MilkyWay napisal/-a:Tako kot imajo lahko katoliki svojo katoliško cerkev, tako kot imajo pravoslavci svojo pravoslavno cerkev, tako kot ima lahko drekec pekec svojo školjko, tako imajo lahko tudi muslimani svojo đamijo.
Dejte bit malo manj sovražno nastrojeni do drugačnih. Vsak ima pravico do svojega objekta, kjer bo lahko molil in vsak ima pravico svojo molitev izvajat tako, kot se spodobi. Kakšna odprtost je to, če niste sposobni sprejet drugih, ki drugače razmišljajo in imajo drugačne navade? O kakšni EU govorimo?

če mene najprej uprašaš se jst že s samo EU ne strinjam!
drugič pa, nisem zasledila kakšnega pretirano sovražnega komentarja, razen tegale zadnjega s strani uporabnice sončk, ki žali slovence.
kot se je omenjalo že stokrat, nimamo nič proti đamiji kot verski ustanovi muslimanov, nimamo nič proti muslimanom (usaj jst ne), ampak moti pa me postavitev tega objekta v sam center ljubljane in zvoki, ki bodo odmevali iz njega.
svoje mnenje sem skos izražala čist normalno, nežaljivo, nenastrpno, nisem pa tega tud ne zaznala pri drugih (usaj zadnjih postih).seveda pa obstajajo konzervativci in primitivci in teli so ravnotako katoliške vere ali muslimanske!in ena izmed teh se je ravno izpostavila:sonček...sori, ampak tale tvoj post pa še zdaleč ni bil na mestu!
In logično pri usaki stvari so ljudje, ki so za in tisti ki so proti.
Jst sm rekla, naj postavijo, meni je vseeno, ampak na nek prostor, ki ni v središču ljubljane ali kateregakoli večjega slovenskega mesta, pa zarad mene nardijo potem lahko minaret velk tud 200 metrou.
kr.ena..jst tud to upam, čeprav nevem če je možno sploh potem te stvari preprečt?vkolikor se bo to dogajalo, potem zakon o javnemu redu in miru naj ne velja tudi za "male ljudi", pa bom jst brez problema ob šestih zjutri na ves glas pri odprtih oknih nabijala Kitiča.
ampak, dejansko tega ne bom naredila, ker spoštujem ljudi, spoštujem sosede in skupnost v kateri živim in nebi želela nobenemu vsiljevat nekaj, kar mu ne paše.In ravno to je tudi problem pri postavitvi đamije na določeni lokaciji, da se gre za vsiljevanje.Najhuje je pa lahko sigurno enemu ki je konzervativen katolik in bo moral poslušat muslimanske "speve".Mogoče bi bile fužine, bolj primerna lokacija.....