Gospodarska kriza
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
bravo, otroka spraviš na svet sam zto da da nbo delu neč, uživu mladost in mu utiku vse v rit.. to bo to ja! vsak bi si želeu taka starša, ti boš res vzor svojim otrokom, k jih boš tko razvaju in vsak zaslužen € jim dobesedno utaknu v rit (al pa tudi ne, glede na to kko si len)
bogi vsi ostali, kr mamo uničeno mladost, kr se celo spravimo delat za tistih 8 ur na dan (to je isto ku da bi samomor šli delat!).. se že smilim sama sebi
maš malo zgrešene pojme o življenju nasploh
bogi vsi ostali, kr mamo uničeno mladost, kr se celo spravimo delat za tistih 8 ur na dan (to je isto ku da bi samomor šli delat!).. se že smilim sama sebi

maš malo zgrešene pojme o življenju nasploh
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
vanessa drugace smo bli vzgojeni! full lepo da so te starsi zgodi navadli delat, ampak ne mislit da MORE bit tako povsod! enim starsi pac dlje nudijo materialne dobrine, in tebe to cisto nic ne briga. ti delaj tako kot ti pase, trnovcan pa tako kot pase njemu in njegovim starsem.
in eni majo denar a ves? veliko denarja. veliko prevec denarja. in takim res ni nobene razlike se enga najstnika zravn prezivljat
se pa strinjam da je kruto ce tudi starsi se zace nimajo, pa morjo odrasle otroke prezivljat - sploh ce niti na faks ne hodijo niti ne kazejo nobenega interesa za sluzbo
ampak ko se pa studira pa res ne vidim nobenga problema, naj jim dajejo ce imajo denar. nevem kaj ti je tolk krivo? mogoce zato ker tebi ne?
in eni majo denar a ves? veliko denarja. veliko prevec denarja. in takim res ni nobene razlike se enga najstnika zravn prezivljat

se pa strinjam da je kruto ce tudi starsi se zace nimajo, pa morjo odrasle otroke prezivljat - sploh ce niti na faks ne hodijo niti ne kazejo nobenega interesa za sluzbo

ampak ko se pa studira pa res ne vidim nobenga problema, naj jim dajejo ce imajo denar. nevem kaj ti je tolk krivo? mogoce zato ker tebi ne?

-
^^
, sej primitvno razmišljanje - zdej sm kr ljubosumna na nejgovo leno rit
ja itak, ljubosumna na to da človek nima nobenih navad in si misli da bo življenje vedno tko easy? meni dajo starši vse in še več, glede tega mam res srečo, sam morem tudi sama neki delat da se bom lažje soočla s tem ko bom diplomirala in bla "prisiljena" v delo
sicer pa ja, maš prou, se me nič ne tiče, sm js vsekakor na boljšem, kr študiram, ko je treba tudi delam in zravn še uživam mladost oz. študentsko življenje 100 na uro.. vse se da (delat naenkrat) če se hoče.
in mi neč ne fali

ja itak, ljubosumna na to da človek nima nobenih navad in si misli da bo življenje vedno tko easy? meni dajo starši vse in še več, glede tega mam res srečo, sam morem tudi sama neki delat da se bom lažje soočla s tem ko bom diplomirala in bla "prisiljena" v delo
sicer pa ja, maš prou, se me nič ne tiče, sm js vsekakor na boljšem, kr študiram, ko je treba tudi delam in zravn še uživam mladost oz. študentsko življenje 100 na uro.. vse se da (delat naenkrat) če se hoče.
in mi neč ne fali

Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
- Trnovcan
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 2. 2009
Zakaj bi bil pa len? Sj pospravim kdaj kej po hiši, uredim trato, počedim psa in grem kaj iskati v trgovino, ko je treba.
Pač delal sem pa za denar bolj malo. Simbolično enkrat 14 dni paj blo konec, enkrat 2 dni paj blo konec potlej pa še probaval nisem. Sicer pa ne zato, ker bi bil len in nesposoben le z lastnikom se nisva ujela in delo ne bi bilo užitek.
Delo, študij in zabava je pa malo preveč. Če se študira nej se samo uči in nič drugega potlej nej se pa zabava.
Če se dela nj se pa dela in nato samo zabava ter nič ne uči!
Moj brat je 29, in zaposlen že 5 let in ima redne dokaj lepe prihodke pa še zmeraj živi pri starših ter morebiti da enkrat na leto za pol cisterne kurilnega olja. Za vse ostalo nič. Kaj je on potlej, zločinec po vašem mnenju a kako?
Sicer pa btw star sem komaj 20 let.
Pač delal sem pa za denar bolj malo. Simbolično enkrat 14 dni paj blo konec, enkrat 2 dni paj blo konec potlej pa še probaval nisem. Sicer pa ne zato, ker bi bil len in nesposoben le z lastnikom se nisva ujela in delo ne bi bilo užitek.
Delo, študij in zabava je pa malo preveč. Če se študira nej se samo uči in nič drugega potlej nej se pa zabava.
Če se dela nj se pa dela in nato samo zabava ter nič ne uči!
Moj brat je 29, in zaposlen že 5 let in ima redne dokaj lepe prihodke pa še zmeraj živi pri starših ter morebiti da enkrat na leto za pol cisterne kurilnega olja. Za vse ostalo nič. Kaj je on potlej, zločinec po vašem mnenju a kako?
Sicer pa btw star sem komaj 20 let.
-
^^ js sm te mela za skor 30-letnika, tko d auzamem vse nazaj
če pa delaš in živiš pr starši ni neč narobe.. tvoj brat vsaj dela čene drugega
in glede žuranja dela in študija.. se da prou lepo uskaldit, itak se ne učiš 24 ur vsak dan
in če ti je zgrešeno žurat in študirat & žurat in delat.. pol, povej mi, kdaj ga žuraš? kr po faxu ponavadi greš delat (mogoče si uzameš leto al dve fraj, sam za moje pojme tko malo časa ni dovolj da se zdivjaš), če mašs reči in si dobiš tkoj delo

če pa delaš in živiš pr starši ni neč narobe.. tvoj brat vsaj dela čene drugega

in glede žuranja dela in študija.. se da prou lepo uskaldit, itak se ne učiš 24 ur vsak dan
in če ti je zgrešeno žurat in študirat & žurat in delat.. pol, povej mi, kdaj ga žuraš? kr po faxu ponavadi greš delat (mogoče si uzameš leto al dve fraj, sam za moje pojme tko malo časa ni dovolj da se zdivjaš), če mašs reči in si dobiš tkoj delo
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
red_rose napisal/-a:a pa si kdaj pomisla, da nekateri starejsi ljudje (in eni sploh nimamo tok zlo starih starsev) ne ''garajo'' (meni se to cuje kot da fizicno delajo, ali v kakih tovarnah...), ampak uzivajo v dosezeni karieri in v svojih sluzbah?
js trenutno dobivam od drzave dosti vec kot od starsev, pa mi je cist prav tako, haha
Kdo pa govori tukaj o kakšni starosti?
Meni se zdi nezaslišno, da bi me kdorkoli, ne glede na starost in kako si služi denar, preživljal zato, ker se meni ne bi dalo riti odzignit in it delat.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Trnovcan napisal/-a:Čak ti malo vanessa.
Starši so te spočeli in se zaobljubili, da ti bodo nudili kar se da največ po svojih zmožnostih. Če si fer, narediš šolo in simbolično doma pomagaš pri hišnih opravilih ti bodo pa ja nudili vse kar lahko.
Ma še prosili me bodo doma, da ji bom dal vnuka/vnuke v varstvo in da mi bodo pomagali kar se da, ker itak ko bodo v penziji drugega dela ne bodo imeli. Zdaj v trenutni situaciji pa res ne vidim problema, da mi v rit vtaknejo kar se da, če to lahko in si to vsaj minimalno zaslužim. Sej zakaj so me pa potem na svet spravljali? Da se bom jest jebal pri teh letih, da si bom cunje in nevem kaj še vse plačeval?! Pa ne no, mladost je zato, da se jo uživa, jebali se bomo potem z otroci, ženo in službo ter mnogokaterimi problemi, ki jih življenje prinese.
Aja? Kje se pa ta zaobljuba podpiše? Meni jo namreč nihče ni ponudil v podpis. In nikakor ne želim vzgajati svoje otroke v tej smeri, da jim bi nudila vse, oni bi pa samo uživali. Če hočeš nekoga vzgojit, da mu bo v življenju lepo in lahko, ga moraš tudi navaditi služiti kruh in mu privzgojiti delovne navade. S taščo in mamo se čisto fajn razumemo, nikoli pa naju ni nobena prosila za vnuke, ali se ponujala za varstvo otroka.
Res ne vem kje ti živiš in kaj si odnesel od vzgoje.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
red_rose napisal/-a:in eni majo denar a ves? veliko denarja. veliko prevec denarja. in takim res ni nobene razlike se enga najstnika zravn prezivljat
Eni imajo denar ja, a zato ker delajo in imajo delovne navade. Takšni ponavadi tudi otroke navajajo na zaslužek, ne pa jim plenice menjajo do 40ega. Potem ko pa starši umrejo pa ni več plače je pa konec z njimi, ker za delo še slišali niso.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
vi kot vedno tu na forumu vidite sam dve skrajnosti
da ce nekdo ne dela je pa lena rit in ne bo v zivljenju nic dosegu...haloo?!
pac se posvecas studiju, ogromno drugim obveznostim, hobijem, in zraven se mal ''odziras'' starse (nism zato da ti nudijo vs luksuz in use - razn ce majo in hocejo), to pac ne pomeni da ne bos nikol mel delovnih navad in dobre sluzbe
sicer nisem dober primer ker mi starsi ne dajejo veliko, niti elektrike niti hrane niti nic jim ne kradem - razn ko prespim tuki - ampak delam pa tud ne, pa ne zato ker bi mela tok leno rit ampak ker bom se celo zivljenje delala in se v tem obdobju raje posvecam faksu in drugim stvarem ki me veselijo. in ce ne bi mela drugih sredstev bi mi pac ves denar dajali starsi, in kaj zdej...
niti slucajno niso vsi k jih starse malo dlje kot druge prezivljajo lene riti - govorim recimo o tem da ti nudijo vse potrebno za zivljenje do KONCA FAKSA. torej izobrazevanja. kasneje pa vsi vemo kk je pol...
nikol nism napisala da ti ''menjajo plenice so 40tega'' ?!
ve k pa delate ste lahko pa ITAK vesele ker ste bolj pridne in organizirane in odgovorne in ne vidim sploh problema?! zakaj bi vam blo krivo? (oprosti vanessa, da sem te ''obtozla'' da si ljubosumna, samo res sem tvoj post tako obtozujoce razumela...pa ne vem zakaj bi ti tako reagirala
)

sicer nisem dober primer ker mi starsi ne dajejo veliko, niti elektrike niti hrane niti nic jim ne kradem - razn ko prespim tuki - ampak delam pa tud ne, pa ne zato ker bi mela tok leno rit ampak ker bom se celo zivljenje delala in se v tem obdobju raje posvecam faksu in drugim stvarem ki me veselijo. in ce ne bi mela drugih sredstev bi mi pac ves denar dajali starsi, in kaj zdej...
niti slucajno niso vsi k jih starse malo dlje kot druge prezivljajo lene riti - govorim recimo o tem da ti nudijo vse potrebno za zivljenje do KONCA FAKSA. torej izobrazevanja. kasneje pa vsi vemo kk je pol...

ve k pa delate ste lahko pa ITAK vesele ker ste bolj pridne in organizirane in odgovorne in ne vidim sploh problema?! zakaj bi vam blo krivo? (oprosti vanessa, da sem te ''obtozla'' da si ljubosumna, samo res sem tvoj post tako obtozujoce razumela...pa ne vem zakaj bi ti tako reagirala

- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Trnovcan napisal/-a:Pač delal sem pa za denar bolj malo. Simbolično enkrat 14 dni paj blo konec, enkrat 2 dni paj blo konec potlej pa še probaval nisem. Sicer pa ne zato, ker bi bil len in nesposoben le z lastnikom se nisva ujela in delo ne bi bilo užitek.
Kolikor jaz vidim zadevo se mi zdi, da si premalo delal, da bi cenil denar in vse to kar ti starši nudijo. Ali pa te starši niso naučili spoštovati njihovega denarja in misliš, da je kar samoumevno, da vse dobiš. Lahko pa da prekmalu sklepam.
Lahko, da je njima to vse kul in ti z veseljem nudita kar ti lahko. Ampak verjemi, da marsikateri starš raje vidi, da otrok čimprej odraste in mu ni treba skrbeti toliko zanj. Ker to pomeni, da je odrasel in sposoben kaj narediti. In to je tudi njihova zasluga.
Valda pa mislim, da če je otrok študent in je priden in da pomaga doma, da je čisto prav, da se mu nudi vse, da lahko nadaljuje šolanje. Ampak to mora človek cenit, ker denar ne pade z neba.
- nivea9
- Kofetarica
- Na forumu od: 5. 6. 2009
Pomoje ni nihče rekel, da ne smeš študirat in moraš pri 15ih v službo. Tudi sama sem študirala in tudi sedaj, ko sem zaposlena živim doma in ne plačujem najemnine, ampak zanjo pošteno delam že iz otroštva.
Forumaši so se najbrž dregnili ob tole, da so te starši dolžni preživljati, da so te spočeli zato naj te preživljajo, da če imaš bogate starše ti ni treba delat,... to pa nikamor ne vodi, ker si ne pridobiš delovnih navad, ne znaš cenit dela, ne veš kako je služiti denar.
Prav je, da študirate,a ko doštudirate, pojdite delat.
Forumaši so se najbrž dregnili ob tole, da so te starši dolžni preživljati, da so te spočeli zato naj te preživljajo, da če imaš bogate starše ti ni treba delat,... to pa nikamor ne vodi, ker si ne pridobiš delovnih navad, ne znaš cenit dela, ne veš kako je služiti denar.
Prav je, da študirate,a ko doštudirate, pojdite delat.
-
red_rose, če ti starši ne dajejo nič, delaš pa tudi ne, kej denar pobiraš kr z drevesa?
in če slučajno nisi opazla, sm rekla da vzamem vse nazaj, kr če ma 20 let ni neč narobe, kr tudi js sm takega mnenja da bi te starši morali preživljat do konca študija.. sam tud met tak odnos do staršeu, da te niti malo ne briga da bi mogli oni garat ku prasci je malo zgrešeno
ljubosumna pa nism, kr mam vse, neč mi ne manjka, sam me pač razjezijo taki ljudje k nimajo odnosa do denarja, staršeu, življenja nasploh in se jim ni panike obešat na starše.. tudi bogati starši so mogli nekako prist do tega denarja in seveda niso z ležanjem na kavču, ma s (trdim) delom
in če slučajno nisi opazla, sm rekla da vzamem vse nazaj, kr če ma 20 let ni neč narobe, kr tudi js sm takega mnenja da bi te starši morali preživljat do konca študija.. sam tud met tak odnos do staršeu, da te niti malo ne briga da bi mogli oni garat ku prasci je malo zgrešeno
ljubosumna pa nism, kr mam vse, neč mi ne manjka, sam me pač razjezijo taki ljudje k nimajo odnosa do denarja, staršeu, življenja nasploh in se jim ni panike obešat na starše.. tudi bogati starši so mogli nekako prist do tega denarja in seveda niso z ležanjem na kavču, ma s (trdim) delom

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov