Demonstracije 19.5.2010
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- dodoman
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 5. 2010
nisem, niti ne vpliva name osebno noben nov zakon..
gre se za to, da je preveč sumlivih "naključij" blo v teh dogodkih, ki grejo neverjetno lepo na roko trenutni vladi.
k prejšnim naštetim dam še: prikaz janše kot pozivalca k nasilju:)
in btw....veliko stvari ni drugje po evropi, pa jih mi imamo...
naprimer slabe plače in visoke cene, ko je drugje (nemčija) bolje.
denar, ki bi moral iti v podjetja pa je šel raje k bankam, od teh pa v tujino, da rešujejo tajkunska posojila...
afere kot je posilstvo psov, ki so pometene pod preprogo in jih nadomesti bolj odmevno kamenjake parlamenta.
gre se za to, da je preveč sumlivih "naključij" blo v teh dogodkih, ki grejo neverjetno lepo na roko trenutni vladi.
k prejšnim naštetim dam še: prikaz janše kot pozivalca k nasilju:)
in btw....veliko stvari ni drugje po evropi, pa jih mi imamo...
naprimer slabe plače in visoke cene, ko je drugje (nemčija) bolje.
denar, ki bi moral iti v podjetja pa je šel raje k bankam, od teh pa v tujino, da rešujejo tajkunska posojila...
afere kot je posilstvo psov, ki so pometene pod preprogo in jih nadomesti bolj odmevno kamenjake parlamenta.

- Pucca20
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 4. 2010
Ali želiš povedati da je vlada podkupila študente dijake naj se na protestu tako obnašajo? A je vlada podkupila študentske organizacije naj napihujejo študente in dijake (dobesedno so te gnjavili po ulicah da pridi), da naj pridejo na štrajk? In s tem sami sebe uničijo? A je vlada sponzorirala napise malo delo - veliko sranje?
Ne razumem kaj želiš povedat?
Glede raznih afer, pa je blo skoz tako v Slovenijo, najprej velik bum potem pa-- IN VSE TIHO JE BILO.
Glede plač pa cen... če samo pogledaš benzin, to te lahko samo glava boli
Ne razumem kaj želiš povedat?

Glede raznih afer, pa je blo skoz tako v Slovenijo, najprej velik bum potem pa-- IN VSE TIHO JE BILO.

Dokler vsi enako razmišljamo, sploh nihče ne razmišlja.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Stanje se lahko popravi le z nepopularnimi ukrepi.Mislim, pr nas bo folk enkrat moral dojet, da nizko obdavčeno študentsko delo ni od boga dana pravica, prav tako ne od države financiran študij na neperspektivnih faksih.
Mi vsako leto preko javnega šolstva sproduciramo gruče folka, ki se iz šolskih oz. univerzitetnih klopi preseli direkt na zavod za zaposlovanje, ker jih na trgu dela nihče ne potrebuje.
Slovenija je privid lažno-socialne države, študenta, po možnosti družboslovca,vse skupaj ponavadi strezni šele po diplomi.
Kdor hoče 7 let študirat ekonomijo, ali kaj podobnega, naj se redno zaposli za 5-o stopnjo, zraven pa izredno študira.
Mi vsako leto preko javnega šolstva sproduciramo gruče folka, ki se iz šolskih oz. univerzitetnih klopi preseli direkt na zavod za zaposlovanje, ker jih na trgu dela nihče ne potrebuje.
Slovenija je privid lažno-socialne države, študenta, po možnosti družboslovca,vse skupaj ponavadi strezni šele po diplomi.
Kdor hoče 7 let študirat ekonomijo, ali kaj podobnega, naj se redno zaposli za 5-o stopnjo, zraven pa izredno študira.
- dodoman
- Komunikatorka
Pucca20 napisal/-a:Ali želiš povedati da je vlada podkupila študente dijake naj se na protestu tako obnašajo? A je vlada podkupila študentske organizacije naj napihujejo študente in dijake (dobesedno so te gnjavili po ulicah da pridi), da naj pridejo na štrajk? In s tem sami sebe uničijo? A je vlada sponzorirala napise malo delo - veliko sranje?
Ne razumem kaj želiš povedat?![]()
ti res ne povezuješ kj preveč dogodkov in textov kajne?
od kje teb ideja, da sem trdil, da bi vlada podkupila šou?
namignil sem zgolj na "dijake" in neverjetno zaporedje naklučij, ki so se v zvezi stem odvili:)
raje si še 10krat preberi kar sem napisal...k vidim d res neznaš brat..
bencin je pa še najmanjši problem veš..

- dodoman
- Komunikatorka
vem da je bencin predrag...sam pravim, da ni najhujši del pač..
am...glede sumljivih naključij sm rek glih to kar sem...
neverjetno je šlo vse skupaj v prid vladi...zdaj pa so 2 možnosti..
al res zlo veliko čudovitih naklučij, ki grejo po naklučju v roko z roki vladi...
al pa tukaj nekaj smrdi:)
am...glede sumljivih naključij sm rek glih to kar sem...
neverjetno je šlo vse skupaj v prid vladi...zdaj pa so 2 možnosti..
al res zlo veliko čudovitih naklučij, ki grejo po naklučju v roko z roki vladi...
al pa tukaj nekaj smrdi:)
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
inaa napisal/-a:to kar so nardil na demonstracijah je S R A M O T A za nas in še za par naslednjih generacij študentov. Da ne omenjam dijakov, ki so bli tam zato ker ŠOS ni uspel naščuvat dovolj študentov da se pridejo blamirat tja in pojma niso imel proti čemu sploh demonstrirajo..![]()
najbl smešn je pa to, da bo zdej odgovornost prevzel Sv Petr al kdo?
js srčno upam da jih kazensko ovadijo in jim naložijo poravnat škodo in še kakšno kazen bi si zraven zaslužil. Kaj se majo sploh za usajat, mamo zastonj študij (ok, res je da programi posledično verjetno niso najboljši) študentske bone, itd itd...
Tale stavek me je prov zbodel v oči... Kako lahko rečeš, da imamo zastonj študij? Sama sm sicer izredna študentka, tako da sem skoz mogla plačevati šolnino. Pa tudi kot redni študent plačaš vpisnino, potem študijsko literaturo. Zastonj tudi ni stanovanje/študentski dom, prevoz, prehrana... Pa marsikater faks ima razne obvezne ekskurzije, ki jih morajo študentje iz svojega žepa plačat...
Tako da se mi zdi študij kar draga zadeva.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
..to že..ampak v primerjavi s šolninami, ki jih plačujejo drugje?
js mislm da bi se dal tole na čist drugačen način rešit ne pa tkole, ker so totalno zasral situacijo. ŠOS (ena izmed najbogatejših v evropi) je našuntala študente (+ dijake, ker očitno niso dobil dost študentov, ki bi jim nasedli) da protestirajo proti malemu delu, ki pomeni sam to, da se določen % od napotnce in keša ki ga dobi študent ne bo več stekal ŠOS-u...in dejmo zdej usi okol past...ma najprej predsednike in pol še ostale bi blo samo za u arest dat
js mislm da bi se dal tole na čist drugačen način rešit ne pa tkole, ker so totalno zasral situacijo. ŠOS (ena izmed najbogatejših v evropi) je našuntala študente (+ dijake, ker očitno niso dobil dost študentov, ki bi jim nasedli) da protestirajo proti malemu delu, ki pomeni sam to, da se določen % od napotnce in keša ki ga dobi študent ne bo več stekal ŠOS-u...in dejmo zdej usi okol past...ma najprej predsednike in pol še ostale bi blo samo za u arest dat

Zivljenje je piskotek!
-
Anja ^^ - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 8. 2009
- Kraj: grosuplje
Še moje mnenje glede demonstracij
1. Vsi govorijo glede transparentov kot so tu sem zaradi alkohola in tu sem, ker ni pouka. Ja naredil jih je moj sošolec, fora tega je bla zajebancija, ker so vedeli, da bodo s temi transparenti glavna tema vseh medijev.
2. Ljudje govorijo, da se ne zna noben mladostnik nič zmenit na normalen način, mislim, da so se nekajkrat pogajal s Pahorjem, glede malega dela, da bi zakon vsaj malo omilili, pa ni bilo nobenih sprememb.
2. Politiki govorijo, da česa takšnega niso pričakovali, hmm le zakaj je bilo tolk policistov specialne enote pripravljenih, hja očitno je pa le nekdo vedel kaj se bo zgodilo in mislim, da če bi isto minuto, ko so protestniki prišli pred parlament, stopil ven Pahor in povedal, da se lahko dogovorimo tako, da bo dobro za nas in za njih do tega ˝sranja˝ sploh nebi prišlo.
3. Država spravlja, dijake, študente, delavce in upokojence na rob obupa, sami živijo luksuzno, brez nikakršnih pomanjkljivosti in očitno sploh nevejo kako nekateri živijo. Delodajalci izkoriščajo študente, jih zaposlujejo, ker jim ni treba plačevat prevoza, malice in ostalih dodatkov, če pa pisneš, zakaj te ne zaposlijo redno, boš pa verjetno v prihodnjih dneh videl samo še vrata firme. Dijaki, ki se vozijo iz krajev izven Ljubljane, dajejo za karte tudi po 110€ medtem, ko dajejo Ljubljančani 17€ za urbano in to je to, kje je v tem primeru država, da bi omogočila vsem enake pogoje vsaj glede prevoza. Glede malice se sicer strinjam, da bomo plačevali majhen delež, ker je noben ne ceni in jo večina dijakov meče stran.
4. Ne podpiram nasilja, ampak se mi zdi čisto normalno, da so razbili parlament, sploh ne vem kaj so ljudje drugega pričakovali, tudi včeraj, ko je bila maturantska parada so mediji govorili samo o alkoholu skoraj nihče ni omenil, da je bil rekord podrt, sramota! Ne vem zakaj se vtikajo v to kolk folk pije, večina je polnoletnikov in ali bo pil ali ne je stvar posameznika in ne medijev. Sama sem bila na demonstracijah in sem dobro opazovala dogajanje, mediji so videli 10 pijanih mladostnikov in jih izpostavili v javnosti kot da je bil ves folk pijan. Sama lahko rečem, da je bila večina trezna.
Mediji samo napihujejo zadeve, ki so v škodo študentom in dijakom realne situacije pa nihče ne omenja

1. Vsi govorijo glede transparentov kot so tu sem zaradi alkohola in tu sem, ker ni pouka. Ja naredil jih je moj sošolec, fora tega je bla zajebancija, ker so vedeli, da bodo s temi transparenti glavna tema vseh medijev.
2. Ljudje govorijo, da se ne zna noben mladostnik nič zmenit na normalen način, mislim, da so se nekajkrat pogajal s Pahorjem, glede malega dela, da bi zakon vsaj malo omilili, pa ni bilo nobenih sprememb.
2. Politiki govorijo, da česa takšnega niso pričakovali, hmm le zakaj je bilo tolk policistov specialne enote pripravljenih, hja očitno je pa le nekdo vedel kaj se bo zgodilo in mislim, da če bi isto minuto, ko so protestniki prišli pred parlament, stopil ven Pahor in povedal, da se lahko dogovorimo tako, da bo dobro za nas in za njih do tega ˝sranja˝ sploh nebi prišlo.
3. Država spravlja, dijake, študente, delavce in upokojence na rob obupa, sami živijo luksuzno, brez nikakršnih pomanjkljivosti in očitno sploh nevejo kako nekateri živijo. Delodajalci izkoriščajo študente, jih zaposlujejo, ker jim ni treba plačevat prevoza, malice in ostalih dodatkov, če pa pisneš, zakaj te ne zaposlijo redno, boš pa verjetno v prihodnjih dneh videl samo še vrata firme. Dijaki, ki se vozijo iz krajev izven Ljubljane, dajejo za karte tudi po 110€ medtem, ko dajejo Ljubljančani 17€ za urbano in to je to, kje je v tem primeru država, da bi omogočila vsem enake pogoje vsaj glede prevoza. Glede malice se sicer strinjam, da bomo plačevali majhen delež, ker je noben ne ceni in jo večina dijakov meče stran.
4. Ne podpiram nasilja, ampak se mi zdi čisto normalno, da so razbili parlament, sploh ne vem kaj so ljudje drugega pričakovali, tudi včeraj, ko je bila maturantska parada so mediji govorili samo o alkoholu skoraj nihče ni omenil, da je bil rekord podrt, sramota! Ne vem zakaj se vtikajo v to kolk folk pije, večina je polnoletnikov in ali bo pil ali ne je stvar posameznika in ne medijev. Sama sem bila na demonstracijah in sem dobro opazovala dogajanje, mediji so videli 10 pijanih mladostnikov in jih izpostavili v javnosti kot da je bil ves folk pijan. Sama lahko rečem, da je bila večina trezna.
Mediji samo napihujejo zadeve, ki so v škodo študentom in dijakom realne situacije pa nihče ne omenja

-
Anja ^^ - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 8. 2009
- Kraj: grosuplje
Dobro vem kaj pravi zakon o malem delu. V Slo. je več kot 100.000 ljudi brezposelnih in okrog 100.000 tujcev zaposlenih, torej naj najprej zaposlijo slovenske državljane in potem tujce, ne pa da jim ponujajo nek beden zakon o malem delu. Sicer je pa vse skupaj zgolj moje mnenje in me niti ne zanima kaj si ti o njem misliš 

-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Anja ^^ napisal/-a:Dobro vem kaj pravi zakon o malem delu. V Slo. je več kot 100.000 ljudi brezposelnih in okrog 100.000 tujcev zaposlenih, torej naj najprej zaposlijo slovenske državljane in potem tujce, ne pa da jim ponujajo nek beden zakon o malem delu. Sicer je pa vse skupaj zgolj moje mnenje in me niti ne zanima kaj si ti o njem misliš
A ti sploh veš ZA KOGA je ta zakon?

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
inaa napisal/-a:..to že..ampak v primerjavi s šolninami, ki jih plačujejo drugje?
Ok s tem se pa že malo bolj strinjam

-
LEEL00 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2010
oleg vsega tega ste očitno vsi precej slepi pri enm dejstvu..
da so vsi tej dogodki šli neverjetno lepo v prid vladi...
1.protesti propadejo in vlada uspešno izvede zakon ter pridobi podporo prebivalstva.
2.pomete z šou, kot je bil prvotni interes.
3. posel popravila dobi ponovno nekdo iz žlahte kresal
itd itd.
za zagotovljen uspeh še mediji istočasno napadejo štud. organizacije (da mediji delajo po navodilih vlade upam da veste) in namen vlade je takorekoč dosežen v več pogledih.
Mah saj jaz tudi mislim da pri vsem tem vlada ni tako zelo nedolzna. Sej clovek ce bi zelel skenslat sou bi se tega postopka rabil lotit lih tako kot se zdaj dogaja. To je moje laicno mnenje. In to da studentje ne znajo demonstrirat je itak splosno znano. Nam je ze prof. v srednji povedala ene 3 leta nazaj. To da je blo vmes nekaj podmladka in ostale porkerije je tudi skorajda cudno ce ne bi bilo res. Ti politiki pa imajo itak vec izkusenj, tak da predvidevat kaj se bo zgodilo v taki situaciji jim verjetno ni blo tezko.
Samo kar se v sou dogaja je cela katastrofa. In tudi poznam par ljudi ki se ubadajo s tem sou-om in moje mnenje je da to je ena skupina najbolj glupih, vase zagledanih, korisoljubnih ljudi. Sicer sej ta dnar bodo zdaj verjetno mutli politiki. Tudi bolj profesionalno - torej se ne bo vedlo tolko za te zadeve. Ampak jbg.
Meni osebno je cisto vseeno ce je to bilo nacrtovano. Upam da bodo potunkali sou. Ze prej sem se veckrat sprasevala kaj nam je tega treba.
Kaj pa menite o tem clanku ki je nekako na strani sou-a, za razliko od ostalih novic? : http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042361020
There was a point to this story, but it has temporarily escaped the chronicler's mind.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov