Džamija?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Si za izgradnjo džamije?

Ne!
71
53%
Da, zakaj pa ne?!
57
42%
Da, ampak ne v Ljubljani. (Bolj primeren se mi zdi kakšen drug kraj, npr. Jesenice)
7
5%
Skupaj glasov : 135

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Dec. 2008 11:12

anoyel: A če si Slovenec, si pa avtomatsko katoliške pripadnosti?
Leta 2002 se je za katoličane razglasilo 57,8% prebivalcev.

Takšna je točna statistika: (prva številka je iz leta 1991, druga iz 2002)
Katoliška 71,6 57,8
Evangeličanska 0,7 0,8
Druge protestantske 0,1 0,1
Pravoslavna 2,4 2,3
Druge krščanske 0,1 0,1
Islamska 1,5 2,4
Judovska 0,0 0,0
Orientalske 0,0 0,1
Druge veroizpovedi 0,0 0,0
Agnostiki ... 0,0
Je vernik, vendar ne pripada nobeni veroizpovedi 0,2 3,5
Ni vernik, ateist 4,4 10,1
Ni želel odgovoriti 4,2 15,7
Neznano 14,6 7,1
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 22. Dec. 2008 11:17

No, zdaj vem, kaj je mislila Anoyel ...
To, koliko pripadnikov ima kakšna vera, ni nobeno merilo za to, do česa ima pravico in do česa ne!
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 22. Dec. 2008 11:32

vaše vprašanje zame: ali menim, da je slovenec avtomatsko katolik?
vprašanje za vas: torej, če si krščan si avtomatsko katolik?

kolikor vem se je krščanstvo razcepilo na tri veje:
1. katolištvo,
2. pravoslavje in
3. protestantizem.

med krščanstvo tud spadajo vse vrste protestanskih ver, drugih krščanskih, evangeličanskih ipd.

tak, da sama se nism dobr izrazla.

vi glede krščanstva=katolištvo pa tudi ne.

tak, da sodeč po statistiki, ki jo je dala *mala* bi si še enkrat upala trdit, da je slovenija večinoma krščanska država (z vsemi mešanicami, vejami krščanstva).
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 22. Dec. 2008 11:36

Tudi če večina prebivalstva pripada kakršnikoli veji krščanskih ver, to ne pomeni, da tisti 2.4% muslimanov nima pravice do svojega verskega objekta. To hočem povedat.

In pa to, da so tudi muslimani lahko Slovenci. Po državljanstvu in po narodnosti.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Dec. 2008 11:39

^^ Agree. Sam da je muslimanov 2,4%. Kar je več kot 47 tisoč prebivalcev. Men se to zdi zelo velik in se mi zdi prov, da dobijo džamijo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 22. Dec. 2008 11:40

(Sem popravila procent :wink: )
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 22. Dec. 2008 11:41

nikjer v svojih postih nisem zapisala, da nasprotujem izgradnji džamije.

meni se zdi kršenje osnovnih človekovih pravic s tem, ko nimajo pravice do izgradnje verskega objekta. nekaterim cerkev predstavlja zatočišče v hudih časih. kam se pa naj musliman da? gre v telovadnico in si predstavlja, da je tukaj bližje nekomu, v katerega (v kaj) veruje? če lahko ima hrvaška džamijo pa je veliko bolj nacionalno negativno nastrojena kot slovenija, potem jo lahko imajo muslimani tudi na slovenskih tleh!
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 22. Dec. 2008 15:40

anoyel napisal/-a:vprašanje za vas: torej, če si krščan si avtomatsko katolik?

Lepo prosim, kristjan. Glede tega na forumu sitnarim že leta in leta, pa ne mislm nehat :)
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 23. Dec. 2008 16:37

BlackMagicWoman napisal/-a:Proti nobeni veri nimam nič, ampak nekako nisem za to, da se zgradi džamija. Ampak sedaj je kar je, džamija po vsej verjetnosti bo, ampak ali morajo res imeti 40m visok minaret? Nekako se mi zdi nepotrebno. Minaret pomeni znamenje zmage. Nekako to razumem tako, kot da bi oni s tem želeli dokazati, da so oni zmagali v tej državi. V glavnem... raje se ne bom poglabljala naprej... Jaz osebno sem proti, da se zgradi džamija.

Kako smešno je, da nekateri slepo sledijo politikom, kot so Jelinčič in kompanij :lach:
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 23. Dec. 2008 16:39

Pa še to. Punce nehajte metat religijo in državo v isti koš, ker je religija ločena od države.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 23. Dec. 2008 19:27

Jaz sem strpen človek, ampak povem vam pa to:

V VB imajo velike probleme, v Franciji imajo velike probleme, tudi v Nemčiji itd.

Primer:
V Angliji je prvo bila ena džamija, nato sta bile 2 itd...
Potem so zgradili in zahtevali vedno večje komplekse. Največji islamski kompleksi so večji od največje katedrale v VB. Muslimani so zahtevali vedno več in vedno več...V šolah lahko njihovi otroci 5x med poukom odidejo iz razreda in molijo.
Zdaj muslimani zahtevajo svoje izobraževalne ustanove ločene od države in še veliko več...zanima me kje se bodo ti pritiski končali.

Pomembno je tudi dejstvo, da je vedno več kriminala prisotnega med Muslimani.

''Abdalla Yones, was convicted of murdering his 16-year-old daughter Heshu after she formed a relationship with a Christian boyfriend. ''
TOSHIBA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a TOSHIBA » 23. Dec. 2008 19:50

Jaz sem proti đamiji...

Ker kot opisuje post pred mano; muslimani zagrabijo celo roko, in ne prsta ki ga jim država ponudi...

Poleg tega pa to ne bo verski objekt (le kdo vrjame tej pravljici), ampak bo služil pred vsem v politične namene...Jaz tko mislim.
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 25. Dec. 2008 13:57

Zakaj naj ne bi meli džamije? Kaj pa majo muslimani v tej državi? Če obstaja tud pravoslavna cerkev poleg katoliške, pa naj bo še džamija..že to da se rome tok preganja je sramota za Slovenijo, da so pa razni referendumi in ne vem kaj še potrebni za eno džamijo pa ne razumem.
Tako kot ostalim neki pomeni božič pa velika noč, tako majo muslimani svoj bajram in je zelo grdo da se ob takih praznikih valjajo po nekih telovadnicah. V džamijah majo svoj prostor namenjen molitvam in ne vem zakaj si ne zaslužijo da bi to meli tudi tu.
Js sm muslimanka pa nism bogvekako verna..kot otrok sm z veseljem hodila k verouku, zdej mi pa vse to skor nč ne pomeni, enim pa...pustite jim.
Meni se tudi zdi nesmiselno da bi se slišala molitev po celi Ljubljani, ampak to je 5x na dan in to se sčasoma odmisli, ker je sama Lj že zaradi prometa tok hrupna. Ampak eni pač radi pretiravajo..
Sploh ko berem določene prispevke s sporočilom da muslimani ne spoštujejo slovenske kulture..sej men tud ni všeč da folk ki je že 20-30 let tu ne zna govort slovensko, ampak to ni nespoštovanje slovenske kulture. Pač ni jim blo treba znat in se niso naučili. Tisti, ki pa se niti tolk ne potrudijo da ko grejo v banko al na občino al kamorkoli, pa da jim enga stavka ne rata spacat skupi, to so pa sam eni primitivci in zaradi takih sm že js večkrat živčna ratala. Pa sm bosanka.
Drgač pa roko na srce, se da shajat z nami. :)
Uporabniški avatar
veneficus pupa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a veneficus pupa » 03. Jan. 2009 12:42

/\/\4t3j napisal/-a:''Abdalla Yones, was convicted of murdering his 16-year-old daughter Heshu after she formed a relationship with a Christian boyfriend. ''

Moj dedi se je skregu z mojim fotrom, ker se z mojo mt nista cerkven poročila..in te zamere so trajale celo življenje..
in še s svojim drugim sinom se ni pogovarju, ker eno nedeljo ni šu na mašo..

Sm samo hotela povedat, da imaš v vsaki veri čudake in skrajneže.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 03. Jan. 2009 13:27

veneficus pupa napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:''Abdalla Yones, was convicted of murdering his 16-year-old daughter Heshu after she formed a relationship with a Christian boyfriend. ''

Moj dedi se je skregu z mojim fotrom, ker se z mojo mt nista cerkven poročila..in te zamere so trajale celo življenje..
in še s svojim drugim sinom se ni pogovarju, ker eno nedeljo ni šu na mašo..

Sm samo hotela povedat, da imaš v vsaki veri čudake in skrajneže.

Prepir in umor otroka je razlika veš?

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]