Gospodarska kriza

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 19. Jun. 2009 19:57

joj prej sem napisala odgovor pa zdele vidim da ga ni poslalo :)

ja, nisem napisala da mi nic ne dajo, napisala sem da mi malo dajo, in to je fiksen znesek ki mi pokrije del stroskov za stanovanje, za ostalo mam pa stipendijo ja. doma sm na mesec kaksne 3,4noci tako da njihove hrane niti elektrike niti vode ne porabljam, se oblacil si ne perem doma :D
pa normalno bom sla poleti delat za kak luksuz pa to. :wink: ampak drugace se pa raje posvecam faksu. sej pravim, ce ne bi mela stipendije, bi mi sigurno oni dajali vecino. pa ne tok dnarja da bi vsak tedn u soping hodila, denar za osnovno prezivetje, s cimer se mi ne zdi nic narobe, to sm ze vs cas nekak hotla povedat. za delat pa trenutno nimam casa in bi se zadovoljila tut s tistim minimumom.
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 20. Jun. 2009 11:59

Ma štipendije nimam.

Sicer pa pri teh letih, da bi jest moral delati za osnovne potrebščine se mi pa za malo zdi.

Pa a je treba res imeti "bogate" starše, da ti nudijo vse to našteto? Koliko jih pa koštam sploh P***a, hrana pijača, stanovanje, obleka pa kar je treba bencina v avto dati in nekaj takšnih ali drugačnih stroškov.

Zdej cenim glih vsega ne, mislm sj do ene mere spoštujem sam se mi zdi samoumnevno, da to dobim kar pač dobim. Pa se nimam za kej posebno zahtevnega človeka.

K se folk u mojih letih čist vsak šlepa na račun staršev. Ga pa ne poznam skoraj, da se nebi...
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 20. Jun. 2009 23:05

Jaz sem že kot otrok skušal kaj zaslužiti. Pri 10 letih sem nabiral borovnice in arnike za prodajo. To so bili moji prvi in najlepši zaslužki. Nepopisni občutki, ker ji bil tisti denar res moj. Ne morem povedati koliko mi je to pomenilo in kako vesel sem bil, ker sem lahko ta denar porabil za tisto kot sem sam hotel.
Potem kasneje v srednji šoli sem vedno delal med počitnicami. Kasneje na faksu pa tudi delo na domu.
Sedaj sem zaposlen in živim doma pri starših, a si stroške krijem sam, tako da jima nisem v breme.
Za bencin, prvi avto, obleke, kino, morje, pijačke, večerje pa sem si denar vedno služil sam odkar sem polnoleten.
A potem mi reče soseda, lahko je tebi, ki te starši preživljajo. A me pač ne. Medtem, ko njena uboga hčerka se preživlja sama. V resnici pa živi v njihovem stanovanju, ki ga imata starša še poleg hiše, mama ji da denar za hrano, položnice prinese domov, da jih spet mama plača, še tisto za njen mobitel. Res se sama preživlja :roll:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 20. Jun. 2009 23:46

uote]
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 21:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 21. Jun. 2009 8:36

^^ lepo povedano :wink:

ko sm js začela delat, sm začela cenit denar in mi ni blo več tolko za zapravljat za brezvezne stvari (npr. še ena majčka (ku da jih nimam že 78524) sam zto kr mam pač keš), kr vem kolko sm se "trudla" za tisti denar.. opažam pa da niso vsi takega mišljenja in taki k nonstop nekej služijo (300, 400 € na mesec) jim sploh ni panike potegnt vn denarnico in tolko več zapravljajo za stvari k jih že majo :gruebel:

sej ok, če si lahko privoščijo, sam se bo folk malo preveč navadu na ta luksuz.. in pol k bo na vrsti družina al pa samostojno življenje kr naenkrat bo treba dat denar tudi za druge stvari in ne samo za obleke in podobne stvari
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 21. Jun. 2009 9:38

~NIA~ napisal/-a:
in nevem, ne razumem nekaterih (pa takih je dosti), kako imajo lahko tako zaničevalen odnos do staršev - primer: starši otroku plačujejo stanovanje, stroške študija, skratka vse, žepnino mu dajajo, medtem ko mulc ne naredi šole, pohajkuje po ljubljani (alpa kjerkol že je), starši tko nimajo nadzora nad njim in ponavadi niti ne vejo, on pa brezvestno zapravlja in zapiva njihov denar?!

Saj zato se jim pa ne mudi delat šole in ne v službo, ker vse dobijo. Če imaš pa ti nek spoštljiv odnos do sebe, staršev, šole in službe se trudiš čimprej končat šolo in dobit službo.
Ne moja prijateljica, ki ne dobi službe svoji izobrazbi primerno in to pri 30ih pač ne gre delat, ker drugega ona ne bo delala :roll: , doma pa jo mama preživlja s penzijo. Takšni jaz ne bi nič dala pa čeprav je moja prijateljica.
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 21. Jun. 2009 15:39

orhideja1 napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:
in nevem, ne razumem nekaterih (pa takih je dosti), kako imajo lahko tako zaničevalen odnos do staršev - primer: starši otroku plačujejo stanovanje, stroške študija, skratka vse, žepnino mu dajajo, medtem ko mulc ne naredi šole, pohajkuje po ljubljani (alpa kjerkol že je), starši tko nimajo nadzora nad njim in ponavadi niti ne vejo, on pa brezvestno zapravlja in zapiva njihov denar?!

Če so starši naivni zakaj pa ne?
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 22. Jun. 2009 21:50

Če so starši naivni zakaj pa ne?[/quote]

Mislem to je pa tko kot bi starše zatajil, če se jim bi kaj zgodil.
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 28. Jun. 2009 14:42

Oh dej no dej...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Jun. 2009 17:23

Trnovcan napisal/-a:Če so starši naivni zakaj pa ne?
Halo, model, pa kje maš ti kakšno spoštovanje?! Naivni starši..verjetno res, da takega mulca (sori, pri 20. bi lahko mel mal več razčiščeno v glavi) še prebavljajo.
Do zdej sem se probavala vzdrževat komentarjev v tej temi, ampak ne morem več: praviš, da sej jih skoraj nič ne koštaš - dej mi potem prosim povej, kako si pa prišel do 16k€ vrednega avta, če praktično nisi nikoli delal?? Razen če maš kakšne bajne sklade in delnice, pol ti je (skoraj) oproščeno. ;)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 29. Jun. 2009 8:19

---
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 21:22, skupaj popravljeno 1 krat.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 30. Jun. 2009 8:04

Lepo si napisala NIA.
Ne vem od kje nemu ideja, da so te starši dolžni preživljati? So do 18ega leta, potem pa je to samo njihova dobra volja.
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 30. Jun. 2009 9:56

starši so te douzni prezivljati do polnoletnosti! ampak večina staršev preživlja otroke dokler se šolajo.

moje mnenje je pa da fulll prvosm tisti osebi da ji starši dajejo kes k je pridna na faksu (recimo red_rose natem forumu pac primer) ... hodi na zahtevn faks za katerega ma fulll velik dela + tega da ma visoke ocene, dvomem da bi to dosegala ce bi mogla usak dan se delat!!!

a totalnoma v nasprotju mi je trnovcan k mu je kr use samoumevno mislm haloo... prou zdi se mi da ma doma starše za bedake in da mu je visek dela doma to da odnese smeti.. bog ne dej da bi mogoce kdaj posesou celo hiso!!!
in ja upam da te bo kdaj zivljenje za kratek cas tok kaznovalo da bos mogu delat ceu mesec k zivina in vn dubu 500€ da bos zaceu spostovat denar in delo in starše.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Jun. 2009 10:59

nikaragua napisal/-a:starši so te douzni prezivljati do polnoletnosti! ampak večina staršev preživlja otroke dokler se šolajo.

Tole ni čisto res. V primeru, da se otrok redno šola, so ga starši po zakonu dolžni preživljati do 26. leta.
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 30. Jun. 2009 12:06

govorimo o realnih primerih.... usak ma lohka status do nevem kerga leta pa se kao sola pa nevem kaj pa ubistvu sam bluzi!

tko da usaki starši pac prezivljajo svoje otroke dokler se jim to zdi gut!! se vec folka pa itak to izkorisca

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov