Najhujša tragedija na reki v Slo

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Janja84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 04. Jul. 2008 23:40

mene je včeraj ta novica zel šokirala... :eek:

Iskrene sožalje svojcem!

Žrtve, R.I.P.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 05. Jul. 2008 9:50

kar se je zgodilo je res tragedija,ampak ni mi jasno zakaj so se šli spustiti čez jez?če bi vsaj imeli raft ne pa kanu,povrhu pa še brez rešilnega jopiča
v Sloveniji se take in podobne neumnosti dogajajo povsod in pol se čudijo,če kakšen umre.recimo v gorah je tud podobna oz. še hujša situacija.tričetrt ljudi gre na dolge ture v navadnih teniskah,brez prve pomoči,čelade kjer bi jo potrebovali,brez bivak vreče...

po mojem mnenju bi moral uvest ful strog nadzor nad takimi rečmi,da se ljudem pove o nevarnostih in če nimajo ustrezne opreme naj ostanejo doma.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 05. Jul. 2008 10:23

Po prvem šoku so se mi začela porajati vprašanja, ki s tragedijo sicer nimajo nobene zveze ...

Koliko administracije bodo šele prinesle pokrajine. Že danes ima ponekod par vasi skupaj svojo občino. Vsaka občina ima župana in - ne vem, če vse, ampak Sevnica je očitno imela župana in vsaj 3 podžupane. In predsednika občinske uprave. (tajnic raje ne začenjam šteti)

Glede same tragedije pa - nepojmljivo. Kaj jih je gnalo tja dol, ne vem, če bo kdaj jasno (edina preživela bi mogoče lahko kaj povedala). Imeli so dogovorjeno, kje naj bi šli, oni so si pa premislili in šli tja, kamor jim je bilo vnaprej odsvetovano.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 05. Jul. 2008 11:02

R.I.P. .. Nevem kaj jim je to bilo treba..
Edina prezivela je ze doma..
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 05. Jul. 2008 11:40

jagodka85 napisal/-a:Je grozno to, kar se je zgodil in ob tej priložnosti izražam sožalje vsem žalujočim.

Ampak ... najbolj me moti, da tolk poveličujejo zdj vse mal bolj vplivne ljudi, k so umrli, tisti, k so bli pa "samo delavci" al pa ne vem kaj še zravn, so pa očitno nule. Ne vem no, še vse, kar sm do zdj prebrala/vidla o tem, povsod so napisani sami neki funkcionarji.

In ja, grdo rečeni, ampak na nek način so si krivi sami. Mislm, da vsak ve, da je treba met na čolnu pač rešilni jopič, sploh če se gre spuščat v takih razmerah, kot so pri hidroelektrarni, ki verjetno ne deluje na zrak. Rešilni jopiči so v takem primeru obvezna oprema, je pa itak vprašanje, če bi v tem primeru sploh pomagal ... ne vem no. Jst se sploh ne bi spuščala po Savi.

Naj počivajo v miru, druzga itak ne morm več rečt :?

Se podpišem.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 05. Jul. 2008 12:06

cvetkaaa napisal/-a:
jagodka85 napisal/-a:Je grozno to, kar se je zgodil in ob tej priložnosti izražam sožalje vsem žalujočim.

Ampak ... najbolj me moti, da tolk poveličujejo zdj vse mal bolj vplivne ljudi, k so umrli, tisti, k so bli pa "samo delavci" al pa ne vem kaj še zravn, so pa očitno nule. Ne vem no, še vse, kar sm do zdj prebrala/vidla o tem, povsod so napisani sami neki funkcionarji.

In ja, grdo rečeni, ampak na nek način so si krivi sami. Mislm, da vsak ve, da je treba met na čolnu pač rešilni jopič, sploh če se gre spuščat v takih razmerah, kot so pri hidroelektrarni, ki verjetno ne deluje na zrak. Rešilni jopiči so v takem primeru obvezna oprema, je pa itak vprašanje, če bi v tem primeru sploh pomagal ... ne vem no. Jst se sploh ne bi spuščala po Savi.

Naj počivajo v miru, druzga itak ne morm več rečt :?

Se podpišem.

Jz tudi.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
[alone]
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: LJ - KR neki umes :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [alone] » 05. Jul. 2008 15:09

jst pa mislm da vsak k se je usedu v kanu - kajak je vedu kaj bo delu in kam gredo, sej so bli polnoletni, zto je brez veze korgakol obtožvat.
glede tega "izleta" pa mislm da bi mogl poskrbet za varnost, že na kopnem je dost nevarnosti in se zlo rado kej hit nardi kaj šele v vodi, k je neprividljiva.

gledala sm včer na TV izjave in morm reč da je ZELO žalostno da odgovorne službe NISO obveščale svojcev!!!
moje sožalje vsem prizadetim
"It's mad, mad world and life is a stage"
Uporabniški avatar
*AnNy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *AnNy » 05. Jul. 2008 17:56

mene je tut čist šokiral vse skp.
pa še kot je župan reku: "Zadnji spust po reki Savi" res žalostno :(

najbl se mi je zasmilla mati ki je rekla da je že tretjega otroka zgubila.oo bad :(

Moje sožalje!
Uporabniški avatar
nanyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2006
Kraj: 18km iz mb

Neprebrana objavaNapisal/-a nanyka » 05. Jul. 2008 18:33

[alone] napisal/-a:jst pa mislm da vsak k se je usedu v kanu - kajak je vedu kaj bo delu in kam gredo, sej so bli polnoletni, zto je brez veze korgakol obtožvat.

se strinjam z napisanim, in vsak odrasel človek tudi naj bi znal preceniti kaj je nevarno za njega in za ostale ljudi!Žalostno vse skup!

drgač pa R.I.P!
When God Created Men, She Was Only Kiding!
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 05. Jul. 2008 21:05

Še eno truplo je priplavalo na površje. Sedaj so pogrešani "samo" še 4.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 05. Jul. 2008 21:10

Fak, okej, ja. 13 ljudi je umrlo, tragedija. Moje sožalje.
Ampak cele dneve govorijo samo o tem po TV :roll: Ma ja bogi. Al pa če bi prej razmišljali z glavo. Kot prvo - ja, na reko se gre z rešilnimi jopiči, sej za to so. Kot drugo - že sliši se nevarno - it čez jez in prelive. Nevem, kaj jim je sonce udarlo v glavo, da so se spomnili it tam čez? .. Kot tretje pa - niti do elektrarne ne bi smeli it, ker je tam gradbišče in na območju gradbišč je omejeno gibanje. Po pravilih bi se itak mogli ustavit 500m pred elektrarno.
Ne bom zdej rekla da jim je prav da so umrli. Ampak na živce mi grejo taki ljudje, ki se delajo pametne in mislijo da so nekaj več in da zato lahko delajo stvari, ki so prepovedane :roll:
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 05. Jul. 2008 21:21

Sam res je blo to zlo nespametno, tko ornk nespametno. Po drugi strani se pa take stvari dogajajo v življenju. Ene so bolj usodne, druge manj. Sej veste, da se vedno sprašujemo Zakaj sm to nardila? Kaj pa če bi 10 min kasnej, pa se neb zgodilo to pa to? Je trenutek, sekunda, ko se ti življenje v trenutku spremeni, poruši...in ponavadi so za to vedno krive nespametne poteze. :nein:
Wild_Child
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Wild_Child » 06. Jul. 2008 8:41

kot prvo: *ka!a*--šli so s KANUJI, ne s kajaki
janc je u vabilu napisu, da bojo šli z RAFTI in vodiči, šli so pa s kanujem za mirno vodo in v poslovnih oblekah...brez kakršnekoli ustrezne opreme...očitno je, da so močno podcenjevali reko...
članke po mojem mnenju ne bi smel naslovit Najhujša tragedija ,... ampak Človeška neumnost ne pozna meja...
sama treniram kajak na divjih vodah že okrog 10 let in mi niti na misel ne pride, da bi se spustila čez elektrarno, na vodo ne grem niti brez opreme...
ni mi jasno, kako lahko kdo sploh pomisli, da bi se spustil čez elektrarno... sploh ti ljudje, ki so tam delali...in se spustili kljub nasprotovanju krmarjev...zato se mi ta dva krmarja še najbolj smilita, ker so ju v spust dobesedno zvlekli in nista imela druge izbire...
na živce mi gre, da iz tega naredijo tak pomp, kot da je to edina tovrstna nesreča pri nas...ti ljudje so bili odrasli in so se zavestno odločili za ta "skupinski samomor". Grdo je tudi, da so imenovali samo funkcionarje, "navadne ljudi" pa so kar ignorirali...
svojcem žrtev iskreno sožalje, ostalim pa: Ne precenjujte svojih zmožnosti in ne podcenjujte reke!!!
Wild_Child
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Wild_Child » 06. Jul. 2008 8:43

aja pa baje so bli tut dobr naliti k so šli tist furat...jst še nalita ne bi imela "jajc" za kaj takega..
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 06. Jul. 2008 9:01

Nekje je pisalo, da so "funkcionarje" omenili oz. napisali za koga je slo, preostale ljudi pa so pustili anonimne zaradi spostovanja do njih.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov