George W. Bush

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kakšen se vam zdi način kako george w. bush "rešuje svet"?

smiselno
13
7%
nesmiselno
45
24%
nezaslišano
132
69%
Skupaj glasov : 190

jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 10. Nov. 2006 18:16

Frederic napisal/-a:Morda je temu res tako, toda tistih 20 litrov morske vode in tri ribe so vitalnega pomena za slovensko gospodarstvo. Ce tega ne veste, potem vprasajte tiste drzave, ki nimajo dostopa do odprtih, mednarodnih vod. :D

ne vem, kako dobro si ti spremljal obmejne incidente v zadnjh letih, ampak ponavadi vsebujejo enega bradatega slovenskega patriota, par hrvaških cvetličnih tegeljcev in 4 ali več televizijskih kamer. to pa niti malo ne prispeva k rešitvi problemov.
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 10. 2006
Kraj: France - Slovénie

Neprebrana objavaNapisal/-a Frederic » 10. Nov. 2006 18:26

ne vem, kako dobro si ti spremljal obmejne incidente v zadnjh letih, ampak ponavadi vsebujejo enega bradatega slovenskega patriota, par hrvaških cvetličnih tegeljcev in 4 ali več televizijskih kamer. to pa niti malo ne prispeva k rešitvi problemov.

Mejni spori so vedno dolgotrajni in zapleteni in drzave poizkusajo na razne in razne nacine (lepe ali grde) izboljsati svoja pogajalska izhodisca za arbitrazo ali morebitne dvostranske pogovore. Lep primer sta Danska in Kanada, ki sta v sporu okoli majhega otocka v ozini Nares. Navadnemu cloveku se morda zdi celoten primer nenavadno smesen (konec koncev je Danska oddaljena vec tisoc kilometrov od tega otocka), vendar se za vsako stvarjo in tako tudi tukaj skrivajo dolgorocni interesi. Danci so se ze enkrat zafrknili, ko so Norvezanom prepustili del Severnega morja, na katerem so nato "zviti" Norvezani "cudezno" nasli ogromne zaloge nafte in zemeljskega plina.
Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Nov. 2006 0:03

Sprevrzena logika! Kako moras trditi taksno neumnost??? Saj se Americani ne razstreljujejo sredi Bagdada na verskih procesijah, na trznicah, kontrolnih tockah, pred solami ali policijskimi postajami. Americanom bi bilo mnogo bolj v interesu, ce ne bi nihce umiral v Iraku

hja, razstreljujejo se res ne, ampak razstreljujejo pa druge in mešajo drek vsepovsod kjer ni treba in zaradi njih potem je še toliko več smrtnih žrtev...Že če se amerika nebi vtikala v irak in ostale muslimankse države naokoli, nebi bilo 11, septembra in napada na wtc in nebi umrlo, kolikože, okoli 2000 ljudi...grozna številka...in krivi so sami američani tega, precej buš, klinton, ki je prej že mešu drek, in bušev podpirač blair...če nebi bilo njih, bi bilo veliko veliko manj mrvih...pa spet reč da ni res :roll:

Purple bitch: Me v mnogocem spominjas na razne "fanticke", katere sem sreceval v Aubagnu med 1999-2001. Vecina izmed njih je bila razvajenih maminih sinckov, navajenih prezivljati cele dneve pred video igricami ali televizijo in moralizirati o stvareh, o katerih niso imeli niti najmanjsega pojma. Potem pa se jim je zahotelo malo streljanja, pa so mislili, da ga bodo dobili pri nas. Tako se je vedno nasel kaksen "junak", ki je mislil, da je pametnejsi od vseh ostalih, ki smo bili notri ze po vec let in ki je mislil, da lahko spreminja nase metode in obicaje, ceprav so ti v veljavi ze vse od 1831 in niso se nikoli zatajili. Tako je tudi pri tebi.

tukej si bolj sebe opisal, kot mene, ker TI dodajaš kontra argumente na vsak moj staek in na vsak stavek kogarkoli drugega, ki ni v tvojem kontekstu oziroma kateri se ne strinja s tabo..jst sm pripravljena sprejet mnenje drugih, samo ti očitno ne... :wink:

Bojim se, da jih vem vec kot ti

kakšno že...samo zgeda pa kot, d aživiš 20 let nazaj :roll:
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Frederic » 11. Nov. 2006 22:49

purple bitch napisal/-a:hja, razstreljujejo se res ne, ampak razstreljujejo pa druge in mešajo drek vsepovsod kjer ni treba in zaradi njih potem je še toliko več smrtnih žrtev...

Ja, ja... Brez Americanov bi vi se vedno imeli vojno na Hrvaskem, Kuvajtu, Liberiji, Perejilu, Bosni in Hercegovini, Kosovu pa morda se kje. Kjer pa so zavrnili amerisko in ostalo tujo pomoc pa vlada situacija podobna tisti, kakrsno poznamo danes v Somaliji ali jugu Sudana.

bitch napisal/-a:Že če se amerika nebi vtikala v irak in ostale muslimankse države naokoli, nebi bilo 11, septembra in napada na wtc in nebi umrlo, kolikože, okoli 2000 ljudi...pa spet reč da ni res

Ni res. :D Ce bi se Americani recimo bolje vtikali v afganistanske notranje zadeve v 80-ih, se ne bi zgodilo, da bi v Afganistanu tekom 90-ih nastala razna taborisca za urjenje teroristov. Ce bi se Americani hitreje namesto totalno nesposobne Evropske unije vkljucili v resevanje bosanske in kosovske krize, ne bi imeli v Bosni vec tisoc mudzahedinov iz arabskih drzav, ki so se prisli borit na muslimanski strani in posledicno povecali vpliv med sekuliziranim bosanskim muslimanskim prebivalstvom. Mnogi izmed teh so kasneje prisli ali odsli v Cecenijo, Afganistan in danes v Irak.

Se spomnim dobro, kako smo ponoci sredi 90-ih opazovali ameriska transportna letala, ki so na razna letalisca po Bosni pripeljala za vec kot milijardo dolarjev orozja, da so se lahko Bosanci obranili pred Srbi. Ves, cigavo orozje je bilo to oz. kdo ga je placal? Islamska ljudska republika Iran.

Brez tega ne bi preziveli ne Bosna in Hercegovina, kaj sele Hrvaska.

Kje pa so bile takrat Evropska unija in ostale humanitarne organizacije? V Beogradu so se pogovarjali z Milosevicem o "resitvi jugoslovanskega vprasanja".

purple bitch napisal/-a:tukej si bolj sebe opisal, kot mene, ker TI dodajaš kontra argumente na vsak moj staek in na vsak stavek kogarkoli drugega, ki ni v tvojem kontekstu oziroma kateri se ne strinja s tabo..

Jaz samo dodajam argumente na tvoja (in ostala) mnenja, ki so za moja pojma zelo trapasta.

purple bitch napisal/-a:jst sm pripravljena sprejet mnenje drugih, samo ti očitno ne...

Jaz sem pripravljen sprejeti argumentirana mnenja. Nikakor pa ne bom sprejemal raznih traparij v smislu, "ce ne bi bilo ZDA ne bi imeli islamskih teroristov" ali "ZDA so vir vsega zla". In podobna sranja.

p.bitch napisal/-a: kakšno že...samo zgeda pa kot, d aživiš 20 let nazaj

Bolje to kot pa tvoj Disneyland. :D
Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 11. Nov. 2006 23:26

frederc zakaj se ti vedno ob ene izjave spodtikaš :roll: :gruebel:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Nov. 2006 23:27

kr.ena napisal/-a:Tole za zdaj. O tem, kako se Evropejci že 70 let nismo sposobni obranit, pa kdaj drugič. :D Zaenkrat samo- v 2. svetovno so Američani vstopili po napadu na Pearl Harbour, prej jih ni kaj dosti skrbelo. Evropo so pa osvobajali skupaj z ostalimi zavezniki- konkretno so večino Juge osvobodili partizani s pomočjo Rusov.
Trenutno si pa drznem trditi, da ne bi bilo napadov na Madrid in London, če ne bi Američani šli v Irak... zakaj že? Hvala, ker tako lepo skrbijo za našo varnost...

Zakaj so Američani tako prijazno končali balkansko klanje? Ker imajo tako zelo radi Evropo in smo se jim smilili? :roll:
Spomladi leta 91 je bil državni sekretar Baker na prijateljskem obisku v Beogradu- pri Markoviću. In je javno opozoril poredne Slovence, naj ne mislijo na odcepitev. Da se Amerika zavzema za ozemeljsko celovitost Jugoslavije in par takih floskul. Malo manj javno je pa požegnal poseg JNA, češ, to so vaše interne zadeve, bomo zamižali, vi samo zrihtajte na hitro. Takrat je bila Juga pač v ameriškem interesu...
Potem so počasi (veliko počasneje kot Evropa) revidirali svoja stališča do ozemeljske celovitosti in prijateljsko priznali samostojno Slovenijo, za katero so se ja že od vedno zavzemali :roll:
Ja, saj vem, to je diplomacija...

Zakaj so napadli Beograd? Po mojem mnenju je šla takrat vojna v glavnem h koncu, Bosna je bila razdeljena in ne bi bilo bistvene razlike tudi če ne bi storili nič. So pa pokazali, kdo je šef in kdo si upa. In da naj poredneži na Bližnjem vzhodu pazijo, komu se zamerijo.

Moj edini- malo za šalo, veliko zares- argument za naš vstop v Nato je bil, da smo edino tako varni pred ameriškim napadom... če nisi njihov zaveznik, nikoli ne veš, kdaj se jim bo zazdelo, da kršimo človekove pravice ali kaj podobnega... malo oportunistično... :D

Kopirano iz teme Evropa-Amerika, posebej za Frederica :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Frederic » 11. Nov. 2006 23:55

jemina napisal/-a:frederc zakaj se ti vedno ob ene izjave spodtikaš

Preprosto zato, ker ne maram, da ljudje, ki evidentno nimajo pojma o teh stvareh, govorijo o teh stvareh, kot da imajo zvrhan kos izkusenj in prerokovalskih sposobnosti. Kajti resnica je, da so si ta svoja mnenja izoblikovali na podlagi pristranskih TV porocil ali raznih blogih, kjer je mnogo manipulacij in malo zdrave logike. Mislim, da to dolgujem Akihiku in dvema ostalima prijateljama, ki so pustili svoja zivljenja v Iraku.

kr.ena napisal/-a:Kopirano iz teme Evropa-Amerika, posebej za Frederica

Sem globoko pocascen, kot je lahko v taksnih primerih nekdo pocascen. :D

Na hitrico par tock:

a.) Evropa nesposobna braniti: Posici podatke, koliko letal evropskih clanic zveze NATO in koliko ameriskih je sodelovalo v napadih na Srbijo 1999? Poisci tudi podatke o obrambnem proracunu ZDA v 70-ih in 80-ih in jih primerjaj z proracuni drzav zveze NATO. Primerjaj tudi stevilo ameriskih cet v Evropi z stevilom evropskih cet. na koncu bos prisla do zakljucka, da medtem ko so Americani branili Evropo pred sovjetsko nevarnostjo, se je Evropa sla socialno drzavo.

b.) Americani so bili neuradno v drugi svetovni vojni ze pred napadom na Pearl Harbor. Malo pogooglaj po netu za sledeci izrazi: "Lend Lease", "USS Reuben James", "USS Kearny", "Arsenal of Democracy", "USS Panay", "oil embargo, Indochina" itd.

c.) Rusi so "osvobodili" samo Vojvodino, Prekmurje, osrednjo Srbijo in Beograd. V boje so se zapletli samo v osrednji Srbiji in Beogradu. Ostalo so "osvobodili" skorajda braz bojev, ker so Nemci ozemlje zapustili ze pred prihodom Rdece armade. Vecino orozja so partizani prejeli od zahodnih zaveznikov in ne Rusov. To so urandi podatki. Rusi vse do konca 1944 niso poslali jugoslovanom nicesar. Beri Pijado ali Djilasa. Kdo je metal zaloge nasim v Beli krajini? Sovjeti? Naah!

d.) Napade na Madrid in London so izvedli evropski clani Al-Qaide. Te celice so bile ustanovljene v Evropi se pred prihodom Georga Busha na predsedniski polozaj v ZDA. Cilj islamistov ni samo boj proti zahodni civilizaciji, temvec tudiza islamizacijo Evrope. Zaradi tega imas danes absurdne situacije, v katerih mnozice vodljivih ovc na Bliznjem vzhodu protestira proti danskim karikaturam, proti fracoskemu zakonu o prepovedi nosenju verskih simbolov ali tako bizarni stvari, kot je nek citat izpred nekaj stoletij. Ti islamisti so napadli evropske cilje se pred Irakom in Afganistanom. Spomni se 11. september, Word Trade Center 1992, USS Cole, Lockerbie....

e.)
Zakaj so Američani tako prijazno končali balkansko klanje? Ker imajo tako zelo radi Evropo in smo se jim smilili?

Ker so se same balkanske drzave obrnile nanjo, potem ko so videle, da Evropa ni sposobna resiti nicesar.

f.)
JNA, češ, to so vaše interne zadeve, bomo zamižali, vi samo zrihtajte na hitro. Takrat je bila Juga pač v ameriškem interesu...

Seveda. V tistem trenutku so Americani bili (pre)zaposleni z razpadom ZSSR in predvsem z Drugo Zalivsko Vojno.

Ko se je Slovenija izbojevala izpod beograjskega jarma, so Americani kmalu priznali Slovenijo.

g.) Beograd so napadli zaradi etnicnega ciscenja Kosova. To je bilo 1999. Bosanska vojna je bila takrat ze nekaj let koncana. Nihce si ni mogel privosciti nadaljne sirjenje nemirov in nestabilnosti na Balkanu, ker bi to Bosno zopet potegnilo v vojno. Pa se koga...

h.)
... da kršimo človekove pravice ali kaj podobnega... malo oportunistično..

Alternativa zvezi NATO in ZDA so drzave kot so Kuba, Iran, Venezuela in Severna Koreja. :D
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 12. Nov. 2006 0:04

Oh ja frederic, kakorkoli že, ne verjamem, da tvoje strokovne ugotovitve sploh še kdo bere :roll:
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Frederic » 12. Nov. 2006 0:08

Oh ja frederic, kakorkoli že, ne verjamem, da tvoje strokovne ugotovitve sploh še kdo bere

Ja sej, moja draga jemina. Kdo pa danes sploh se kaj bere?!? Vecina ljudi samo modruje in se pretvarja, da so nekaj, kar nikoli ne bodo.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 12. Nov. 2006 0:08

Ah, daj no, kdo se pretvarja. Ti, ki nekaj pametuješ tukaj
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Frederic » 12. Nov. 2006 0:15

jemina napisal/-a:Ah, daj no, kdo se pretvarja. Ti, ki nekaj pametuješ tukaj

Za razliko od "tvojih" pametovanj
Ja in nakoncu bojo najebali ljudje, ki niso nč krivi in nč dolžni, bush se bo pa spet skril nekam in njemu ne bo nič. Kreten neumen motz boli njega k***c za vse, samo za svojo rit in svoj ego ga skrbi.
Samo nevem, kaj je pa američanom, da so ga volili še v drugo, čeprav so videli, da je navaden pastir. Res nevem, a majo vi ljudje v ameriki tko oprane možgane?

. . . . so "moja" dokazljiva in preverjena. kajti stvari, o katerih jaz govorim niso tako enostavna, kot je npr. zenska moda ali "resnicnosti sov".

To je pa ogromna razlika med mojimi in tvojimi mnenji. :)
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 12. Nov. 2006 0:17

A to zato, ker jz stvari povem pač na izi in se ne delam mega super pametene in da vem o vsem :?: :roll:
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Nov. 2006 10:48

dej frideric, ti vse veš, ti maš vse prov, ti si najboljši...o bed :roll: :roll:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 12. Nov. 2006 15:53

Frederic napisal/-a:Alternativa zvezi NATO in ZDA so drzave kot so Kuba, Iran, Venezuela in Severna Koreja. :D

In Avstrija in Švica. Pa še kakšna bi se našla, teh dveh sem se najprej spomnila iz glave.

Ma ja, imava pač različno mnenje; odvisno, katerim dejstvom daš večji poudarek.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Frederic
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Frederic » 14. Nov. 2006 0:48

jemina napisal/-a:A to zato, ker jz stvari povem pač na izi in se ne delam mega super pametene in da vem o vsem

Oprosti, ampak stvari o katerih govoris niso nikoli "izi". Razen morda za novinarje in ostale retardirane predstavnike medijev ter ljudje, ki jim verjamejo.

purple bitch napisal/-a:dej frideric, ti vse veš, ti maš vse prov, ti si najboljši...o bed

Moja draga bitch: Jaz sem samo povedal, ker sem videl in izkusil z lastnimi oci. V Iraku sem bil dvakrat, tako da kar vama tukaj govorim, govorim iz lastnih izkusenj. Ce za vaju to ni dovolj, potem vama zal ne morem pomagati.

kr.ena napisal/-a:In Avstrija in Švica. Pa še kakšna bi se našla, teh dveh sem se najprej spomnila iz glave.

Ja, kr.ena imas prav. Ne Svica ne Avstrija nista clanici zvezi NATO. Ampak sedaj se moras tudi vprasati, zakaj Avstrija in Svica nista clanici zvezi NATO in kot taki tudi verjetno ne bosta nikoli bili predmet kaksnih zunanjih grozenj za razliko od majhne Slovenije? Na zalost Slovenija ni Avstrija ali Svica, da bi si lahko privoscili taksen luksuz, da ne bi odsli v zvezo NATO.

kr.ena napisal/-a:Ma ja, imava pač različno mnenje; odvisno, katerim dejstvom daš večji poudarek.

Se enkrat kr.ena: Mnenje je nekaj, kar je podkrepljeno z argumenti. Ko si poiskala po wikipedii, da Avstrija in Svica nista clanici zveze NATA si se morda pri tem tudi vprasala, zakaj prav tidve drzavi nista clanici te cezatlantske obrambe zveze? Ko mi bos navedla argumente, bo to postalo mnenje. Do takrat pa je tole samo neko blebetanje, kakrsnega obicajno slisis na kaksnem Studiu City iz ust tistega smesnega mozaka z ocali in dolgimi lasmi.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov