Če bi svet vodile ženske!

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ČE BI SVET VODILE ŽENSKE BI BIL:

Glasovanje se je zaključilo dne 23. Okt. 2005 14:48

BOLJŠI
21
84%
SLABŠI
4
16%
Skupaj glasov : 25

Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 20. Okt. 2005 21:42

Jaz bom pa tko rekla: drugačen ...
Če bi bil boljši / slabši ne vem - odvisno za koga. ;)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 20. Okt. 2005 22:04

kr.ena napisal/-a:A ti pa nič posode in cunj ne umažeš? Pralni in pomivalni stroj sta za vse, ali še vedno misliš, da je to žensko delo? :evil: In mislim, da je malo tipov, ki morajo garat cele dneve, da si lahko ona nakupi cunj, če pa so, so si sami krivi. Jaz zaslužim sama zase in za svoje cunje, pralni stroj pa uporabljava oba.

Lej...saj meni sede,da je svet tak kot je! :D
Zdaj si vsaj same kupujete vse te stvari...meni več ostane...hvala bogu,da ste emancipirane in samostojne...kaj si moški sploh še lahko poželi :) ....samo pravim,da nikoli niste zadovoljne nič drugega...
Jaz si itak sam perem in kuham...in vse sam delam,ravno zato sem napisal tisto zgoraj...ampak ti si pač razumela kot napad na ženski spol...vsak razbere iz sporočila tisto kar želi... :wink:
Še enkrat preberi mesidž...kdaj smo ustvarili pralni stroj?V času,ko ste to delo opravljale ve...zato,da bi vam bilo lažje!in sedaj ga uporabljamo tudi mi...torej smo ga ustvarili tudi za nas!Kaj tukaj ni razumljivo napisano...in ne obračaj mojih besed,ker nisem tako napisal kot si si ti želela razumeti :knuddel:
Je pa res,da vse kar ustvarjam v življenju ustvarjam za svojo družinico...kaj ti bo ves denar na svetu,če ga nimaš s kom deliti in se veseliti z nekom...biti srečen sam je dolgočasno za moje pojme!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 20. Okt. 2005 22:12

Sej pa ga - posredno ;)
Čeprav moški tega ne bodo nikol priznali.. :D

No, pa da še malo bolj resno..
Stvari bi, po mojem mnenju seveda bile drugačne - Verjamem, da bi se, če bi ženske popolnoma prevzele nadzor, marsikaj spremenilo.
Mislim, da bi vojska, orožje in podobne "moške" stvari, ki so sedaj v marsikateri državi na prvem mestu padle nekam na konec seznama. Na vrhu seznama pomembnih stvari pa bi se znašlo vse kaj drugega..
Moške vodi razum, ženske čustva.. In mislim, da bi bil svet potem preveč kompliciran.. Ženske preveč kompliciramo, analiziramo.. Ne vem no, če bi ženska nadvlada prinesla kaj zelo pozitivnega..
Ja no.. razen tega, da bi mogoče država dala popust na šminke pa cotike ;)
Al pa bi se uvedle kake subvencije za urejenost nežnejšega spola..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 20. Okt. 2005 22:14

CommandykA napisal/-a:am svet ki bi ga vodle zenske? tezka je ker se to ni in se vrjetno tut ne bo zgodilo...pomoje bi bil podobn samo vec zenskih fint bi blo kar pa meni nebi blo ravno po godu...mi je ql tak kot je...naj garajo moski zenske bomo se pa dalje na manikuro pa k frizeru hodle :D

Ja...saj ravno to sem mislil...prej ste pač samo doma delale...moški pa je delal cele dneve in prinašal domov denar...
Hvala bogu vas je nekaj pičilo in ste si zaželele kar naenkrat v službo hoditi(verjetno iz dolgčasa),kajti gospodinsko delo je postalo v vaših glavah ponižno in nečastivredno delo...in zdaj imate kar imate...večina od vas opravlja opravila doma(če priznate ali ne) in poleg tega še hodite v službo...dvojno delo ste si naredile :D ...jaz nisem nič kriv :cool:

A ne bi bilo luštno...vstaneš ob 9h greš malo lavfati....na kavico s kolegico...ko je ura 12 greš v kozmetični salon kjer te zmasirajo in pocrkljajo...prideš domov okoli 15h..skuhaš svojemu ljubemu kosilo(ali pa naročiš pizzo,če se ti ne da kuhati)..pride domov ob 16.30...poje kosilo se uleže...ti daš v pomivalni stroj umazane zadevice...in greš zvečer s kolegicami na aerobiko...prideš domov malce pogledaš tv...se malo poigrata z predragim...in zaspita skupaj v novo jutro! :D
Ne...to je preveč ponižno za žensko...jaz sem pa itak moški šovinist in ne vem kaj še vse :lol:
Kar ste hotele to imate...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 20. Okt. 2005 22:35

...
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 03. Jan. 2009 16:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 20. Okt. 2005 22:38

Diana25 napisal/-a:Se sprašujete kdaj, kako bi zgledal svet če bi ga vodile ženske.

slabši, boljši ali le drugačen?

1. ammm, ne :D

2. drugacen menda...v pozitivnem smislu :D
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
dragon_fly
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a dragon_fly » 21. Okt. 2005 6:07

cat85 napisal/-a:Sej pa ga - posredno ;)
Čeprav moški tega ne bodo nikol priznali.. :D

.

seveda ga!! ampak neposredno. svet vodimo ženske. od vedno smo ga. tutankamona je nasledila ženska.. mogočna vladarica, ki je vladala egiptu s trdo roko.

aleksander veliki, vodila ga je njegova mati. brez nje bi bil cunja za prah.

britanska premjejka thecerca - železna lady.... dala v koš vse politike vključno z ruskim predsednikom, in mu ni pustila manipulirat niti cm.

nemška kanclerka gelca - trdoživa ženska...

in definitivno za vsakim uspeđšnim moškim stoji ambiciozna ženska... poglejmo italijo: čista matriarhalna družba. sicer so moški capo di mafia, sam mamice jih pa oklofutajo...

res se nam je slabše godilo v srednjem veku, sam morte priznat, da smo ravn tko uspešne, da je veliko podjetnic, doktorc, znanstvenic....

da bolje in lažje preživimo bolezenska stanja (gripe prehlade in rojevanje :lol: ), da smo čutni del našega sveta, da se pa veliko žensk posveti družini, da lahko moški dela kariero...

skratka: svet vodimo ženske, sam moški tega še ne vejo. :twisted:
neumno vprašanje zahteva neumen odgovor!!
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 21. Okt. 2005 11:15

kr.ena napisal/-a:Razumem, kaj si mislil s tem, da so moški izumili pralni stroj, da bi bilo ženskam lažje v tistih časih... kaj pa ta primerjava, če tisti, ki te ima zaprto, izumi oblazinjeno kletko, da ti bo bolj udobno?

Oblazinjeno kletko...saj veliko ljudi ima v glavi kletko navidezno...oziroma eno ograjco preko katere ne skočijo!V resnici je velika en meter in se jo z lahkoto preskoči...ampak za njih je nepremagljiva ovira!Tudi sam se dostikrat zalotim,da si postavljam navidezne ograje,ki jih sploh ni :D

To je pa splošen odgovor:
Biti vodja je velika odgovornost...pod seboj imaš ljudi ,ki so v tvojih rokah in naj bi ti zaupali svoje življenje(oziroma ti ga morajo,če hočejo ali ne)...pomislite ali se pomembni vodje,ki so sedaj na vrhu obnašajo odgovorno?Pa ne se omejiti na Slo. govorim na splošno...če sem iskren bi enkrat tvegal in predal vam oblast...me zanima kako bi potem svet izgledal...upam,da lepše kot sedaj...saj bolj grozno kot je mislim,da ne mora biti!
Ali bi živeli v raju ali bi se pa zgodile najhujše more vseh hudih mor :D
V naslednjem mandatu za predsednika Slo...ali pa česar koli glasujem vedno za žensko...me zanima kakšne spremembe se bodo zgodile :wink:
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 12. 2004
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objavaNapisal/-a metron » 21. Okt. 2005 11:23

Hehe, rju vas je vse popapu :eek:
Respekt!
Tko nekak...
Uporabniški avatar
@
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a @ » 21. Okt. 2005 12:26

Pa naj ga vodi kdor ga hoče - nima veze al je to tip al ženska, važno je, da ga vodi nekdo, ki je sposoben!
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 21. Okt. 2005 22:14

se pravi , ženska :D
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 21. Okt. 2005 22:16

ja a je sploh lahko še slabš kot je?
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
***PINKYCA***
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ***PINKYCA*** » 21. Okt. 2005 23:02

]:gruebel:
Zadnjič spremenil ***PINKYCA***, dne 22. Avg. 2009 21:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 21. Okt. 2005 23:08

damn right !!! :gut: ;)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 24. Okt. 2005 18:47

Na volitvah ne bi nikoli volila ženske samo zato, ker je ženska. Važen je človek, kakšen političen program ima... ne pa spol.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov