Evro - €

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ker bo EVRO bo:

Lažje plačevanje, ker nebo treba več menjati denarja
33
19%
Bolj bomo zmedeni glede cen (ali je cenejše ali dražje)
82
46%
Totaln polom je tale evro. Rajši imam SIT
62
35%
Skupaj glasov : 177

Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 10. Dec. 2006 23:34

JSt sicer nimam problemov s preračunavanjem, predvsem zaradi mnogih potovanj po svetu... Sem se dost navadla na € in tud nasplošno preračunavat med valutami, tko da to me ne skrbi ... Mi pa ni všeč ideja, da bomo tko hitr izgubl tolarčke.
Men so čist všeč, zagotov bom spravila kkšne bankovce za 100, 200, 500 sit, pa pol jih pokazala svojim otrokom. :D
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 11. Dec. 2006 11:23

smotkA napisal/-a:JSt sicer nimam problemov s preračunavanjem, predvsem zaradi mnogih potovanj po svetu... Sem se dost navadla na € in tud nasplošno preračunavat med valutami, tko da to me ne skrbi ... Mi pa ni všeč ideja, da bomo tko hitr izgubl tolarčke.
Men so čist všeč, zagotov bom spravila kkšne bankovce za 100, 200, 500 sit, pa pol jih pokazala svojim otrokom. :D

Jah jaz se najbrz bom mal zgublala pa cudn mi bo k bo taka grda, mejhna plača...bom pa tud jaz spravla kksne bankovce pa kovance za pokazat otrokom in vnukom (ce bom mela kej od tega). In tud men je zal tolarja..
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Dec. 2006 12:39

Nikjer ne najdem kakšne pametne denarnice ... rada bi imela samo eno, za kartice, bankovce in drobiž ..., se mi zdi brezveze imeti posebno za kovance ...

Sicer pa ... nekaj časa bom še sigurno preračunavala, dokler se ne navadim na evre.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
2good4u
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 11. 2004
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a 2good4u » 11. Dec. 2006 13:01

Lep primer kako bodo cene podražili zaradi Evra. Npr vstopnica za kino je bila 900 tolarjev. Sedaj so jo podražili na 1006 tolarjev....nevem ki so najdl tisto 6-ko....
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 11. Dec. 2006 14:52

Ful stvari se je podražil v zadnjem mescu, akr je logično, zarad lažjega preračunavanja, oziroma, da ne bo strav stara 12,48€ ampak lepo 13€ in ajde ... Tle v enem lokalu, kamor dost hodm, so čist vse podražil za ene 50 in več sit. Groza, res. :roll:

Glede denarnice - jst tud še nisem našla take, kot jo imam v mislih - imela bi kak mošnjiček, v njem pa kovance (ki bodo najbrž prevladovali :D), kartice in kakšen bankocev sem pa tja ... Sem mal gledala naokrog, ampak nikjer nimajo kakšne take, da bi bla res lepa, uporabna in še vzdržljiva zraven. Bo treba še mal brskat. ;)
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 11. Dec. 2006 17:03

Ja, jst si tut kopujem eno lepo denarnico v kateri bom lahko imela vse, pa je zaenkrat še nisem našla. Ne vem zakaj si predstavljam, da bo zdej ful grda, ker more bit tko velik prostor za kovance :x . Ful ne maram velikih denarnic.

Drugač pa ja, vse se draži že zdej, tko da bodo lahko rekli, da niso nič podražili z prihodom evra. Sem govorila z eno, ki dela v Tušu, pa je rekla, da jim nonstop višajo cene. Tut po 100sit in več.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 11. Dec. 2006 18:05

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 30. Okt. 2010 18:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Dec. 2006 23:14

no, za tiste ki še en veste, da ne boste presenečeni, v sredo ponoči mislim da od 2h pa do zjutraj enkrat, ne bodo delovali bankomati ker bodo neki štelal...
Bankomati pa ne bodo delali tudi 31 decembra od 21 ure, pa potem se bo prvega januarja tekom dneva pričelo delovanje...Možno pa tud da šele na noči an drugi januar...
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 11. Dec. 2006 23:30

Uf, tole je koristna info., nisem vedela, pa precej uporabljam bankomate. :)
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 11. Dec. 2006 23:34

*purple bitch* napisal/-a:no, za tiste ki še en veste, da ne boste presenečeni, v sredo ponoči mislim da od 2h pa do zjutraj enkrat, ne bodo delovali bankomati ker bodo neki štelal...
Bankomati pa ne bodo delali tudi 31 decembra od 21 ure, pa potem se bo prvega januarja tekom dneva pričelo delovanje...Možno pa tud da šele na noči an drugi januar...

em, a ni rečeno, da bodo bankomati normalno delal, samo da prvega januarja okol enih al dveh ponoč začnejo evre vn metat? ne vem no, tko sm jz slišala... itak ga pa nam rabla tist dan, ker al nč nam mela gor al pa nikamor nam šla, tko da dnarja nam rabla :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 12. Dec. 2006 9:40

jagodka85 napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:no, za tiste ki še en veste, da ne boste presenečeni, v sredo ponoči mislim da od 2h pa do zjutraj enkrat, ne bodo delovali bankomati ker bodo neki štelal...

em, a ni rečeno, da bodo bankomati normalno delal, samo da prvega januarja okol enih al dveh ponoč začnejo evre vn metat? ne vem no, tko sm jz slišala... itak ga pa nam rabla tist dan, ker al nč nam mela gor al pa nikamor nam šla, tko da dnarja nam rabla :D

Bankomati na silvestrovo
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 12. Dec. 2006 10:03

hvala :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 12. Dec. 2006 11:17

Ampak bojim se, da bojo bankomati mrknili že prej, tako kot nazadnje pred prvim novembrom :roll: In ko je v trgovinah taka gužva, da ne moreš plačat s kartico, ker pos terminali ne potegnejo ...

Jaz grem itak naslednji teden nekaj v Italijo in si bom preskrbela evre vnaprej. Potem pa upam, da mi do 5. januarja ne bo treba v bližino nobene banke ali bankomata ... Po moje bo povsod gužva, ker bo folk hotel videt, kako to zgleda. Vse babice bodo v banki, da vidijo, če so jim prepisali penzijo v evre ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 12. Dec. 2006 11:38

aham, gužva bo... pa po možnosti se bodo spomnl še ropat zdj, k bo zmeda :?
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 12. Dec. 2006 16:04

Ja sigurno bo nekaj. Jaz si bom tudi v evre zamenjala tolarje ker v soboto v Avstrijo. Pa nekaj evrov za seboj ker gremo v tujino za novo leto potem bomo pa vidl kako bo ko pridemo drugo leto nazaj domov....

Zmeda bo pa sigurno velika.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov