Džamija?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Nastja Krivec - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Rogoza
AnjaL napisal/-a:Hm. Slučajno po dolgem času prižgem TV in na poročilih je bila ravno tema o izgradnji džamije...
Mogoče bi tudi tuki lahko imeli debato o tem.
Kaj pa vi/ve? Se strinjate s tem ali imate kakšne boljše predloge (glede lokacije, ...)
LP
Me ne moti. Mislim, vsak vernik si zasluži prostor, kamor se lahko zateče in se tam počuti varnega. Sem mnenja, da množice nebi smeli soditi po enem. Velikokrat sem zasledila razne rasistične opazke proti njim. In res nevem zakaj so bile potrebne. Sama namreč ne vidim, kaj bi bilo tu tako narobe. Če pa bi že koga motilo, da so prezgodnji in preglasni, pa jim naj najdejo prosto, ki je bolj oddaljen iz mesta in bodo tako manj moteči. =)
-
Lucia Klasinc - Sramežljivka
- Kraj: Maribor
Odgovor na vprašanje ni preprost. Moje osebno mnenje je: da. Vem pa, da je tu prisotna tudi politika države, izgled (arhitektura - ne paše v Lj), moteče bi bilo ipd. Zdi se mi, da ni nič nemogoče; vse se da dogovoriti, narediti kompromise, le obe strani morata biti za to.
-
Rebeka Kupec - Sramežljivka
- Kraj: Hrastnik
No ja... Ne verjamem v nobeno od svetovnih religij, zato je moj odgovor zelo pristranski. Izgradnje ne podpiram in če bi bilo pomojem, tudi cerkva ne bi bilo. Celoten koncept vere je zlagan in razvrednoten in ne vidim razloga za gradnjo sakralnih objektov. Razumem pa, da je to potreba moderne družbe in če je tako, si muslimani zaslužijo takšen objekt. Pogled na džamijo, obdano z Alpami, že ni preveč avtentičen, zato bi predlagala manjše in neizstopajoče objekte po več krajih v Sloveniji.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov