Demonstracije 19.5.2010
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- dodoman
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 5. 2010
Pucca20 napisal/-a:dodoman napisal/-a:emanuela napisal/-a:Ta pogodba ni zdaj neka obveza, sploh pri študentih se to dela drugače.
I call it bullshit.
V glavnem, povedal si kaj si mislil, me ti ne moremo pomagati, svojega pa tudi ne boš dosegel, če sploh veš kaj hočeš doseči-na forumu?
call it bullshit ampk prek sodišča pogodba še vedno velja.
poleg tega ti verjetno mešaš najemno pogodbo s subvencionirano pogodbo.
doseči kaj hočm...
isto lahko vprašam tebe?
hehehehe ti si pa res dober
Večina tipov ki jih poznam so v stanovanjih. Poznam celo hišo v kateri so pa samo fantje (pa še dvonadstropna je).
Kaj maš ti kakšen strah pred ženskami?
Pa to, če bi se malo bolje spoznal na študentsko življenje, bi ugotovil da veliko kje sploh ni pogodbe, če ne štekaš.
ne govori o 1 primeru ampak se prepričaj v iskanju sob tako, da iščeš kot moški in kot ženska.
vsak, ki je kdaj iskal stanovanje v ljubljani ve, da je veliko več sob za punce kot fante.
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
- dodoman
- Komunikatorka
matjazd napisal/-a:Dodoman ti bluziš.
Pri malem delu boš lahko delal 728 na leto in pri tem zaslužil od 212,33 do 485,33 mesečno. S tem komot pokriješ 200 eur stroškov najemnine.
večina del je plačanih okoli 4 evre na uro(sploh za krajša obdobja, ker drugih več nebo).
poleg tega ni strošek zgolj najemnina ampak še kaj drugega veš..
naprimer to k ti mami kuha..temu rečemo hrana.
pa tisto k se vozi okoli...tko je..prevoz.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
^^ Smo že na prejšnji straneh sešteli okvirne stroške, tako da ne vem kaj ti seštevaš. Ne govorimo o študentskem luksuzu (katerega je do zdaj bil marsikdo vajen), pač pa normalnem preživetju na svojem.
- dodoman
- Komunikatorka
kalanhoja napisal/-a:dodoman napisal/-a:Strinjam se s tem, da je težko dobiti prostor v študentskem domu., če nisi dovolj oddaljen, itd. A verjemni, da študentje, ki na dan zabijejo po 4 ure ali več za vožnjo sploh nimajo časa delat.
A od kje mi ideja? Iz mojih izkušenj!!!!!
Čez počitnice so večinoma najemnine nižje-vsaj pri moji sestri je bila.
Material za kuhanje obrokov je cenejši kot hrana v restavraciji.
je ceneje...ampak še vedno te pride do konca meseca precej denarja...
samo primer..če cel dan jem samo kos mesa za kosilo, ki me košta okoli 4 evre...
je to v 30-ih dneh 120 evrov samo tega...
pa pojejmo še za 2 evra sendvič zvečer...
je še dodatnih 60 evrov..
pa smo komaj 2krat v celem dnevu jedli( krompir smo kar sami posadili in ga verjetno nerabim šteti).
realno pa sigurno daš kaj več kot toliko..
tko da te hitro pride za normalno prehrano+prevoz+stanovanje že čez 400 evrov..
naj dajo za tiste 3 mesece mnimalno postavko 5 evrov na uro in omogočjo vsa dela za oba spola(odstranitev spolne diskriminacije), predvsem pa nujno štipendije v večjm merilu...tako po številu štipendij kot višini....in bom zadovoljen s novim zakonom.
- dodoman
- Komunikatorka
Tamala_mrha napisal/-a:^^ Smo že na prejšnji straneh sešteli okvirne stroške, tako da ne vem kaj ti seštevaš. Ne govorimo o študentskem luksuzu (katerega je do zdaj bil marsikdo vajen), pač pa normalnem preživetju na svojem.
seštevano je bilo pod pogojem, da imajo starši dovolj denarja in dajo otroku mesečno, ali da ima le ta štipendijo, ki jo pa dobiš zgolj če si res zlo revn al pa kako zaobideš številke.
poleg tega ste seštevali, če si v štud. domu....tko da vsi izračuni propadejo v naslednjem primeru:
starši majo uradno zemljo in stem par evrov(res malo) presežka.
tej isti starši nimajo dovolj denarja, da bi ga dajali otroku, ker imajo preveč stroškov. Prav tako mora otrok čakat na štud. dom. več mesecev.
torej tak mora plačat najemnino 200 evrov, hrano, prevoz in ostale stroške 300, starši pa mu zmorejo nuditi zgolj 100 evrov mesečno(to je nadpovprečno visoko že).
torej...preko servisa tak dela za 240 evrov, ker dobi zgolj delo za 4 evre na uro.
ta isti osebek torej je pokril za 340 stroškov...
kako naj ta osebek pokrije še ostalih 160 evrov?
no, da slišim vas genijalke..??
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
dodoman napisal/-a:
seštevano je bilo pod pogojem, da imajo starši dovolj denarja in dajo otroku mesečno, ali da ima le ta štipendijo, ki jo pa dobiš zgolj če si res zlo revn al pa kako zaobideš številke.
Ti imaš precej zgrešeno logiko oz. govoriš nekaj na pamet. Nismo seštevali za tiste, čigavi starši imajo dovolj denarja, pač pa za tiste, ki jim lahko samo malo ali pa nič primaknejo. Imamo take študente, ki si lahko najemnino/hrano/prevoz krijejo sami, ostalo jim krijejo starši, imamo pa tudi skrajnosti, torej take, ki jim starši ne morejo nuditi NIČ. Taki sigurno dobijo štipendijo (vsaj tisti, ki jih jaz poznam in jim doma ne morejo dati nič denarja, imajo vsi štipendije, in to ne nizke), poleg tega jih je večina, sploh tisti iz precej oddaljenih krajev, v študentu. Če ne dobijo sobe takoj, pa jo dobijo najkasneje v roku parih mesecev. Do takrat pač živijo v neki poceni sobi v stanovanju, kjer si delijo ostale prostore z večimi študenti, in takih sob ni malo, najemnine pa so lahko zelo nizke, če nisi ravno izbirčen (kar taki tudi ne morejo biti, če si res želijo študirati). Sobo oz. posteljo dobiš že za min 100 eur s stroški vred pa do največ 150 eur s stroški vred. Torej ne vem o kakšnih 200 eur ti govoriš, ker je to najnižja cena za lastno sobo. Hrana (boni ali kuhanje) stane na mesec cca 50 eur, če ne kupuješ bonov dražjih od 3 eur in včasih kupiš tudi cenejšega. Prevoz kot je omenila že ena pred mano, je iz večine oddaljenih krajev subvencioniran in je cena prevoza smešno nizka. Jaz, ki sem od Lj oddaljena več kot 150 km, plačam 1 eur (!) s študentskim busom, pa smo doma daleč od socialno šibke družine. Torej če ima nekdo po možnosti še čas delat (ali pa vsaj med počitnicami), je to več kot dovolj za spodobno življenje študenta, ker, če si si zmožen okvirno preračunat, se osnovne stroške (beri soba, hrana, prevoz, knjige za fax, ki pa se kupijo ali kopirajo itak samo na začetku leta, kasneje pa lahko prodaš) da pokrit že samo s štipendijo in občasnim delom, če pa študent izkoristi vse dni, ki mu pripadajo pri delu, pa je več kot dovolj. Poudarjam, da gre za osnovne stroške, pod kar pa alkohol in druge nepotrebne stvari ne spadajo.
Ne torej nabijat takih nebuloz, ker je v naši državi za študente še kako dobro poskrbljeno. Prej bi se lahko usajal kdo drug kot pa študenti.
- dodoman
- Komunikatorka
glej...ni nujno, da če imajo tvoji starši uradno denarja dovolj, da ga imajo tud res.
jaz zase vem, da mi je prekleto težko rečt staršm za 10 evrov, ker vem, da imajo že zdaj same kredite in dolgove. Denar so mi dali vedno, ko sem potreboval, čeprav so zato tudi vzeli kreditno posojilo.
štipendije nisem nikoli niti videl od blizu, ker vedno zmanjka par evrov na podlagi "izračunov".
kar se tiče luxuza...po naravi sem zlo skromen in kupim nove hlače enkrat letno, nepa vsak mesec kot večina vas tukaj, tko d nisem kaj dosti blizu luxuznega lifea.
Kar se tiče pa alkohola spijem pa mogoče eno pivo na pol leta.
Prav tako ne kadim, tako da tudi sem negre nič.
Kar pa se tiče cen sob...tudi jaz sem že videl cene za 100 s stroški vred..vendar zdraven piše vedno spol ženski..
kokrat naj ponovim, da probite iskat kot moški kdaj sobe in ne sam kot punčke, ko vas povsod vzamejo?
jaz zase vem, da mi je prekleto težko rečt staršm za 10 evrov, ker vem, da imajo že zdaj same kredite in dolgove. Denar so mi dali vedno, ko sem potreboval, čeprav so zato tudi vzeli kreditno posojilo.
štipendije nisem nikoli niti videl od blizu, ker vedno zmanjka par evrov na podlagi "izračunov".
kar se tiče luxuza...po naravi sem zlo skromen in kupim nove hlače enkrat letno, nepa vsak mesec kot večina vas tukaj, tko d nisem kaj dosti blizu luxuznega lifea.
Kar se tiče pa alkohola spijem pa mogoče eno pivo na pol leta.
Prav tako ne kadim, tako da tudi sem negre nič.
Kar pa se tiče cen sob...tudi jaz sem že videl cene za 100 s stroški vred..vendar zdraven piše vedno spol ženski..
kokrat naj ponovim, da probite iskat kot moški kdaj sobe in ne sam kot punčke, ko vas povsod vzamejo?
- dodoman
- Komunikatorka
ti dejansko trdiš, da laho v ljubljani fant preživi s 150 evri štipendije mesečno..omfg...zdej al je teb blo res vse k riti dano al pa nisi vidla res ljubljane in faxa od blizu.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Khm.
A internet in tvoje zabijanje časa na njem pa ni luksuz?
Spodnašaš nam pomaganje staršev itd, zaradi tebe so si pa morali starši vzeti kredit?No, potem tudi jaz ne bi fehtala za 10€.
Nehaj pisariti,kot da si najbolj skromen človek na svetu, me pa smo same zapravljivke.
In namesto da jamraš in nas wnb spodbijaš, si išči poceni sobo in ok plačano delo.Ker z jamranjem samo zrak mešaš, nič drugega.
Spodnašaš nam pomaganje staršev itd, zaradi tebe so si pa morali starši vzeti kredit?No, potem tudi jaz ne bi fehtala za 10€.
Nehaj pisariti,kot da si najbolj skromen človek na svetu, me pa smo same zapravljivke.
In namesto da jamraš in nas wnb spodbijaš, si išči poceni sobo in ok plačano delo.Ker z jamranjem samo zrak mešaš, nič drugega.
The world is as you are.
- dodoman
- Komunikatorka
Jaz, ki sem od Lj oddaljena več kot 150 km, plačam 1 eur (!)
wtf!???
moj avtobus stane 6 evrov ena vožnja v lj pa sem oddaljen 60 km.
s subvencijo sem v novomesto v času srednje šole, ki je odaljena 24km dajal za bus okol 7.000 sit.
ti pa govoriš za 150km 1 evro?????????
- dodoman
- Komunikatorka
emanuela napisal/-a:Khm.
internet je za računalničarje NUJA pri študiju.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov