

To, da ne voliš, je tvoja odločitev.
To, da si v drugem kraju, pa ni izgovor. Če res želiš voliti, se da urediti vse.
1. Lahko voliš predčasno v svojem kraju
2. Lahko se javiš na svoji upravni enoti in ti omogočijo, da voliš v kakšnem drugem kraju
3. Lahko voliš v bolnišnici, zaporu ...
4. Lahko voliš na ambasadi v tujini

Odvisno, koliko so pač komu volitve pomembne.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 17. Sep. 2008 11:55

SSarchy napisal/-a:LanaMaxim, tega, kar nam je zdajšnja vlada dala, tudi ne potrebujemo. Men je važno, da visoke položaje zasedajo izobraženi, sposobni in človeški ljudje, ne pa klovni

:gut:
Uporabniški avatar
lissa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 5. 2008
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a lissa » 17. Sep. 2008 12:11

Vse naše politike bi blo treba poslat na Goli otok. Vse skupaj je samo ena velika mafija, problem je, ker drugače ne more biti. Je pa izjemno žalostno...

Upam, da Janši ne uspe!

Zanimivo pa bi bilo videti, kako bi državo vodil Jelinčič :D
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 17. Sep. 2008 12:15

kr.ena napisal/-a:
Josephina napisal/-a:Jaz pa letos ne bom mogla volit, ker nisem v svojem kraju in mi je prav žal.

To, da ne voliš, je tvoja odločitev.
To, da si v drugem kraju, pa ni izgovor. Če res želiš voliti, se da urediti vse.
1. Lahko voliš predčasno v svojem kraju
2. Lahko se javiš na svoji upravni enoti in ti omogočijo, da voliš v kakšnem drugem kraju
3. Lahko voliš v bolnišnici, zaporu ...
4. Lahko voliš na ambasadi v tujini

Odvisno, koliko so pač komu volitve pomembne.

V bistvu ni noben izgovor, samo ne morem zdaj v svojo upravno enoto, da bi lahko volila v tem kraju. Predčasno pa tudi ne morem, ker me ni doma.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 17. Sep. 2008 14:08

lissa napisal/-a:Vse naše politike bi blo treba poslat na Goli otok. Vse skupaj je samo ena velika mafija, problem je, ker drugače ne more biti. Je pa izjemno žalostno...

Upam, da Janši ne uspe!

Zanimivo pa bi bilo videti, kako bi državo vodil Jelinčič :D

Zanimivo ja.
Kot prvo pa bi jaz dala vsem politikom eno leto za preživet z minimalno plačo.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov