Evro - €
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- AphexTwin
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
- Kraj: Slovenija
*melby* napisal/-a:Mene euri ne bojo nč motil ... mal smotan bo na začetku, ko bo treba mal preračunavat, ampak bo pa tolk boljš ker, ko boš šel v tujino kej nabavlat ne bo treba menjat in takoj boš mel filing kolk drago/poceni je neka stvar.
EVri, ne eUri ...
-
ushergirl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 10. 2004
- Kraj: ljubljana
Tigi napisal/-a:Ja pri nas so že dobili po pošti evrokalkulator...in ga bom imela kar pri sebi saj prav dbra nism v matematiki
jaz do njega sploh nisem prišla (so si ga doma že prisvojil ).
drugače pa tut jaz rabim eno denarnico za kovance ker pomoje bom od zdej naprej bolj na kovancih kot pa na bankovcih .
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
AphexTwin napisal/-a:*melby* napisal/-a:Mene euri ne bojo nč motil ... mal smotan bo na začetku, ko bo treba mal preračunavat, ampak bo pa tolk boljš ker, ko boš šel v tujino kej nabavlat ne bo treba menjat in takoj boš mel filing kolk drago/poceni je neka stvar.
EVri, ne eUri ...
a je sploh važno?
pr men so si tud evrokalkulator ostali prisvojili...lih tolk da sem ga lahko vidla
sm pa najdla eno tolk hudo denarnco za evre da joj...zdej že kumi čakam da jo loh začnem uporablat
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Pravilno je euri, ker tako zahteva Bruselj. jst si bom počas preračunala moje povprečne dohodke pa odhodke v eure, da bom pol prbližn vedla kolk sem porabla ker men matematka ne laufa najbolš
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
- AphexTwin
- Sramežljivka
sončk napisal/-a:AphexTwin napisal/-a:*melby* napisal/-a:Mene euri ne bojo nč motil ... mal smotan bo na začetku, ko bo treba mal preračunavat, ampak bo pa tolk boljš ker, ko boš šel v tujino kej nabavlat ne bo treba menjat in takoj boš mel filing kolk drago/poceni je neka stvar.
EVri, ne eUri ...
Bolj pravilno je eUri, tko da si jo za bv popravla
eVro se lahko koristi samo na neuradnih listinah, v reklamah, itd.. o tem je blo neki časa nazaj dost govora in so v bruslju točno povedali da mora bit za vse enako.
Oprosti, ampak se krepko motiš. Odločili so se za evro. Študiram slovenščino na FF, tako da mi ne z nekimi teorijami, kaj so rekli v Bruslju, ker to sploh ni pomembno. Misliti moramo na skladnjo slovenskega jezika in ne na skladnjo ostalih eVropskih držav. Zakaj pišeš Bruselj in ne Bruxelles, Brussel ali Brüssel? Zakaj ne napišeš franc ali schilling? Celo pravilo obstaja za izgovor v pred r, ki je sicer w, ampak se zapiše kot v, e še kdo ne ve. V tem primeru (evro) je sicer res malo dileme, kaj je " bolj pravilno" in "bolj narobe", ker še ni ne norme in ne rabe v jeziku, vendar je odgovor, tako rekoč, na dlani. Vsaj za tiste, ki vemo zakaj in imamo za to celo neko teorijo, podkrepljeno z dokazi
Toliko, da veste ...
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Vsekakor se strinjam s tabo, da je pravilno evro. Je pa bilo pred časom sklenjeno, da moramo uradno uporabljati euro, ni mi pa čisto jasno kdaj in kje. V slovenskih časopisih itak pišemo evro, menda se gre samo za uradne dokumente od Evropske unije (zveze ) in pa na bankovcih in kovancih bo pisalo euro.
Če se ne motim, piše zdaj na bankovcih euro tudi v grški pisavi (lahko kdo preveri, če ima pri roki?), zato mi je še manj jasno, da so naši take riti.
Tule sta dva linka na to temo, ki sem ju našla: link1
link2
še eden
V glavnem brezveze: saj uradne dokumente itak prevedemo, kako pa v slovenščini napišemo, pa nima njih nič za brigat.
Če se ne motim, piše zdaj na bankovcih euro tudi v grški pisavi (lahko kdo preveri, če ima pri roki?), zato mi je še manj jasno, da so naši take riti.
link2
še eden
V glavnem brezveze: saj uradne dokumente itak prevedemo, kako pa v slovenščini napišemo, pa nima njih nič za brigat.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- AphexTwin
- Sramežljivka
kr.ena napisal/-a:Vsekakor se strinjam s tabo, da je pravilno evro. Je pa bilo pred časom sklenjeno, da moramo uradno uporabljati euro, ni mi pa čisto jasno kdaj in kje. V slovenskih časopisih itak pišemo evro, menda se gre samo za uradne dokumente od Evropske unije (zveze ) in pa na bankovcih in kovancih bo pisalo euro.
link2
še eden
Vsi trije linki so iz leta 2004, zdaj bomo pa kmalu 2007, tako da ... Argumenti so se malo spremenili ja. In zadnja beseda tudi Kaj so se 3 leta nazaj pogovarjali in odločali v Bruslju, je zdaj že off topic. Sicer pa, kaj njih briga, kako bomo pisali mi? Najboljše, da nam še vsa imena mest spremenijo, da bodo bolj "evropejska". Čeprav, Laibach se mi pa prav dopade
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
Meni tile evri prav nič ne dišijo. Sem čist zadovoljna z našimi tolarčki, pa tudi sprememb ne maram. S temi evri se bom verjetno vsaj nekaj časa lovila, preden mi bodo postali domači.
-
MoJcHyKa - Debatorica
- Na forumu od: 25. 11. 2006
- Kraj: Primorska
allessya napisal/-a:Meni tile evri prav nič ne dišijo. Sem čist zadovoljna z našimi tolarčki, pa tudi sprememb ne maram. S temi evri se bom verjetno vsaj nekaj časa lovila, preden mi bodo postali domači.
eh sej pr men je čist isto
-
princess of the night - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 11. 2006
kokr js sledim tem zadevam, vem, da je nemcem žou da majo zdej evro, in glih tko italjanom.. angleži so edini k ne dajo svoje valute, in majo vrjetno še najbl prou... men grejo tud na živce evri.. mogoče nas tud mal preveč "strašijo" z njimi.. zaokroževanje in to... bomo vidli po novmu letu kaj bo...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov