George W. Bush

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kakšen se vam zdi način kako george w. bush "rešuje svet"?

smiselno
13
7%
nesmiselno
45
24%
nezaslišano
132
69%
Skupaj glasov : 190

Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 07. Jun. 2008 10:30

js sem zmeraj pravla kak so tej američani prf***** z Bushom na čelu. ampak enkrat sva se o tem pogovarjala s fotrom, ki je nekaj časa živel v Iraku - Bagdadu(in vsak dan gledal kako živijo ljudje) in on podpira Busha (ampak samo kar se tiče napada na Irak da se razume) in tut mene je prepričal v to. mogoče je pa prav da so šli Američani tja dol naredit red.
najbrž se boste vsi zgražal nad zadnjo izjavo tut js sm se ko je fotr to reku ampak bom obrazložila ful na kratko zakaj tko mislim oz. bom napisala kaj je meni povedal foter:
na splošno so zanj arabci najbolj zagaman narod. zakaj? tam nimajo demokracije in je tut nočejo met. ZDA pa hočejo (poleg nafte seveda) mal pošlihtat te rjuharje. arabci so ljudje brez srca in brez usmiljenja do sebe, živali, žensk in otrok. tamkajšnji sistem je takrat, ko je bil foter tam, "dovolil" da se vsak teden ubije nekaj 10 nedolžnih ljudi samo zato, da so strašili prebivalce. v Iraku če moški posili žensko, jo linčajo (njo!!!) sredi ulice. da ne govorim kaj se počne z otroki..živalmi. sin nekega višjega človeka je v diskotu ustrelil punco, ker ni hotela plesat z njim. policija ga tut zaslišala ni....itd. in na žalost gre na slabše. pred dvajsetimi leti so bile ženske tam na boljšem, niso zakrivale obraza. in ko gledate po poročilih kako se bojujejo domačini z Američani...to ni od takrat ko so prišli američani v Irak. preden so prišli so se tamkajšnji ljudje borili med sabo tako da stanje je takšno kot pred 20 leti.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 07. Jun. 2008 14:20

Hey Baby napisal/-a:Jst ga videt ne morem. Sploh ideja da se en narod vtika v drugega se mi zdi do konca absurdna če ni posebnega razloga za to, oz. če se ti razlogi utemeljujejo z lažmi.

Če pa pogledam z moje bolj človeške strani pa lahko rečem da se mi Američani smilijo. Tisti ki so proti Bushevi politiki, ker morjo prenašat vse to in tisti ki so z Bushem. Ti pa zato ker so tok prf*knjeni, da se slednjega sploh ne zavedajo.

Se podpišem.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 07. Jun. 2008 14:22

jemina napisal/-a:Kaj je treba Busha v Sloveniji :roll:

Še en razlog, da bodo naši politiki lahko drugim lezli v rit in nesmiselno porabili kup denarja, namesto, da bi ga razdelili med reveže, ali popravili kakšno komaj še prevozno cesto, prispevali za bolnice,...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 07. Jun. 2008 17:10

Ta bolnik naj se že čimprej spoka iz politike...res me drugače ne zanima politika ampak tale model je pa edini ki bi ga z lahkoto pogrešal na naši ljubi zemljici in vem da ne bi bilo škode. :roll:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 07. Jun. 2008 18:59

se strinjam s tistimi, ki pravite, da mu ni treba sem prideti, da se samo denar/ porablja, ki bi ga lahko koristneje porabili... vendar mi slovenci, 'kimavcki', se pa zdaj kimajmo in lezimo v rit. tega smo ze navajeni...

G.W.B. je pa ze toliko slabega naredil, toliko ljudi posredno ubil, da... ma ze umazano duso. ta clovek nima srca. priporocam ogled filma ZEITGEIST glede 9/11.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 08. Jun. 2008 20:10

Ma dej nehite ga srat ljudje s temi komentraji da v rit lezemo pa take. Smo predsedujoci evropski uniji in zato on k nam pride. Ko bodo drugi bo pa k drugim prisel(oziroma njegov naslednik). Kaj ma tle lezenje v rit veze mi ni jasno. Navaden diplomatki obisk je. O zdej pa ce gostimo nekoga ze v rit lezemo?

Georgea Busha tudi jaz ne maram, da se razumemo, na splosno je ameriska zunanja politika zgresena. Poleg tega se mi zdijo pretirane njegove zahteve po varnosti.
Ampak vase nasprotovanje drzavniskemu obisku ces da lizemo njim rit s tem pa kazejo koliko politicne kulture ima vecina volilcev v Sloveniji. Bore malo.

Pa se to glede "lahko bi razdelil denar med reveze": lepo videt kako nekateri "odraslo" razmisljajo in imajo "dolgorocne" resitve. Bravo.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Jun. 2008 7:13

sokolja napisal/-a:on podpira Busha (ampak samo kar se tiče napada na Irak da se razume) in tut mene je prepričal v to. mogoče je pa prav da so šli Američani tja dol naredit red.

No, daj poskusi zadevo pogledati še iz kakšnega drugega zornega kota!

KAJ jim daje pravico, da se vtikajo v politiko in življenje nekega drugega naroda? Zdaj boš jasno našla kup razlogov, ker ''si tako slišala''.
Kaj pa ko bi se kakšen drug narod (čisto hipotetično govorim seveda :D ) vtaknil v ZDA in hotel s silo spremeniti njihovo notranjo politiko ter odstaviti njihovega trapastega voditelja?! Ali pa pri nas, recimo! Pa ne bi bilo več ''prav'', a ne? :roll:
Bush se pa po vsem tem najbrž še smatra za njihovega rešitelja. :roll:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Jun. 2008 10:20

metuljčica* napisal/-a:
sokolja napisal/-a:on podpira Busha (ampak samo kar se tiče napada na Irak da se razume) in tut mene je prepričal v to. mogoče je pa prav da so šli Američani tja dol naredit red.

KAJ jim daje pravico, da se vtikajo v politiko in življenje nekega drugega naroda? Zdaj boš jasno našla kup razlogov, ker ''si tako slišala''.
Kaj pa ko bi se kakšen drug narod (čisto hipotetično govorim seveda :D ) vtaknil v ZDA in hotel s silo spremeniti njihovo notranjo politiko ter odstaviti njihovega trapastega voditelja?! Ali pa pri nas, recimo! Pa ne bi bilo več ''prav'', a ne? :roll:

To je samo potrditev kako omejeno so nekateri ljudje in kako jim sede da gledajo posnetke miljone mrtvih civilistov, razmesarjenih otrok in vsega ostalega.Kakšen mir narest?Kdo je amerika, da lahko to dela, da ima pravico metat bombe na tujo državo z izgovorom da bo naredila mir.A dejte, a ste res tok naivni al kaj.Tle so samo vprašanja profita in amerika če nebi imela profita, nebi šla tega počet.
amerika si itak jasno lasti cel svet in čakam na enga ki bo to ustavil.

In kaj bi se zgodilo če bi kdo napadu ameriko?atomske bombe bi letele po celem svetu, o njih še noben črhnt nč ne sme, kaj šele kej druzga.
In tale obisk buša je totalno patetičen.In buš ni drugega kot diktator, takoj za hitlerjem.Še mal počakmo, pa bo s svojim genocidom celo hitlerja prekašau in to zara par litrov nafte :roll:
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 09. Jun. 2008 10:46

Mahagonij napisal/-a:Ma dej nehite ga srat ljudje s temi komentraji da v rit lezemo pa take. Smo predsedujoci evropski uniji in zato on k nam pride. Ko bodo drugi bo pa k drugim prisel(oziroma njegov naslednik). Kaj ma tle lezenje v rit veze mi ni jasno. Navaden diplomatki obisk je. O zdej pa ce gostimo nekoga ze v rit lezemo?

Če bi bil navaden diplomatski obisk, bi jest dons lahko delala, ne pa da se premaknt ne morm, k je cel naš konc zaprt oz bo jutri, da ne omenjam dinarčkov od dveh dni nedela, ker more mister Bulšit bit sam na Brdu! In če mu ne bi v rit lezl, se pač ne bi strinjal s tako varnostno politiko in bi mu rekl, da nas vse, ki smo tam okol zaposleni, varnostno pregledajo in mormo vsak dan čez rentgen. Če pa to ni dost, pol pa tud ne vem no. Američani so nam pisarne pregledval in hotl še mal mejle pogledat. WTF?! :eek:
Mi se bomo pa smejčkal pa kimal ane?!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Jun. 2008 12:16

*purple* napisal/-a:Kdo je amerika, da lahko to dela, da ima pravico metat bombe na tujo državo z izgovorom da bo naredila mir.A dejte, a ste res tok naivni al kaj.Tle so samo vprašanja profita in amerika če nebi imela profita, nebi šla tega počet.

In kaj bi se zgodilo če bi kdo napadu ameriko?atomske bombe bi letele po celem svetu

Zdaj pa res ne vem, zakaj si me citirala, ker je bil moj point podoben tvojemu. :gruebel:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Jun. 2008 12:35

A ste vidli kako je Bush pozdravil Hrvate, ko je prišel k njim na obisk? (al sm pa mogoče tukaj prebrala :oops: ?) :lol:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Jun. 2008 12:51

metuljčica* napisal/-a:
*purple* napisal/-a:Kdo je amerika, da lahko to dela, da ima pravico metat bombe na tujo državo z izgovorom da bo naredila mir.A dejte, a ste res tok naivni al kaj.Tle so samo vprašanja profita in amerika če nebi imela profita, nebi šla tega počet.

In kaj bi se zgodilo če bi kdo napadu ameriko?atomske bombe bi letele po celem svetu

Zdaj pa res ne vem, zakaj si me citirala, ker je bil moj point podoben tvojemu. :gruebel:

Citirala sem tebe zarad tega ker si ti citirala sokoljo in točno tist stavek ki sem ga hotla jst scitirat.In ker si en del pointa že napisala, sem jst samo še neki dodala.Se pa moje odklonilno mennje nanaša komplet na sokoljin tekst.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 09. Jun. 2008 13:03

kdo mora pogledat zadevo iz drugega zornega kota. vi gledate samo v tisti zorni kot kot ga prikazujejo mediji. in valda bom verjela enmu človeku ki je dejansko tam bil.najlažje je doma iz kavča komentirat kar vidte po televiziji.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Jun. 2008 13:45

sokolja napisal/-a:najlažje je doma iz kavča komentirat kar vidte po televiziji.
Se mi zdi, da počneš podobno. :lol: Iz kavča komentiraš nekaj, kar si slišala.
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008
Kraj: Over the Niji

Neprebrana objavaNapisal/-a BeXy » 09. Jun. 2008 15:02

*purple* napisal/-a:
metuljčica* napisal/-a:

To je samo potrditev kako omejeno so nekateri ljudje in kako jim sede da gledajo posnetke miljone mrtvih civilistov, razmesarjenih otrok in vsega ostalega.Kakšen mir narest?Kdo je amerika, da lahko to dela, da ima pravico metat bombe na tujo državo z izgovorom da bo naredila mir.A dejte, a ste res tok naivni al kaj.Tle so samo vprašanja profita in amerika če nebi imela profita, nebi šla tega počet.

In kaj bi se zgodilo če bi kdo napadu ameriko?atomske bombe bi letele po celem svetu, o njih še noben črhnt nč ne sme, kaj šele kej druzga.
In tale obisk buša je totalno patetičen.In buš ni drugega kot diktator, takoj za hitlerjem.Še mal počakmo, pa bo s svojim genocidom celo hitlerja prekašau in to zara par litrov nafte :roll:

Plus to, da mu Iračani/Afganistanci oz. cel Bližnji Vzhod nikol ni hotu nč slabga - ne njem ne kateremkol drugmu delu sveta. Vse se je začel zarad izkoriščanja za nafto. ZDA se pa zdej še vmešavajo v notranjo politiko. Kažejo s prstom na Iračane, češ da delajo jedrsko orožje, medtem ga majo pa sami že izdelanga, pa verjetn še mrskej druzga. :roll:

Se vid da je bil Clinton demokrat...prej ni blo takih problemov. :(

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov