Demonstracije 19.5.2010

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 25. Maj. 2010 14:55

ja...bom ponovno moral poslušat jamranje moderatorke, katero ste prosačli d me okrega ane?:)
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Maj. 2010 14:56

Nič nismo prosjačili.Enostavno odpri samo svoje poste in boš videl kakšne piramide delaš itd.Ni fajn to za brat :)
The world is as you are.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 25. Maj. 2010 14:58

no ni tolko blem v piramidah..beri moj podpis.

in btw...kredit so vzel, ker niso imel denarja, ko sem ga potreboval..to je bistvo..sam očitno ne dojameš tega?

nimajo denarja+ni štipendije=se že kj svetlika?..dvomim.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 25. Maj. 2010 15:01

dodoman ne gre se ta tema okoli tebe :wink: Če sta si tvoja starša pridelala kredite in dolgove, sta si sama kriva. Če ti ne moreta finančno čisto nič pomagati, se osamosvoji in se prijavi na center za socialno delo :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Maj. 2010 15:02

Točno tako.In ne da nimamo argumentov, imamo jih, samo ti jih ne razumeš.Kot da bi steni govoril, isto.
S podpisom pa samo kažeš kako te pika, mimogrede.
The world is as you are.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 25. Maj. 2010 15:04

emanuela napisal/-a:Točno tako.In ne da nimamo argumentov, imamo jih, samo ti jih ne razumeš.Kot da bi steni govoril, isto.
S podpisom pa samo kažeš kako te pika, mimogrede.

katere argumente?..to mimo natolčevanje, da se da v lj živeti z 150 evri na mesec, kot je ena prej pribila?...to bo to:)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Maj. 2010 15:06

Ja pol pa idi v Maribor študirat, te bo prišlo bolj poceni pa štajercem jamraj.
Ta tema bi naj bila o demonstracijah in ne o tvojem stanovanjskem, finančnem in še kakšnem problemu :wink:
The world is as you are.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 25. Maj. 2010 15:07

*mala* napisal/-a:dodoman ne gre se ta tema okoli tebe :wink: Če sta si tvoja starša pridelala kredite in dolgove, sta si sama kriva. Če ti ne moreta finančno čisto nič pomagati, se osamosvoji in se prijavi na center za socialno delo :wink:

temu se reče podajanje primerjave...

sebe sem vzel kot primer, ko ni denarja in ni štipendij.

sam če tega nis sposobna dojet nisem jz kriv.

Jaz zase že poskrbim za zdaj...in so krediti s moje strani povrjeni.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 25. Maj. 2010 15:07

Dodoman, sploh se ne mislim spuščat na tvoj nivo, ker ne poznam tebe in tvojih (oz. starševih) finančnih zmožnosti, ampak okvirni mesečni stroški, ki sem jih napisala v prejšnjem postu niso 150 eur, če bi malo bolje bral, so pa vseeno blizu spodobnemu preživetju, le da tebi ne gre najbolj matematika. :wink:

Jaz sem se poskusila vživeti v situacijo, ko bi morala za vse plačati sama in sem preračunala koliko bi to okvirno zneslo, nakar sem primerjala še stroške nekaterih študentov ki jih poznam, katerim doma ne dajo več kot 20 eur na mesec in sem kar dobro preračunala koliko stane povprečno študentsko življenje na mesec, ob predpostavki, da v te stroške niso vključeni nakupi oblačil ipd. preseravanje. :wink:
In kaj je narobe s tabo, da bi ti morala dokazovati, da plačam en €?? Nisem edina, nekateri smo od Lj zelo oddaljeni in se upošteva subvencija, poleg tega je to študentski bus, ki ga je organiziral kpš, torej se ne rabiš zgrožati nad tem, če sam plačuješ več. Verjetno znam prebrati koliko piše na računu, ki mi ga da šofer.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 25. Maj. 2010 15:07

emanuela..preberi moj prejšni post in potem se z glavo zaleti v zid parkrat..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 25. Maj. 2010 15:09

Kdo hudiča je rekel, da se da s 150€ preživet v Lj? V bistvu bi se res dalo, če si v študentu za 50€ :wink:

A veš da so tudi višje štipendije kot 150€? Še posebno če res slabo z denarjem in če imaš dobre ocene :wink: (lahko kar nekaj čez 200€ nanese).

Ti nisi dober primer, ker bi imeli čisto dovolj denarja, da tudi tebi pomagajo s par 10 evri na mesec; če nebi bilo kreditov seveda. A zdej naj država pa še gleda če si ti tak trapast, da kredit vzameš?
Če bi imeli dejansko nizke dohodke, bi dobil štipendiji, ne natepavaj.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 25. Maj. 2010 15:11

Tamala_mrha....ti si že na nižjm nivoju kot jaz..tko z argumenti kot ostalim.

to, da ste vi imeli tako poceni avtobus je anomalija v Sloveniji,l saj jaz niti slišal še nism za tko poceni prevoz, kaj šele da bi ga študentje z mojih koncev imeli.

meni gre matematika čisto dobro..in za raziko od tebe, ki si zdejle posredno priznala, da nisi nič kaj sama plačvala, sem jaz sam plačeval veliko.

again si preberi moje prejšne poste, k se mi neda ponavljat s preprostimi izračuni, ki jih imamo v praksi povečini študentje.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Maj. 2010 15:12

Z vsakim naslednjim postom samo dokazuješ svojo omejenost v razmišljanju.
In *mala* je čisto prav povedala.Kot sem že rekla, za naše študente je dejansko dobro poskrbljeno.
In niti enega ne poznam, ki bi bil socialno res na dnu in bi ne dobil štipendije.
Ponavadi se da tako ali drugače, samo kompenzirati moraš.
The world is as you are.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 25. Maj. 2010 15:14

*mala*..vidm d še kar ne dojameš...gre se za fact, da starši nimajo dovolj denarja, ker imajo veliko stroškov..ne v kreditih..zabij si to v glavo?

par deset evrov bolj težko pomaga tudi, če si v domu z 50 evri(u glavnm so trenutno 70+ evrov).

poleg tega ponavljam fact, da dom traja, da splloh dobiš.

in samo hrana, če ne ješ samo 1krat 22dni v mesecu, te pride več kot znaša štipendija+od staršev skup.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 25. Maj. 2010 15:15

emanuela napisal/-a:Z vsakim naslednjim postom samo dokazuješ svojo omejenost v razmišljanju.
In *mala* je čisto prav povedala.Kot sem že rekla, za naše študente je dejansko dobro poskrbljeno.
In niti enega ne poznam, ki bi bil socialno res na dnu in bi ne dobil štipendije.
Ponavadi se da tako ali drugače, samo kompenzirati moraš.

seveda jih ne poznaš, ker pa delajo preko servisa trenutno in ti ne razlagajo svojih težav.

omejenost pa kažeš ti že ves čas..ne samo v zadnih postih ampk tudi v vseh postih po forumu nasploh.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov