Džamija?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Si za izgradnjo džamije?

Ne!
71
53%
Da, zakaj pa ne?!
57
42%
Da, ampak ne v Ljubljani. (Bolj primeren se mi zdi kakšen drug kraj, npr. Jesenice)
7
5%
Skupaj glasov : 135

Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 11. Dec. 2009 19:11

jaz sem za đamijo ampak brez minareta. se mi zdi fer, da majo muslimani pravico do prakticiranja svojih verskih obredov na dostojen način, tako kot vsi ostali. pa še z veseljem bi jo šla pogledat, ko bi bla zgrajena (upam da tudi bo). neke paranoidne ideje, da bojo muslimani zavzeli Slovenijo, če bojo imeli đamijo, me ne prepričajo. tudi muslimani so fejst ljudje.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 11. Dec. 2009 19:34

pa naj jo imajo kaj pa pol :roll: . kot da bo koga pobralo zarad tega. sej noben ne bo nobenga silu da gre tja not :roll: . sploh mi ni jasno zakaj se tok pregovarjajo....kr neki.
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 11. Dec. 2009 23:59

strpnost se je izkazala za veeeliko vrlino slovenskega prebivalstva :?
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 12. Dec. 2009 8:03

Džamija je zakon :D
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 13. Dec. 2009 19:47

floribunda napisal/-a:
inaa napisal/-a:odvisno...načeloma bolj proti kot za, če pa že pa naj bo arhitektura taka, da se bo zlila z okolico...

to vse skup se že predolgo vleče, v švici so nardil referendum (ok, oni tko al tko 90% stvari na referendumu odločijo) in se odločil da džamij ne bodo gradil PIKA, pa naj se zdaj razburjajo kakor vejo in znajo. nevem zakaj je pri nas treba tok enga mencanja, naj se že končno zgradi al pa reče ne in bodo še naprej molil v telovadnicah.

ma arhitektura taka ki se bo zlila z okolico...to je bulšit. s kako okolico se zlivajo hale v BTC?
http://www.mediade.si/en/images/iman/btc-01.jpg
k čemu bo pasal novi center emonika?
http://nepremicnine.si21.com/f/pics/Nov ... ka02_b.jpg
kam paše močerad?
http://www.mladina.si/mladina/200621/cl ... isplay.jpg

in v nedogled bi lahko še naštevala arhitekturne rešitve, ki se niti pod točko razno ne zlivajo z ničemer v svoji okolici. ljudje jih vseeno sprejemajo in jih smatrajo za fascinantne. mogoče bo pa đamija iz arhitekturnega vidika ena izmed njih.
nej jim že enkrat pustijo gradnje te đamije, me zanima kdo od vas bi hotu molit v telovadnici.

se čist strinjam stabo. sej je večina trgovskih centrov totalna packa arhitekturi...
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 22. Dec. 2009 20:19

Jochie napisal/-a:
evva napisal/-a:Menim, da je tu zelo prisoten ta kompleks slovenske majhnosti, češ ta njihova džamija bo pa zdej ful izstopala v tej naši mali državici, pa kaj bojo rekli turisti, ko to zagledajo, pa ko tisto zavijanje slišijo? :roll: ...to je po moje glavni problem. Veliko pa seveda izhaja tudi iz vzgoje doma :roll: .

jaz bi tebi pod okno postavil pravega slovenskega kmečkega petelina, ki vsako jutro točno ob 5.00 zjutraj iz vsega srca zakikirika. Pa me zanima, kakšen kompleks slovenske majhnosti boš ti dobila! :wink:

še en dokaz, da imam prav :roll: . Drži se teme in ne naslavljaj provokativnih (zame osebno smešnih) postov name, ker nisem tebi osebno v nobenem trenutku nič rekla, ampak sem povedala svoje mnenje o temi!

Back to the topic... v glavnem prav žalostno se mi zdi kolk nekateri ljudje mislijo, da so široko razgledani zaradi takšnih in drugačnih stvari, potem pa pri eni taki osnovni stvari, kot je mnenje o verskem objektu ugotoviš kolk dejansko so zafrustrirani in kolk dejansko vzgoja doma vpliva na razmišljanje človeka še celo življenje. Še dobro, da smo si različni :roll:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 22. Dec. 2009 23:03

gospodjice evva, dozvolite da se Vam obratim....

veš, tako kot je zate džamija verski objekt je zame kokošnjak s petelinom kot verskim poglavarjem verski objekt!

in verjamem, da bi ti norela ob petju petelina, prepričan pa sem tudi, da meni ne bi bilo po godu zavijanje oz. poziv k molitvi ali karkoli že imajo... :wink:
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 23. Dec. 2009 4:36

amm, kot prvo mislm da je "uradni" jezik na forumu slovenščina, tko da prosm, da naslavljaš poste name,če jih že moraš :roll: , v slovenščini - zahvaljujem! Druga stvar, nism muslimanka, se mi pa zdi pravično, da glede na to koliko jih je v Sloveniji, da imajo vsaj en verski objekt, kjer lahko molijo. Če imamo lahko v Sloveniji pravoslavne in protestantske cerkve, mislim, da ni nič narobe tudi s tem, da bi imeli džamijo. S tem bi dokazali da smo strpen narod, ne pa neki zakompleksanci, ki se tako zelo bojimo svoje majhnosti, da bi bila pa zdej neka džamija res tak bav bav, če bi se (in se bo) zgradila. Prepričana sem, da bo stvar urejena tako, da njihov poziv k molitvi ne bo zbudil cele Ljubljane oziroma Slovenije oz. kakorkoli že. Tudi v drugih katoliških prestolnicah jih imajo in res ne vidim razloga zakaj bi se je bali imeti tudi pri nas, to niso nič drugega kot kompleksi :roll: .
S primerjanjem mošeje s kokošnjakom pa ne dokazuješ nič drugega kot svojo nestrpnost in splošno nerazgedanost. Prva izhaja iz vzgoje doma, druga pa sam najbolje veš od kod. Referenduma sem prepričana, da ne bo. Gradnja džamije pa več ni vprašanje da ali ne, temveč kdaj.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 23. Dec. 2009 16:00

evva napisal/-a:amm, kot prvo mislm da je "uradni" jezik na forumu slovenščina, tko da prosm, da naslavljaš poste name,če jih že moraš :roll: , v slovenščini

si nestrpna do drugih jezikov?

evva napisal/-a:Druga stvar, nism muslimanka, se mi pa zdi pravično, da glede na to koliko jih je v Sloveniji, da imajo vsaj en verski objekt, kjer lahko molijo.

se ti ne zdi, da jih bo potem še več?
misliš, da bo ostalo le pri enem objektu?

evva napisal/-a:S tem bi dokazali da smo strpen narod, ne pa neki zakompleksanci, ki se tako zelo bojimo svoje majhnosti, da bi bila pa zdej neka džamija res tak bav bav, če bi se (in se bo) zgradila.

da se bo število prebivalcev Slovenije višalo zaradi neslovencev?
da bomo imeli visok naravni prirast Slovenije zaradi neslovencev?

evva napisal/-a:Tudi v drugih katoliških prestolnicah jih imajo in res ne vidim razloga zakaj bi se je bali imeti tudi pri nas, to niso nič drugega kot kompleksi :roll: .

katoliške prestolnice?

evva napisal/-a:S primerjanjem mošeje s kokošnjakom pa ne dokazuješ nič drugega kot svojo nestrpnost in splošno nerazgedanost. Prva izhaja iz vzgoje doma, druga pa sam najbolje veš od kod.

jochie ne le nestrpen, tudi nerazgledan si..
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 23. Dec. 2009 19:39

sirova štručka napisal/-a:
evva napisal/-a:amm, kot prvo mislm da je "uradni" jezik na forumu slovenščina, tko da prosm, da naslavljaš poste name,če jih že moraš :roll: , v slovenščini

si nestrpna do drugih jezikov?
niti najmanj, ampak slovenščino govorim že od rojstva in ni potrebe po tem, da se pogovarjamo v drugem jeziku.

evva napisal/-a:Druga stvar, nism muslimanka, se mi pa zdi pravično, da glede na to koliko jih je v Sloveniji, da imajo vsaj en verski objekt, kjer lahko molijo.

se ti ne zdi, da jih bo potem še več? ne, ker ni tako velikega števila muslimanov v Sloveniji, da bi potrebovali več kot en objekt, število muslimanskih prebivalcev v Sloveniji ni odvisno od gradnje džamije.
misliš, da bo ostalo le pri enem objektu? enak odgovor.

evva napisal/-a:S tem bi dokazali da smo strpen narod, ne pa neki zakompleksanci, ki se tako zelo bojimo svoje majhnosti, da bi bila pa zdej neka džamija res tak bav bav, če bi se (in se bo) zgradila.

da se bo število prebivalcev Slovenije višalo zaradi neslovencev? to ni odvisno od gradnje džamije.
da bomo imeli visok naravni prirast Slovenije zaradi neslovencev? enak odgovor.

evva napisal/-a:Tudi v drugih katoliških prestolnicah jih imajo in res ne vidim razloga zakaj bi se je bali imeti tudi pri nas, to niso nič drugega kot kompleksi :roll: .

katoliške prestolnice? točno tako. prestolnice, v katerih je večinsko prebivalstvo katoliško, kaj je tu nejasnega?? katera beseda ti ni jasna: katoliške ali prestolnice?

evva napisal/-a:S primerjanjem mošeje s kokošnjakom pa ne dokazuješ nič drugega kot svojo nestrpnost in splošno nerazgedanost. Prva izhaja iz vzgoje doma, druga pa sam najbolje veš od kod.

jochie ne le nestrpen, tudi nerazgledan si..

to je tvoja oznaka, moja zgolj opazka... :wink:
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 23. Dec. 2009 23:17

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 10. Dec. 2016 10:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 24. Dec. 2009 0:17

ne bi raje namesto džamije 2 ali 3 telovadnice zgradili? večnamenski prostor? lahko moliš in fuzbal špilaš, kaj češ lepšega... :D
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 24. Dec. 2009 10:20

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 10. Dec. 2016 10:46, skupaj popravljeno 1 krat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 24. Dec. 2009 10:30

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 10. Dec. 2016 10:45, skupaj popravljeno 1 krat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 24. Dec. 2009 11:27

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 10. Dec. 2016 10:45, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov