swim girl napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:Če lahko musliman napleta o njegovi veri, potem damn sure tudi jaz lahko njemu povem zakaj se mi njegova vera zdi skrajno neumna in to podkrepim z argumenti.
Tole se mi zdi povsem mimo, ker NE je izraža konstruktivne kritike, ampak zgolj žalitev! Če nekdo govori o svoji veri, ti mu pa kot kontra izstreliš, da je njegova vera skrajno neumna, lahko komot pričakuješ burno reakcijo in to ne samo v debati med vernikom in ateistom, ampak tudi na splošno v vsaki debati, ne glede na njeno temo.
Najprej se naučite ločiti med kritiko in provokacijo (žalitvijo). Nobena žalitev ne more imeti pametnega, kaj šele podkrepljenega argumenta.
Smo našli Ameriko, ko smo ugotovili, da besedna zveza 'skrajno neumno' ne izraža konstruktivne kritike?
'Skrajno neumna' je moje mnenje, ki bi ga seveda podkrepila z argumenti. Ne vem zakaj bi moral kdorkoli burno reagirati na mnenje? Samo zato, ker to mnenje zadeva njegovo religiozno prepričanje? Jaz se ne bi burno odzvala, če bi mi nekdo rekel, da je ateizem neumen, ampak bi ga vprašala, zakaj neki tako misli. Taki odziv bi bilo težko pričakovati od religioznih, še posebej fundamentalističnih muslimanov.
In dokler lahko meni fundamentalisti pojejo, da bom šla v pekel, če ne sprejemam njihove vere, lahko jaz njim povem, da se meni zdi ta njihova vera neumna in po želji eno uro govorim zakaj tako menim.