Džamija?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Si za izgradnjo džamije?

Ne!
71
53%
Da, zakaj pa ne?!
57
42%
Da, ampak ne v Ljubljani. (Bolj primeren se mi zdi kakšen drug kraj, npr. Jesenice)
7
5%
Skupaj glasov : 135

Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red*cherry » 03. Jan. 2009 14:03

klupko napisal/-a:že to da se rome tok preganja je sramota za Slovenijo

Oh, prosim te!! :roll: Edina sramota za Slovenijo je to, da cigani živijo na račun države, ni jim treba plačevat davkov, živijo po tujih zemljiščih na črno, pa še radi bi mel vse zastonj!! Sam ne o ciganih, no!! :roll:
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 03. Jan. 2009 15:48

js nimam nc proti muslimanom, morm pa iskreno priznat da zadnje case kar poslusam v medijih (pa verjamem da je tega se ogromno pa se ne poroca) se mi je pa mal zamerla njihova vera...js je ne razumem, in je nikol ne bom mogla razumet tut ce sem prebrala kaksno poglavje dve iz Korana, pac je nasa kultura drugacna, ampak ok, probejmo bit strpni :wink:

sem proti izgradnji đamije, ker kolkr sm js brala ni to samo verski objekt ampak en ogromn center s solo in nevemcim se use...mal pretiravajo.. :roll:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 03. Jan. 2009 16:22

@/\/\4t3j, torej jih je treba zatreti v kali? Ker če jim damo džamijo, bodo pograbili ne prst, niti roke ne, celo Slovenijo nam bodo vzeli!
Meni se zdi da je pomembna neka zdrava mera. Ja, ok, imetje džamijo. Ne dveh ali dvajsetih džamij, ne molitve otrok med poukom in podobnega. Je pa vprašanje če so naši politiki sposobni povedati "dovolj", ko bo dovolj.

Glede nasilja in muslimanov... Dokler bodo ljudje zaslepljeni z religijo (oz. s prepričanjem, da je to, kar vedo, edino prav in da ni nikakor drugače), bo tako. In ne samo pri muslimanih, lahko začnemo pogrevati tudi kristjane ali afriška plemena ali stare Grke ... the list is endless.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 03. Jan. 2009 16:29

g00fy_qa napisal/-a:@/\/\4t3j, torej jih je treba zatreti v kali? Ker če jim damo džamijo, bodo pograbili ne prst, niti roke ne, celo Slovenijo nam bodo vzeli!
Meni se zdi da je pomembna neka zdrava mera. Ja, ok, imetje džamijo. Ne dveh ali dvajsetih džamij, ne molitve otrok med poukom in podobnega. Je pa vprašanje če so naši politiki sposobni povedati "dovolj", ko bo dovolj.

Glede nasilja in muslimanov... Dokler bodo ljudje zaslepljeni z religijo (oz. s prepričanjem, da je to, kar vedo, edino prav in da ni nikakor drugače), bo tako. In ne samo pri muslimanih, lahko začnemo pogrevati tudi kristjane ali afriška plemena ali stare Grke ... the list is endless.

Zadetek v črno. Vera je opij ljudi.

Se strinjam z vsem kar si rekla...potrebna je zdrava mera kot si rekla, ker ljudje še niso pripravljeni sprejeti dejstva, da fiktivna bitja ne obstajajo.

Nekako sem za to, da se postavi džamija, vendar je potrebno postavit mejo. 1 džamija in konec debate...Verjemi, da se pri eni džamiji ne bo končalo.

Potem bodo mariborski muslimani rekli, da morajo trošit preveč bencina in da si tudi oni zaslužijo džamijo.

No in kam potem pridemo?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 03. Jan. 2009 16:30

inaa napisal/-a:js nimam nc proti muslimanom, morm pa iskreno priznat da zadnje case kar poslusam v medijih (pa verjamem da je tega se ogromno pa se ne poroca) se mi je pa mal zamerla njihova vera...js je ne razumem, in je nikol ne bom mogla razumet tut ce sem prebrala kaksno poglavje dve iz Korana, pac je nasa kultura drugacna, ampak ok, probejmo bit strpni :wink:
sem proti izgradnji đamije, ker kolkr sm js brala ni to samo verski objekt ampak en ogromn center s solo in nevemcim se use...mal pretiravajo..

Nimam nič proti katolikom, moram pa iskreno priznati, da se mi je zadnje čase malo zamerila njihova vera. Je ne razumem, sem prebrala kar en kos Svetega pisma ... pač - moja kultura je drugačna.
Ampak - poskušam biti strpna. Nisem proti cerkvicam na vsakem hribčku, na zvonenje sem se pač navadila, katoliške šole se mi zdijo čisto nepotrebne - ampak ajde, naj jih imajo. Dokler mene ne posiljujejo s tem, nimam nič proti.
V javne šole pa nima dostopa ne verouk, ne jaslice in ne zakrite učenke ali profesorice. Obroki v javnih šolah naj bodo po izbiri mesni ali brezmesni - tisti, ki ima probleme s svinjino, naj pač je tisti dan, ko je na jedilniku dunajski, vegetarijanski obrok. Prav tako pa ni razloga, da ne bi bilo mesnega obroka za tiste, ki ga želijo, na pepelnično sredo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
veneficus pupa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a veneficus pupa » 03. Jan. 2009 18:57

/\/\4t3j vem, da je med prepirom in umorom velka razlika. ampak hotla sm samo rečt, da ma je v vsaki veri kdo k je prpravlen narest velik za vero in da vrjetn islam ni edina vera, kjer je oče prpravlen ubit svojo hči zato.

glede vere v šoli- sej smo se tud krščanskemu verouku uprl.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 03. Jan. 2009 21:27

al pa izrazat mnenja... :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a BHawk » 05. Jan. 2009 10:50

Sem absolutno proti graditvi džamije. Vsi vemo kaj so dosegli romi, prste imajo v politiki, v občinah so svetniki, država jih podpira in jim gleda skozi prste...
O ne. Če bi blo po moje, bi morali biti v državi vsi enaki, ne glede na družbeni sloj, spol, veroizpoved, raso...

Večinska veroizpoved v Sloveniji je pač rimsko katoliška, takšna je bila pred 100 leti in poskrbeti moramo da tako tudi ostane. Nobeden nima pravice zahtevati svoje zgradbe, svoje simbole vere. Če si to želi, naj se preseli nekam kjer to dovoljujejo ali pa v svojo matično državo!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 05. Jan. 2009 11:32

BHawk napisal/-a:Sem absolutno proti graditvi džamije. Vsi vemo kaj so dosegli romi, prste imajo v politiki, v občinah so svetniki, država jih podpira in jim gleda skozi prste...
O ne. Če bi blo po moje, bi morali biti v državi vsi enaki, ne glede na družbeni sloj, spol, veroizpoved, raso...

Vsi enaki? Če so lahko Slovenci svetniki v občinah, so lahko tudi Romi, ne? In če imajo katoličani svoje verske objekte, jih lahko imajo tudi muslimani.
BHawk napisal/-a:Večinska veroizpoved v Sloveniji je pač rimsko katoliška, takšna je bila pred 100 leti in poskrbeti moramo da tako tudi ostane.

Zakaj pa ravno pred sto leti? Kakšna je bila pa večinska vera pred 1000 leti?
Svoboda veroizpovedi pomeni, da si lahko vsak svobodno izbere, v kaj bo verjel. Lahko se danes odločim in postanem budistka in če je budistov v Sloveniji dovolj, da lahko zberejo finance, si lahko tudi postavijo svoj tempelj ali kar pač rabijo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
BHawk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a BHawk » 05. Jan. 2009 16:33

[quote="kr.ena"]
Vsi enaki? Če so lahko Slovenci svetniki v občinah, so lahko tudi Romi, ne? In če imajo katoličani svoje verske objekte, jih lahko imajo tudi muslimani.
[quote="BHawk"]

Mišleno je glede zakonov ter pravil. Enostavno sem proti gradnji džamije, proti gradnji kakšnega templja... Še tist gromozanski napis "Kraljestvo jehovih prič" na njihovi zgradbi, ko se pelješ čez Stari grad (pri Krškem) mi gre grozno v nos.
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 05. Jan. 2009 22:07

BHawk napisal/-a:Mišleno je glede zakonov ter pravil. Enostavno sem proti gradnji džamije, proti gradnji kakšnega templja... Še tist gromozanski napis "Kraljestvo jehovih prič" na njihovi zgradbi, ko se pelješ čez Stari grad (pri Krškem) mi gre grozno v nos.

:roll:
Uporabniški avatar
veneficus pupa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a veneficus pupa » 01. Feb. 2009 12:22

nvem, svet se globalno globalizira in pač mormo bit odprti za nove stvari. pršle bojo tko al drgač.
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 01. Feb. 2009 14:22

veneficus pupa napisal/-a:nvem, svet se globalno globalizira in pač mormo bit odprti za nove stvari. pršle bojo tko al drgač.

se popolnoma strinjam
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LaHauteCouture » 19. Sep. 2009 22:54

proti džamiji sem! tisti muslimani, ki so prišli v Sloveniji, so vedli v kakšno državo so prišli, tud js ne bom šla tja, pa se odločla cerkve zidat, pa tale jankovič je rojeno teslo, prav tako je teslo vsak, ki je za džamijo v Sloveniji!
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LaHauteCouture » 19. Sep. 2009 23:05

aja pa tema ne spada h kulturi, ker tu ni nobene kulture..
kvečjemu bi spadala k zdravju, ker človeka glava začne bolet, že, ko samo sliši za đamijo

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov