Džamija?

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Si za izgradnjo džamije?

Ne!
71
53%
Da, zakaj pa ne?!
57
42%
Da, ampak ne v Ljubljani. (Bolj primeren se mi zdi kakšen drug kraj, npr. Jesenice)
7
5%
Skupaj glasov : 135

Uporabniški avatar
deniro
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a deniro » 11. Dec. 2008 22:28

Največji problem večine sodelujočih v tej temi je ta, da živijo nekje v oblakih, po principu "flower power" :roll: Ljudje, dajte se že enkrat zbuditi iz svoje fantazije, kjer je vse v najlepšem redu in se začnite zavedati realnosti. Vsi tisti, ki podpirate džamijo nimate pojma kaj vse to prinaša... ne gre se samo za verski objekt (boli mene patak za nek objekt... gre se za drug način življenja in kulturo, ki se bo začela tukaj razvijati).

Vse države, ki imajo džamije, vam lahko potrdijo problematične ekscese, ki se dogajajo v teh okoliših. Tudi zgodovina kaže, da se multietnične države slej ko prej znajdejo v težavah! Pravzaprav mi trenutno ne pade na pamet nobena država, ki zaradi tega ne bi imela težav.

Če bomo začeli sprejemati kulture izvenevropskih plemen lahko dojamemo, da se slovenstvu pišejo slabi časi. Ravno tako, kot se pišejo slabi časi Nemčiji, Franciji, Angliji... kjer imajo že nekaj desetletij probleme z islamskimi skrajneži. In namesto, da grejo omejevat širitev te kulture, jim oni nabijejo še džamije. Svaka čast!!!

Precej očitno je, da ste nekateri tukaj naivni otročarji, ki nimate pojma o zgodovini in se ne zavedate neizogibnega dejstva, da če se bo naredila džamija, bodo hoteli imet tudi svoje praznike (uradne!!), manjšinske pravice in ne vem še kaj vse. Nisem nek *fob, da se jih bojim, ampak recimo bobu bob: človeku daš prst, zagrabi roko! Tako bo tudi tokrat. Mi njim džamijo, oni še minaret zraven! Jim bomo dali enega, bodo hoteli še drugega.

Istega mnenja, kot ste nekateri tukaj, so bili včasih Parižani. Teli "svetovljani" se danes prebujajo z gorečimi avti na cesti! Jaaa.... hurrrraa... zakon tale multikulturalizem :roll:
Zadnjič spremenil deniro, dne 11. Dec. 2008 22:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 11. Dec. 2008 22:32

vprašanje: zakaj so predstavniki katoliške cerkve za džamijo?

zato, da bo javnost napade na pedofilske duhovnike prenesla na islamske teroriste! :D
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 11. Dec. 2008 22:33

deniro...

vsaj en pameten... ne morem verjeti, res ne. :)
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 11. Dec. 2008 22:41

Hm, da grem lepo po vrsti!
To, kar sem zdej gledala, se mi zdi skrajno žalostno, sploh govor Zmaga Jeliničiča. Če bi bila vodja oddaje, bi ga vrgla ven!

Linkica, če že pametuješ, se napiše krščanstvo in ne kristjanstvo.
Mimogrede, nisem muslimanka, pa podpiram gradnjo đamije. Spoštujem ustavo.
Prijetno me je presenetil (se ne spomnem imena), pač tisti, ki je rekel da katoliška Cerkev podpira gradnjo đamije. Vsak, ki obvlada malo zgodovine pa znanja o religiji, a ne deniro, bo vedel določene stvari glede islama in religij nasploh. Kot npr. Janez Pavel II., ki je rekel da so Judje naši starejši bratranci, muslimani naši mlajši.

deniro. Lepo se je povedalo, da muslimane v teh različnih državah ne moreš primerjati med seboj, ker imajo drugačno kulturno dediščino.
Pa še to. Skrajneži ne rabijo đamije za svoje napade.
Preveč očitno je, da si kretenski ksenofob (milo za drago)

Aja pa še hrvaški posnetek me je prijetno presenetil. :)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 11. Dec. 2008 22:42

Jochie napisal/-a:ja, danes bo telekom na muslimanih zaslužil! :D

Jaz sem isto razmišljal :lach:

To bodo pol jamrali, ko bodo račune dobili...pa nisi štel unih klicev, ko se je klicalo vse znance, da naj gledajo trenja in kličejo, da so za džamijo :rofl:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 11. Dec. 2008 22:45

Jochie napisal/-a:do katerega sogovornika?

ja sam državLjan repubLike SLovenije!

ja, ampak niste Slovenec! :D

Trudil se je govoriti po slovensko, to se je vidlo. Jelinčič pa si itak preveč dovoli.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 11. Dec. 2008 22:46

Jochie napisal/-a:do katerega sogovornika?

ja sam državLjan repubLike SLovenije!

ja, ampak niste Slovenec! :D

Ma dej no, za moje pojme je Jelinčič totaln primitivc, sploh ne vem, kva dela tak človk v politiki, k ni sposobn niti enga kulturnga dialoga :roll: Men je vse prej kot zabavn in za moje pojme on špila na karte primitivnga in nerazgledanga folka v Sloveniji, k mu sledijo k ovčke.

Ja deniro, a si vidu, kaj vse se v Zagrebu dogaja, odkar majo džamijo? :eek: Pa ne vem, kva mate prot minaretu, to je lih tko, k da bi bla cerkev brez zvonika. Sicer pa, tko k se je rekl, sploh se še ne ve, kako točn nej bi ta džamija zgledala, zato je brezveze tle neki ugibat in nabijat, kolk visok minaret bojo imel in kolk bo ta moteč.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 11. Dec. 2008 22:48

a_pikica_a napisal/-a:Prijetno me je presenetil (se ne spomnem imena), pač tisti, ki je rekel da katoliška Cerkev podpira gradnjo đamije. Vsak, ki obvlada malo zgodovine pa znanja o religiji, a ne deniro, bo vedel določene stvari glede islama in religij nasploh. Kot npr. Janez Pavel II., ki je rekel da so Judje naši starejši bratranci, muslimani naši mlajši.

Nekaj postov nazaj sem pripopal sliko kjer papež pavel II poljublja Koran.
Grem zdele zbrskati...
Tisti gospod je bil dr. Saje

klikni na povezavo in odpri datoteko:
http://www.shrani.si/f/47/ca/u41wtEi/doc1.doc

Tako, da kar se cerkve tiče in njihovega razmišljanja se že nekaj časa ve kakšno je.
:wink:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 11. Dec. 2008 22:52

Je pa tud mene presenetu Saje (pač ta predstavnik katoliške Cerkve), oz. se mi zdi ful lepo in spoštljivo, da kot predstavnik druge vere tko poziva in sprejema to pobudo za izgradnjo džamije :respekt:
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 11. Dec. 2008 22:56

Sem že pogledala, hvala ;)

Ne vem sploh kaj naj še rečem.
Glede drugih politikov pa takole; že skoraj smešno se mi zdi, da izobraženi ljudje, kot so Jelinčič pa Jarc, se sklicujejo na terorizem, ki že vrabci na vejah čivkajo, kaj počnejo svetovne medijske hiše.

So določene stvari islama, s katerimi se absolutno ne strinjam. Tudi krščanstva. Vendar te stvari islama v Sloveniji med muslimani niso razširjene, ker so evropizirani muslimani.
Vendar tu gre za dejstvo, toliko in toliko ljudi v Sloveniji je muslimanov in pravico imajo do svoje zgradbe.
Kaj pa Srbi, ki so pravoslavci? Oni so svojo cerkev dobili, pa Slovenija se ne boji nobenih pokolov v Sloveniji nad muslimani? (mislim Bosno in Kosovo) joj joj joj, dejte se mal v roke vzet.
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 11. Dec. 2008 23:04

Ta Jelinčič ma tako srečo, da vedno celi ostane. :D
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 11. Dec. 2008 23:06

Yazmeen napisal/-a:Je pa tud mene presenetu Saje (pač ta predstavnik katoliške Cerkve), oz. se mi zdi ful lepo in spoštljivo, da kot predstavnik druge vere tko poziva in sprejema to pobudo za izgradnjo džamije :respekt:

saj sem napisal, da je za džamijo zato, ker bo problem pedofilskih duhovnikov prenešen na problem islamskega terorizma! :D :D :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 11. Dec. 2008 23:08

Aja sj res, kako se nism sama tega spomnla?! :roll:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Dec. 2008 23:13

a_pikica_a napisal/-a:*purple* v eni številki cosmota je bila muslimanka in je povedala, da se povija zato, ker se ji lasje zdijo intimna stvar, le za njenega moškega.
Dojela sem, da svojega mnenja o gradnji đamije ne boš spremenila, tega niti nočem, govorim o različnih dejstvih po svetu, ki to niso naša dejstva, so dejstva sveta. O islamu se ital stalno govori, o krščanstvu pa je vse prikrito, žal. Žal pa ti rečeš, ne to ni tako, to so naša dejstva (?), ne govorimo o preteklosti krščanstva, ko pa ti kdo pove aktualno destvo okrog krščanstva, ne to pa spet ni dejstvo.
Recimo pobijanja v Nigeriji (se mi zdi) je dejstvo, aktualno, to se mi zdi pa da preslišiš.
Kar se tiče zatiranja žensk v islamu na daljnem vzhodu, žal, to tudi mene moti. Ne smemo pa pozabiti druge negativne stvari drugih ver. Še enkrat, ni vse črno belo.
Pa še to, ne, islam ni islam, tu ali tam. Muslimani v Sloveniji so sami rekli, da so evropski muslimani :)
Ne moreš primerjat islam v Bosni z tistim v Iranu! Tisto se verski fanatiki.
Kot, da rečeš, da župnija v eni x slovenski vasici ima isto politiko kot papež v Vatikanu.

ja in kolk je takih, ki se povijajo zarad tega razloga?Mislim, da je ena med zelo redkimi.use se pokrivajo, ker se zarad vere morajo.Tu ni izbire.Že od malega te navadijo na to in ti silijo rute na glavo.Hočeš, nočeš, moraš!Če nočeš, lahko greš..Kam, to je zdaj vprašanje?!
Ne ne preslišim kaj se je dogajalo zaradi rimskokatoliške cerkve.kukr si lahko prebrala, sem jasno napisala da prezirma use verske ustanove!In poudarila sem tudi to, da je v današnjem času manj nasilja s strani katolikov, kakor s strani muslimanov.Namreč o islamskim nasilju, lahko beremo usak sleherni dan!nevem v čem se bi islam tu in islam tam razlikovala?Koran je spisan, dejstva kaj je islam in kako naj se islamisti obnašajo tudi, od človeka je pa odvisno kako si bo to vzel.Ali bo zagrizel vanje z vso dušo, ali ne.je že res, tukaj jih je premalo, nimajo nekega ornk voditelja in mislim, da zanekrat tud še ne nekega ornk razloga.Nikoli pa ne veš....Sama vera, kot sm že rekla, je nagnjena preveč h nasilju.sicer to ne piše, potihem je pa use jasno!
Nevem, v današnjem času še nism slišala, da bi se zagrizen katolik razstrelil v avtu in da bi ble njegove zadnje besede jezus, pa tud bog ne.tam je pa skor usak dan usaj en tak!

buubika napisal/-a:Mah, saj ona še sama ne ve, kaj blebeta oz. ve, sam se ne zna izražat..
Citira tud sam poste, na katere ma kaj (butastega in otročjega) za povedat, tam, ko pa nia nč, pa zgine..

to bi rekla lahko zate,ker namreč v zadnjih parih straneh pišeš samo takele poste kot je tale, ki prvič nimajo nobene veze s temo, drugič pa so prazno blebetanje.Mislm, da še nism zginla in še nekaj časa ne bom :)

Ah, kje bo Slovenija? Ko berem purple in njene komentarje, da je Emonika PREVELIKA za Ljubljano, me pa res zanima kje bomo ja.. A da sm jst ena izmed njih? Ma kaj to tebe briga.
To je pač (spet) eno izmed tvojih sklepanj . Drgač maš pa v tej temi 18 strani, mogoče boš našla pa še kakega, "k jih brani", ooops, ki so Muslimani!

Kaj, a mormo met New york v ljubljani?Idi v agencijo, kupi si letalsko karto pa pojdi tja če si želiš gledat stoplnice.ne v ljubljani takih zgradb res ne rabimo, ker dejansko res ne pašejo tja!Nismo neko stolpnično velemesto, ampak mesto, ki je še vedno pod vtisi srednjega veka na arhitekturnem področju, recimo stara ljubljana...In v to okolico žal res ne paše nič drugega, še manj en stometrski napol prazen hotel.
Od mami teta živi v montrealu v kanadi.Nekaj let nazaj je pripeljala prvič svojega vnučka iz Montreala na hravško na morje.In deček nikoli ni videl toliko zvezd, kot jih vidimo tukaj.Vidi le meglo in smog in svetlobo.in če to želiš, imej..Jst ne in če bo treba se podpišem na usak ceglc proti temu!
in tud đamija.Nismo nobena islamska država da rabmo tiste jadebude poslušat!

In še nekaj sem našla:
SSKJ: nèstŕpnost -i ž (ȅ-r̄) pomanjkanje strpnosti, razumevanja
Tudi use vas, ki udrihate po nas, ki smo proti lahko poimenujemo kot nestrpneži :)

Jelinčič učas res malce pretirava, ampak je jasno, da je tlele v tem projektu eno malo morje lukenj in da usak kar neki po svoje dela!
določene stvari je povedal čist prav, kar je pa najbolj neumno je pa to, da so dali na stolček Senico, kot odvetnika, ki verjetno z islamsko vero in usem skupaj ni prav preveč domač, namesto da bi se usedli sami.Kaj se pa bojijo?česa?
Uporabniški avatar
deniro
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a deniro » 11. Dec. 2008 23:22

Ne da se mi vsega komentirat. Lahko rečem samo to.

Glede na splošno vnetost proti veri med Slovenci. Torej v smeri ateizma, ko ti neka duhovna vera ne pomeni dosti, je prava podlaga za širitev bolj agresivne vere. Za Islam je znano, da je zelo agresivna vera in na tej podlagi, ko ni nekega splošnega odpora, se bodo na lahek način razširili še na naše področje.

Dejansko nimam nič proti muslimanom in ti sploh niso diskriminirani! Saj lahko svobodno izražajo svoje prepričanje.

Me pa moti to njihovo posiljevanje z džamijo. Naj imajo molilnice in to je to. Enostavno džamija ne sodi na naše področje in neumnost je to silit. Ampak takšni so, agresivni!

Dovolitev džamije je enostavno povedano širjenje in označevanje teritorija. Enako počnejo vse vere povsod po svetu. Najprej novačenje vernikov, potem pa vse ostalo kar sledi. Po vseh državah imaš najprej neke posameznike, recimo jim npr. misionarji, kateri orjejo ledino. Vse to je kot nek piramidni sistem.

Novači se tako dolgo, dokler ni piramida polna. Najprej z ljudmi, nato molilnice, večji verski objekti,... In ko vse to doseže neko mero, se potem nadaljuje dalje, zaje se v družbo, v politiko, v poslance, v zakone in čez čas narod, država, kontinenti spremenijo svoj prvobitni izgled. To se dogaja že skozi celo zgodovino človeštva.

Človek je pač eno zelo kompleksno bitje, katero je sposobno praktično vsega. Zna se združevati in ko je združeno je to zelo močna združba. Vse kulture, vere, nauki, ideologije, filozofije ali svetovni nazori imajo v sebi, da se širijo in razmnožujejo, da izpodrinejo druge, da nadvladajo. Širjenje na še neosvojene dele pa je v prvem planu, saj ga podpirajo vsi iz že osvojenih delov. Zato se tudi gre čez celo zgodovino. Vse civilizacije so se širile in osvajale na teritorialni ekonomski, verski, politični ali kakršni koli že osnovi.

Tem anketnim rezultatom na popu pa verjamem toliko kot lanskemu snegu.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov