Evro cene

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 22. Jan. 2007 0:07

^^ja žalostno ne :wink:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 24. Jan. 2007 15:41

Danes sem bla čist šokirana ko sem ugotovila da so v naši naj gostilnici zvišali ceno kečapa za skor 200%!! :eek: Prej je bil 20sit, sedaj je 20 centov. Mislim, kje je tu logika? Spet sem razočarana nad gostinci.. :x
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 9. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jowko » 24. Jan. 2007 15:48

g00fy_qa napisal/-a:Danes sem bla čist šokirana ko sem ugotovila da so v naši naj gostilnici zvišali ceno kečapa za skor 200%!! :eek: Prej je bil 20sit, sedaj je 20 centov. Mislim, kje je tu logika? Spet sem razočarana nad gostinci.. :x

g00fy_qa a te malo matematika matra? podražil se je za 140% :wink:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 24. Jan. 2007 15:58

jowko napisal/-a:am čudno da nobena ne omenja podražitev cigaret npr. malboro za 30 sit :)

kar se cigaret tiče se mi zdi, da se cene višajo 1.1. in 1.7. vsako leto, da bi čez nekaj let prišli na evropsko raven, me pa pozitivno preseneča to, da so se muratti ambassador podražile le za 3,24sit oz. se je cena verjetno zaokrožila na 2,10€ :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 24. Jan. 2007 16:50

isto je z west cigareti...3 tolarje so šli gor :D
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 24. Jan. 2007 19:51

jowko napisal/-a:g00fy_qa a te malo matematika matra? podražil se je za 140% :wink:

Hihi, je blo na hitro zračunano. Saj nisem rekla da je točno 200. Ok ne bom se več branila, res mi mat ne leži. :mrgreen:
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 24. Jan. 2007 23:13

Elle :motz: ... sj niso normali. Iz 1000 sit na 5 € ... kreteni
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 25. Jan. 2007 10:11

^^Sam res ej ... to sam pa tut jst zanč vidla v trgovini in sm si sam rekla 1200 sit za neko tako revijo ... a-a hell no :D Ne vem no, sam men je to mal tu mač ... :?
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 25. Jan. 2007 10:42

samo nabijajo cene :evil: ne vem, če poznam 5 izdelkov, katerih cena se je znižala (no, razprodaje ne štejejo :D )
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 25. Jan. 2007 12:52

*purple bitch* napisal/-a:sem bla pa v sitiparku včerej in sm ugotovila, da je še najdražji od teh kao prej cheep trgovin, new yorker...madona sej niso nč znižal, oziroma so prej tolk cene dvignil, da se zdej to znižanje ne pozna...

cene v new yorkeju so sedaj evropske in so v vseh državah EU enake ... včasih je bil slovenski NYer bistveno cenejši kot avstrijski naprimer ... ker je bil tečaj drug ... no, potem so morali pa cene uskladiti in se je pred nekaj meseci vse podražilo ... pa ne zato, ker bi NYer to hotel, ampak ker so morali vse cene spremeniti glede na tečaj 239.64sit ... in ker je osnovna evro cena že na kartončku in to ne diktira slovenski NYer, so samo preračunali v tolarje ... sedaj je pa vseeno, kje kupiš .. ali v Ljubljani ali pa v Celovcu ... ;)
recimo primer H&M ... v Sloveniji je bil pomoje najcenejši ... primerjava madžarska Slovenija, kjer sta forint in tolar približno 1:1 ... cena na Madžarskem 1000sit višja ... tko, da cunje se niso podražile, samo prišle so na EU cene ;)
je pa res, da, če nekaj stane 2,3338€, da so zaokrožl na 2,3 oz 2,4€ :D
ampak prav šokirana sem bila včeraj, ko sem bila v Cityparku - v Ulli ni bilo tudi enega kofetkarja ... je*eš kavo za skoraj 2€, če ma okus po blatu ... raje kupim 200g barkafeja, pa si jo doma kuham ... pa da bom dala za prevreto vodo, pa vrečko čaja 2€ ... mi ne kaplja drek na možgane .. zaenkrat še res ne ...
osebno se meni cene hrane, oblačil ne zdijo nič višje .. višje so samo cene gostinskih storitev ... ampak, če so že toliko dvignl cene, naj vsaj nudijo kvalitetno ponudbo in postrežbo, ne pa, da naročiš koktejl za 3,5€ (ali še več), pa ti nasuje not 2deci ledu, pa za okus pa pijače ... prokleta kraja :motz:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Jan. 2007 13:21

aja, tega pa nism vedla...jst sm pač mislna da so oni zanalašč zdej to tukej zvišal :? ...
sicer pa še zmeri je drago, glede an to kaj dobiš...h&m je bil včas tud čist čip, dosn pa me kr srat prime ko vidm eno navadno majco za 5 kosov :roll:
gostinstvo pa itak...sram jih bodi ožiralce...
a veš kolk gostinca stane ena povprečna kava na šalco?pofukanih osem tolarjev...računa jih pa 100x več :roll: prasci oderuški....
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 25. Jan. 2007 13:30

purple, tole s kavo je dezinformacija!

merica kave za avtomat je nekje 7g, se pravi, da gostinec iz kg pražene kave dobi nekje 143 kav. tako bi morala cena 1 kg pražene kave biti 1144 sit, da bi se tvoja računica izšla. ti pa povem, da je moja kava 1800 sit, pa sem med cenejšimi.

poleg tega moraš računati, da avtomati, mlinčki in ostalo, kar je potrebno za kuhanje kave stanejo 7.000 - 10.000€, gostinec mora plačati najem prostora (če ga ima najetega), personal, davke ecc.

je pa res, da ima gostinec največjo razliko v ceni prav pri kavi. in tisti lokal, kjer se proda veliko kave, je zmagal! :)

sedaj pa direktno na tvoj odgovor: koliko bo gostinec zaračunal za skodelico kave, je njegov problem. namreč potrošniki smo tisti, ki odločamo: ali bomo kavo naročili ali je pa ne bomo. :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Jan. 2007 13:41

no nevem...jst sm dobila tak podatek...
vsekakor pa tud če je njegov strošek kave recimo 30 sit, ma še vedno velik profit...
vsekakor se strinjam tud s tem ali boš naročil ali ne..navsezadnje je kava skoraj najcenejši napitek v baru (če odštejem radensko, vodo in mleko) in seveda da jo bo tud zarad tega folk naročil, pa tudi zarad tega ker ma dobre učinke zbujanja in je pač okusna itd....
samo vseeno je zame pač mal prevelika cena 1 60 za kavo :roll: medtem ko je bla prej okoli 300, 330 sit...
no odkar je evro moj kupečk puščen lokalom za kavice, zelo zelo pada...nekak rajš doma spijm litr kave za ceno ene v lokalu (približek)...
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 25. Jan. 2007 14:41

deci gostega soka...0, 80 € ... :cool: ja, pa kaj se...
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 25. Jan. 2007 16:04

jemina napisal/-a:Elle :motz: ... sj niso normali. Iz 1000 sit na 5 € ... kreteni

jah je pač ne bomo več kupval... že tko je bl kt ne bvz... v rt nej si jo vtaknejo :evil:
The secret of success is consistency of purpose.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov