Nevarnost psov

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kaj po vašem mnenju narediti z psi, ki so že nekoga napadli?

Uspavanje
40
49%
Prevzgoja
21
26%
Vedno ga na vrvici držat
17
21%
Ne vem
3
4%
Skupaj glasov : 81

krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 12. Jun. 2006 18:03

sonček=) napisal/-a:glejte katerikol pes ugrizne al pa poškoduje folk, z njem u njegovi glavi ni vse v red.

Če pes ugrizne, je v njegovi glavi popolnoma vse v redu. Pes je žival in po svojem izvoru plenilec.

Kot že 100x povedano, pa pse vzgajamo zato, da bi dojeli, da v naši družbi to ni sprejemljivo. In vsakemu psu, brez izjeme se da to dopovedati, če pride v prave roke.
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 13. Jun. 2006 1:18

sonček=) napisal/-a:glejte katerikol pes ugrizne al pa poškoduje folk, z njem u njegovi glavi ni vse v red.

Sorry, sam s tem se ne morem strinjat.

pes je nagonsko bitje in ravna po nagonu. Če se pes na karšenkoli način počuti ogroženega (kar pomeni da človek dvigne roko, hitri premiki, strašitev psa, draženje,...še bi lahko naštevala) se avtomatsko brani. TAko da pes v teh primerih ni pes nič kriv, ampak lastnik, ki psa oz. okolice (ljudi okoli njega) ni primerno zavaroval.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 13. Jun. 2006 9:14

nesereča na Nizozemskem - tipičen primer pasje ljubosumnosti ... krivi lastiniki ... zakaj? ker ne smeš preveč pozornosti dati dojenčku, psa pa totalno zanemariti ... to ni osamljen primer
nesreča na Hrvaškem - trapasto razmišlanje, da otrok ne bi smel se igrati s psom ... nažalost ga je otrok zagrabil za bolečo rano, katera je bila vzrok hude poškodbe ... vsak pes poskoči in napade, če ga zagrabiš za boleč del ... tudi naš je ... oziroma sploh ni dovolil, da se ga tam dotika ... otroci pa vlečejo za dlako in ušesa ... igra pač ... nima tuki starševska vzgoja nič s tem ... ponavadi to govorijo ljudje, ki nimajo psa ;)
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 13. Jun. 2006 11:09

LyLa napisal/-a:Večina psov je agresivnih zaradi nepravilne vzgoje in zaradi precenjenje svojih (vzgojiteljskih) sposobnosti pri nakupu psa.

Pes ni kriv, če ima lastnika, ki ga ni sposoben vzgojit. Najebe pa žival potem :roll:

točno tko... čeprov ok, je ene par pasm, za katere sem še zmerej prepričana, da so po naravi bolj napadalne in takih psov tud pod razno ne bi smel met kdorkol... v bistvu nobenga psa ne bi smel met kdorkol... če bi bli vzrejniki tolk profesionalni, potem bi se moral prej dobr pozanimat, komu prodajo psa... ko sm sama kupovala psa je že bilo tako, pa je moja res najbolj nedolžne ovčkaste pasme...
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 13. Jun. 2006 12:03

sofia83 napisal/-a:No jst sicer nikol nisem mela psa, sam vseen kar popizdim, k vidim tle pr nas stare tetke, k šetajo rotvajlerje pa pitbule :evil: Enkrat je eno pes kar potegnu, da je ornk pometla po tleh in jo je vleku za sabo kar ene par metrov :? Jst mislim, da če človk ne more fizično kontrolirat psa, ga ne more met, ker s tem ogroža tud druge ... Noben me ne more prepričat, da so psi popolnoma predvidljivi, ker ljudje nikoli ne bomo točno vedeli, kako živali razmišljajo in kaj vse pri njih vzbudi reakcijo ... Človek pa ima vedno prednost pred psom, dejte to eni dojet!

Se podpišem pod tole. Osebno ne maram psov in se jih bojim, sploh spuščenih. Totalno sem bla zgrožena nad tem, kar se je dogajal v LJ nekaj časa nazaj, ko so pitbulli skoraj razkosali človeka. Upam, da so jih uspavali, lastnico pa v zapor. :evil:
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 13. Jun. 2006 12:36

Za moje pojme psi so predvidljivi.. Predvidljivi so pa ljudem, ki pasje obnašanje poznajo. :wink:
Na žalost je pa navadno tako, da tisti ljudje, ki se bojijo psov, le-tem delujejo najbolj sumljivo. En primer: Moja novofundlandka je prišla do ene ženske in jo hotla povohat, ta pa se je ustrašila in zakrilila z rokami. Pes se je valda ustrašu, se začel umikat in lajat. Če bi imela pa še kakšno palco in jo 2x udarila, potem pa nikakor ne morem garantirat, da je ne bi ugriznila, ker se bi pač počutila strašno ogroženo. Mi se tut zaščitimo, če se počutimo ogrožene --> pri psu je pač to napad ali rep med noge. :wink:
Drugač pa jaz vedno pazim, da ne bi moj kuža koga prestrašil, ker se zavedam, da že s svojo velikostjo zbuja strah, čeprav je drugač muca. :D
Če pa prideš do kužka s: ''Pridi... Kok si luškan...''' tut, če se ga bojiš oz. veš, da ni ravno najbolj krotek, je navadno veliko bolj pozitivna reakcija psa. No, jaz naredim točno to, če me je kakšnega malo strah in me ni še noben ugriznu. :)
Mamo pa tukaj v okolici enga fanta, ki se strašno boji psov in ga je že ene 5 psov ugriznilo, ki drugač nobenmu nič ne nardijo. :eek: :gruebel:

Ok, eno so pa spet psi, ki so jih pol lajfa tepli in ščuval in so celi zmešani... To bi pa jaz dala lastnike uspavat in pse v zapor. :lol:
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 13. Jun. 2006 13:51

Eni pravijo, da pes strah "zavoha", čeprav ni ravno tako. Jaz sem bila na to pozorna že na več sprehodih, kjer je bilo več ljudi. Psica folka še opazi ne, mimo gre, kot da ni nič, čeprav le kak cm stran. Takoj ko pa mimoidoči naredi kak gib, kako reakcijo - npr. da jo nagovori prijazno, recimo "ja kako si lepa", ali se samo rahlo nagne proti njej, kot bi jo hotel pobožati, postane pozorna in je njen odziv pozitiven - zanimanje, mahanje z repom. V obratni situaciji, ko je človeka strah in se recimo malce umakne od psa, naredi manjši ovinek, ali pa samo potegne roke k sebi, postane pes pozoren na negativen način, kot bi si mislila: kva pa je s temu???
Tako da je res najbolje, če se psa bojiš, biti popolnoma ravnodušen in iti mimo, kot da ni nič. Seveda je drugače, če je pes že itak pripravljen na napad, tam pa nimaš kaj ...
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 13. Jun. 2006 15:11

Velouria-za informacijo-niso bili pitbuli ampak bullmastifi!!
Med tema pasmama je velika razlika-v izgledu,karakterju...tako,da preden blatiš eno pasmo,se vsaj pozanimaj če je prava! :evil:
Ne vem,pa zakaj kar naprej nekatere omenjate pitbule,ko vam zadnji primeri
kažejo da vsak pes lahko vgrizne in ubije otroka-tistega 8 dni starega fantka husky,tistega na hrvaškem mešanec(NO in roti)...
ampak nikjer pitbul...pa kljub temu se največkrat pojavlja v raznih debatah!
So pa za smrt teh otrok krivi izključno neodgovorni starši-lastniki psov,ki ne znajo ustrezno poskrbet ne za otroka,niti psa!
Roko bi dala v ogenj za našo Loro(pitbul),da ne bi nikoli namerno poškodovala sina(8let),pa vendar ju ne puščam samih,če grem v trgovino,gresta oba zraven ali pa pes ostane doma....v glavnem pes je vedno pod nadzorom!Pa starši morejo otroke naučit,da pes ni igrača.da mu vedno ne paše,če ga cartaš,sploh pa ne da ga vlačiš za ušesa,rep...še jaz bi znorela,da mi to otrok dela!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 13. Jun. 2006 16:43

satan28 napisal/-a:Velouria-za informacijo-niso bili pitbuli ampak bullmastifi!!
Med tema pasmama je velika razlika-v izgledu,karakterju...tako,da preden blatiš eno pasmo,se vsaj pozanimaj če je prava! :evil:

Relaaax. Se pardoniram, zame so pač bolj ali manj vsi isti šmorn.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 13. Jun. 2006 16:59

kako pa pokažeš da je ni strah, če te pa je :? jst tega ne zmorem, je čustvo ki ga ne morem kontrolirati in če bi se kirga psa ful ustrašla si ne bi mogla pomagat.

meni so pa tisti lastniki psom ful neodgovorni ko pustijo kužote same pred trgovino. joj se mi prav smilijo, eni se kr celi tresejo in gledajo za lastnikom, boščeki.
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 13. Jun. 2006 17:00

mislim da je problem pri pitbulih predvsem to, da ne da so nevarni ampak jih kopuje mlada "nevarna" populacija. taki ki se hocejo predvsem postavlat s psom. in pol pač pride do takšne in drugačne vzgoje.
Uporabniški avatar
million$baby
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 6. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a million$baby » 13. Jun. 2006 17:14

Ne zdi se mi pošteno, da zaradi nesposobnih lastnikov morajo nekateri psi umreti oz. biti celo življenje privezani na vrvici. Tudi pasme, ki jih družba označi za "posebej napadalne oz. agresivne" so živa bitja, ki si zaslužija najboljše in sem spada tudi neomejen oz. zadosten prostor.

Nihče me ne bo prepričal, da kakšen rotweiler ni tak srček kot pa recimo nežni zlati prinašalec. Pes ni kriv, vsaka žival je po naravi prijazna, le človek jih vzgoji v svoje namene v napadalna bitja; večinoma za kakšne pasje boje in podobno.
Don't you wish your girlfriend was hot like me
Don't you wish your girlfriend was a freak like me
Uporabniški avatar
million$baby
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 6. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a million$baby » 13. Jun. 2006 17:15

Dandanes ima lahko vsak idiot psa.
Don't you wish your girlfriend was hot like me
Don't you wish your girlfriend was a freak like me
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 13. Jun. 2006 21:59

LyLa napisal/-a:Ce ti (al pa otrok) psa vleces za rano, verjetno tega ne pocnes nalasc zato da bi ga bolelo ... pride pac nesreca ucas a ne.

Sam naceloma nej bi otrok razumel, da psa ne more maltretirat kr vse povprek, pes pa tud mora bit tok socializiran, da ne ugrizne za vsak k***c, k ga prestrasi.
Pa smo spet pr vzgoji.

Tukaj smo pa spet pri odgovornosti staršev. Noben pes ne bo napadel ob prvem bolj grobem prijemu otroka. Če pogledamo primer v Zagrebu (ker je šač ravno aktualen) - če otrok že 15 minut meče igrače v psa, ga cuka in vleče in za nameček prime za jajca, bo pa vsak pes znoru! In tukaj je odgovornost staršev, oziroma babice, ki je (kao) nadzorovala dogajanje. Pes vedno daje znake, da mu je neogodno - ušesa nazaj, rep kvišku, mogoče tiho renčanje, umikanje itd. In če ni mulca potegnila stran, ko bi ga še lahko, je kriva absolutno samo ona.
Nesreča jasno pride - ampak 90% psov ne bo takoj skočilo v tistega, ki se je rane dotaknil. Bo zacvilil, zarenčal in podobno. Če pa se že prej s psom dela čuda, ja halo - normalno, da ima žival otroka že poln k..c. Še jaz bi ugriznila.
V enem od člankov ob dogodku je pisalo, da je bil pes domač, navajen, prijazen, blablabla, in da ga je mali Kristijan večkrat JAHAL! Ja zaboga no, mar bi mu kupili ponija ali pa plastičen bager! Pes ni igrača!
petelin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2005
Kraj: Odvisno od števila sončnih peg

Neprebrana objavaNapisal/-a petelin » 14. Jun. 2006 6:49

Velouria napisal/-a:
satan28 napisal/-a:Velouria-za informacijo-niso bili pitbuli ampak bullmastifi!!

Relaaax. Se pardoniram, zame so pač bolj ali manj vsi isti šmorn.

zakaj pa pol pač ne rečeš "pes"??? zakaj ravno "pitbull"??

ker na žalost takšni kot si ti pišejo članke o napadih psov so pitubli nenadoma krivi za 90% vseh napadov. se pač bolje sliši če rečeš "pitbull" kot pa "nemška doga", "rotvajler", "husky" ali, bog ne daj, "labradorec".

kako psu ne pokazati, da se ga bojiš. izi. ignoriraj ga. če pa je agresiven, se poizkušaj počasi ritensko umakniti in se izogibaj gledanju v oči. v nobenem primeru ne deluj nervozno. vem, sliši se težko, in tudi je, če ti nasproti priteče nesocializiran nemški ovčar ki se je glih s ketne strgal. samo deluje.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov