Džamija?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Si za izgradnjo džamije?

Ne!
71
53%
Da, zakaj pa ne?!
57
42%
Da, ampak ne v Ljubljani. (Bolj primeren se mi zdi kakšen drug kraj, npr. Jesenice)
7
5%
Skupaj glasov : 135

Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 11. Dec. 2008 14:03

*purple* napisal/-a:aja?zdej pa mal obračaš...Na začetku kukr jst vem si jasno posploševala, da se da pri usakemu ugotovt na podlagi priimka katere vere je.če človeka poznaš in se z njimi pogovarjaš je pa to že druga zgodba :) :wink: Torej ne drži tisto kar si prej pisala, očitno.

Ma kakšna druga zgodba? Kje si pa to staknila? A res nimaš kej drugega za komentirat? Govorila sem o "brskanju" lastnikov na internetu. In o tem, da sem si zapomnila priimke zaradi tega, ker ful debatiramo in se zajebavamo. Nevem kje si ti sklepala na kaj drugega?

Utrujaš, *purple*, ampak okej, če ti to paše...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Dec. 2008 14:16

MilkyWay napisal/-a:
*purple* napisal/-a:aja?zdej pa mal obračaš...Na začetku kukr jst vem si jasno posploševala, da se da pri usakemu ugotovt na podlagi priimka katere vere je.če človeka poznaš in se z njimi pogovarjaš je pa to že druga zgodba :) :wink: Torej ne drži tisto kar si prej pisala, očitno.

Ma kakšna druga zgodba? Kje si pa to staknila? A res nimaš kej drugega za komentirat? Govorila sem o "brskanju" lastnikov na internetu. In o tem, da sem si zapomnila priimke zaradi tega, ker ful debatiramo in se zajebavamo. Nevem kje si ti sklepala na kaj drugega?

Utrujaš, *purple*, ampak okej, če ti to paše...

kje si pa spustila tisti del, da lahko po priimku ugotoviš kakšne vere je kdo??

vem da utrujam,ampak nič več kot ti :)
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 11. Dec. 2008 14:18

^^sm ti že kar nekajkrat razložila in se mi res en da še 1x...
Za razlago si lahko še 1x moje poste prebereš...
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 11. Dec. 2008 14:41

Sm za džamijo,nej majo minaret,samo ne 40metrski.A so nori!Sej redkokera stolpnca je tok visoka pr ns.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Dec. 2008 16:44

*purple* napisal/-a:[
kako pa veš, da niso isti?
muslimanska vera je sama po sebi kruta in če si dost pod njenim vplivom, potem lahko kaj hitro postaneš podoben tistim v iraku.
Pač, muslimanska vera gre v več skrajnosti, ki jih dandnaes ne podpiramo in res je, obstaja tudi bojazen, da se nebi kaj hujšega razvilo.
križarski pohodi so bli......Zanima nas kaj je zdej in kaj bo v prihodnosti....

eh dej dej. a krščani pa niso na kole natikali? to je pa ja čist prijazn način da te usmrtijo. al pa da te na grmadi zažgejo je tudi najbrž čisto humano. da še vedno v nigeriji na veliko izganjajo hudiče in pobijejo nevemkoliko otrok, ki naj bi bili bojda obsedeni je čisto kulturno. da je vsake tolko par duhovnikov izgnanih na madagaskar zaradi spolnega nadlegovanja je pa itak laž. zadnjič sem bla v cerkvi. razmišljam da bi šla onega simpatičnega soseda mal za ritko grabit.
sicer banalen primer...ampak ne mi trosit o krutosti islama, ker nima krščanska cerkev nič manj masla na glavi, kvečjemu več. in še vedno uporabljajo nadvse krute in represivne ukrepe za uvajanje krščanstva. ampak ker amerika (tu izpostavljena kot največji medij širjenje ksenofobije in islamofobije) zaenkrat še ne obsoja krščanstva slovenčki ševedno ritke stiskajo, ko se jim omeni islam.
botte no resni. islam je glih tko kot vsaka druga vera. pa kaj mislite da se bo zdej zgodilo? da bote v bureku antraks fasali kr naenkrat? pa kaj če ne bodo v džamiji samo molili. čisto logično se mi zdi da uporabljajo prostor tudi za druženje in drugačne oblike ohranjanja svoje kulture.

če v arabskem svetu ne bi bilo ogromnih količin nafte tudi vse anti islam propagande ne bi bilo. kar se terorizma tiče sem pa še vedno mnenja, da muslimani niso posebno nasilen narod, nič bolj kot drugi narodi.
ampač če dregaš v osir lahko, logično, pričakuješ da te bodo ose popikale.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Dec. 2008 16:51

spet govoriš kaj je bilo....Mene zanima kaj je zdaj in kaj šele bo!
In krščanska vera v tem momentu še zdaleč ni primerljiva z islammom, glede na to kaj se dogaja po svetu!pa ne samo to, kot sm že omenila, ženske in vse..
Itak, nekateri boste rekli, da so one tega navajene..ja bulšit, verjamem, da jih v takem sistemu bolj malo uživa!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Dec. 2008 16:58

draga moja, represivno širjenje krščanske vere in zlorabe v cerkvi so čisto aktualen pojav.
kar se pa zatiranja žensk tiče je to dosti bolj povezano s samo politiko, kot pa dejansko vero. in vso ostalo nasilje je prav tako predvsem posledica političnih razmer. potem se pa politične ideje podpihuje z vero. vedno se je in najbrž se vedno bo. konec koncev tudi v bibliji piše par absurdnih in verjamem da majo tudi ostale vere nekatere zapovedi, ki se nam zdijo nesmiselne, zastarele ipd.

mah sej, brezveze. ljudje smo pač svašta in svega- fobi in tako je to.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Dec. 2008 17:12

ja nevem kakšno politično vezo ima to, da more ženska hodt od nog do glave cela pokrita in se more še ljubi bog pokrita kopat če se hoče :roll: Nevem kakšno vezo ima politika s tem, da se ženska sama ki je oddana ne sme pogovarjat z moškimi sama in tako naprej.nevem kakšno vlogo ma to, da skor nč ne sme??Politično ali ne, islam to predstavlja in oprostite ampak men to v tem stoletju ni več normalno..in še vedno se čuje manj krščanskih incidentou, kot pa islamskih, remeber o le teh poslušamo usak faking dan, pa nima veze irak, bosna, tralala...islam je islam, tukej al pa tam!

sicer pa tko kot je ena prej napisala, tud jst preziram use verske ustanove, ker se preveč izkoriščajo v smislu, da folku perejo možgane.Jst med verskimi ustanovami in tistimi ki notr delujejo in samo vero vidim veliko razliko.Sama sem verna, ampak čist v nekem drugem smislu, kot ga narekuje naša cerkev in verjamem v tisto kar jst mislim, da je ne v tisto kar so oni rekli/napisali/zbasali!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 11. Dec. 2008 17:45

*purple* napisal/-a:ja nevem kakšno politično vezo ima to, da more ženska hodt od nog do glave cela pokrita in se more še ljubi bog pokrita kopat če se hoče :roll:

In kakšno vezo ma to s postavitvijo džamije? Nazaj na temo.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Dec. 2008 18:09

seveda ima.
1. politika ima vezo povsod. to je 1krat1.
2. razlike v interpretaciji korana med konzervativnimi in bolj liberalnimi državami so ogromne. v končni fazi je ravno al kajdin režim ponono uvedel nekatere najbolj rigorozne zahteve korana. pri nas skoraj nobena ženska ne hodi zakrita naokoli in ne verjamem da je samo tistih 5, ki sem jih do zdaj vidla v tradicionalnem oblačilu, muslimank. pa sej je o tem nekdo že pisal. prav tako so razlike v interpretaciji in sledenju zapovedim krščanstva med posameznimi državami ogromne.
ne verjamem da bo pri nas dzamija v tolikšni meri, iz arhitekturnega vidika, odražala kulturo, kot jo v bolj muslimanskih državah.
ena je napisala, da se bo ob pogledu nanjo zdelo, da si malo preveč južno zavil. to se ti zdi tudi če zaideš v fužine.
minaret bo pa mogoče res malo štrlel:) ampak ima vsaj neko kulturno vrednost, medtem ko jo druge bolj ali manj posrečene novodobne arhitekturne stvaritve povečini nimajo.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 11. Dec. 2008 18:18

*purple* napisal/-a:ja nevem kakšno politično vezo ima to, da more ženska hodt od nog do glave cela pokrita in se more še ljubi bog pokrita kopat če se hoče :roll: Nevem kakšno vezo ima politika s tem, da se ženska sama ki je oddana ne sme pogovarjat z moškimi sama in tako naprej.nevem kakšno vlogo ma to, da skor nč ne sme??Politično ali ne, islam to predstavlja in oprostite ampak men to v tem stoletju ni več normalno..in še vedno se čuje manj krščanskih incidentou, kot pa islamskih, remeber o le teh poslušamo usak faking dan, pa nima veze irak, bosna, tralala...islam je islam, tukej al pa tam!sicer pa tko kot je ena prej napisala, tud jst preziram use verske ustanove, ker se preveč izkoriščajo v smislu, da folku perejo možgane.Jst med verskimi ustanovami in tistimi ki notr delujejo in samo vero vidim veliko razliko.Sama sem verna, ampak čist v nekem drugem smislu, kot ga narekuje naša cerkev in verjamem v tisto kar jst mislim, da je ne v tisto kar so oni rekli/napisali/zbasali!

O ma veze, pa še kako. Je očitna razlika med muslimani v Bosni al pa muslimani v Iranu, Iraku..., ki so pa že bolj verski fanatiki, če mene vprašaš. Poznam ogromn muslimanov iz Bosne in nobena ženska ne hod okrog pokrita, ne umiva možu nog in nima prepovedi se pogovarjat z moškimi. Živijo čist tko, kokr ženske v Sloveniji :o
Zadnjič spremenil Yazmeen, dne 11. Dec. 2008 18:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 11. Dec. 2008 18:21

*purple*, tebi se določenih stvari res ne da dopovedat. Noben tvojega mnenja noče spremenit, prav, si proti postavitvi đamije, ampak ko se ti postavijo dejstva, enostavno rečeš "Ne, to ni tako." Pa sej si dovolj stara da se ozreš tudi onkraj naših meja in tistega, kar ti ponujajo na 24ur al pa ameriški mediji. Kako knjigo v roke, potovanje, ni vse tako na izi in črno belo, kot jih večina misli.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 11. Dec. 2008 18:41

danes bo na trenjih tema džamija. žal trenj ne bom gledal ker bom na sestanku enega upravnega odbora.

ampak v napovedniku piše, da je džamija brez minareta kot kava brez cigarete...

glede na to, da v lastni državi ne morem več skaditi čika ob kavi (v mojem primeru ob piru), oz. če to želim storiti, moram ven na mraz, predlagam, da gredo tudi muslimani molit ven (iz Slovenije), pa imajo lahko džamijo in minaret! :D :D :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Dec. 2008 18:46

Meni se zdi zanimivo (in hkrati absurdno), da v temi Različni stili (Moda) folk navdušeno ploska raznoraznim subkulturam, ker je baje svet veliko bolj pisan in zanimiv, če po njem hodijo metalci, panksi, hipiji in flešerji, hkrati se pa počutijo grozno ogrožene zaradi zakritih muslimank, ki so pa očitno drugačne na popolnoma drugačen, zastrašujoč način.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 11. Dec. 2008 18:47

Jochie napisal/-a:danes bo na trenjih tema džamija. žal trenj ne bom gledal ker bom na sestanku enega upravnega odbora.

ampak v napovedniku piše, da je džamija brez minareta kot kava brez cigarete...

glede na to, da v lastni državi ne morem več skaditi čika ob kavi (v mojem primeru ob piru), oz. če to želim storiti, moram ven na mraz, predlagam, da gredo tudi muslimani molit ven (iz Slovenije), pa imajo lahko džamijo in minaret! :D :D :D

Primerjava ubija. :roll:
Sicer pa kavo pijem brez cigareta ;)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov