Džamija?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Si za izgradnjo džamije?

Ne!
71
53%
Da, zakaj pa ne?!
57
42%
Da, ampak ne v Ljubljani. (Bolj primeren se mi zdi kakšen drug kraj, npr. Jesenice)
7
5%
Skupaj glasov : 135

Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 10. Dec. 2008 22:27

V Iranu so cerkve.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 10. Dec. 2008 22:29

ajaaa?? nikad čula :?
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 10. Dec. 2008 22:31

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Dec. 2008 22:34

ja in? to je problem oz. dobra volja irana! :D

pri nas so pa džamije...sicer so bolj podobne telovadnicam, ampak trenutno služijo svojemu namenu! :D
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 10. Dec. 2008 22:37

A ni tku, da je vera(Bog) prisotna vsepovsod? Zakaj rabš pol nek prostor kjer molš, če to ubistvu lahko delaš na wcju :D
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Dec. 2008 22:37

aja, še nekaj sem se spomnil...v mojih študentskih letih so dogradili ekonomsko fakulteto v ljubljani in sicer modro in lila dvorano... zaradi oblike smo ju krstili za džamijo! sicer ne vem, kako današnji rodovi imenujejo modro in lila dvorano, za nas sta bili džamija! :D
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 10. Dec. 2008 23:54

classy napisal/-a:http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=20451&postdays=0&postorder=asc&start=45

pa se zaroli čez stran

sm se zarolala in si dost natančn ogledala primerke napopanih cerkva... in prišla do ugotovitve, da me nobena od njih ne spominja na katoliške cerkve ampak bolj na džamije... to pa zato, ker so vse bolj al manj zgrajene v arhiketurnem stilu, ki se vklaplja v tamkajšnje okolje... in s tem predlog oz. stališče Joškota še bolj dobi na pomenu... prov, nej majo muslimani džamijo, ampak nej bo zgrajena na tak sistem, da se bo vklopila v naše okolje :!:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Dec. 2008 0:05

*purple*, preveč si pametna, da bi se lahko kosala s tabo... Kje sem sploh imela pamet, da sem sploh začela debato s tabo? Ker ti itak ni nič jasno, ker vedno trdiš svoje. Prav, trdi svoje, mene bk... Nočem spreobrnit tvojega mišljenja (vsako nasprotno mnenje ne moreš enačiti z željo, da te želimo spreobrniti).

Itak, da trdim svoje.A sem še kdaj trdila kej drugega? :)
Kako pa ti rečeš temu, kot skušat prepričat v nekaj drugega?
Nočete sprejet, dejstva da obstaja malo morje ljudi, ki so proti đamiji in to je to.

Niti te ne bom citirala glede teh tvojih ugibanj, da se je pa morda kakšen pravoslavc/musliman/katolik spreobrnil, ker je malo pretiranol. Dej mi ti povej, koliko je takih primerov? Niti ne dosti, a ne?

pa kdo je reku, da se je spreobrnu?a ti nism naštela primere, ki ti jasno povedo, da ti priimek ne pomaga nič pri temu, kakšne vere je kdo?
in ja valda, tud se spreobračajo.sicer ni bistvene razlike, ampak moja sestrična se je poročila s srbom in ker sta se želela poročit v cerkvi se je prekvalificirala v pravoslavno vero.Prej je bla seveda katoličanka.
tud to je možno, ne veš pa pri komu je to možno in ne morš posplošit.Če boš kšnega kdaj tkole obtožila, zna bit tud fajn jezen :wink:

Ma zaradi mene se lahko sprenevedaš, da je muslimanov samo nekaj par nepomembnih procentov. Tudi če bi jih bilo 0,01%, imajo pravico do svoje verske ustanove in mi jim tega ne bomo preprečili...

itak, da imajo, sam da ne motijo drugih...

Iskala? Ni ti treba. In tudi pričakovala sem tak tvoj odgovor. Če ti pa vsaj malo logika deluje, ne boš predvidevala nekaj v tri dni.

zakaj bi iskala, če me ne zanima?sej nism ti ki iščeš po netu lastnike slaščičarn in podobnih zadev, da lahko pihneš v tri krasne, kakšne vere so, glede na to da imajo trije od tvojih naštetih po usej verjetnosti makedonski priimek in lahko izhajajo iz pravoslavne vere, ti si jih pa kar poenotila, da so muslimani. :lol:

Ja, js sm rekla. A sm slučajno kje naredila navednice, v oklepaju napisala avtorja in s tem pokazala, da je to povedal kdo drug? Ma dej beri med vrsticami dej...

sem povedala, da jst tega nism rekla...napisano je blo izpod tvojih prstov, namen pa mislm da je bil jasen, sam pač, ti ni ratal.

Zaradi mene lahko pretiravaš, če ti je tako ljubše.

če bi spremljala mal okolico bi ti blo use jasno punca!
Država je pripravila izobraževanje za brezposelne za delovno mesto grabinca....In od vseh nevemkolk brezposelnih slovencev, se jih je mislm da prijavilo khm...Lahko govorimo o dvomestnih številkah...Torej?

In po vsem tem, kar si zdej napisala, jim država po tvojem mnenju še popušča, kajne?

ja popušča ja!ker sprejmejo čist usakogar in ne morjo nadzorovat ne njihovega dela ne njihovih delovnih okoliščin!in zato tak kaos!

Ne, ne želim te prikazati v taki nestrpni in sovražni luči. V taki se kažeš sama.

Uf, daleč od tega!vsak ki me pozna, jasno ve kakšna sem.Me ne skrbi, da bi se komu zdela nestrpna ali karkoli.Kaj pa si misli tvoja malenkost o meni, pa ti povem, da mi kratkomalo dol visi :D

To s priimki je prišlo ven, ker je *purple* rekla, da je v Sloveniji malo muslimanov. In kot primer sem ji hotela dat par priimkov, par primerov (fast foodi), kjer jih lahko opaziš. In na koncu vidiš, da jih je kar nekaj, ki si zaslužijo đamijo.

še kar posploševanje? :D

a_pikica_a napisal/-a:Sej res, noben ne reče kako bi kebabe vrgu ven iz države Takrat so dobri pa ne motijo eh

Ni razloga, da bi me kebap motil :) zarad mene pa tud lahko zaprejo...se je še Hors pa Mac :D

marypa napisal/-a:v imenu krščanstva se je dogajalo(preteklik), ta islam je pa še kar aktualen;

se strinjam!
Krščanske vojne SO SE dogajale, islam pa še kar dogaja, usak dan..Nimam sicer statistike kolk je mrtvih, ampak mislm da bo hmal tam tam če že ni :wink:

micamaca napisal/-a:sm se zarolala in si dost natančn ogledala primerke napopanih cerkva... in prišla do ugotovitve, da me nobena od njih ne spominja na katoliške cerkve ampak bolj na džamije... to pa zato, ker so vse bolj al manj zgrajene v arhiketurnem stilu, ki se vklaplja v tamkajšnje okolje... in s tem predlog oz. stališče Joškota še bolj dobi na pomenu... prov, nej majo muslimani džamijo, ampak nej bo zgrajena na tak sistem, da se bo vklopila v naše okolje

jp, se strinjam!pa z jochiem tud....
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 11. Dec. 2008 0:33

micamaca napisal/-a:sm se zarolala in si dost natančn ogledala primerke napopanih cerkva... in prišla do ugotovitve, da me nobena od njih ne spominja na katoliške cerkve ampak bolj na džamije... to pa zato, ker so vse bolj al manj zgrajene v arhiketurnem stilu, ki se vklaplja v tamkajšnje okolje... in s tem predlog oz. stališče Joškota še bolj dobi na pomenu... prov, nej majo muslimani džamijo, ampak nej bo zgrajena na tak sistem, da se bo vklopila v naše okolje :!:

:lach: To pa moram nekaj na to temo povedati.
Včasih sem dosti hodil na razne dogodke, seminarje, forume, diskusije. Delal sem v nekem znanem Slovenskem podjetju, ki je organiziralo razne dogodke.
Pač pridejo neki "pomembneži" iz določenega kroga gospodarstva in debatirajo in izmenjujejo svoja mnenja povedo kaj je novega in kaj ni.
Pač kao neka Smetana ali Elita Slovenska(velike črke sem napisal sarkastično...da se ve kako pomembni so ti vrli gospodje ali dame) in nabijajo in se itak nikoli nič ne zmenijo o ničemer, ker vsak v svojo smer štrik vleče. Ampak kdaj pa kdaj potegneš ali dobiš tudi kakšno informacijo zase...pa konec koncu tudi koga spoznaš tam in navežeš neke stike za naprej morda...
No in ko je ravno govora o Ljubljani in te stvari...bil na nekem dogodku kjer je bila tema: Urbanizem v Ljubljani...
Dejansko je toliko nekega krega okoli vsake malo večje novo gradnje, da se zavoljo tega popolnoma nič ne premakne.
En trdi to drugi tisto...in v Ljubljani se desetletja ni zgodilo skorajda nič in tudi ni neke načrtne politike in smeri. Vsak nekaj po svoje gradi in ima neke svoje projekte. Razpiše se nek razpis za načrte in projektiranje...se plača ogromne denarje in razdeli nagrade...in preden se začne graditi objekt pride nekdo ki mu pa nekaj ni všeč in se potem zaplete in gre potem še preden se sploh kaj začne graditi ali premikati vse v vodo. In arhitekturno je Ljubljana tudi za moj okus smešna in totalno adijo. Zdaj je sicer Janković uletel in ima neko svojo vizijo in fura svojo pot...dobro vsaj nekaj se je začelo premikati...ampak človek je očitno podcenjeval situacijo v Ljubljani...saj vidite koliko projektov se sploh še začelo ni delati in je njegova napoved dosti na krhkih temeljih sedaj...ampak kapo mu dol...se človek matra in je zagrižen in vztrajen pri svojih ciljih in mu bo vsaj nekaj uspelo premakniti in narediti.
Malo mi je smešno, ko človek omeni, da pa ne spada v naše okolje džamija...meni osebno se zdi skorajda ena izmed lepših stvaritev, ki bo nastala v zadnjem času v Ljubljani. :lach:
Malo se peljite po Ljubljani in poglejte zgradbe okoli sebe. Kot da bi nametal bajte iz ne vem kje vse...mislim če kdo lahko temu reče estetika in neka prostorska ureditev pol pa res nima okusa za lepoto oziroma neko estetiko. In če kdo morda dvomi v moje razmišljanje naj povem, da se v bistvu vsi arhitekti in podobni v tej stroki zgražajo nad stanjem Ljubljane in kaj se dela in dogaja v njej na tem področju. Vsaj v tem so si složni, če si že drugje niso, ccc :lol:
Tako da govoriti, da bo neka džamija iznakazila izgled Ljubljane in oskrunila njo samo je meni osebno smešen argument...mi pač ne vzdrži.

Hmmm...ja Ljubljana je arhitekturno popolnoma neurejena in je neko skrpucalo...toda mi vam ne pustimo zgraditi džamije v kateri bi naj vi molili zato, ker boste iznakazili Ljubljano...wtf? :gruebel:
A ni lažje povedati, da ste skenofobični in da se bojite, da bodo morda čez par let podstavili bombo na glavno avtobusno postajo v Ljubljani? Saj ne bodo rabili daleč hoditi....Parmova je dosti blizu...kakšnih 200-300m stran :wink:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 11. Dec. 2008 10:32

ryu10kyu napisal/-a:... Malo mi je smešno, ko človek omeni, da pa ne spada v naše okolje džamija...meni osebno se zdi skorajda ena izmed lepših stvaritev, ki bo nastala v zadnjem času v Ljubljani. :lach:
Malo se peljite po Ljubljani in poglejte zgradbe okoli sebe. Kot da bi nametal bajte iz ne vem kje vse...mislim če kdo lahko temu reče estetika in neka prostorska ureditev pol pa res nima okusa za lepoto oziroma neko estetiko. In če kdo morda dvomi v moje razmišljanje naj povem, da se v bistvu vsi arhitekti in podobni v tej stroki zgražajo nad stanjem Ljubljane in kaj se dela in dogaja v njej na tem področju. Vsaj v tem so si složni, če si že drugje niso, ccc :lol:
Tako da govoriti, da bo neka džamija iznakazila izgled Ljubljane in oskrunila njo samo je meni osebno smešen argument...mi pač ne vzdrži.

ok, tole je že debata za kakšno drugo temo ampak vseen... boli mene patak kva si ti takozvani novodobni arhitekti mislijo o Ljubljani... oni so za moje pojme totalni buzeranti, ki se samo preseravajo s svojimi skrajno nefunkcionalnimi, na pogled ogabno grdimi in popolnoma brezdušnimi "kreacijami"... prov želodec se mi obrača ko slišm kakšnega arhitekta pametovat :tot: ... lohk bi naštela malo morje idej oz. primerov totalno sfaljene novodobne arhitekture v naši prestolnici... večina teh projektov se zaradi spomeniške zaščite obstoječih bajt hvalabogu ni realizirala (recimo Kolizej... tisto kar naj bi tam nastalo če bi zrušli kolizej je neki najgršga, kar sem kdajkol vidla... da ne govorim o kakšnih novodobnih stanovanjskih blokih in bajtah, fuuuuuuuj)... edini arhitekturno relativno posrečen konec je po moje WTC in okolica...

kar se pa džamije tiče... v bistvu me kej dost ne briga kako bo zgledala, ker je itak relaitvno skrita... moti me pa, da hočejo v nebeške višave gradit un njihov minaret, ker to je pa že precej očiten in moteč poseg ki ne spada v naše okolje :!:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Dec. 2008 11:16

Res ne vem, zakaj bi minaret bolj kazil okolico kot zvonik. In v bistvu je od daleč relativno težko presodit, ali gre za minaret ali za zvonik.
Na Dunajski je ena cerkev z okroglim turnom in morala sem nekajkrat resno tja zijat, da sem videla križ na vrhu in se prepričala, da džamije še vedno ni, ker sem se že bala, da je cela afera šla mimo mene :)
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 11. Dec. 2008 11:27

^ npr. zato ker če bi bla tujc bi bla moja prva ideja ko bi vidla minaret "aaaa :eek: , a sm se slučajno mal predeleč na jug zapelala"
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 11. Dec. 2008 11:31

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
*etty*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *etty* » 11. Dec. 2008 12:04

Jaz sem proti džamiji!

Imajo molilnice, pa naj jih uporabljajo. Jaz bi še naše cerkve dala počasi rušit.

Vera je dobra, toda ustanove, ki si vero predstavljajo po svojem okusu so zanič, torej so vse cerkve, vsi kompleksi v lasti cerkve zanič in ravno tako je z džamijami.

Dejstvo je, da kdor misli da bo džamija namenjena samo molitvi - ta živi v zmoti. Mislite, da so nekateri donatorji (šejki) tako neumni, da bodo prispevali ogromne količine denarja zato, da bodo muslimani notri samo molili. Potem ste res zelo naivni. Bolje, da se gradnja prepreči, kot pa da se čez par let pokažejo kakšne hudo negativne posledice te odločitve. Očitno marsikomu ni jasno, da je džamija središče kulturnega in "drugačnega" življenja muslimanov v državi. Tudi v Bosni imajo džamije, pa se notri samo ne moli, ampak prirejajo tudi drugačne vrste srečanj.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 11. Dec. 2008 12:09

Nekatere že rahlo bolestno skrbi za podobo Ljubljane, ki bo seveda po izgradnji džamije izgubila svojo tradicionalno podobo, kar bo vplivalo tudi na to, da bomo Slovenci sčasoma izgubili svojo narodno identiteto, in nas bodo ti muslimani vse prevzeli, dobre duše spreobrnili, tiste, ki se ne bodo dali podkupiti pa ubili. Če se zgradi džamija to pomeni konec poštenemu, Slovenskemu, krščanskemu narodu.

Jaz sem sicer proti gradnji džamije kot religijskega objekta, zato, ker sem proti religijskemu pranju možganov. Ampak potem bi morala nastopiti še proti vsem krščanskim cerkvam in predem bi mi karkoli koristnega sploh uspelo, bi bila že nekajkrat na grmadi. Včasih je pač boljše pustiti ljudem, da živijo z vero, v katero so jih indokrinirali, in če imajo to pravico kristjani, jo imajo tudi muslimani. Pa ne bullshitajte z neko skazeno podobo okolice, ki je v živo itak menda nikoli ne vidite, ker ta argument pač ne zdrži.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov