Evro - €

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ker bo EVRO bo:

Lažje plačevanje, ker nebo treba več menjati denarja
33
19%
Bolj bomo zmedeni glede cen (ali je cenejše ali dražje)
82
46%
Totaln polom je tale evro. Rajši imam SIT
62
35%
Skupaj glasov : 177

urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 02. Jan. 2007 19:00

Aloha, mal OT, sam vseeno:
kam boš to nesla drobižek? Js mam celo škatlo kovancev, pa bi tud živalcam dala.

Drugač pa nism še nč plačvala, sm bla doma dva dni, me zanima kako bo jutr ko grem po karto za bus pa na faks :) Takoj bom avtomate prečekirala, kok je dražje :lol:
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 02. Jan. 2007 19:02

Jst delam v trgovini, in včeraj sem si prvič ogledala €. Dubli smo se s sodelavkami in sodelavcem da bomo kao sprobal programe(ob 11h zjutrej!! :? )da bomo vidl delovanje, pa vse te fore. In je serviser zatajil, in včerej še nismo imel programov, smo si pa mal ogledal evre :D Danes se pa jst delala dopoldne pa šefica in smo ble skupej na blagajni, in sploh ni problema, računalnik ti vse napiše..ti napišeš kolk tolarjev ti je dal človek in ti avtomatsko napiše kolk € moraš vrniti. Zdej je to res odvisno od trgovine kere programe majo. Nimamo pa strojčka za preverjanje, če je ponarejen evro. tle je hudič. Je pa danes blo kr par strank, katere so prosila tolarje nazaj, ne evrov..so me kr presenetli. Stranke so pa jamrale da so ble v merkatorju in da majo ful problemov, da so na blagajni hrenovke vlekle ceno 41€, ker so kao pr prenosu cen iz sit v € napačno decimalke napisal v računalnik. Take in podobne težave se pojavlajo :D Sej mnda se bo vse uredilu prou kmalu:)

aja, še neki..po kolk je zdej kufe v gostilnah? Tle pr nas u noum mestu je bil do zdej prbližno 200 sit povsod..zdej bo zihr 1€..bemuš boga
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 02. Jan. 2007 19:11

Eni res še vedno prosijo prodajalce in gostince, če jim lahko vrnejo tolarje, ampak jih noben več noče vračati, ker so glede tega kar visoke kazni, če jih dobi kakšna inšpekcija ali jih kdo zatoži. :?
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 02. Jan. 2007 19:17

Jst mam pa še 10k v tolarjih v denarnic...Bom jutr ponucala, ko pelem avto na tehnični :?
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 02. Jan. 2007 19:25

Dons me je skor kap k sm šla na kavo. A je normalno da stane kava 1,60€? Nee??
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 02. Jan. 2007 19:29

Ki pa si sla to na kavo?
Jaz sem sla v Interspar in mi je povedala v evrih ceno in valda nisem takoj preracunala in sem jo vprasala kolko je to v tolarjih, ker sem pac mela samo tolarje in me je tak gledala zenska, kot da jo sprasujem nevem kaj :)
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 02. Jan. 2007 19:35

Kaj da ne? 1,60€..Kaj hočejo da nas bankrot al kaj? Ti so nori, ej...
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 02. Jan. 2007 19:36

classy napisal/-a:Dons me je skor kap k sm šla na kavo. A je normalno da stane kava 1,60€? Nee??

Maš tudi kavo za 2 evra! Res niso normalni. :stupid: Sranje je samo to, da plače ne bodo nič višje, cene pa kar poskakujejo. :?
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 02. Jan. 2007 19:39

se vam bo bolj splačalo kavo kupit in doma kuhat! :D :D :D

pri meni jo dobite za 7,5€/kg :wink:
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 02. Jan. 2007 19:45

OT: Urszika... Denar za brezdome živalce loh pustiš v beteceju, nekje na začetku ene hale (ne vem kere) pa nekje bl na konc se mi zdi. Take velke prozorne "škatle" so, pa zravn je use napisan in samo lepo not vržeš. Men se zdi ful fino. Konc OT.

Drgač pa je men ful smešn, k majo kavice in ostalo (zaenkrat še) take smešne cene v tolarjih zravn... 259,64 sit :P
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
*BelaLilija*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *BelaLilija* » 02. Jan. 2007 20:02

Razen kakšnih znanih imen v parlamentu nisem slišala še nikogar, ki bi bil navdušen nad tem, da bomo odslej plačevali z evri. Spomnim se Avstrijcev, ko so menjali pred leti valuto, pa so v vsakem lokalu preračunavali in bili zmedeni... nekaj podobnega bo zdaj pri nas, upam pa, da se bomo kar se da hitro vklopili v to in ne bo kakšnih večjih komplikacij... Na evre smo obsojeni, pa če hočemo ali ne. :roll: Dosti raje sem imela naše tolarčke, ker si videl npr. 10.000 sit, ki je bil bankovec in še tako lep povrhu, ko mi ga je babica nakazala. :D Zdaj pa bo moj mošnjiček poln teh kovancev, ki bodo zarožljali vsakič, ko se bom jih mogla otresti. Pa še novo denarnico si moram kupiti. :cry:
Samo bedak je v vse trdno prepričan. (Montaigne)
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 02. Jan. 2007 20:18

evro ima oz. bo imel (ko se ga bomo navadili) veliko prednost: direktno bomo lahko primerjali cene. ko boste v trgovini v tujini, boste točno vedeli, koliko kaj stane v primerjavi z našimi trgovinami.
poleg tega bo enostavnejši plačilni promet podjetij, ki poslujejo s tujino.
pa še kaj bi se našlo...

pozabite na tolarje in skušajte čimprej operirati z evri. :wink:
Uporabniški avatar
Lizzyka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 7. 2006
Kraj: *dreams*

Neprebrana objavaNapisal/-a Lizzyka* » 02. Jan. 2007 20:29

pogrešala bom tolarčke...€ mi sploh ne diši...še dolg si bom u tolarje preračunavala :? pa zdej k bomo šli u kakšno drugo državo ne bo več tazga občutka k bomo plačval z evri...nevem ampak men je blo vedno ušeč k sm mogla u manjalnico denar zamenjat... :)
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 02. Jan. 2007 21:21

:D sej ne vem kaj bi rekla...dans smo sli na kosilo in... se mi zdi, da so cene kr nabili :? Po moje se bomo kr navadli, ceprav zase vem, da bom se kak mesec laufala za svojim dragim in...:"Kolk je to tolarjev?" hjaaaao...:)
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 02. Jan. 2007 22:33

Ja valda, svašta :? če se nisi ti kej zmotla, pol bomo pa res bankrotiral. K to je pa too much no, več k 5k, drgač bi pa pršlo ene dva pa pou :?
A kdo ve kok čiki stanejo?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov