Novi družinski zakonik
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Meni je žal, že samo iz razloga ker zakon ureja tudi veliko drugih zadev povezanih z družino.
Zadeva s homoseksualnimi partnerji je le ščepec zakonika.
Najbolj me bode argument: otroke takšnih staršev bodo otroci v šoli verbalno zlorabljali in okolica jih bo stigmatizirala.
Nakar te ljudje ne spoznajo da bodo to počeli njihovi otroci, ker jih bodo oni vzgajali v takšnemu duhu, in edini ki jih bodo stigmatizirali so oni.
Sam nisem starš, in samo poznavanje dotičnega problema je slabo...vem pa, da imamo znanstvene raziskave, imamo mnenja strokovnjakov, imamo sistem...in če priznamo nekaj v česar sami mogoče niti ne verjamemo nam čas lahko pokaže drugačno. To je človeška družba že mnogokrat pokazala, da je priznanje pravic manjšinam ali drugačnim velik korak naprej za celotno družbo.
In tja moramo stremeti, v prihodnost.
Zadeva s homoseksualnimi partnerji je le ščepec zakonika.
Najbolj me bode argument: otroke takšnih staršev bodo otroci v šoli verbalno zlorabljali in okolica jih bo stigmatizirala.
Nakar te ljudje ne spoznajo da bodo to počeli njihovi otroci, ker jih bodo oni vzgajali v takšnemu duhu, in edini ki jih bodo stigmatizirali so oni.
Sam nisem starš, in samo poznavanje dotičnega problema je slabo...vem pa, da imamo znanstvene raziskave, imamo mnenja strokovnjakov, imamo sistem...in če priznamo nekaj v česar sami mogoče niti ne verjamemo nam čas lahko pokaže drugačno. To je človeška družba že mnogokrat pokazala, da je priznanje pravic manjšinam ali drugačnim velik korak naprej za celotno družbo.
In tja moramo stremeti, v prihodnost.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
haylee napisal/-a:Referendume ne sklicuje politika, da bi se kdo sekiru za majhno udeležbo na le-teh (politika jih sam izrablja za medsebojno obračunavanje in privabljanje volilcev ker "kdo bi hotu met dva geja za fotra, halo" je v Sloveniji očitno všečno mnenje) - po aktualni ustavni ureditvi lahko skliče referendum usak kreten, k se postav sred Prešerca in nateguje folk da "je hvaležen za mamico in očka" in podobne bedarije, ki so jih tete na poti z nedeljske maše prpravlene kupt. Zato s tem, da si za družinski zakonik, pa ne greš na referendum res ne nardiš nič koristnega - kljub temu, da bomo (spet) zmetal kup enga dnarja stran, bo na konc še DZ padu in bojo te otroci še nadaljnih x let brez useh pravic.
Se zavedam vsega tega. Morda pa se tisti, ki sklicujejo referendume malo zamislijo, če bi 50% folka ignoriral referendum. Skratka, moj point je - NE REFERENDUMOM za vsako bedarijo. Naj odločajo za to poklicani!
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
^^zdaj naj bi spremenili to...in ja to gre tudi meni na k*************c.
Najbolj neumen mi je tisti o RTV.
Samo vprašanje časa je ko bomo šli na referendum da bomo odločili ali naj jedo svinjsko pečenko ali perutnino na božični zabavi.
Najbolj neumen mi je tisti o RTV.
Samo vprašanje časa je ko bomo šli na referendum da bomo odločili ali naj jedo svinjsko pečenko ali perutnino na božični zabavi.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Če se zavedaš, da lahko *pomagaš* z udeležbo...zakaj v naprej praviš, da ne boš šla?snezinka* napisal/-a:Res je, da s tem, ko ne bom šla na referendum, lahko naredim več slabega, kot dobrega
Sej datuma še ni (ane?), nimaš še drugih planov (razen če greš v kratkem nekam za dlje časa)
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
Primca (ta ki je sklical referendum) boli k***c, tut če 90% folka ne bo šlo, sam da unih 10%, ki gre, da zavrne zakonik (katerega je vlada že sprejela, niso oni tisti, ki so zahtevali referendum, ustava pa omogoča, da lahko vsak kmet skliče referendum če mu zapaše, 40.000 podpisov starih ovčic res ni težko dobit).
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
snezinka* napisal/-a:. Naj odločajo za to poklicani!
Saj so, pa se je g. posranec italijanske manšine (ne vem ko mu je ime), ''zmotil'' pri glasovanju in je bilo neodločeno. Meni bolj ni jasno, zakaj niso šli na ponovno glasovanje že kar takrat. To je meni večji WTF. Ostalo ti je pa itak Tammy_De razložila, ustavo v roke pa mal prebrat, pa bote razumel zakaj se smejo referendumi razpisovat ''kr tak mal''.
-
Tammy_De - Cosmofrik
Udeležba bo pomoje tko ali tko zelo nizka, ker pri takih stvareh ponavadi grejo glasovat dedki pa babice, ki so odločno proti (zarad unih štirih členov od tristodevetih), večini, ki je načeloma za DZ se pa ne bo dalo iz takih in drugačnih razlogov ("se me ne tiče", "se mi ne da", "brezveze spet referendum"...) in spet bojo nedolžni (otroci, manjšine), ki bojo najebal za brezveze.
Če bi se šla kakšno moralno štrajkanje, pejt ne glasovat, ko bo spet kaka neumnost ala RTV, arhivi, etc.; sam zdej ko se gre o osnovnih človeških pravicah, bi morali pokazati da nam ni vseeno.
Če bi se šla kakšno moralno štrajkanje, pejt ne glasovat, ko bo spet kaka neumnost ala RTV, arhivi, etc.; sam zdej ko se gre o osnovnih človeških pravicah, bi morali pokazati da nam ni vseeno.
-
Tammy_De - Cosmofrik
Sicer nima veze z DZ-jem, ker ta ne omogoča posvojitev tujega otroka, ampak se mi zdi luštna "reklama" za družine (pa ne samo zato, ker sem jaz notri ):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TNQYySM70oc[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TNQYySM70oc[/youtube]
Zadnjič spremenil Tammy_De, dne 21. Jan. 2012 14:23, skupaj popravljeno 1 krat.
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Led Zeppelin napisal/-a:
Se ne bi mogla bolj strinjat. Ni problem v starših, ki bodo svoje otroke vzgajali v nestrpnem duhu, češ vse je treba sovražiti. Ne, kje pa, to je super vzgoja, super način razmišljanja, ker nestrpnost in sovraštvo nikoli ne pripeljeta do nasilja. Seveda, v istospolnih partnerjih je problem, tako da bogi njihovi otročki. Tesla zagovedena!
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
purple_rain napisal/-a:Če se zavedaš, da lahko *pomagaš* z udeležbo...zakaj v naprej praviš, da ne boš šla?snezinka* napisal/-a:Res je, da s tem, ko ne bom šla na referendum, lahko naredim več slabega, kot dobrega
Sej datuma še ni (ane?), nimaš še drugih planov (razen če greš v kratkem nekam za dlje časa)
Sej se ne gre za plane, gre se za to, da se nagibam k temu, da bi bojkotirala referendum, zaradi njega samega (ker sem absolutno proti temu, da si vsak slovenski državljan skoraj že lahko zamisli referendum). Res pa je, da bi imelo to pomen, samo če bi to naredila velika večina slovenskega naroda in bi se mogoče politika mal hitrej spravla uredit tale zakon o referendumu.
Je pa res, da bom morda svoje razmišljanje o bojkotu preusmerila v podprtje zakona, če bom s tem lahko osrečila kakega otroka in bojkotirala raje kakega drugega. Morda imate prav! Razmisliti velja!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov