Evro - €

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ker bo EVRO bo:

Lažje plačevanje, ker nebo treba več menjati denarja
33
19%
Bolj bomo zmedeni glede cen (ali je cenejše ali dražje)
82
46%
Totaln polom je tale evro. Rajši imam SIT
62
35%
Skupaj glasov : 177

Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 03. Jan. 2007 16:42

Najbrž je tuki v enih rovtah na Gorenjskem cenejša, kot pa v Lj. :D Prevdidevam. Upam. :)
Sicer pa je kava v kranju okrog 1€, ampak jst hodim v en kafič, kjer je pač tolk cenejša. Edini v Kranju pomojem, da je pod 1€. ;)
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 03. Jan. 2007 16:51

Aja to pa ja, ker v Lj ne dobiš tok pocen kave pa če se na glavo postavš.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 03. Jan. 2007 17:21

g ! :roll:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 04. Dec. 2010 15:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 03. Jan. 2007 17:42

Uuh men je blo včeri čist zabavno, ko sem dela in je folk plačeval še s tolarji. Na začetku me je še čist medl, folk se mi je pa smejou, ker sem hodila s kalkulatorčkom okol. Sej bo kul, par dni pa se bomo navadl. Se bomo moral. Pri nas v lokalu se je podražil vse za okol 17 tolarjev. Sem pa dons prebrala, da v Mačku v Lj. niso zvišal, ampak so dol zakrožil. Verjetno dost edini.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 03. Jan. 2007 19:18

Men je blo zdejle čist smešno slišat, da se je bencin (al neki od tega) podražil za 0,5 centa. Me je čist zmedlo. :)

Drgač pa od novega leta pri nas še nisem nič lutala po trgovinah oz. kjerkoli tko in še nisem videla te zmede. pomojem mi ne bo tok kriza tole z evri, sam neki cajta bom pa še rabila, da bom razmišljala v evrih, ne pa kok bi blo to tolarjev. Sam sej bo kmal kul. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 03. Jan. 2007 21:21

Men bo pa ful težko navadt se. Tisti centi, k so za vejco... :roll:
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 03. Jan. 2007 22:01

mah zdj je mal zmeda, pa tud butast se mi zdi ta dvojn obtok, bolš bi blo da bi pač ukinl tolarje in spravl evre v obtok. bi blo pomoje mn zmede kokr pa zdj tko.
sam sj itk se bomo kmal navadl.
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 03. Jan. 2007 22:49

Na eni od slovenskih bank so imeli izobraževanje o ponarejenih evrih in so blagajničarkam na mizo dali 1 euro bankovec in pa cel kup nemških mark. Niti ena ni ugotovila da imajo na mizah marke ampak so pač mislile da so evri. Katastrofa. To pomeni da lahko na tej banki na šaltar prineseš kr čš in bodo vzeli.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 04. Jan. 2007 15:35

Edina stvar, ki sem jo do zdaj kupovala (oz. pila v lokalu) pri nas je bil čajček. Podražil so ga za 21 SIT. Kar ni mal sploh. Bem jim evre. Lah bi res še štipendije zaokrožili navzgor. C.c.c. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 04. Jan. 2007 19:10

Sovražim evre :!: :!: :!:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 04. Jan. 2007 20:41

Jah nimamo kej...s temi evri smo padl v drek zdej mormo plavat naprej....na žalost v dreku...

Sama nimam nobenega občutka koliko kej stane... :?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
smotkA
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkA » 04. Jan. 2007 21:04

Zdele prve mesece bo še mal frka, da se bo folk navadil, pol pa že čist dobiš filing res, tud že avtomatično mešeč une kovančke na pult, tko da brez skrbi! ;) :D
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Jan. 2007 22:45

dons sm šla mal naokoli in sm mal cene primerjala iz firbca (nism šla zarad tega naokoli :D )...v lokalu kjer je bla prej bela kava 300 je danes 1, 60 evra...se pravi 380 tolarjev :eek: nism mogla verjet da so res za tolk povišal...kava z mlekom je pa 280 tolarjev in nevem kok evrov...cocacola pa isto stane kot bela kava :roll: spet drugje pa je bla kava povišana za 5 tolarjev, spet drugje za 12...zdej vem kam bom hodila na kavo :)
isto se mi zdi za štcune...v leclercu ni opazit kakšnega ornk zvišanja...Orbit čigumiji so še vedno najcenejš kot posod drugje 0.43 evra, oziroam okoli 89 tolarjev (na približno)...interspar pa tud ni kej preveč dražil, približno na enak princip kot leclerc...v merkator se pa sploh ne upam it, ker so že tko bli najdražji :eek:

zanimiva so mi bla še trenja...sploh glasovanje ljudi po telefonu...90% folka meni da se bo naše življenje poslabšalo s tem...pa še res je..plače ostajajo iste, vse se draži..mislm da se zlo hitro pozna če se vsaka stvar podraži za npr. 20 tolarjev...to je absolutno preveč...država bi mogla kej ukrenit glede tega..se mi zdi da se evronaložbe iso lotili tako ot bi se mogli...
In še precej me zanima kako bodo na cestninski postaji vsi pregledovali ali je denar ponarejen ali ne...Še bolj pa to, če bom res v lokalu lahko plačala s 100, 200 ali 500 evri...Tega absolutno neverjamem, tud za manjše štcune ne...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 04. Jan. 2007 22:45

qurbe dražajo!!! :evil:

pizza iz 1200sit na 5,30€!

so zaokrožili iz 5€ na 5,30€ :D :D :D
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 05. Jan. 2007 8:55

meni je najbolj bedn izgovor da so se "surovine alpa stroški tolko podražli..." to mi je čisto mimo, da so se stroški ravno s 1.1. tolko povečali da je treba izdelek podražit :?
Houd de wereld tegen

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov