Evro - €
Bli so dinarji z dvema nulama, pol so bli dinarji z ogromno nulami, pa spet z mal nulami, pol so bli ob osamosvojitvi t.i. boni, potem so prišli tolarji, zdaj so evri... Če se je slovenska populacija navadla na vse valute se bo tudi na evro. Čez eno leto boste tok notr v evrih, da boste že pozabil kakšna je bla vrednost v tolarjih... Prevelko panike delate. 

-
- Sramežljivka
jagodka85 napisal/-a:....
Phoenix, se strinjam s tabo do zadne besedene vem, men tole preračunavanje pač enostavno ne gre.. sj se bom navadla, se bom mogla, ampak nočm... jz hočem tolarčke met
Jz tud, jz jih do konca ne dam

Pol se pa že kr vidm kako bom un mini kalkulatorčk s sabo vlačla po trgovinah...

@ Panasonic: Kok si pa ti str

Pa useen, bo pa ta en let tok bol smotan

Iz dinarjev na tolarje je bila menjava 1:1. Takrat, ko so ničle brisali, pa tudi ni bilo problem - z 10 ali 100 zna množiti vsak. Zdaj je pa pretvornik 239,...
Se pa strinjam, da se bomo navadili - prej ali slej.
Se pa strinjam, da se bomo navadili - prej ali slej.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Po eni strani so mi evri všeč, po drugi ne. Glede potovanj je super, da ni treba menjat valute, ker če se kdo odpravi na pohajkovanje mal po Evropi, je mogu prej met s sabo recimo 5 različnih valut, tak da je zdej zadeva enostavnejša.
Moti me pa to, ker mam ful slabo predstavo. Ko recimo vidim znesek 34€, rabim neki časa, da zadevo v mislih obrnem v tolarje.
Tolaži me sam eno; če so se uspel navadit tok številčni narodi kot so Francozi, Italijani... se bomo pa še mi.
Moti me pa to, ker mam ful slabo predstavo. Ko recimo vidim znesek 34€, rabim neki časa, da zadevo v mislih obrnem v tolarje.

Tolaži me sam eno; če so se uspel navadit tok številčni narodi kot so Francozi, Italijani... se bomo pa še mi.
...
MiLLy napisal/-a:Moti me pa to, ker mam ful slabo predstavo. Ko recimo vidim znesek 34€, rabim neki časa, da zadevo v mislih obrnem v tolarje.![]()
Jst tud nimam predstave,
sam mi je fotr dau nasvet, naj na tolarje kar čimprej pozabim, ker je brezveze mešat si glavo še s tem, koliko kaj stane v tolarjih, ke rjih enostavno NI VEČ!

Pač primerjaš cene med sabo v evrih in probaš najti čimnbolj ugodno varianto,
Jst mislim, da itak bom kupovala še naprej iste stvari, kot do sedaj in zarad par centov recimo zihr ne bom menjala navad.