Džamija?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
TOXIC - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 11. 2009
inaa napisal/-a:odvisno...načeloma bolj proti kot za, če pa že pa naj bo arhitektura taka, da se bo zlila z okolico...
nevem zakaj je pri nas treba tok enga mencanja, naj se že končno zgradi al pa reče ne in bodo še naprej molil v telovadnicah.
reces ti, k se se sama ne mors odlocit...pa tud ne ves zakaj...stvari ne poznas dobro ocitno (ne z ene, ne z druge strani)..pac diskriminacija brez nekega pravega znanega razloga....vzgoja..predsodki..
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
inaa napisal/-a:odvisno...načeloma bolj proti kot za, če pa že pa naj bo arhitektura taka, da se bo zlila z okolico...
to vse skup se že predolgo vleče, v švici so nardil referendum (ok, oni tko al tko 90% stvari na referendumu odločijo) in se odločil da džamij ne bodo gradil PIKA, pa naj se zdaj razburjajo kakor vejo in znajo. nevem zakaj je pri nas treba tok enga mencanja, naj se že končno zgradi al pa reče ne in bodo še naprej molil v telovadnicah.
ma arhitektura taka ki se bo zlila z okolico...to je bulšit. s kako okolico se zlivajo hale v BTC?
http://www.mediade.si/en/images/iman/btc-01.jpg
k čemu bo pasal novi center emonika?
http://nepremicnine.si21.com/f/pics/Nov ... ka02_b.jpg
kam paše močerad?
http://www.mladina.si/mladina/200621/cl ... isplay.jpg
in v nedogled bi lahko še naštevala arhitekturne rešitve, ki se niti pod točko razno ne zlivajo z ničemer v svoji okolici. ljudje jih vseeno sprejemajo in jih smatrajo za fascinantne. mogoče bo pa đamija iz arhitekturnega vidika ena izmed njih.
nej jim že enkrat pustijo gradnje te đamije, me zanima kdo od vas bi hotu molit v telovadnici.
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Nisem ne za ne proti, ampak vsekakor pa odkar sem bila v hotelu v Istanbulu zraven ene izmed mosej, niti pod razno ne bi hotela, da jo zgradijo kjerkoli blizu mojega doma.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
meni se je pa zmeraj uno javkanje zdelo romantično. k dabi živel v 1001 noč
je pa res, da sem ga poslušala samo dva tedna, da sem navajena poslušat tisto žensko, ki na železniški napoveduje vlake, mulce pred 4ko ob treh zjutraj in me do zdaj še nič (razen sosedovega psa) ni posebej ganilo.
je pa res, da sem ga poslušala samo dva tedna, da sem navajena poslušat tisto žensko, ki na železniški napoveduje vlake, mulce pred 4ko ob treh zjutraj in me do zdaj še nič (razen sosedovega psa) ni posebej ganilo.
-
kepka - Cosmofrik
floribunda napisal/-a:meni se je pa zmeraj uno javkanje zdelo romantično. k dabi živel v 1001 noč
Uh, meni je pa grozno. Mestni hrup me ne moti, ampak tisti zvocniki na polno in AAJJAJAJJJjaAAAAAAAA navsezgodaj - vsakic mislis, da je nekaj narobe, da se je nekaj strasnega zgodilo in pades iz postelje. Ugh. No, sej tut Seherezada ne bi hotela bit
Upam, no da bodo to prilagodili v Ljubljani in da ne bo 30 zvocnikov na minaret montiranih.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
*mala* napisal/-a:Lady_Cristina napisal/-a:100% proti džamiji. sicer nisem verna, ampak oni lahko postavijo svojo džamijo kamor hočejo, če bi pa kdo hotel na primer cerkev postaviti k njim bi ga pa po mojem ubili /roko odrezali / jezik odrezali / kamenjali / v glavnem nekak bi nastradal... nekak ne vem zakaj so vsi tak hudo tolerantni do teh ljudi, ko pa oni niti malo niso.
Ene ste res... da ne rečem kaj.
A veste, da so tudi v muslimanskih državah cerkve??
No, pa da ponazorimo.
Pakistan- 97% muslimanov
Imajo kar precej cerkva. Seznam cerkev in katedral na wikipedii: KLIK, KLIK
Npr.:
Egipt 90% muslimanov
Seznam: KLIK
Turčija 99.8% muslimanov
Seznam: KLIK
In POZOR: to niso le majhne cerkvice, ampak tudi ogromne katedrale (če se lahko cerkve "primerjajo s katedralami", se pa lahko katedrala z džamijo).
Izziv: seznam cerkev po državah: dokažite, da nimam prav?
A ene res ne vidite dlje od svojega nosu?
To da je cel kup cerkva v muslimanskih drzavah je jasno. Ampak meni se zastavlja drugacno vprasanje. Ali oni dovolijo postavitev NOVIH cerkva. Pomojem da ne in da bi zelo tezko dobil dovoljenje za novo cerkev v teh drzavah. Poleg tega v Turciji ni 99.8% prebivalstva muslimanov.
Zadnjič spremenil Mahagonij, dne 10. Dec. 2009 20:29, skupaj popravljeno 2 krat.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
evva napisal/-a:Menim, da je tu zelo prisoten ta kompleks slovenske majhnosti, češ ta njihova džamija bo pa zdej ful izstopala v tej naši mali državici, pa kaj bojo rekli turisti, ko to zagledajo, pa ko tisto zavijanje slišijo? ...to je po moje glavni problem. Veliko pa seveda izhaja tudi iz vzgoje doma .
jaz bi tebi pod okno postavil pravega slovenskega kmečkega petelina, ki vsako jutro točno ob 5.00 zjutraj iz vsega srca zakikirika. Pa me zanima, kakšen kompleks slovenske majhnosti boš ti dobila!
-
kepka - Cosmofrik
TOXIC napisal/-a:ne mors primerjat Istanbula pa Ljubljane...
Hm, kje pa sem primerjala Istanbul z Ljubljano? Zivet zraven moseje (ali pa cerkve, ki besno zvoni ali pa stadiona kjer vsak dan ob 5ih zjutri vadijo Suicide Silence) v mojem svetu ni zazeljeno.
-
TOXIC - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 11. 2009
v Lj. zagotovo ne bo take in tako 'glasne', kot so v Istanbulu (kjer so vse z vec minareti), tud prostor je drgacn in pa dejstvo, da je na vsakem vogalu kaka, vrjetn dvigne visino oz. st. dB....al si bla pac sam na nepravem mestu ob nepravem cajtu...
@mahagonij: kdo pravi, da potrebujejo tm nove cerkve? mislis, da jim te ne zadostujejo? si pogledal sestavo prebivalstva, itd.? ocitno so tud te, k so zdj tm, nekoc dopustil in zgradil ane? sicer pa v Slo. se ne gre za novo - ampak edino, kar je tud razlika...
@mahagonij: kdo pravi, da potrebujejo tm nove cerkve? mislis, da jim te ne zadostujejo? si pogledal sestavo prebivalstva, itd.? ocitno so tud te, k so zdj tm, nekoc dopustil in zgradil ane? sicer pa v Slo. se ne gre za novo - ampak edino, kar je tud razlika...
-
kepka - Cosmofrik
TOXIC napisal/-a:v Lj. zagotovo ne bo take in tako 'glasne', kot so v Istanbulu (kjer so vse z vec minareti), tud prostor je drgacn in pa dejstvo, da je na vsakem vogalu kaka, vrjetn dvigne visino oz. st. dB....al si bla pac sam na nepravem mestu ob nepravem cajtu...
A ti govoris iz izkusenj, al mal na pamet? Prostor je drugacen? Ja, tm se zvok ful bl sir, k je vec morja naokol Si bil ze kdaj v Istanbulu? Kaj pa Teheran? Marakech, Rabat, Tripoli? Ker ze tole "da so vse z vec minareti" sploh ne drzi. Sam modra moseja ma 6 minaretov, obicajno jih imajo 1 - 4 (ja tut take z enim so). In so razlicne moseje v razlicnih drzavah, razlicno visoki minareti - sam uni zvocniki so ubijalski v vsakem primeru
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
to vse skup se že predolgo vleče, v švici so nardil referendum (ok, oni tko al tko 90% stvari na referendumu odločijo) in se odločil da džamij ne bodo gradil PIKA, pa naj se zdaj razburjajo kakor vejo in znajo. nevem zakaj je pri nas treba tok enga mencanja, naj se že končno zgradi al pa reče ne in bodo še naprej molil v telovadnicah.
Niso odločili, da se džamij ne bo gradilo, ampak da ne smejo imeti minaretov, ker se ne vklapljajo v njihovo arhitekturo in okolje.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Jz nimam nič proti gradnji, tko da kar se mene tiče, bi lahk komot mel tut pr nas eno džamijo.
Hehe, okej romantično se meni lih ne zdi, se je pa tut meni čist prikupilo. Sam za tko, na potovanjih ... za tle v Ljubljani si pa res ne predstavljam, da bi šetkala naokoli in bi kr naenkrat začelo allaaaahakbaaaaar. Ampak eh, sej bi se navadila tut na to. Bi pa pokvarlo un filing, ko prideš spet v kake take kraje in po dolgem času slišiš ta famozni zvok.
Drgač pa mene to "dretje" zjutri sploh ni zbudilo, tut če smo mel lih da ne čez cesto zvočnike namontirane (aleluja!). Je pa čez dan par takih lepih chillout momentov, ko smo hengal na terasici na sončku, tko grobo prekinlo.
floribunda napisal/-a:meni se je pa zmeraj uno javkanje zdelo romantično. k dabi živel v 1001 noč
Hehe, okej romantično se meni lih ne zdi, se je pa tut meni čist prikupilo. Sam za tko, na potovanjih ... za tle v Ljubljani si pa res ne predstavljam, da bi šetkala naokoli in bi kr naenkrat začelo allaaaahakbaaaaar. Ampak eh, sej bi se navadila tut na to. Bi pa pokvarlo un filing, ko prideš spet v kake take kraje in po dolgem času slišiš ta famozni zvok.
Drgač pa mene to "dretje" zjutri sploh ni zbudilo, tut če smo mel lih da ne čez cesto zvočnike namontirane (aleluja!). Je pa čez dan par takih lepih chillout momentov, ko smo hengal na terasici na sončku, tko grobo prekinlo.
Zadnjič spremenil miikena, dne 11. Dec. 2009 20:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov