Novi družinski zakonik

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori

O sprejemu novega družinskega zakonika sem:

ZA
60
62%
PROTI
37
38%

Skupaj glasov: 97

purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

s0nckic4 napisal/-a:tole so pa letnice rojstva omenjenih avtorjev: 1954, 1948, 1939, 1945. vse spoštovanje do starejših, ampak večina njih je svoje že opravila.
Zanimiva opazka.
Po drugi strani pa www.semza.si/borci-so-za/

*edit: my bad, sem pozabila dodat zraven kakšen smajli ala :wtg: za borce, ki so ZA - kot protiutež zgoraj omenjenim strokovnjakom. Skratka, nič novega, "razdeljeni" so tako v stroki, kot stari in mladi, debeli in suhi, ... :/
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 17. Mar. 2012 14:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

^ hahaha. busted me :lol:

sem pa z opazko hotela poudarit, da je stališče starejših do te problematike konzervativno (vključno z mojimi starši, celo žlahto in sosedi). jaz, ki sem za, sem skor črna ovca v familiji :cry:
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tammy_De »

tudi zelo zanimivo, da se je nekdo šel prijavit na cosmo forum, da lahko copy/pasta par "strokovnjakov" v politično temo.

Primčevi spamovci neta so se začel :)
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

še enkrat....za vse, ki v času referenduma ne boste v svojem volilnem okraju, da boste vseeno lahko glasovali (ZA) :)

KLIK
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sxe »

purple_rain napisal/-a:
s0nckic4 napisal/-a:tole so pa letnice rojstva omenjenih avtorjev: 1954, 1948, 1939, 1945. vse spoštovanje do starejših, ampak večina njih je svoje že opravila.
Zanimiva opazka.
Po drugi strani pa www.semza.si/borci-so-za/

*edit: my bad, sem pozabila dodat zraven kakšen smajli ala :wtg: za borce, ki so ZA - kot protiutež zgoraj omenjenim strokovnjakom. Skratka, nič novega, "razdeljeni" so tako v stroki, kot stari in mladi, debeli in suhi, ... :/

O svetovno hahaha

Tipi, ki so napolnil vsako brezno s trupli, obsodili nekdanje taboriščnike na Dachauskih procesih veleizdaje, strpali svoje nekdanje tovariše na Goli otok in zapirali homoseksualce na psihiatrijo se sedaj zavzemajo za človekove pravice gejev. :lol:
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
Atonka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Atonka »

po moji oceni preveč razprav okrog tega, kar nepotrebnih!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

očitno je o tem potrebno razpravljat, glede na to da moremo na referendumu odločat o tem, kar je, ja, čisti nonsense.

klik
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Ja, še je treba debatirat, žal.
http://www.semza.si/resnice-o-druzinske ... odgovorov/
wtf, od kje se je pa vzela zabloda, da bo država lahko odvzemala otroke in jih prisilno cepila, če bodo starši proti? :eek:

sxe, ti pa nimaš težav (samo) zaradi službe, ane..
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

^ ja, sploh ker so cepljenja urejena v drugem zakonu :)

komplicirajo zaradi 176. člena (odločitev o zdravniškem pregledu ali zdravljenju).

"Sodišče lahko odloči o zdravniškem pregledu ali zdravljenju otroka brez soglasja staršev ali v nasprotju z njihovo odločitvijo, kadar je to nujno potrebno, ker je ogroženo njegovo življenje ali je huje ogroženo njegovo zdravje. Ko je otrok v skladu z zakonom, ki ureja pacientove pravice, sposoben privoliti v medicinski poseg ali v zdravstveno oskrbo, se ta ukrep lahko izvaja le z njegovim soglasjem."

so pa take stvari vključene zaradi primerov, ki so se dogajali (recimo smrt dojenčka pred meseci, ki je bil pohranjen, pa so starši zavračali oskrbo). ne gre se za to, da bodo zdaj množično jemali otroke. poleg tega je tukaj tudi varovalo: sodišče, ne more kar center za socialno delo tega odrejat prosto po prešernu. in niti ni to nekaj čisto novega, je imel csd tudi zdaj možnost ukrepanja v takih primerih, samo ni bilo izrecno zapisano v zakonu :)

so pa seveda nasprotniki iz tega naredili velik halo. razna prisilna cepljenja pa se v primeru pandemij itak urejajo na drugačen način ki nima nobene zveze z družinskim zakonikom.
Vsak raj ima svojo kačo.
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a brandibelle »

Lahko da sem nevem kak prasec...
Tisti, ki bo obkrožil PROTI je ******************* :)

In gladko brišem vse, ki bodo karkoli "proti" na Fb ipd...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2S3Oa2ILnfM[/youtube]

what is this sh!t?

Ah jaz ne bom brisal nikogar, vsak ima pravico do mnenja.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tammy_De »

^^ Še jaz igram bolj pristno lezbijko k te2 :D

"Poljubljata" se pol metra narazen; nohti taki, da adijo pamet (dvomim, da bi ji njena "punca" pustila kej več od kuševanja s takimi nohti); face pa sevede ne upata pokazat. Iskreno, men je smešno, ker tak video pol še bolj podžge, da se gre ZA glasovat :wink:
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sxe »

purple_rain napisal/-a:sxe, ti pa nimaš težav (samo) zaradi službe, ane..

A tebi se ne zdi bizarno, da se ljudje, ki so množično kršili človekove pravice v prejšnjem režimu (tudi homoseksualcem) sedaj zavzemajo za ta zakonik.

Meni se zdi bedno, da se isti tipi, ki so pred nekaj desetletji zapirali homoseksualce na psihiatrijo, danes zavzemajo za "mavrične družine".
PLUS ULTRA
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

najbolj množično se za zakonik, če politične stranke pustimo ob strani, zavzemajo hmoseksualci in tisti nekoliko bolj liberalni ljudje.

dejte že enkrat ta komunizem in socializem pustit ob strani. tudi v srednjem veku so ženske množično sežigali na grmadi. so what?! move on people. nismo več v socializmu in nikoli ne bomo.

če smo že pri tem (in ker sem včeraj ravno gledala en dokumentarec). nacizem se je razvil id delavske stranke, nadalje se je ta prelevila v nacionalistično. bili so izrazito desni. ali to sedaj pomeni, da so vsi desni, ki so v prejšnjih režimih izvajali genocid nad pol evrope, za odstrel? dejte bit resni, pa ne tolko ozkogledni pa ne tolko nahajpani z nekimi kvazipolitičnimi slepili.
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a brandibelle »

Tukaj ne gre za leve/desne, rdeče/kodrlajsaste... (čeprav hočejo to tako prikazat...) - tut na volitvah ni šlo za to...

Tukaj gre za zdrav razum vs Cerkev in podobna združenja+homofobi+folk, ki ne ve za kaj se gre.

Kje ste se pa sami odločte ;)
Odgovori