Kako povečati varnost v prometu?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 30. Jan. 2008 11:43

Me res zanima, kolk kolesarjem je že policaj napisu kakšno kazen. Sploh ti tastari se sploh ne znajo vozit. Pol se ti pa v semaforju postav v štric, če gre naravnost. To mi gre pa najbol na živce.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 30. Jan. 2008 18:23

Ahahaha, mene je pr 17ih zapeu en polcajčič, kr sm se pelala po napačni strani pločnika :D . Sm mogla h sodniku za prekrške. Svašta. Tok prekrškarjev in idiotou, oni grejo pa eno punčko ustaut, k se je celih dvesto metrou po napačni strani pelala (da ni blo treba dvakrat čez cesto). Ah, ja.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 30. Jan. 2008 19:46

Kar se tiče kolesarjev...Ničkolikokrat se mi je že zgodilo, da sem bila s kolesom, ko bi me skor iz njega vrgl, ker folk ne zna prehitevat kolesarjev. Ku de je tak problem mal počakat, da maš frej cesto, ne pa da peljejo mimo kolesarja glih tok, da ga ne zbijejo. Taki pa men živc potegnejo. :roll:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 31. Jan. 2008 13:09

gregalina napisal/-a:Me res zanima, kolk kolesarjem je že policaj napisu kakšno kazen. Sploh ti tastari se sploh ne znajo vozit. Pol se ti pa v semaforju postav v štric, če gre naravnost. To mi gre pa najbol na živce.

Za motoriste enako velja...ga prpiči mimo ne da bi pogledal...da o hitrosti ki jo je prekoračil sploh ne govorimo...
Je en kolega rekel, da ga je ustavilpolicaj in da mu je dal samo opozorio in je bil full presenečen ker kaj takega ni pričakoval ker je kar dosti prekoračil hitrost v naselju...pa je policaj rekel, da je eden izmed zelo redkih, da je sploh ustavil...ker jih sploh negredo lovit...

Tako, da za motoriste naj tudi kaj ukrenejo...ne samo za avtomobiliste...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 31. Jan. 2008 13:28

Pa še nekaj manjka Slovencem, vsaj meni se zdi.
Znanje prve pomoči. Tisto na hitr opravmo in pol, večina pozabi...
Še nism zasledil, da bi se kak poslanec ,stranka, zavzemala za zakon, ki bi predpisoval, recimo, obnavljanje znanja prve pomočii na 3 ali 5 let recimo.
Meni bi prav prišlo. :oops:
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 31. Jan. 2008 13:30

Ja imaš prav ja...
Mislim, da so delal nekje na Pop-u, da je nekdo ležal na tleh in mu nihče ni hotel pomagati...
Si sploh ne predstavljam, da imap potem prometno nesrečo in ti nihče ne pomaga sam gedajo te...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 31. Jan. 2008 13:33

mogoče malo neumen pomislek, ampak vseeno. moji sestri rata slabo, če vidi kri. že tečaj prve pomoči pred izpitom in poslušanje o raznih odtrganih okončinah ter ven gledajočih možganih je težko prenesla. a je smiselno nekoga z zakonom silit, da se vedno znova uči dajat prvo pomoč, če pa še flajštra ne more nekomu prilepit?

tukaj pomoje bolj manjka kultura ljudi, ki se tudi ustavijo ne ob nesreči. mobitel pač lahko vsak posodi ane.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 31. Jan. 2008 13:40

jullia_ napisal/-a:mogoče malo neumen pomislek, ampak vseeno. moji sestri rata slabo, če vidi kri. že tečaj prve pomoči pred izpitom in poslušanje o raznih odtrganih okončinah ter ven gledajočih možganih je težko prenesla. a je smiselno nekoga z zakonom silit, da se vedno znova uči dajat prvo pomoč, če pa še flajštra ne more nekomu prilepit?

tukaj pomoje bolj manjka kultura ljudi, ki se tudi ustavijo ne ob nesreči. mobitel pač lahko vsak posodi ane.

točno tako.nismo vsi take trde kože da bi lahko gledal take stvari.sej vem da gre za človeško življenje, ampak vseeno.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 31. Jan. 2008 13:43

Saj pri prvi pomoči ne opreriraš, lahko pa zaustaviš krvavitev, vsaka sekunda šteje, poškodovanca pravilno obrneš....
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 31. Jan. 2008 13:46

Plus tega so pa še ljudje, ki se bojijo, da bi te kdo tožu, ker boš naredu en napačn gib. Full je tole zaje*** no. Drugač pa tud men ne bi škodu še enkrat opravljen tečaj prve pomoči, ker priznam, da sm velik že pozabla. Sicer pa nč čudnga, gleede na to, kakšn tečaj smo mel ...
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 31. Jan. 2008 13:54

Ja sej to. Ga mal narobe primes in se kaksno dodatno poskodbo nardis, pol te pa se tozi. Js ne vem ce bi upala dat prvo pomoc, ker bi me ravno tega blo strah. Verjetn bi sam resilca poklicala. :nixweiss:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 31. Jan. 2008 13:55

tor napisal/-a:Saj pri prvi pomoči ne opreriraš, lahko pa zaustaviš krvavitev, vsaka sekunda šteje, poškodovanca pravilno obrneš....

če mu čreva ven visijo, če ma roko odtrgano in podobno, se jst nebi prebliževala ker ne prenesem pogleda na take zadeve.

in tudi tole s tožbo.preveč sm jih že slišala in tole bi mogl ukint,ker je nepravično da nekomu hočeš pomagat, ga recimo rešiš iz gorečega avta, on t epa toži ker si mu ob tem roko nalomu. :roll:
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 31. Jan. 2008 14:08

Ne gre za zlomljeno roko, ponavad gre za to, da nekoga lahko resno poškoduješ, če ga npr. vlečeš na silo vn iz pomečkanga avta in se take stvari pač odsvetujejo.

Je pa fino vedet saj osnove prve pomoči, kr že najmanša stvar lahko nekoga reš al pa ubije.

Mogoče mal OT, ampak usen ... Opažam, da je u filmih, dokumentarcih res velikrat prikazan dajanje umetnega dihanja čist na napačen način. Če se kdo u resničnem življenju zadeve lot na tm prikazan način, dvomm, da bo naredu kšno korist.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 31. Jan. 2008 14:16

Fak učer k sm se uključevala na ac..se je približevau en italjan,k je zgledalo k da bo zaviu na prehitevalni pas..k je pač po sredini začeu vozt pa še žmigouc je dau..in jst itaq zavijem gor..u istem trenutku pa on skor u mene..u moja vrata..mislm halooo..budala ena ej...še pol k sm za njim vozila je čudno nekak posredi vozu.. :evil:
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2005
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinchka » 31. Jan. 2008 14:31

Ojej, jst bi lahko napisala cel roman o prometnih prigodah Italijanov. Živim zraven meje in sem vsak dan na cesti vpletena z njimi. To je živ obup! Težko verjamem, da obstajajo še bolj štorasti vozniki.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov