Demonstracije 19.5.2010
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 205 prispevkov
• Stran 3 od 14
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14
Naslednja
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa ![schreiben :schreiben:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/schreiben.gif)
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
![schreiben :schreiben:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/schreiben.gif)
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:28, skupaj popravljeno 1 krat.
-
LEEL00 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2010
Meni se zdi vredu da so bli policaji mirni. Ceprav verjamem da bi se skoraj vsi razbezali ce bi policija posredovala bolj mocno. So pa organizatorji - ceprav delajo faks po 6 in vec let zgleda da dobro poslusali in si pridno zapisovali pri psihologiji mnozic.
Vse skupaj je zgledalo kot en velik zur in sej je bil res. Kdaj pa dobis moznost obmetavat policaje in dz brez posledic?
Pa pijaca in majcke... Cloveka kar prime da bi se pridruzil samo zato da obljuka da je nekoc v zivljenju bil rebelde.
Smesno je. Kruha in iger in ze cela vojska ovck. Se dobro da so samo ovcke.
Drugace meni se zdi ta predlog zakona boljsi kot je bilo in se nekako strinjam s Tamalo_mrho pa ne da se mi vsega pisat se enkrat.
Aja pa tista babica in dedek ki sta vodila vse skupaj sta mi takooo antipaticna in ze kar zrela za pokoj.
Vse skupaj je zgledalo kot en velik zur in sej je bil res. Kdaj pa dobis moznost obmetavat policaje in dz brez posledic?
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
Smesno je. Kruha in iger in ze cela vojska ovck. Se dobro da so samo ovcke.
Drugace meni se zdi ta predlog zakona boljsi kot je bilo in se nekako strinjam s Tamalo_mrho pa ne da se mi vsega pisat se enkrat.
Aja pa tista babica in dedek ki sta vodila vse skupaj sta mi takooo antipaticna in ze kar zrela za pokoj.
There was a point to this story, but it has temporarily escaped the chronicler's mind.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Mislim, da so se demonstracij udeležili tisti, ki se jim ni dalo v šolo in bi radi popivali, ne pa tisti, ki bi radi študirali in delali.
Kdor je resen študent nima časa za 8 urno delo na dan.
Sama sem precej delala preko študentskega servisa (skupno sigurno za 3 leta delovne dobe), ampak to med vsakimi počitnicami, absolventskim staležem in kakšen dan, če ni bilo predavanj. Če bi bilo takrat urejeno, da bi se plačevali prispevki v pokojninsko blagajno, bi danes imela kakšno leto več delovne dobe.
Kdor je resen študent nima časa za 8 urno delo na dan.
Sama sem precej delala preko študentskega servisa (skupno sigurno za 3 leta delovne dobe), ampak to med vsakimi počitnicami, absolventskim staležem in kakšen dan, če ni bilo predavanj. Če bi bilo takrat urejeno, da bi se plačevali prispevki v pokojninsko blagajno, bi danes imela kakšno leto več delovne dobe.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Najbolj zanimivi so tisti, ki se branijo, češ da so želeli nekaj doseči, da ne bi bili še naprej ovce.
Pa saj to so ŽE, predvsem in samo zaradi sleparjev na vrhu piramide, ki jo držijo pokonci prav ti pokorni študentje, ŠOU pa jih še naprej pridno izkorišča. Upam, da bo temu kmalu konec, če nekateri vsaj ne spregledajo kakšno vlogo igrajo pri vsem skupaj. In dokler držiš v rokah tablo z napisom Tu smo zaradi alkohola (idr.), svojega dejanja oz. udeležitve demonstracije ne moreš upravičevati z besedami, da si šel tja protestirat za dobrobit študentov. V dobrobit bi delal, če bi ostal doma in bi bil ŠOU tisti, ki bi ostal praznih rok (enkrat za spremembo), ko ne bi zbrali na kup tolikšne množice, kot so jo sicer v sredo. To ni bil protest študentov in dijakov, pač pa huliganov, ki nimajo treh čistih v glavi in so se šli tja pozabavat, pokazat sredinca ter odkopat granitne ploščice iz pločnika, ki so končale tam kjer so.
In ja, tako kot je bilo rečeno že pred mano... očitno se študentarija nima kam dat, ker imajo višek časa. Saj tudi sama ne hodim na nek zafrknjen faks, ampak mi na kraj pameti ne pride, da bi se štrajka udeležila iz brezdelja.
![schlaumeier :schlaumeier:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/schlaumeier.gif)
In ja, tako kot je bilo rečeno že pred mano... očitno se študentarija nima kam dat, ker imajo višek časa. Saj tudi sama ne hodim na nek zafrknjen faks, ampak mi na kraj pameti ne pride, da bi se štrajka udeležila iz brezdelja.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Meni gre v nos to, da se odbije prevelik del davka (29,5%). To je ful veliko. In ne dvomim, da bojo urne postavke zaradi tega nižje.
Hinavska se mi zdi tudi poteza, da so določli 14 ur na teden. Kot, da niso mogli dat 16 ur, kar bi zneslo okroglo 2 delovna dni. Kaj pa njih briga, če jaz delam vsako nedeljo. Sem še študentka, nimam svoje familije, da bi lahko nedelje z njo preživljala, k maši pa tud ne hodim. Poleg tega mnogi faksi ob petkih nimajo predavanj, kar nanese kar 3 dni, ko bi lahko delal.
Če bi delala npr. promocije od 8ih zjutraj do 7ih zvečer, jih bi po novem lahko delala samo en dan v tednu. Čeprav se jih je prej lahko normalno delalo v petek in soboto.
Všeč mi je, da so prepustili posredovanje del ZRSZ v roke. Vsaj tak sn jz to razbrala...
Moti me pa, da so v to skupino poleg študentov in upokojencev vključeni tudi brezposelni. Oni so posebna skupina, ki mora težiti k temu, da si najde redno delo - kdo bo kontroliral, da ne bojo vlekli tega in zato ne bojo iskali rednega šihta? Ta zakon je brezposelnim fušarjem itak na roko pisan.
Me prav zanima, kje so kaj dvignili štipendije. Saj to se bo izkazalo drugo leto, ampak ne zaupam jim ama ništa glede tega. Pol bojo pa republiške štipendije spet dobili otroci s.p.-jev, ki se prevažajo v audijih naokoli, ker je mati kao nezaposlena, foter si pa prikazuje minimalne dohodke.
Way to go.
Za tote 3 mesce na leto mi pač dol maha, če se mi všteje v pokojninsko dobo. Za tisto miloščino, ki jo bo naša generacija dobila za penzijo, če sploh...delovne izkušnje, ki si jih pridobil preko študentskega dela, so se pa itak že zdaj upoštevale pri kakih možgansko bolj razvitih delodajalcih.
Zgoraj citiran del se mi zdi ful dobro razdeljen, hkrati je pa ravno to tisto, kar gre ŠOSu najbolj v nos
Predvsem pa me moti, da bi se naj lahko opravljala samo enostavnejša dela. Kot da smo fukjeni. In ravno zaradi tega mi je čisto vseeno, če se bo to vštevalo v delovne izkušnje. Kaj se mi bo vštevalo? Kelnarjenje? Ammm, čiščenje? Promocije Vileda krpic? Halooo.
Hinavska se mi zdi tudi poteza, da so določli 14 ur na teden. Kot, da niso mogli dat 16 ur, kar bi zneslo okroglo 2 delovna dni. Kaj pa njih briga, če jaz delam vsako nedeljo. Sem še študentka, nimam svoje familije, da bi lahko nedelje z njo preživljala, k maši pa tud ne hodim. Poleg tega mnogi faksi ob petkih nimajo predavanj, kar nanese kar 3 dni, ko bi lahko delal.
Če bi delala npr. promocije od 8ih zjutraj do 7ih zvečer, jih bi po novem lahko delala samo en dan v tednu. Čeprav se jih je prej lahko normalno delalo v petek in soboto.
Všeč mi je, da so prepustili posredovanje del ZRSZ v roke. Vsaj tak sn jz to razbrala...
Moti me pa, da so v to skupino poleg študentov in upokojencev vključeni tudi brezposelni. Oni so posebna skupina, ki mora težiti k temu, da si najde redno delo - kdo bo kontroliral, da ne bojo vlekli tega in zato ne bojo iskali rednega šihta? Ta zakon je brezposelnim fušarjem itak na roko pisan.
Me prav zanima, kje so kaj dvignili štipendije. Saj to se bo izkazalo drugo leto, ampak ne zaupam jim ama ništa glede tega. Pol bojo pa republiške štipendije spet dobili otroci s.p.-jev, ki se prevažajo v audijih naokoli, ker je mati kao nezaposlena, foter si pa prikazuje minimalne dohodke.
Way to go.
Za tote 3 mesce na leto mi pač dol maha, če se mi všteje v pokojninsko dobo. Za tisto miloščino, ki jo bo naša generacija dobila za penzijo, če sploh...delovne izkušnje, ki si jih pridobil preko študentskega dela, so se pa itak že zdaj upoštevale pri kakih možgansko bolj razvitih delodajalcih.
Ohranja se 14 % dajatev od malega dela, spreminjamo pa njeno razdelitev med končne prejemnike. 10 % dajatve od vsega opravljenega malega dela študentov in dijakov, upokojencev in brezposelnih bo namenjenih predvsem za štipendije in študentske domove, manjši del pa za stroške organizacij za posredovanje malega dela, rizični sklad ter vzdrževanje in vodenje centralne evidence.
Preostali 4 % se bodo delili različno glede na posamezno skupino. Študentje in dijaki bodo ta sredstva namenili za delovanje Študentske organizacije Slovenije in financiranje projektov namenjenih za dijake in študente. Na ta način ohranjamo določena sredstva za delovanje Študentske organizacije Slovenije, hkrati pa širimo krog upravičencev, ki se bodo s svojimi mladinskimi projekti prijavljali na javne razpise za dodelitev sredstev iz tega naslova.
Zgoraj citiran del se mi zdi ful dobro razdeljen, hkrati je pa ravno to tisto, kar gre ŠOSu najbolj v nos
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
Predvsem pa me moti, da bi se naj lahko opravljala samo enostavnejša dela. Kot da smo fukjeni. In ravno zaradi tega mi je čisto vseeno, če se bo to vštevalo v delovne izkušnje. Kaj se mi bo vštevalo? Kelnarjenje? Ammm, čiščenje? Promocije Vileda krpic? Halooo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
positive vibration napisal/-a:Hinavska se mi zdi tudi poteza, da so določli 14 ur na teden. Kot, da niso mogli dat 16 ur, kar bi zneslo okroglo 2 delovna dni. Kaj pa njih briga, če jaz delam vsako nedeljo.
Še vedno je v zakonu posebna "izjema", ki ti določa, da lahko delaš skupno 728 ur na leto. Torej lahko komot delaš na teden tudi več ur, samo potem drugič pač manj.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Hja, samo kaj pa poletne počitnice? Takrat večina folka dela cela 2 meseca. In potem ti ostane samo še en mesec, ki ga lahko razporediš na celo leto.
Čisto takle, meni osebno teh 91 dni (če šteješ 8urni delovnik) povsem zadošča, ker nimam glih najbolj ajnfoh faksa, pa ker mi doma vedno primaknejo žepnino. Thnx god, sem ena tistih redkih srečnic, ki ne rabijo delat med letom. Razumem pa svoje kolegice, ki imajo doma stisko, tako finančno kot v odnosih in se morajo dejansko same preživljat. Npr. punca ponavlja letnik, ker ni nardila npr. rimskega prava, kar je zelo pogost pojav. In ji štipendijo ukinejo. Po starem sistemu je lahko delala, da si je pokrila stroške, po novem se bo pa mogla preselit domov v neko vukojebino k staršem, faks bo pa lahko gledala samo še v mislih.
Čisto takle, meni osebno teh 91 dni (če šteješ 8urni delovnik) povsem zadošča, ker nimam glih najbolj ajnfoh faksa, pa ker mi doma vedno primaknejo žepnino. Thnx god, sem ena tistih redkih srečnic, ki ne rabijo delat med letom. Razumem pa svoje kolegice, ki imajo doma stisko, tako finančno kot v odnosih in se morajo dejansko same preživljat. Npr. punca ponavlja letnik, ker ni nardila npr. rimskega prava, kar je zelo pogost pojav. In ji štipendijo ukinejo. Po starem sistemu je lahko delala, da si je pokrila stroške, po novem se bo pa mogla preselit domov v neko vukojebino k staršem, faks bo pa lahko gledala samo še v mislih.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Glede urne postavke mislim, da kot študentsko delo (tudi če gre za zahtevnejše) nobeno ne bi moglo biti ovrednoteno več kot 8 €/h, ker tisto kar je zahtevnejše tudi več ne more biti študentsko, pač pa že redno delo. To se mi zdi kar smiselna najvišja urna postavka, v bistvu celo dokaj visoka za študentsko delo in prav je, da so neke meje, kakor tudi pri številu ur, ki se opravijo na teden. Lahko delaš tudi pogosteje čez teden, a ti potem pač prej zmanjka teh ur. Saj zato pa se temu delu tudi reče študentsko, ker ni redno in ker pomeni, da ga opravlja študent OB faksu.
Ko bomo pa imeli redno zaposlitev, pa se bomo po določenem času lahko pritožili, zakaj nismo plačani več. V bistvu sem sama študentsko delo vedno razumela kot delo, ki se opravlja v času počitnic in tu pa tam vmes med faksom (na začetku študijskega leta), a se je kmalu razpaslo tudi med drugimi meseci, nekateri še med izpiti delajo (ciljam na take, ki jim ni treba, a delajo za luksuz). To me sicer tako daleč ne zanima, ker sami vedo zakaj delajo, ne vedo pa komu prinašajo denar.
Positive vibration - praviš, da ti je vseeno za 3 mesece kolikor delaš, da se ti ne šteje v delovno dobo. Saj potem nisi ena izmed tistih, ki nenehno (vse mesece v letu) rabijo ta denar od dela, torej ni panike, se ti bo izšlo normalno. Govora je o takih, ki imajo pol leta, leto ali več "delovne dobe", ki se jim nikoli ne bo štela, četudi so delali tam kot ostali, ki so redno zaposleni in poleg tega prejemajo še bonitete kot vsak redno zaposlen, ki ima svoje pravice, medtem ko se študent lahko zanje obriše pod nosom. Poleg tega pa včasih zna tudi tistih par mesecev, ki se prej zdijo nekoristni (razen zaradi denarja seveda), priti prav, ko zaslediš delo (redno, se razume), kjer zahtevajo določeno število let ali mesecev delovnih izkušenj.![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
![wink :wink:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/wink.gif)
Positive vibration - praviš, da ti je vseeno za 3 mesece kolikor delaš, da se ti ne šteje v delovno dobo. Saj potem nisi ena izmed tistih, ki nenehno (vse mesece v letu) rabijo ta denar od dela, torej ni panike, se ti bo izšlo normalno. Govora je o takih, ki imajo pol leta, leto ali več "delovne dobe", ki se jim nikoli ne bo štela, četudi so delali tam kot ostali, ki so redno zaposleni in poleg tega prejemajo še bonitete kot vsak redno zaposlen, ki ima svoje pravice, medtem ko se študent lahko zanje obriše pod nosom. Poleg tega pa včasih zna tudi tistih par mesecev, ki se prej zdijo nekoristni (razen zaradi denarja seveda), priti prav, ko zaslediš delo (redno, se razume), kjer zahtevajo določeno število let ali mesecev delovnih izkušenj.
- pepipepi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 5. 2010
Strinjam se, da so bili dijaki in študenti zavedeni, da imajo vodilni v študentskih organizacijah prepolne riti in da je treba študentsko delo urediti, a so demonstracije vendarle tudi odraz stanja v družbi.
In ko beremo Žurnal, Delo, Dnevnik... poslušamo radio, gledamo televizijo... same obsodbe izgredov. Pokvarjeni politiki obsojajo mlade, mediji pa jim pomagajo.
Tisti gospod z očali, ki vodi parlament, pa pokvarjeni Golob, sprenevedavi Turkov Danilo in ostali oblastniki... lajajo ko blesavi. O pravih vzrokih, ozadju izgredov in morali v državi, ki so pripeljali v tako stanje, pa na istih straneh ne upa nihče pisati.
Skozi usta pokvarjenih politikov pljuvajo na študente, nihče pa noče izgredov povezati s tajkunom Golobom, ki pravi, da bo obračunal s tajkuni, potem, ko se izkaže, da je tudi sam tajkun, pa laže, laže in laže, dokler le more, na koncu pa prizna, da se je samo malo zmotil, ..so what??
.... ali pa Turkov Danilo, ki Golobu kljub očitnim lažem stopi v bran in ga podpre, sam pa za eno vožnjo z najetim letalom plača preko 60.000€ preveč (študenti bodo morali s pomočjo ubogih delavcev in zagrenjenih državljanov razbiti še veliko šip, da se mu približajo), ..so what??
.... Jankovići kanalizirajo miljone evrov v davčnih oazah, pa nihče od teh in drugih oblastnikov ne upa ali noče lajati o tem, ..so what??
..... Kresalova noče ministrstva prenesti v popolnoma novo stavbo ministrstva, pač pa raje stotisoče € plačuje za najem stavbe od svojega prijatelja in mu z državnim denarjem pomaga odplačevati njegov dolg in bogateti na račun davkoplačevalcev, ..so what??
.... da ne naštevam naprej o krajah tovarn in drugih barabijah za katere nihče ne odgovarja in katere mediji ne upajo povezati z demonstracijami.
In ko beremo Žurnal, Delo, Dnevnik... poslušamo radio, gledamo televizijo... same obsodbe izgredov. Pokvarjeni politiki obsojajo mlade, mediji pa jim pomagajo.
Tisti gospod z očali, ki vodi parlament, pa pokvarjeni Golob, sprenevedavi Turkov Danilo in ostali oblastniki... lajajo ko blesavi. O pravih vzrokih, ozadju izgredov in morali v državi, ki so pripeljali v tako stanje, pa na istih straneh ne upa nihče pisati.
Skozi usta pokvarjenih politikov pljuvajo na študente, nihče pa noče izgredov povezati s tajkunom Golobom, ki pravi, da bo obračunal s tajkuni, potem, ko se izkaže, da je tudi sam tajkun, pa laže, laže in laže, dokler le more, na koncu pa prizna, da se je samo malo zmotil, ..so what??
.... ali pa Turkov Danilo, ki Golobu kljub očitnim lažem stopi v bran in ga podpre, sam pa za eno vožnjo z najetim letalom plača preko 60.000€ preveč (študenti bodo morali s pomočjo ubogih delavcev in zagrenjenih državljanov razbiti še veliko šip, da se mu približajo), ..so what??
.... Jankovići kanalizirajo miljone evrov v davčnih oazah, pa nihče od teh in drugih oblastnikov ne upa ali noče lajati o tem, ..so what??
..... Kresalova noče ministrstva prenesti v popolnoma novo stavbo ministrstva, pač pa raje stotisoče € plačuje za najem stavbe od svojega prijatelja in mu z državnim denarjem pomaga odplačevati njegov dolg in bogateti na račun davkoplačevalcev, ..so what??
.... da ne naštevam naprej o krajah tovarn in drugih barabijah za katere nihče ne odgovarja in katere mediji ne upajo povezati z demonstracijami.
-
LEEL00 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2010
positive_vibration napisal/-a:hnx god, sem ena tistih redkih srečnic, ki ne rabijo delat med letom. Razumem pa svoje kolegice, ki imajo doma stisko, tako finančno kot v odnosih in se morajo dejansko same preživljat. Npr. punca ponavlja letnik, ker ni nardila npr. rimskega prava, kar je zelo pogost pojav. In ji štipendijo ukinejo. Po starem sistemu je lahko delala, da si je pokrila stroške, po novem se bo pa mogla preselit domov v neko vukojebino k staršem, faks bo pa lahko gledala samo še v mislih.
Lej ce ta punca dela 728 ur po recimo 8 eurou:
728*8=5824 eurou
5824 / 10 = 582,4 eurou na mesec
10 so meseci - tolko je treba pac biti na faksu in placevat najemnino itd. Torej ima 582,4 eurou na mesec. S tem si ta punca komot pokrije bivanje v lj, in samo cez pocitnice rabi delat. Tudi ce ima siht za 6 eurou rata 436,8 kar je se vedno vec kot dovolj... Ce ima urno postavko 4 eure lahko naslednje leto porabi 291,2 med faksom.
S tem se komot prezivi. Vec bi bilo ze luksus. In to da se lahko opravljajo samo enostavna dela je dobro - pomoje ko koncas faks. Ne bo tvoje delovno mesno zavezmal nek student ampak bodo za to delo rabli najet nekoga ki se je ze izsolal in rabi redno sluzbo. Sej student si bogih 4, 5 let. Tolko casa pa tudi ce ti ni lih z rozcami postlano se da potrpet.
There was a point to this story, but it has temporarily escaped the chronicler's mind.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
to kar so nardil na demonstracijah je S R A M O T A za nas in še za par naslednjih generacij študentov. Da ne omenjam dijakov, ki so bli tam zato ker ŠOS ni uspel naščuvat dovolj študentov da se pridejo blamirat tja in pojma niso imel proti čemu sploh demonstrirajo..
najbl smešn je pa to, da bo zdej odgovornost prevzel Sv Petr al kdo?
js srčno upam da jih kazensko ovadijo in jim naložijo poravnat škodo in še kakšno kazen bi si zraven zaslužil. Kaj se majo sploh za usajat, mamo zastonj študij (ok, res je da programi posledično verjetno niso najboljši) študentske bone, itd itd...
![roll :roll:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/roll.gif)
najbl smešn je pa to, da bo zdej odgovornost prevzel Sv Petr al kdo?
js srčno upam da jih kazensko ovadijo in jim naložijo poravnat škodo in še kakšno kazen bi si zraven zaslužil. Kaj se majo sploh za usajat, mamo zastonj študij (ok, res je da programi posledično verjetno niso najboljši) študentske bone, itd itd...
Zivljenje je piskotek!
- dodoman
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 5. 2010
Džeki napisal/-a:Rezultat tega protesta bo, da nobena vlada več ne bo jemala dijaških in študentskih organizacij kot legitimnih partnerjev za pogovore.V prihodnosti pogajanj na relaciji politika-dijaki/študentje ne bo več, oblasti bodo sprejemale zakone, kot se jim bo pač zazdelo.
Zakon o malem delu bo seveda sprejet.
a je bilo do sedaj kaj drugače?
je katarino kresal kaj brigalo, ko so bili slovenci proti odškodninam za izbrisane?
je bilo vladi mar pri čemerkoli, kar je v zadnih 2 letih se dogajalo?
že ves čas deluje ta država po sistemu diktature pa osli še vedno podpirajo to.
poleg vsega tega ste očitno vsi precej slepi pri enm dejstvu..
da so vsi tej dogodki šli neverjetno lepo v prid vladi...
1.protesti propadejo in vlada uspešno izvede zakon ter pridobi podporo prebivalstva.
2.pomete z šou, kot je bil prvotni interes.
3. posel popravila dobi ponovno nekdo iz žlahte kresal
itd itd.
za zagotovljen uspeh še mediji istočasno napadejo štud. organizacije (da mediji delajo po navodilih vlade upam da veste) in namen vlade je takorekoč dosežen v več pogledih.
-
PlayBoy-GirL - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 2. 2009
- Kraj: In The Middle Of Your Heart
Horus napisal/-a:Bom namerno izvedel "no true Scotsman" logicni fail in povedal, da to govedo (se opravicujem vsem prezvekovalcem) niti podrazno niso bili pravi studenti, ne sedanji ne bodoci, ampak drhal, na kateri bi trebalo stestirati vodni top in par kist solzilca, ne pa da je "policija ohranjala mirno kri". Al pa se bols, beanbage v njih strelat.
Amm..najprej se strinjam z večino-študentje in dijaki so odhajali na demostracije BREZ da bi sploh vedeli zakaj se gre in da bi imeli prosti dan-seveda opravičen-kr neki&brez veze.
Aja pa da ne govorim o tem,da polovica izmed njih NISO BILI niti študentje NITI dijaki.LooL.
Mislim,da sedaj z nasiljem nismo čisto nič bolje naredili,pač pa še slabš.Okej sej so vidli politiki,da očitno nismo kar tako,da se znamo zase postavt,smo pogumni in to,ampak nasilje po mojem mnenju NI rešitev! (Naj povem,da kaj takega sploh NISEM PRIČAKOVALA
![Confused :?](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/icon_confused.gif)
Kar se pa tiče policije,pa mislim,da so naredili svoje-kar je bil njihov namen.
Torej,študentje/dijaki so začeli z nasiljem,marsikateri so najbrž mislil,da se bo policija na to odzvala z nasiljem nazaj na njih,s tem bi dosegli,da bi se po možnosti kak od dijakov/študentov hudo poškodoval ali še kaj hujšega in zopet krivi ne bi bili mi,pač pa policija ker je tako ravnala,da se to ne bi smelo zgoditi na protestu itd.itd.,torej mi bi "kao" dosegli svoje.Tako pa je policija ohranjala mirno kri,niso ničesar hoteli hujšega storiti in "naje***" so oni-dijaki/študentje.Ker so seveda zganjali vandalizem, vse so začeli oni in sami sebe potunkal.Sedaj pa s tem itak niso ničesar spremenili in tudi ne bodo in smo hkrati tudi vsi ostali zafu***i.
Ne vem no,pač tak je moj mnenje,ker sigurno so policisti vedli kaj delajo in zakaj to.
* LOVE is LOVE. I LOVE my LOVE. My LOVE is you. So I LOVE you. * <33
- Pucca20
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 4. 2010
dodoman napisal/-a:Džeki napisal/-a:Rezultat tega protesta bo, da nobena vlada več ne bo jemala dijaških in študentskih organizacij kot legitimnih partnerjev za pogovore.V prihodnosti pogajanj na relaciji politika-dijaki/študentje ne bo več, oblasti bodo sprejemale zakone, kot se jim bo pač zazdelo.
Zakon o malem delu bo seveda sprejet.
a je bilo do sedaj kaj drugače?
je katarino kresal kaj brigalo, ko so bili slovenci proti odškodninam za izbrisane?
je bilo vladi mar pri čemerkoli, kar je v zadnih 2 letih se dogajalo?
že ves čas deluje ta država po sistemu diktature pa osli še vedno podpirajo to.
poleg vsega tega ste očitno vsi precej slepi pri enm dejstvu..
da so vsi tej dogodki šli neverjetno lepo v prid vladi...
1.protesti propadejo in vlada uspešno izvede zakon ter pridobi podporo prebivalstva.
2.pomete z šou, kot je bil prvotni interes.
3. posel popravila dobi ponovno nekdo iz žlahte kresal
itd itd.
za zagotovljen uspeh še mediji istočasno napadejo štud. organizacije (da mediji delajo po navodilih vlade upam da veste) in namen vlade je takorekoč dosežen v več pogledih.
Sam mi povej a si ti tudi kaki privrženec študentske organizacije? Nisi menda "večni študent" ki brez študentskega servisa ne moreš živeti?
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
Študentske organizacije ni nikjer na svetu
![lol :lol:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/lol.gif)
Dokler vsi enako razmišljamo, sploh nihče ne razmišlja.
Prvi neprebran prispevek • 205 prispevkov
• Stran 3 od 14
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov