Gospodarska kriza
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Trnovcan
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 2. 2009
Hehe ja če zaškripa bodo pa ja starši priskočili na pomoč. Sej dokler smo mladi jih je treba ponucat (itak nas majo radi in za nas storijo vse) k bodo pa oni onemogli se bomo pa mi z njimi dajali.
Pa tut tko, če ni treba nj starši pomagajo v mejah normale. Pač lažje se živi in bolj lagodno. Pa še zamotijo se z neko stvarjo.
Pa tut tko, če ni treba nj starši pomagajo v mejah normale. Pač lažje se živi in bolj lagodno. Pa še zamotijo se z neko stvarjo.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
A veš, da pa ne bi želela živet na račun staršev, oz. bit odvisna od njih.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
mah, usi hočmo bit neki kao neodvisni in samostojni, ampak roko na srce, redko kdo od nas je popolnoma samostojen. js pri 20ih še vedno živim doma in praznem domač hladilnik in tko bo ostal še vsaj par let, ker dokler ne dobim rednega šihta se ne bom šla samostojnosti na račun tega, da bom komaj pršla iz mesca v mesec v nekem bednem podnajemniškem stanovanju. in ne, ne živim v bogati familiji, ampak mislim, da si to vseeno lahko privoščim ker mami dost zasluži da se lahko obe preživiva, in ima po 20 letih delovne dobe tudi kaj našparanega... danes je v svetu pač taka situacija, ki mladim ne gre najbolj na roke. tudi jaz bom svoje otroke podpirala kolikor jih bom le lahko, naj uživajo v mladosti, seveda ne v brezdelju, ampak v skrbi za lastno preživetje pa tudi ne.
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
meni se tudi zdi prav, da starši otrokom finančno pomagajo, da se osamosvojijo (če imajo seveda dovolj). jst bom tud svojim otrokom pomagala, da se postavijo na svoje noge. mi je pa malo čudno, da je človek še pri 30. odvisen od staršev, ampak ok, takih je bolj malo.
in če ima mlad par otroka, pa slučajno izgubi eden ali oba službo, ja valda, da bojo starši priskočili na pomoč. pa sej službo se sčasoma že najde, vsak mlad človek jo bo prej ali slej našel, sej pa ne bodo zdej starši vse vedno financirali. a naj potem ženska splav naredi, ker je službo izgubila? sej verjetno nihče noče živet od pomoči staršev, ampak je*at ga, če je trenutno stanje tako kot je.
in če ima mlad par otroka, pa slučajno izgubi eden ali oba službo, ja valda, da bojo starši priskočili na pomoč. pa sej službo se sčasoma že najde, vsak mlad človek jo bo prej ali slej našel, sej pa ne bodo zdej starši vse vedno financirali. a naj potem ženska splav naredi, ker je službo izgubila? sej verjetno nihče noče živet od pomoči staršev, ampak je*at ga, če je trenutno stanje tako kot je.
- Trnovcan
- Komunikatorka
Ma pojem staršev je zame to - pomagajo ti v težavah tako ali drugače. Največkrat denarno. Sej P***a zakaj pa so, če nočeš od staršev pomoč je pa res žalostno.
Nerečem, da zavračaš pomoč od kolegov ampak, da ti je v podčast starševska pomoč je pa res čudno meni. Naprej metal ti ne bo noben, če je normalen starš. Toj tut ena moda, da je treba bit čimpreje neodvisen od staršev. So pač takšni časi, da če hočeš biti neodvisen od njih, tudi živiš po pasje.
Sam raje pri starših in uživam kar se da, kakor pa da fukarim pa vse zmečem za osnovne življenjske potrebe pa nimam nič od mladosti. Res debilno no.
Nerečem, da zavračaš pomoč od kolegov ampak, da ti je v podčast starševska pomoč je pa res čudno meni. Naprej metal ti ne bo noben, če je normalen starš. Toj tut ena moda, da je treba bit čimpreje neodvisen od staršev. So pač takšni časi, da če hočeš biti neodvisen od njih, tudi živiš po pasje.
Sam raje pri starših in uživam kar se da, kakor pa da fukarim pa vse zmečem za osnovne življenjske potrebe pa nimam nič od mladosti. Res debilno no.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
^^ boš razmišlju drugače k boš meu otroke in bojo bli tko neodvisni da te bojo prosili (oz. zahtevali če jim bo pršlo to v navado) za vsak drek.
zakaj bi mogli starši finančno pomagat sinu samo zto kr on hoče uživat mladost in met čimbolj brezskrbno življenje?
zakaj se je pol sploh doro izobraževat če itak lahko financirajo vse starši in pol k umrejo pobereš ves njihov denar?
sam ok, če se ti tko dobro počutiš in maš čsito vest, dobro zate.. js in še amrsikdo drugi ne bi mogli gledat starše kko delajo zto da js ležim na kavču in gledam u luft.
zakaj bi mogli starši finančno pomagat sinu samo zto kr on hoče uživat mladost in met čimbolj brezskrbno življenje?
zakaj se je pol sploh doro izobraževat če itak lahko financirajo vse starši in pol k umrejo pobereš ves njihov denar?
sam ok, če se ti tko dobro počutiš in maš čsito vest, dobro zate.. js in še amrsikdo drugi ne bi mogli gledat starše kko delajo zto da js ležim na kavču in gledam u luft.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
ana27 napisal/-a:Trnovcan napisal/-a:Čemu ne? Ti je v podčast?
Pa saj so starši zaboga! Kaj te ima to za biti sram?
A se ti ne zdi žalostno, da bi moral en starejši človek garat, da boš ti lahko grel svojo leno rit.
V južnih državah imajo to drugače rešeno.
Naštancajo, ko so še mladi čim več otrok, ki jih živijo tam do 15-17 leta...pol pa jih pošljejo v svet in jim potem oni pošiljajo vsak mesec po 200€ recimo...več otrok si naštancal več denarja boš dobil vsak mesec.
Torej otroke začneš delati tam pri 18ih tam doli...pri 33-35 so stari že toliko da jih lahko v svet pošlješ in si pri 40ih praktično že v penziji...saj te otroci potem živijo, ki so po svetu. (hec..da ne bo kdo resno vzel te zgodb...je pa dosti podobna realni drugače)
V Sloveniji je pa tako...ko se otrok rodi je tako kakor da si vzel kredit za 18let, ki ga moraš vsak mesec plačevati...nemalokrat tudi dlje kakor 18let...in potem ko se osamosvoji (tam nekje pri 30ih) pozabi nate. Oziroma se oglasi enkrat na par mesecev pa še to zgolj vljudnostno.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Saj ni panike, da živiš doma do 30 leta in se sam preživljaš, plačuješ stroške,... potem se pa preseliš na svoje, če ti je uspelo našparati za stanovanje oz. si kreditno sposoben.
Ni mi pa logično, da ti starši, ko si star 20 let kupijo stanovanje, se odseliš in hvališ kako se sam preživljaš.
Da bi pa pričakovala, da mi bodo otroke preživljali starši, jaz bi pa v luft gledala mi pa na kraj pameti ne pade. Kako mora kdo sploh pomisliti na to.
Ni mi pa logično, da ti starši, ko si star 20 let kupijo stanovanje, se odseliš in hvališ kako se sam preživljaš.
Da bi pa pričakovala, da mi bodo otroke preživljali starši, jaz bi pa v luft gledala mi pa na kraj pameti ne pade. Kako mora kdo sploh pomisliti na to.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ana27 napisal/-a:Trnovcan napisal/-a:Čemu ne? Ti je v podčast?
Pa saj so starši zaboga! Kaj te ima to za biti sram?
A se ti ne zdi žalostno, da bi moral en starejši človek garat, da boš ti lahko grel svojo leno rit.
a pa si kdaj pomisla, da nekateri starejsi ljudje (in eni sploh nimamo tok zlo starih starsev) ne ''garajo'' (meni se to cuje kot da fizicno delajo, ali v kakih tovarnah...), ampak uzivajo v dosezeni karieri in v svojih sluzbah?
js trenutno dobivam od drzave dosti vec kot od starsev, pa mi je cist prav tako, haha
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
^^ sej verjetno ni misnla dobesedno
se gre za to, da verjetno se tudi tebi ne bo dalo čez 30 let delat za lene riti od tvojih otrok.. lahko jih boš mela še tako grozno neizmerno rada sam vse ma neko mejo in tudi ti se boš prej al slej naveličala gledat kko tvoji otroci ne delajo neč kr bi pač radi uživali mladost.. naj se malo zmigajo če že majo oz. bojo meli neko izobrazbo
to ni noben "tredn" k se je zgodiu čez noč kr naj kao nbi blo moralno gledat u luft in samo čakat kdaj ti bojo starši nakazali denar.. vse se je zgodilo z razlogom.. najbrž ne hodimo na fax in se izobražujemo zto da bomo pol uživali maldost in gledali v luft in obremenjevali starše (ku da nimajo boljšega dela v življenju ku služit denar za naš luksuz)
se gre za to, da verjetno se tudi tebi ne bo dalo čez 30 let delat za lene riti od tvojih otrok.. lahko jih boš mela še tako grozno neizmerno rada sam vse ma neko mejo in tudi ti se boš prej al slej naveličala gledat kko tvoji otroci ne delajo neč kr bi pač radi uživali mladost.. naj se malo zmigajo če že majo oz. bojo meli neko izobrazbo
to ni noben "tredn" k se je zgodiu čez noč kr naj kao nbi blo moralno gledat u luft in samo čakat kdaj ti bojo starši nakazali denar.. vse se je zgodilo z razlogom.. najbrž ne hodimo na fax in se izobražujemo zto da bomo pol uživali maldost in gledali v luft in obremenjevali starše (ku da nimajo boljšega dela v življenju ku služit denar za naš luksuz)
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
- Trnovcan
- Komunikatorka
Čak ti malo vanessa.
Starši so te spočeli in se zaobljubili, da ti bodo nudili kar se da največ po svojih zmožnostih. Če si fer, narediš šolo in simbolično doma pomagaš pri hišnih opravilih ti bodo pa ja nudili vse kar lahko.
Ma še prosili me bodo doma, da ji bom dal vnuka/vnuke v varstvo in da mi bodo pomagali kar se da, ker itak ko bodo v penziji drugega dela ne bodo imeli. Zdaj v trenutni situaciji pa res ne vidim problema, da mi v rit vtaknejo kar se da, če to lahko in si to vsaj minimalno zaslužim. Sej zakaj so me pa potem na svet spravljali? Da se bom jest jebal pri teh letih, da si bom cunje in nevem kaj še vse plačeval?! Pa ne no, mladost je zato, da se jo uživa, jebali se bomo potem z otroci, ženo in službo ter mnogokaterimi problemi, ki jih življenje prinese.
Starši so te spočeli in se zaobljubili, da ti bodo nudili kar se da največ po svojih zmožnostih. Če si fer, narediš šolo in simbolično doma pomagaš pri hišnih opravilih ti bodo pa ja nudili vse kar lahko.
Ma še prosili me bodo doma, da ji bom dal vnuka/vnuke v varstvo in da mi bodo pomagali kar se da, ker itak ko bodo v penziji drugega dela ne bodo imeli. Zdaj v trenutni situaciji pa res ne vidim problema, da mi v rit vtaknejo kar se da, če to lahko in si to vsaj minimalno zaslužim. Sej zakaj so me pa potem na svet spravljali? Da se bom jest jebal pri teh letih, da si bom cunje in nevem kaj še vse plačeval?! Pa ne no, mladost je zato, da se jo uživa, jebali se bomo potem z otroci, ženo in službo ter mnogokaterimi problemi, ki jih življenje prinese.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov