Edino uni centi so mi čist mem, ker so tok mejhni, da jih lah mimogrede še zgubiš.
Tigi napisal/-a:Ja pri nas so že dobili po pošti evrokalkulator...in ga bom imela kar pri sebi saj prav dbra nism v matematiki![]()
AphexTwin napisal/-a:*melby* napisal/-a:Mene euri ne bojo nč motil ... mal smotan bo na začetku, ko bo treba mal preračunavat, ampak bo pa tolk boljš ker, ko boš šel v tujino kej nabavlat ne bo treba menjat in takoj boš mel filing kolk drago/poceni je neka stvar.
EVri, ne eUri ...
sončk napisal/-a:AphexTwin napisal/-a:*melby* napisal/-a:Mene euri ne bojo nč motil ... mal smotan bo na začetku, ko bo treba mal preračunavat, ampak bo pa tolk boljš ker, ko boš šel v tujino kej nabavlat ne bo treba menjat in takoj boš mel filing kolk drago/poceni je neka stvar.
EVri, ne eUri ...
Bolj pravilno je eUri, tko da si jo za bv popravla![]()
eVro se lahko koristi samo na neuradnih listinah, v reklamah, itd.. o tem je blo neki časa nazaj dost govora in so v bruslju točno povedali da mora bit za vse enako.
kr.ena napisal/-a:Vsekakor se strinjam s tabo, da je pravilno evro. Je pa bilo pred časom sklenjeno, da moramo uradno uporabljati euro, ni mi pa čisto jasno kdaj in kje. V slovenskih časopisih itak pišemo evro, menda se gre samo za uradne dokumente od Evropske unije (zveze) in pa na bankovcih in kovancih bo pisalo euro.
Če se ne motim, piše zdaj na bankovcih euro tudi v grški pisavi (lahko kdo preveri, če ima pri roki?), zato mi je še manj jasno, da so naši take riti.
Tule sta dva linka na to temo, ki sem ju našla: link1
link2
še eden
V glavnem brezveze: saj uradne dokumente itak prevedemo, kako pa v slovenščini napišemo, pa nima njih nič za brigat.