Džamija?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
*purple* napisal/-a:kr.ena..prestavljaj si, da zraven tebe nekdo na ves glas navija neko glasbo, katere slišat ne morš.kako je lahko to neprijetno?
Jst tega pač slišat ne morm, sori, ni mi ušeč, sodi me.
In ne žeim tega poslušat ko bom v centru.vem, da bom zgleda morala, ampak strinjam se pa s tem ne.
Pač, lahko primerjam z rjovenjem.
Boga, ko boš v centru ne boš mogla tega slišat. A ti misliš da to traja ure?z Jochieom bi se tud jst delno strinjala.h arhitekuti Ljubljane to res ne spada, kakor tudi ne spada kmalu na novo zgrajena Emonika.Preveliko...
H&M pa Zara ravno tako ne sodita v center Ljubljane, pa vrjetno se ne zgražaš nad tem, a?Yazmeen, veš kako je?
Đamija bo v ljubljani, logično da se ljubljančani pritožujemo.Če bi stala v železnikih, verjetno nebi bili usi kar tako lepo tiho.si kar predstavljam če bi jo "posadili" v kakšen kmečki slovenski kraj, kakšni kmečki upori bi nastali.Žal, tko kot je jochie rekel, slovenci smo pač slovenci in ne pustimo, da kdo našo slovenskost moti.
Me zanima, če se kakšen nemusliman ki živi zabežigradom strinja z đamijo.Verjetno se tud Jochie ne, glede na to da bo ob prelepem poletnem večeru peljal drago na pico v Piazzo in bosta morala poslušat to.
In spet, a misliš, da to odmeva non stop?sončk....hehe, kaj misliš če jochie prihaja iz Krškega da ne more vedet kje je Parmova? Zanimivo, kako skušaš iz ljudi narediti nesposobneže, pa žal, ti še ni uspelo.Če gremo gledat tvoj post o blesavih gasilskih sirenah in njihovemu tulenju, se lahko tud kar nasmejemo no, fajn bi blo, da v primeru če nas kdo napade, vaša nebi tulila, pa bi videli kako bi bombe padale po vas.Samo v razmislek, recimo.
in ja Barje, sploh okoli rakove Jelše bi bla prava lokacija.Prvič, je največ muslimanou iz tistega konca (ali Fužine), drugič pa ni center.
Peticija za divja odlagališča..Mislm da tupoglavega in defektnega folka, ki meče stvari v naravo ne boš spremenil.
Tudi nestrpnega, kot si ti, ne.To je delo države, da se s tem ukvarja.Če ma čas se ukvarjat z đamijo, naj se pa še z divjimi odlagališči!
citipark je pa v celotnem šoping parku in se čist sklada z okolico.
Reči še, da se sklada s celotno Ljubljano, pa avtocesta tud zraven paše.ne ne živim v bližini bežigrada, usaj po cesti ne.zračne linije pa ni tolk.Če slišim vlak cerka 5-7 km stran in živalski vrt (sole, leve in opice) verjamem, da mi bo ob preddeževnih večerih uspelo ujet tud kakšen zvok iz đamije.in ne hvala, nočem ga.
Marsikdo noče zvonov iz cerkce slišat, pa jih, pa še vedno zvonijo.Kaj ima Niin fant s tem veze.jst sm citirala tist del, ki me v tem momentu zanima.če ga je pa pustila zarad tega je pa to samo njen problem.Ne moj ne, ne tvoj ne.
Od kadar redno obiskujem forum (zadnjih nekaj mesecev) sem ugotovila, kot mnogi ostali, da je Nia nestrpna in kar naprej preklinja ljudi iz juga. Žalostno, da jo jemlješ za zgled, sem mislila, da si pametnejša, sori. Kar se državljanstva tiče, še enkrat, vera je ločena od države, tu ne govorimo niti o jeziku, ampak o veroizpovedi.buubika..Če je ljubljana mesto z največ muslimani....Zakaj potem ne gledajo še po področjih in jo zgradijo še na tistem območju ljubljane, kjer je največ muslimanou, ne pa v OMG, center mesta?
Če je cerkev, OMG v centru mesta, zakaj đamija nebi smela bit? Veliko muslimanov je iz same Ljubljane.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
Ej, *puprle*, mal OT, sam me res zanima, kako lahko rečeš in s kakšno lahkoto "jebeš, smo pač nestrpni" ?! Ti veš, kam vse privede nestrpnost in koliko grozot je bilo in je še zaradi tega, ti pa to še podpiraš? Recimo etnična čiščenja in podobno je samo zaradi nestrpnosti do pripadnikov drugih ver ali rase.
Sori, mene na tvojem mestu bi bilo sram.
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Sej nestrpnost do muslimanov itak ne šteje, ker so to ljudje z zgrešenim pogledom na svet, vrednote in slovenske običaje, tko da se to ne smatra kot nestrpnost, ampak le realni pogled na situacijo. Ker je dejstvo, da če dobimo džamijo, v Sloveniji demokracije ne bo več. Zavladal bo islam.
-
MilkyWay napisal/-a:^^Js samo upam, da lahko tvoj post berem z ironičnim tonom
Mi tu
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
a_pikica_a napisal/-a:Boga, ko boš v centru ne boš mogla tega slišat. A ti misliš da to traja ure?
boga ravno ne bom, ker me nč ne bo bolelo (razen če me bodo ušesa), useeno pa ja mi je mučno tole poslušat.nisem iz tega sveta, ne maram te vrste spevov/glasbe/zvokov...Mogoče kšna Ceca al pa Kitič še, ampak tole pa žal ne.
H&M pa Zara ravno tako ne sodita v center Ljubljane, pa vrjetno se ne zgražaš nad tem, a?
Glede na to, da ne kupujem v Zari mi je čisto useeno kje stoji.H&M je pa na Čopovi, združen z ostalimi štcuncami, tko da čist lepo tja notr paše.
sicer pa še enkrat, je razlika med takimi ustanovami, in ustanovami ki oddajajo razne neprijetne za določene ljudi, zvoke.Kokrat naj še to ponovim, al mi boste napisal tle use možne supernove, obije in merkurje v ljubljani?
In spet, a misliš, da to odmeva non stop?
če dvakrat na dan odmeva je preveč.
Tudi nestrpnega, kot si ti, ne.
noup
Reči še, da se sklada s celotno Ljubljano, pa avtocesta tud zraven paše
glede na to, da je na robu ljubljane in v središču šoping placa, paše tja ja.paše tud teb, ko si greš kej kupt (ali ostale štcune drugje)
avtocesta pa še kako zraven paše.Me zanima kaj bi delala ko bi se vozila pet ur na šiht po mestnih ulcah.Pomoje bi bla že v polju
Marsikdo noče zvonov iz cerkce slišat, pa jih, pa še vedno zvonijo.
povejte, da vas moti, tko kot jst povem da me zvok iz đamije moti. vaš problem, če ste tiho.
Od kadar redno obiskujem forum (zadnjih nekaj mesecev) sem ugotovila, kot mnogi ostali, da je Nia nestrpna in kar naprej preklinja ljudi iz juga. Žalostno, da jo jemlješ za zgled, sem mislila, da si pametnejša, sori. Kar se državljanstva tiče, še enkrat, vera je ločena od države, tu ne govorimo niti o jeziku, ampak o veroizpovedi.
ne jemljem jo za zgled.Marsikje, oziroma pri skoraj večini sem se kregala z njo in bila spore, po zsjih in msnju.pa sva razčistili nekak se mi zdi.
Vzela sem samo njen citat, nikjer pa ne piše v citatu, da Nio podpiram.
Če je cerkev, OMG v centru mesta, zakaj đamija nebi smela bit? Veliko muslimanov je iz same Ljubljane.
ker spušča moteče zvoke in ker enostavno po mojem mnenju tja ne paše.
Ej, *puprle*, mal OT, sam me res zanima, kako lahko rečeš in s kakšno lahkoto "jebeš, smo pač nestrpni" ?! Ti veš, kam vse privede nestrpnost in koliko grozot je bilo in je še zaradi tega, ti pa to še podpiraš? Recimo etnična čiščenja in podobno je samo zaradi nestrpnosti do pripadnikov drugih ver ali rase.
mene ni sram, le zakaj?
Ker sem proti nečemu kar mi ne paše in kar se mi ne da poslušat?
Ker javno iozrazim proti mnenje in se vam zdi tako hudo diskriminatorno?
Ker sm ena redkih očitno, ki si upam povedat na glas, drugi pa samo šepetajo med sabo?
Ker imam negativno mnenje in se s tem ne strinjam?
Bi bilo lepše in boljše, če rečem da mi je kul, pa se ob tem zlažem?
Ja res, dandanes je opaziti, da te ljudje bolje sprejmejo če razmišljaš kot večino okolice in se jim podrejaš..Ampak žal, oglasila si se na napačnem naslovu.Vedno povem to kar si mislim sama in ne gledam, na to kaj si mislijo drugi in kaj si misli večina.Sicer pa večina se mi zdi, čeprav mogoče tule ni tega začutit, je podobnega mišljenja kot jaz...
drugače pa moja nestrpnost kot ti praviš, nima veze s tvojo mišljeno nestrpnostjo.Nisem terorist, ne ubijam ne mučim in ne poškodujem ljudi, ne sovražim ljudi in jih ne obsojam (etnična čiščenja Oh com on,sploh veš kaj pišeš??), kar sem mislim, da že miljonkrat napisala.
Samo pač če tako ne razumete tega, men se teh molitev ne da poslušat in mi ne sedejo v okoliš kjer se bodo dogajale.Žal, čas je da to sprejmete, da sprejmete moje odklonilno in proti mnenje in je.nevem kje je problem?Če tega ne maram, pač ne maram.
-
Ok, dej dovolj, meni se ne da spet na tako dolgo odgovarjat
Ja, mi sede it v BTC, se pa ne pritožujem ne nad đamijo ne nad njim ne nad avtocesto
Eno je, če te izključno motijo le zvoki iz đamije, rekla pa si da si nestrpna. In ja, nestrpnost lahko privede tudi do etničnih čiščenj. Ne vem zakaj si napisala "Oh, kam on" al kaj že, pa iz česa misliš da se je razvil holokavst in razna ostala čiščenja, iz ljubezni? Pač k temu pripomore predvsem norost liderjev, ne samo nestrpnost. Ne mislim tebe, da boš ustanovila Dachau, ampak nasploh tisti ki to počnejo so nestrpni. Vrjetno pa tebe (upam) nestrpnost do te meje ne bo pripeljala.
In ja, vem kaj pišem. Sem dobro podučena in razgledana. Mal si poglej Sudan pa Nigerijo se mi zdi, nisem pa sigurna.
Aja, pa kako ljudje bežijo prek morja v Yemen, prav zaradi etničnih čiščenj.
Ja, mi sede it v BTC, se pa ne pritožujem ne nad đamijo ne nad njim ne nad avtocesto
Eno je, če te izključno motijo le zvoki iz đamije, rekla pa si da si nestrpna. In ja, nestrpnost lahko privede tudi do etničnih čiščenj. Ne vem zakaj si napisala "Oh, kam on" al kaj že, pa iz česa misliš da se je razvil holokavst in razna ostala čiščenja, iz ljubezni? Pač k temu pripomore predvsem norost liderjev, ne samo nestrpnost. Ne mislim tebe, da boš ustanovila Dachau, ampak nasploh tisti ki to počnejo so nestrpni. Vrjetno pa tebe (upam) nestrpnost do te meje ne bo pripeljala.
In ja, vem kaj pišem. Sem dobro podučena in razgledana. Mal si poglej Sudan pa Nigerijo se mi zdi, nisem pa sigurna.
Aja, pa kako ljudje bežijo prek morja v Yemen, prav zaradi etničnih čiščenj.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ja saj vsakogar lahko motijo cerkveni zvonovi. Kr.ena je to že povedala, če se ne motim. Ampak ona za razliko od tebe ve, da je to čisto brez pomena. Vsakega človeka kaj moti. Če želiš živet brez motenj, ki bi jih povzročali ljudje okrog tebe, psokaj kufre in se odseli nekam na Kornate.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
*purple* napisal/-a: in se vam zdi tako hudo diskriminatorno?
Je diskriminatorno. Upoštevaj nasvet uporabnice sončk in preberi določeno knjižico.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
freaky napisal/-a:*purple* napisal/-a: in se vam zdi tako hudo diskriminatorno?
Je diskriminatorno. Upoštevaj nasvet uporabnice sončk in preberi določeno knjižico.
men se ne zdi diskriminatorno, če nekdo reče da mu nekaj ni ušeč.
če se pa vam, pa kaj naj rečem, vaš problem
a_pikica_a napisal/-a:Ja, mi sede it v BTC, se pa ne pritožujem ne nad đamijo ne nad njim ne nad avtocesto
Jst se pač pritožujem nad đamijo...Povem da me moti in to je to.Nardit pa itak nimam kej, tko da nevem čemu tako bunjenje.Mojega mnenja itak ne bo nihče spremenil, to že vemo.
Eno je, če te izključno motijo le zvoki iz đamije, rekla pa si da si nestrpna.
ne, to ste rekli vi.Na koncu po desetih postih vašega pisanja kako sm nestrpna, sem pač rekla, jebeš sem pač nestrpna.Ampak tako ne mislim, ker se do ljudi čist normalno obnašam.In prosim ljuba duša, ne mešaj etničnega čiščenja, teroriziranja in ostalih stvari z mano.Tak človek kot sem jaz, še komarje pusti prezimovat v sobi, da me pikajo celo zimo, kaj šele da bi karkoli storila človeku!
jst đamije ne povezujem z ljudmi, proti muslimanom, razen tistim zagrizenim in nasilnim, nimam nič.zame je lahko človek bel, rdeč, zelen, šekast, opečen, brez roke ali noge, brez ušesa ali očesa, lahko psoluša tehno al pa slake..Meni je vseeno.sodim človeka po tem kar on karakterno je, ne pa kakšne nardonosti/barve/stanu/in ostalega je.
na kraj pameti mi ne pade, da bi kakršnokoli zdraho naredila glede đamije.tema je pač bila v zvezi z đamijo, kaj si mislimo o tem, jst sm pa pač povedala da se ne strinjam in da mi to ne sede.če bo pa bo, a ne, kaj morem?Nisem Bin Laden da jo bom sestrelila, tud približno ne!
Tko, da prosim dekle, ne mi o etničnih čiščenjih...Take obsodbe zdele mi pa res niso všeč!Lahko se kregamo zakaj đamija ja in zakaj ne, da bi pa usakega ki bi bil proti le tej, sploh glede razloga kot ga imam jaz, povezovala z etničnimi čiščenji....to pa ni lih no!
Če želiš živet brez motenj, ki bi jih povzročali ljudje okrog tebe, psokaj kufre in se odseli nekam na Kornate.
Če bom nekoč imela dovolj denarja, se bom res.tam je lepo in mir
-
deniro - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
a_pikica_a napisal/-a:deniro toliko govoriš o islamu, potem veš, da islam priznava tako krščanskega kot judovskega boga
Hahaha... izjava tedna. Ženska, kje ti živiš? Oni ne priznavajo nobenega drugega boga, kot samo Alaha... to bi ti lahko bilo že jasno. Mogoče se sem pa tja najde kakšen mufti, ki za javno televizijo pove, kako so oni kao odprti do krščanske kulture in njihovega boga, vendar njihova splošna laična populacija nima toliko razširjenih obzorij, da bi priznavala tudi bogove iz drugih verstev ali kultur.
a_pikica_a napisal/-a:Kar se tiče arhitekture, lepo prosim, ne mi s tem, ker stolpnica BTCja res spada v Slovenijo
Omg!! Glej, glupa si! Kot prvo: BTC ni nikakršna stolpnica, lepo te prosim! In kot drugo: ne moreš enačiti džamije, ki velja za versko, kulturno, in politično središče, z nekim nakupovalnim centrom! Svaka ti čast za take izjave!
S tabo se ne bom več ubadal, ker se mi zdiš preplitka!
Sicer pa... ne vem zakaj bi morala Slovenija ustreči muslimanom, če se še predstavnik njihove vere v Sloveniji - mufti, ni naučil slovenskega jezika! Če pravijo, da je Islam v Sloveniji prisoten že 30 let, potem bi lahko prevedli Koran tudi v slovenščino... njihov predstavnik, vodja bi lahko znal slovensko, obred bi lahko tudi izvajali v slovenščini! Ampak NE... obred bo seveda potekal v arabščini ali v t.i. današnji bosanščini.
Da ne omenjam tega, da je krščanstvo na naših tleh prisotno že 2000 let. Evropa se je skozi vsa ta obdobja razvijala v znamenju krščanstva in ne islama!
Poleg tega islam v Sloveniji ni avtohtona vera kot krščanstvo! Zato cerkev sodi na vsak hrib, vas, selo. Vsaka slovenska vas ima tudi cerkev, pa če je to največji kretenizem al pa ne, tko pač je.
Če hočejo zgradit džamijo, katera v Slovenijo ne sodi (zakaj, sem že nekajkrat navedel), posiljujejo vse Slovence, da sprejmemo njihovo vero za našo. To je tako kot, da bi zgradili patriarhat pravoslavne cerkve ali pa nek azijski tempelj. S tem torej potrdiš neko vero na nekem področju. Ne pozabite, da vera pogojuje način življenja, zato nam posiljujejo tudi svoj način življenja! Pa tudi zato, ker se jih večina ne prilagaja... (sem že zgoraj navedel primer o muftiju, ki ne govori slovenskega jezika)!
In glede same izgradnje: preden karkoli začnete kvasit, si raje preberite 18. člen zakonika o gradnji, iz katerega boste hitro razbrali, da džamije v standardni obliki v Sloveniji ne bo! Pa če se še tako po glavi mečete, da jo dovoljujete in podpirate njeno gradnjo. Uboge ovce, ki pišete kako sočustvujete z ubogimi musliji, ker nimajo svojega objekta za druženje. Ko da bodo vaše mnenje upoštevali... Veste koliko pomeni vaše mnenje državi? En mali k***c! Žal, a tako je.
Poleg tega pa je še en člen, ki pravi, da mora objekt biti v skladu z okoljem in kulturno dediščino. In ker pač džamija nikoli ni bila del kulturne dediščine v Sloveniji in bi taka kot sama grobo posegala v prostor in okolje, džamije v Sloveniji ne bo. Vsaj ne v klasični obliki. Naj imajo navadno hišo brez minareta. Sej lahko na vrhu eno strešno okno naredijo, da se bo globoko spoštovani muftić ven lahko, kot jesihar drl v bosanskem jeziku...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Kot prvo, deniro, ne bi ti škodl, če bi se mal lepš izražu, ker tud ti ne izpadeš prov zlo inteligent in uglajen s takimi izjavami in žaljivkami!
Pa ja, kot je jullia_ napisala, koran je preveden v slovenščino! In zakaj že bi oni mogl met svoje 'obrede' v slovenščini??? Če vsi muslimani molijo v arabščini?! A pr nas bi mogl pa (teb na čast) molt v slovenščini?! Itak bojo v džamiji sami muslimani zbrani, tko da ne bojo nobenga (teb podobnga) motl s svojimi molitvami v arabščini. To ne vem, kolk bogov oni priznavajo, vrjetn sam svojga, kot tud vse ostale vere. Nism še zasledila, da bi v kršačnski veri priznaval Alaha al pa Pozejdona!
Sicer se ti pa itak že na daleč vid, da problem sploh ni v džamiji, ampak maš ful odklonilen in negativen odnos do muslimanov na splošno. Sam, še dobr, da je to sam tvoj mnenje, ki večini nč ne pomen.
Pa ja, kot je jullia_ napisala, koran je preveden v slovenščino! In zakaj že bi oni mogl met svoje 'obrede' v slovenščini??? Če vsi muslimani molijo v arabščini?! A pr nas bi mogl pa (teb na čast) molt v slovenščini?! Itak bojo v džamiji sami muslimani zbrani, tko da ne bojo nobenga (teb podobnga) motl s svojimi molitvami v arabščini. To ne vem, kolk bogov oni priznavajo, vrjetn sam svojga, kot tud vse ostale vere. Nism še zasledila, da bi v kršačnski veri priznaval Alaha al pa Pozejdona!
Sicer se ti pa itak že na daleč vid, da problem sploh ni v džamiji, ampak maš ful odklonilen in negativen odnos do muslimanov na splošno. Sam, še dobr, da je to sam tvoj mnenje, ki večini nč ne pomen.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
deniro napisal/-a:a_pikica_a napisal/-a:deniro toliko govoriš o islamu, potem veš, da islam priznava tako krščanskega kot judovskega boga
Hahaha... izjava tedna. Ženska, kje ti živiš? Oni ne priznavajo nobenega drugega boga, kot samo Alaha... <-- Krščanstvo pa priznava vse ostale bogove? njihov predstavnik, vodja bi lahko znal slovensko, obred bi lahko tudi izvajali v slovenščini! Ampak NE... obred bo seveda potekal v arabščini ali v t.i. današnji bosanščini. <-- Arabščina je t.i. današnja bosanščina? 1.) Arabski jezik je daleč od srbskega, hrvaškega, slovenskega in ostalih, ki nekako ustvarjajo tvojo t.i. bosanščino. Verjetno sploh neveš kaj arabski jezik je in kdo arabci so.
Da ne omenjam tega, da je krščanstvo na naših tleh prisotno že 2000 let. Evropa se je skozi vsa ta obdobja razvijala v znamenju krščanstva in ne islama! Skoraj vsaka država v Evropi ima džamijo, čemu potem ta nesmiseln dodatek?
Če hočejo zgradit džamijo, katera v Slovenijo ne sodi (zakaj, sem že nekajkrat navedel), posiljujejo vse Slovence, da sprejmemo njihovo vero za našo. <-- Potem mene vsi prekleti Slovenci ali kdorkoli posiljujejo s krščansko vero in vseh ostalih ver, ker sem ateist. To je tako kot, da bi zgradili patriarhat pravoslavne cerkve ali pa nek azijski tempelj. Pravoslavna cerkev v Sloveniji je, prvo vedi nekaj potem pa blebleči Pri Tivoliju, čez železnico se lepo ogromno blešči, tudi njihov ogromen zvonik in njihova oblika križa, pravoslavcem pa se pustiš "posiljevati" z njihovo vero?(pa četudi je sorodna z krščansko, si jo sam omenil.)
sem raje izbrisala zadnje besede..
P***a še kot pomembno v turizmu jo omenjajo..
http://www.ljubljana.si/si/turizem/znam ... fault.html Ti pa boš tle ves pameten zinil, kaj bi bilo, če bi jo zgradili.. neveš niti kaj maš v lastni državi, ki jo tako poveličuješ in poskušaš "zaščititi"..
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 09. Dec. 2008 23:40, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
uf....kolko enga sranja je pa v tej temi.
js se z dzamijo cisto strinjam, mislim, da slovencem ne bo krona z glave padla, če bodo muslimani dobili svoj prostor.
nekoliko me, zgolj iz arhitekturnega vidika, moti le 40m minaret, ki pa bo z novimi OPPnji, najbrz lepo kontrastiral novemu potniškemu centru. sej ok...kulturna dediščina, vse lepo in prav. treba je ločevat prostor kjer naj bi se kulturna dediščina ohranjala in kje so dopuščene svobodnejše arhitekturne stvaritve. lokacija, ki je določena za džamijo se mi ne zdi sporna. dosti bolj sporne so ostale stvari, ki se bodo v ljubljani še gradila. zgradbe, ki nimajo nobene kulturne vrednosti ampak bodo tam grajene zgolj in samo zaradi profita.
aja...*purple*....dosti raje poslusam speve (mimogrede 2 tedna v indiji sem se 5krat na dan čisto fino počutla ko je bilo takozvano 'dretje' na vrsti, res da je okolje drugacno, ampak pri vseh možnih odlokih o onesnaževanju okolja s hrupom, po mojem vseeno ne bo tako zelo moteče) kot pa ceco al kaj si ze omenjala, bog ne daj mile kitic, ma niti toše proeski.
kar se tiče čisto arhitekturn.-urbanističnega vidika. prav tako ne vidim nobene večje nevarnosti za iznalaženje dela ljubljane, kjer se zdaj gradijo bavarska vrata, novi lpp center in se marsi marsi kaj.
js se z dzamijo cisto strinjam, mislim, da slovencem ne bo krona z glave padla, če bodo muslimani dobili svoj prostor.
nekoliko me, zgolj iz arhitekturnega vidika, moti le 40m minaret, ki pa bo z novimi OPPnji, najbrz lepo kontrastiral novemu potniškemu centru. sej ok...kulturna dediščina, vse lepo in prav. treba je ločevat prostor kjer naj bi se kulturna dediščina ohranjala in kje so dopuščene svobodnejše arhitekturne stvaritve. lokacija, ki je določena za džamijo se mi ne zdi sporna. dosti bolj sporne so ostale stvari, ki se bodo v ljubljani še gradila. zgradbe, ki nimajo nobene kulturne vrednosti ampak bodo tam grajene zgolj in samo zaradi profita.
aja...*purple*....dosti raje poslusam speve (mimogrede 2 tedna v indiji sem se 5krat na dan čisto fino počutla ko je bilo takozvano 'dretje' na vrsti, res da je okolje drugacno, ampak pri vseh možnih odlokih o onesnaževanju okolja s hrupom, po mojem vseeno ne bo tako zelo moteče) kot pa ceco al kaj si ze omenjala, bog ne daj mile kitic, ma niti toše proeski.
kar se tiče čisto arhitekturn.-urbanističnega vidika. prav tako ne vidim nobene večje nevarnosti za iznalaženje dela ljubljane, kjer se zdaj gradijo bavarska vrata, novi lpp center in se marsi marsi kaj.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov