Nevarnost psov

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kaj po vašem mnenju narediti z psi, ki so že nekoga napadli?

Uspavanje
40
49%
Prevzgoja
21
26%
Vedno ga na vrvici držat
17
21%
Ne vem
3
4%
Skupaj glasov : 81

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 14. Jun. 2006 8:21

men se zdi da sem nekje slišala da so ravno huskyji krivi za največ napadov na ljudi. samo mislim da ne v slo, lahk da je bila nemčija :gruebel:
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 6. 2005
Kraj: na eni zvezdici

Neprebrana objavaNapisal/-a kiki* » 14. Jun. 2006 8:48

Od mojih dveh psov ni še nobeden napadov pa ju na sprehodu oba spustim...jst mislm da je vse od vzgoje... moj starejši pes je itak old school k ga je še dedek učil k je bil trener policijskih psov in ljudi sploh ne registrira razn če mu kdo kej prnese, kakšn piškote :D , mlajši pes k je star pol leta je pa učen na način da če kej narobe dela ga ne udarm ampak preusmerm pozornost na neki druzga, in obožuje ljudi do vsazga bi se šel božat :razz:

Jst mislm da če psa že od mejhnega z udarci učiš si bo to zapomnu in mel eno nezaupanje do ljudi in jih bo posledično tud za kakšen nepravilen giv napadu ker se mu avtomatsko zdi da je on sam napaden.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Jun. 2006 12:59

Zvoncica napisal/-a:men se zdi da sem nekje slišala da so ravno huskyji krivi za največ napadov na ljudi. samo mislim da ne v slo, lahk da je bila nemčija :gruebel:

to pa ne verjamem..mislm vsak kolikor poznam še nisem slišala da bi koga napeadel husky, ker so mirni psi...

sicer pa poznam dva primera, ki imata rotvailerja..in obadva sta nevarna...ker jih niso znali vzgojiti...prvemu so skos roko v gobec turili ko je bil majhen in je grize roke, potem so ga pobožali..pes je mislil da je to dobro če ugrizne, in zdaj se ognem kolikor se lahko temu rotvailerju...sploh ne smeš kej rok stegovat pred njim, pa tudi hitrih gibov ne smeš delat.......

drugega je pa lastnik sam izučil, kot nevarnega, da bo čuval hišo..in največji hec je, da ga model spusti in da sam šeta naokoli...in je že par ljudi ugriznu, a se ga noben e upa prijavit....

spoznala pa sem tudi človeka, ki dela na policiji s psi in je svojega rotvailerja tko streniral, da je še bolj krotek kot mačka...kot da ni pes...in uboga in vse...

vse je odvisno, kako delaš z živaljo in kako si jo vzgojil...mislim, da če ti ni do tega da bi žival naučil obnašanja, tako kot je treba, ne rabiš met živali..ker potem je riziko in zate in za okolico...samo ljudem se tega pač ne da dopovedat in vzamejo psa, potem pa rata napadalen, ker ga ali ne naučijo ali pa ga naučijo v nepravilni smeri in nekaj na pol....in način za nakup psa, se mi zdi res dober od lylinih mati, ker je vzela gradivo v roke in bo probala vzet takšnega psa, ki ji bo res karakterno in velikostno odgovarjal..ne pa da gre ena mamca vzet rotvailerja, katerega še na vrvici ne more zadržat..in še nekaj mi je nabolj smešno..ljudje peljejo psa v pšasjo šolo, in ko je kao izučen ga ne učijo nič več...to zgrešeno, ker pes rabi stalno vzgojo in stalno ukvarjanje in pasja šola ga nauči le toliko da je....celo življenje se je treba še s psom ukvarjati...
glede ugrizov pa....bilo bi jih res veliko manj, če bi lasniki znali ravnati s psom in če bi za pse skrbeli in če bi jih imeli privezane na vrvici..nikoli ne veš kdaj psu zgodi v glavi in kdaj bo koga napadel...prevelik optimizem in preveliko zaupanje tu nista dovolj....in če je pes ranjen je jasno, da ga ne boš po rani šlatal in da ne boš spuščal otroka h njemu..za tist pripetljaj, ko je pes otroka ubil, je pa zame izključno krivo starševstvo, ker so vedeli da je pes ranjen, pa so vseeno otroka tja pustili..psa je pač zabolelo in ga je napadel..tudi jaz bi useala nekoga ki bi me po odprti rani drezal..simpel as that.zdej pa pomožnosti bodo psa še usmrtili..zakaj???ker ga je bolelo in ga je tamal drezal tja......tlele pa res pes ni nič kriv..pa že tko po eni zdravi pameti ne spuščaš malega dve leti starega otroka k psu mešancu velike rasti, ker veš da otrok vedno tika psa tam kjer pes tega ne mara in ga vleče in tako dalje....
in s trinjam se s svetlano makarovič, ker pravljice piše samo za pridne otroke ki ne mučijo živali!!eino pravilno...sicer so pa tega vsega starši krivi........

jst sm mela tudi psa, nemšekag ovčarja (psico) in morem rečt da je bila res pes številka 1...fotr se je skos ukvarjal z njo, skos jo je treniral, skos jo je učil, tako da je bila res krotka in prijazna in ubogljiva...kar je naredila slabega je zijala 15 minut na poštarja sredi ceste in ustavila promet......se mu pa ni približala na več kot dva metra in ni katzala zob, da bi ga rada ugriznila, ampak ga je samo popzorila da pač nima kej host na dvorišče...in še to je bilo samo enkrat, dokler fotr ni začel delat še v tej smeri in jo navadail na poštarje......
Uporabniški avatar
million$baby
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 6. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a million$baby » 14. Jun. 2006 17:08

Zvoncica napisal/-a:men se zdi da sem nekje slišala da so ravno huskyji krivi za največ napadov na ljudi. samo mislim da ne v slo, lahk da je bila nemčija :gruebel:

Dvomim, da je bilo to v Nemčiji; tam je še vedno največ napadopv od rotwajlerjev, pittbull9ov itd.
Don't you wish your girlfriend was hot like me
Don't you wish your girlfriend was a freak like me
petelin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2005
Kraj: Odvisno od števila sončnih peg

Neprebrana objavaNapisal/-a petelin » 14. Jun. 2006 19:16

million$baby napisal/-a:

Dvomim, da je bilo to v Nemčiji; tam je še vedno največ napadopv od rotwajlerjev, pittbull9ov itd.

kolikor vem, so za največ ugrizov krivi zlati prinašalci, in to predvsem zato ker so ZELO požrešni in so zato izrazito agresivni, ko imajo hrano.

huskiji bi pa res lahk bili visoko na lestvici ker so zelo živahna pasma.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 14. Jun. 2006 20:06

ja živahni, težko jih je vzgojiti da bi bili poslušni (ne poznam enega huskyja ki bi se ga lastnik upal spustiti na sprehodu, tudi na agilityju jih še nisem videla, kaj šele da bi bili delovni psi, zelo radi pobegnejo) pa še zanje pravijo da so polvolki.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 10. Jul. 2006 15:41

...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 10. Jul. 2006 16:10

Tigi napisal/-a:Ponovni napad

Tem psom ocitno res ni vec pomoci. Po toliko napadih in neuspesni prevzgoji, pa na zalost kaj druga koz uspavanje ali popolna izolacijo od ludi ne pride vec v postev.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 11. Jul. 2006 6:15

Tele pse bi morali že pri prejšnjem napadu uspavat. Sicer nisem ravno zagovornik tega, ampak v primeru teh psov je pa to že višek!
Pa še lastnika bi fajn ucurila!
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 11. Jul. 2006 8:07

LARIKA napisal/-a:Tele pse bi morali že pri prejšnjem napadu uspavat. Sicer nisem ravno zagovornik tega, ampak v primeru teh psov je pa to že višek!
Pa še lastnika bi fajn ucurila!

podpis pod tole

men se psi resno smiljo če kdu z njimi grdo ravna sm če pa tkole kr vse po vrst napadajo bi jim pa neki v rit zarinla da bi poletel nakam stran! kar je preveč je pa preveč..lastnica pa nč..in to je pogrizu glih svojo instruktorco..mislm

:roll: :roll: :roll:
petelin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2005
Kraj: Odvisno od števila sončnih peg

Neprebrana objavaNapisal/-a petelin » 11. Jul. 2006 8:09

ma ja, sam ko pri nas pri takšnih stvareh mili RES počasi meljejo. kje drugje bi bili psi že pod rušo.
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 12. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 11. Jul. 2006 8:43

kakrsna lastnica, taki psi.

Poznam lastnico, je bila dolgo casa nasa soseda, ziveli so v bloku cez cesto, ona in njena mama cudni k hudoc, pa spomnem se da so imeli enega velikega crnega psa, k smo se ga vsi full bali.
A friend is someone who lets you have total freedom to be yourself
- Mr Mojo Risin' -
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Jul. 2006 10:28

nevem po kateri logiki so vse tri pse naenkrat poskušali izučit v drugo smer..mislm,večja nevarnost napada in možnost je če bodo vsi trije skupaj, ker če bo en napadu bosta potem še druga dva..tale inštruktorca gre lahko domov spat, ker se očitno nezna lotit problema.

zdej pa za varnost ljudi, je res boljše da se jih uspava.nisem sicer pristaš tega, ampak v kolikor bodo vsi trije skupaj bodo še napadali...

in precejšno globo bi naložila še lastniku, ker ni psov izučil tako kot je treba...

ni mi bil pa všeč včerajšnji govor veterinarske inšpekotrice al kajježe, ko je rekla da je vsako človeško življeje bolj pomembno kot pasje..ne to ni res..pomembna sta obadva življenja, tako ali drugače..
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 11. Jul. 2006 12:29

jst bi tisti lastnici mal riti odgriznla, tko kukr jo njeni psi drugim grizejo, me zanima če bi pol bla še tok pametna.

ti psi bi že zdavnej mogli bit mrtvi oz. crkjeni
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Jul. 2006 12:34

ne bit tok nesramna, ker niso oni krivi ampak lastnik, ker jih ni izučil!!

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov