Demonstracije 19.5.2010

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 20. Maj. 2010 12:12

Jaz se strinjam z amyZ.

Kdor redno študira, redno obiskuje predavanja in redno dela izpite, mu ne ostane kaj dosti časa za delo. Če je problem denar obstaja republiška štipendija. Kak evro pa se bo še vedno dalo zaslužit preko malega dela.

Ni fer, da imajo nekateri status samo zato, da delajo preko študenta. Ni fer, da preko študentskih napotnic delajo upokojenci in nekateri zaposleni. Zaradi teh zlorabljanj je prišlo do tega, da študentsko delo hočejo ukinit.

Ni vredu, da so nekateri večni študentje, oziroma vsaj do 30ega leta zaradi tega, ker lahko koristijo študentsko delo. Kdor je resen študent nima kaj študirati do 30ega leta.
Če pa je problem denar naj se vmes kakšno leto zaposli, da zasluži za nadaljni študij, s tem pa tudi pridobi delovne izkušnje in delovno dobo.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 20. Maj. 2010 12:21

To kar se je včeraj dogajalo, je žalostno. Da eni osebki izražajo svoje mnenje z vandalizmom pa po moje še sami pri sebi niti nevejo kako je njihovo mnenje. Glavno, da so nekoga razkurli. Zakaj so metali v okna kamne pa jajca pa lamali vse okoli sebe mi ne bo jasno, ampak verjetno da je tu tud alkohol kriv. Kar jih je pa itak večina šla na demonstracije zaradi alkohola in zabave in ne da bi dejansko s tem kaj dosegli. Večina je bla itak dijakov, ki pojma nimajo zakaj se gre samo hvala bogu da ni blo pouka, ne? Tega jaz osebno ne bi dovolila, da bi dala dijakom prost dan? A-a ni šans, če že pol bi jih podrobno poučila o plusih in minus tega zakona pa naj se pol sami odločajo al so za al so proti.

Sama se demonstracij nisem udeležila, sem mela kar občutek da bo tak kot je blo in se mi ni zdelo vredno. Pa če mene kdo vpraša, če so s tem kaj dosegli, mislim da niso čisto nič ampak da so še vse skup sam podkurli in zaj bo spet en vlki šmorn koga bojo obtožli krivde za tako obnašanje na demostracijah. Naj v javnosti pokažejo s prstom na te krivce pa bomo vidli kak daleč bojo prišli v svojem življenju. :roll: Hvala bogu, da mi še sam diploma manjka do konc študija.
Yada, yada, yada...
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 20. Maj. 2010 13:50

Takšna mladina naj bi krojila našo prihodnost?
Pa saj se bomo vsi pobili med seboj. Še prej pa zapili.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 20. Maj. 2010 13:57

Najbolj luštno je pa na osnovi 5% mladine posplošit na vse :roll:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 20. Maj. 2010 20:13

Posploševati res ni treba na celotno študentarijo (in očitno tudi dokaj velik delež dijakov), si pa upam trditi, da lahko komot rečemo za večino včerajšnjih "protestnikov", da so primitivni. Zakaj? Ker se je jasno videlo, da tudi tisti, ki niso metali kamenja ali jajc (pljuvali ali karkoli drugega, kar so včeraj počeli ti izgubljeni primeri) se niso ravno umaknili, pač pa tiste nezrele primerke še spodbujali in se smejali. Kako zabavno, kaj? Dajmo uničit parlament, čeprav ne vemo zakaj natančno. :nixweiss:
Sama se demonstracij nisem udeležila, ker sem se prej pozanimala zakaj se sploh gre, sem pa videla v mestu ogromno dijakov, ki so se držali horde podivjanih (beri opitih) "protestnikov", ki so mislili, da če žvižgajo in se derejo neke poskočnice, da držijo boga za jajca. 90% jih ni vedelo zakaj so tam, ker (kot je bilo že omenjeno) so bili upravičeni od izostanka pouka ali pa so bili teden prej zbombardirani z vseh strani da se je tega shoda pač treba udeležiti, sicer nisi pravi študent usw. :roll: Študentske organizacije so jih nahujskale, jasno, mlade je najlažje zmanipulirati, ko pa več ali manj niso sposobni razmišljati s svojo glavo. Vse kar je treba, je narediti en šov, s katerim jih združiš in poskrbiš, da alkohol teče v potokih. Bojda so prepovedali alkohol, a jim kot kaže ni šlo najbolje od rok... Pa naj se zdaj ŠOU in kar je še te izkoriščevalske golazni obriše pod nosom za ta denar, kdo drug pa bo plačal škodo, če ne oni?
Mene osebno ni sram, me je pa sram v imenu tistih (med njimi so tudi moji sošolci, vsaj za ene par vem, da se je udeležilo štrajka), ki pri teh letih ne znajo razmišljat s svojo glavo in se pustijo prepričat množici... sindrom ovc, žalostno. Sploh tisti dve punci, ki sta se na Prešercu drle, da j*beta Pahorju mater, se lahko od sramu pogreznete v zemljo, ker ju je videla celotna Slovenija, z njunimi starši na čelu. Ko bi vsaj vedeli, čemu jo j*beta, čeprav niti ob tehtnem razlogu ne podpiram izražanja na takem nivoju, še manj vandalizma. Če bi ljudje dejansko prebrali zakon o malem delu, bi uvideli, da ima več prednosti kot slabosti, in da je prejšnji sistem imel ogromno lukenj. Jasno, da se bo ŠOU postavil po robu, ko pa bi sprejetje novega zakona pomenilo manj denarcev za njih. Že lep čas pa si lahko brišejo rit z njim.
Uporabniški avatar
shania
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a shania » 20. Maj. 2010 20:29

Menim da se je demonstracij udeležilo 90 % takih, ki niso imeli pojma zakaj se sploh gre in so s tem naredili totalno "sranje" tistim, ki so res hoteli nekaj doseči. Lahko rečem le ŽALOSTNO in da je to še en dokaz, da velikokrat nastradajo tisti, kiniso nič krivi oziroma ki hočejo samo dobro, kot naprimer organizatorji teh demonstracij.
Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 20. Maj. 2010 20:30

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 20. Maj. 2010 20:31

To je treba pa hitr po najbolj smešne izjave dat
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a n4stk4 » 20. Maj. 2010 20:35

Ja, ker organizatorji demonstracij pač niso nič krivi, kajne?
Sploh tisti nadvse trezni predstavnik ŠOU, ki se je z rdečimi, popolnoma steklenimi očmi upal pojaviti na Svetu in 24ur in govoriti, kako so jih opozarjali, da naj po alkoholu ne posegajo. :eek: My ass.
Uporabniški avatar
shania
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a shania » 20. Maj. 2010 20:44

Kaj pa je tu tok blazno smešnega?! A niso nonstop pozival, da naj folk ne pije?! In tisti, ki so zganjal vandalizem in pili, sploh niso vedeli zakaj demonstracije sploh so.
Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 20. Maj. 2010 20:49

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 20. Maj. 2010 20:52

shania napisal/-a:Menim da se je demonstracij udeležilo 90 % takih, ki niso imeli pojma zakaj se sploh gre in so s tem naredili totalno "sranje" tistim, ki so res hoteli nekaj doseči.

A lahko razložiš, kaj pa so tiste izjeme, ki sicer niso podivjale kot živali, hotele doseči? To, da bi bili študentski delavci še naprej popolnoma brez pravic in glavni nategnjenci v vsej tej zgodbi, ker dopuščajo, da delajo brez da bi se jim štela delovna doba, ker pač vsak delodajalec raje zaposli cenejšo delovno silo, poleg tega jim nihče ne prispeva za malico, bolniško, razno razna zavarovanja in kar je še tega? In ko taki primerki dokončajo faks (če ga sploh), jamrajo kako ne dobijo službe. Mislim, da ni treba posebej razlagati zakaj...
Vsak, ki kolikor toliko resno študira, nima časa za redno študentsko delo (beri 8 ur na dan, ali še več), razen če je fenomen in se misli prekuriti, da bi dosegel nadstandard (ki ga potem, ko bo enkrat imel redno zaposlitev, ne bo dosegel), ker četudi hodiš na nek "levi" faks, oboje bolj težko delaš hkrati. Povsem jasno mi je, da nekdo zraven občasno dela, da si kaj zasluži, socialni primeri imajo tudi štipendije, nov zakon pa bo vsaj približno zakrpal tiste luknje v sistemu, ki so prej kar kričale po preureditvi, a neke meje morejo biti. Tiste izjeme, ki pridno študirajo IN delajo, ne bodo v bodoče nič kaj na slabšem, kvečjemu bo kdo od tistih, ki so do zdaj pridno delali na tuje napotnice in bogatili študentske organizacije, ki jim ni dosti mar za študente. Vse, kar le-ti naredijo za njih, je sem pa tja kakšen žur ali odprava na izlet, kjer se ga študentarija itak zapije do amena, oni pa se jim s tem mislijo "odkupiti" za vse tisto bogastvo, ki se bohoti na njihovem računu (torej za procent vsega tega). :wink:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 20. Maj. 2010 20:56

^^ :respekt: :respekt: Super napisano :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 20. Maj. 2010 20:59

n4stk4 napisal/-a:Ja, ker organizatorji demonstracij pač niso nič krivi, kajne?
Sploh tisti nadvse trezni predstavnik ŠOU, ki se je z rdečimi, popolnoma steklenimi očmi upal pojaviti na Svetu in 24ur in govoriti, kako so jih opozarjali, da naj po alkoholu ne posegajo. :eek: My ass.

očitno se tudi primorski predstavniki niso izkazali v najboljši luči :nein:
Let's swim to the moon .....
Pucca20
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Pucca20 » 20. Maj. 2010 21:56

Sem tudi študentka ampak se demonstracij nisem udeležila. Zakon o malem delu sicer ni najboljša mogoče varjanta, ampak definitivno je študentska organizacija vleiko hujša.
Včerajšne dejanje se mi zdi sramotno, od enih intelektulacev (dijaki in študenti naj bi to bili) res ni bilo pričakovat takega obnašanja. Poleg tega ne vem zakaj je poglavitna dejavnost na demonstracijah alkohol?
Saj večina tako ali tako ni vedela za kaj se gre. Dvomim da so vsi prebrali zakaj se sploh borijo :D Če vzamemo na um, da je kaka zadnja dva tedna imela študentska organizacija veliko dela z "promoviranjem" same sebe in pozivom na štrajk. Domnevam, da si večina ni pogledala druge plati zgodbe, zgodbe o malem delu.
Me pa zanima kako se bodo stvari zdaj iztekle in kdo bo kril stroške razdejanja.
Dokler vsi enako razmišljamo, sploh nihče ne razmišlja.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]