Parlamentarne volitve 2008

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Sep. 2008 17:00

Nova tema (ker naštevanje članov nazdornih svetov, ki hkrati plačujejo članarino v določeni strani ni baš zanimivo :) )

Kakšno je vaše mnenje o ženskih kvotah v parlamentu?
Ali to, da mora na listi biti določen delež žensk, res kaj nuca, če pa potem običajno pristanejo na zadnjih mestih, kjer ni nevarnosti, da bi v državni zbor prišle kako drugače kot turistke?
Ali je to res najboljši način za spremembo občega mnenja, ki vsako poslanko kaj kmalu okvalificira za kurbo/možačo/slabo mamo/neizkušeno smrkljo....?
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 09. Sep. 2008 17:16

oleander napisal/-a:In če slučajno se ne strinjaš z njihovim početjem in nisi pristaš Janše te enostavno vržejo iz službe ali zamenjajo kam drugam.
To vam povem iz lastnih izkušenj in ne mislite, da je to laž.
Lazes lazes lazes lazes. Samo res najvisje pozicije so politicno kadrovane. Naprimer na ministrstvih, ce si karkoli manj od drzavnega sekretarja, je cist vseeno za katero stranko si, te ne bodo vrgli iz sluzbe. Sploh pa se ti sploh ni treba izrect o tem.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 09. Sep. 2008 17:22

jullia_ napisal/-a:Nova tema (ker naštevanje članov nazdornih svetov, ki hkrati plačujejo članarino v določeni strani ni baš zanimivo :) )

Ali to, da mora na listi biti določen delež žensk, res kaj nuca, če pa potem običajno pristanejo na zadnjih mestih, kjer ni nevarnosti, da bi v državni zbor prišle kako drugače kot turistke?
Ali je to res najboljši način za spremembo občega mnenja, ki vsako poslanko kaj kmalu okvalificira za kurbo/možačo/slabo mamo/neizkušeno smrkljo....?
Vsekakor zenske kvote pripomorejo k temu, da se ustvari mnenje, da zenska ni v parlamentu zaradi lastne sposobnosti, ampak zaradi kvote.

Res ne razumem tega feministicnega debilizma. Kako lahko forsirajo kvote, da so zenske v parlamentu, da je jasno, da je tam samo zaradi svojega spola, da se je napolnila kvota, potem pa jokajo, da nimajo ostali poslanci enakovrednega odnosa z njimi.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 09. Sep. 2008 17:27

jullia_ napisal/-a:Nova tema (ker naštevanje članov nazdornih svetov, ki hkrati plačujejo članarino v določeni strani ni baš zanimivo :) )

Jaz mislim, da je to ljubosumlje in zavisnost. Te kvote niti niso toliko napačne, če je eden njihovih namenov spremeniti to obče mnenje in če se bo sčasoma to spremenilo, mogoče dobimo celo žensko predsednico :) Ampak to je še daleč...Na Finskem in Franciji majo tok velik predstavnic ženskega spola, ki so uspešne, spoštovane in jih nimajo za kurbe, možače, smrklje... Kolikšna pa je kvota v Sloveniji?
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Sep. 2008 17:30

Sama pozitivno plat kvot vidim v tem, da se ljudje navadijo na večjo zastopanost žensk v parlamentu in mogoče celo prenehajo že vnaprej ob vsaki ženski govornici zavijat z očmi v smislu "kaj bo spet ta kura nakokodakala".
Seveda gre za diskriminacijo, ki nekako ni logična, glede na to, da nam še v Ustavi piše, da se ne sme delat razlik glede na spol. Kvote pa točno to počnejo.
Ampak vseeno se mi zdi, da dolgoročni učinski bodo pozitivni, nekako tako, kot pri ameriški politiki sprejemanja črncev na fakultete pred nekaj desetletji, ko je bilo treba na tak način spremenit mnenje javnosti, da te opice sploh niso sposobne diplomirat.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 09. Sep. 2008 17:30

Tammy_De napisal/-a:

Jaz mislim, da je to ljubosumlje in zavisnost. Te kvote niti niso toliko napačne, če je eden njihovih namenov spremeniti to obče mnenje in če se bo sčasoma to spremenilo, mogoče dobimo celo žensko predsednico :) Ampak to je še daleč...Na Finskem in Franciji majo tok velik predstavnic ženskega spola, ki so uspešne, spoštovane in jih nimajo za kurbe, možače, smrklje... Kolikšna pa je kvota v Sloveniji?

Smo pa na volitvah pred nekaj leti skoraj dobili žensko predsednico, bilo je tesno...

Pač ni prepričala večine volivcev oz. jih je Drnovšek bolj prepričal.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 09. Sep. 2008 17:31

Ženske kvote
(žal so posti določene uporabnice zbrisani in zgleda, kot da sem debatirala sama s sabo. :? )

Pa še tole: Če bi svet vodile ženske
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 09. Sep. 2008 19:39

No pa da še jaz podam svoje mnenje. Jaz bom volila za SDS. Zakaj?
1. ker je imela t.i. "levica" že svojo priložnost in mislim, da niso naredili nič pametnega.
2. ker mislim, da je en mandat odločno premalo, da bi govorili o tem kako je Janša zajebal celo državo. V tem mandatu so veliko projektov prejšnje vlade morali samo dokončati (npr. nov plačni sistem se je oblikoval 10 let pa tudi Patria je še projekt prejšnje vlade,...) in so svoje komaj oblikovali.
3. ker želijo in delajo na spremembah

Pa da ne bomo samo blatili v tej temi (tako kot nekateri to delajo, kot primer: Janša je butast, Janša nas je zajebal, budale belogardistične,...), kaj so za moje pojme dobre stvari te vlade:
- protikadilski zakon (že kot kadilki mi je pomagal, da sem omejila kajenje, danes ne kadim več, tudi zaradi zakona, da ne govorim o nekadilicih)
- vinjete (meni se zdi super, plus država profitira od tujcev)
- schengen
- drugi otrok ima zastonj vrtec
- strožje kazni v prometu (sem bila zelo skeptična pa so se razmere na cestah zelo izboljšale)
- za osnovnošolce zastonj učbeniki
+topli obrok za srednješolce (ideja se mi zdi dobra, samo kot poslušam brata, ki je še v srednji šoli pa kar slabo izvedena :? )
- dobro vodeno predsedovanje evropske unije
- visoka gospodarska rast
- manjša brezposelnost
- vse stvari, ki jih delajo, da bi preprečili "večne študente" (zavarovanje samo do 26 leta, zmanjšanje študentskega dela), Predvsem to s študentskim delom, ker večina delodajalcev bo raje vzela študenta (npr. za eno leto), ker ima preveč dela z redno zaposlitvijo kot nekega diplomiranega študenta prav tako brez izkušenj kot prvega. Zato mladi brez izkušenj težko dobijo službo.

Motijo me pa: premajhne reforme v zdravstvu, prevelika inflacija (glede na druge države, ki so uvedle evro takrat kot mi,... drugače se mi zdi, da je bilo to kar neizogibno. Popravite, če se motim, na gospodarstvo se ne spoznam dovolj), to s tajkuni se mi zdi, da je bolj zato, da ugodijo- malo tako pred volitvami, meni osebno pa je samo izguba časa in denarja.

Naredili so kar nekaj stvari, med drugimi tudi slabih, mogoče manj posrečenih reform, vendar mislim, da še vedno več kot prejšnja vlada.

Pa za vse, ki vas tako skrbijo upokojenci: veste, da v pokojninskem skladu ni denarja, ker so si v preteklosti dajali nepravične, prevelike pokojnine? Veste, da to kar mi (oz. naši starši) dajemo v pokojninski sklad gre za pokojnine trenutnih upokojencev? Pokojnine upokojencev ne morejo biti visoke po 1000 evrov, ker bomo za te pokojnine mi morali delati do 90. leta, da ne rečem, da jih za naše ne bo več nič ostalo.

In za vse, ki se pritožujete nad nizkimi plačami. Vlada ne more kar dvigniti plače, če denarja ni. Zato so potrebne reforme, ki pa ne bodo dale denarja danes na jutri.

Aja pa še malo glede obvladovanja medijev: malo odprite Dnevnik... ne verjamem, da bi bil tako levistično usmerjen, če bi bil nad njem Janša.

Bi pa rada izvedela še kaj več o Pahorju. Trenutno nimam pojma za kaj se zavzema, ker vse kar sem slišala govori samo o tem kako je pripravljen prevzeti odgovornost :)
Uporabniški avatar
oleander
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006
Kraj: In My World

Neprebrana objavaNapisal/-a oleander » 09. Sep. 2008 20:44

Mahagonij napisal/-a:
oleander napisal/-a:In če slučajno se ne strinjaš z njihovim početjem in nisi pristaš Janše te enostavno vržejo iz službe ali zamenjajo kam drugam.
Lazes lazes lazes lazes. Samo res najvisje pozicije so politicno kadrovane. Naprimer na ministrstvih, ce si karkoli manj od drzavnega sekretarja, je cist vseeno za katero stranko si, te ne bodo vrgli iz sluzbe. Sploh pa se ti sploh ni treba izrect o tem.

ne moreš govort da lažem, ker ti tega ne veš! Povedala sem čisto po resnici in sicer tu je tvoj problem če tega ne morš verjet.
Uporabniški avatar
oleander
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a oleander » 09. Sep. 2008 20:51

Kdo je ustvaril vse?[/quote]

Pa kdo je reku d sm rekla d so ustvarli use?...malo boljše preberi.
jst sm govorila glede SŽ, ker o tega malo boljše poznam situacijo. in mislm, da je SŽ šlo s prejšnjo vlado precej boljše, manj dolgov so imele itd. in zdj ta vlada postavi te tepce za vodenje SŽ in puf pa so spet u velikih rdečih številkah. plus tisto kr sm prej povedla.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 09. Sep. 2008 20:56

oleander napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:

ne moreš govort da lažem, ker ti tega ne veš! Povedala sem čisto po resnici in sicer tu je tvoj problem če tega ne morš verjet.

Veš iz lastnih izkušenj pri 18ih? Lej ne vem, že možno, vendar res ne vem kdo se mora opredeliti za katero stranko je. Moja mama je na kar visokem položaju (pa ne v politiki) pa jo noben nikoli ni vprašal, kaj bo volila. Boš mogla pa kar malo bolj opredeliti za kakšno vrsto službe gre...
Uporabniški avatar
oleander
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a oleander » 09. Sep. 2008 21:00

Moji mami je to ratlo. Zato vem. In to je blo leto in pow nazaj. ne pa zdaj pred volitvami
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 09. Sep. 2008 21:06

oleander napisal/-a:Moji mami je to ratlo. Zato vem. In to je blo leto in pow nazaj. ne pa zdaj pred volitvami

Kdo te sploh razume...kaj hočeš povedati?
Uporabniški avatar
oleander
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a oleander » 09. Sep. 2008 21:07

tor napisal/-a:
oleander napisal/-a:Moji mami je to ratlo. Zato vem. In to je blo leto in pow nazaj. ne pa zdaj pred volitvami

to odgovarjam googiju in se veže na prejšnje poste...če prej nisi prebral zdj ne morš vedt zkaj se gre
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 09. Sep. 2008 21:11

oleander napisal/-a:
tor napisal/-a:

to odgovarjam googiju in se veže na prejšnje poste...če prej nisi prebral zdj ne morš vedt zkaj se gre

Ah, Googi je pa vse lepo povedala...se v celoti strijam z njo.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov